Pokazuje rezultate 1 do 50 od 387

Tema: Žene su muzare a bebe komad sitisnutog mesa????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Razumijem sto zelis reci.

ali dali mislis da je taj trend nastao samo zbog drustvenih okolnosti?
    Samostalne energicne zene biraju novu karijeru- brigu za obitelj ( kompenzacija za to sto ne mogu imati sve, pa biraju?)?
    ili se u odredenom broju zena dogodio pomak u svjesti pa im se vise nije svidalo da stavljaju djecu na sporedno mjesto ...
    pa djeca postaju prva na listi ...
    da li je to dugorocno nesto dobro?
    Ili nesto lose?
    generacije takve djece na nasem podrucju tek odrastaju, ne znamo kako ce stvari izgledati u drustvu kad odrastu...
    okolnosti kad smo mi bili djeca bile su drugacije...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Samostalne energicne zene biraju novu karijeru- brigu za obitelj ( kompenzacija za to sto ne mogu imati sve, pa biraju?)?
    ili se u odredenom broju zena dogodio pomak u svjesti pa im se vise nije svidalo da stavljaju djecu na sporedno mjesto ...
    Ili nesto lose?
    generacije takve djece na nasem podrucju tek odrastaju, ne znamo kako ce stvari izgledati u drustvu kad odrastu...
    Naravno da su okolnosti bile drugacije, ja sam osobno odrastala u obitelji gdje me je odgojila baka a mater me ostavila jer me rodila sa 16 i zeljela je biti "slobodna" i samostalna, pa se onda bogato udalaBaka je od tate, radnicka obitelj. Ona nije 2 cijela mjeseca skupila u zivotu da je bila bez muskarca, ima svoju firmu koju je podigla ali ju ne bi imala da joj muza nije bilo.Niti srednju nema a dama je u visokom drustvu.Iz doktorske obitelji. Razvela se od prvog i vec je bila u vezi s drugim...e to je ono sto je seni rekla: draze joj je bez crkavanja.

Ja sam bila i sama i uspjela, i uzivala u tome a i uzivam u sadasnjem stanju. Da se ne zavaravamo: Koje su najcesce pogreske koje stariji ljudi navode?Za cime ljudi zale?Za obitelji, za vise provedenog vremena zajedno itd...Meni je osobno bilo dosta da su djeca na sporednim mjestima i ako stavljanje njih na prvo barem na neko vrijeme me cini slabom zenom, neka...that`s ok with me, ja sama znam istinu. Gledam djecu "novoga" doba i moje je generacijski medu njima i iskreno brinem se.Mi smo imali puno vise vjestina i opceg znanja i dobro smo ispali. Svaka od nas u jednom trenutku u zivotu zavrsi kao majka i mislim da se ne bih trebale osjecati lose zbog toga, posebno je, jedinstveno i plemenito podizati novi zivot ali sigurno nije vrhunac zivota zene. I svaka je dosta jaka da pomiri ta dva svijeta.

Vise me brinu mlade zene koje imaju izjave da je duznost zene uzdizanje obitelji a muskarci ce drzavu odvesti do blagostanja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Ili nesto lose?
    odgovoriti cu vise onako intuitivno, posto nisam to bas dubinski produmala..
    prvo, nisam uopce sigurna da se radi o nekom trendu. (ne znam na koji tocno trend mislis?) danas inace na srecu kooegzistira puno modela, pa si svatko moze naci mjesto pod suncem.
    sve statistike (zapadne zemlje europe) pokazuju porast zaposlenosti zena, dakle trend je upravo suprotan od modela hranitelja obitelji.
    (poneka istrazivanja stavova mlade generacije pokazuje porast tradicionalnih stvova, ali to uobicajno u kriznim vremenima)

ovo sto sam napisala o knjizi o upperclass u NY-u nije trend, a ni fenomen, jer je naprosto postotak jako mali, a uz to mislim da to nije pitanje samo ili iskljucivo djece - to je pitanje udobnog zivota-
    sa podebljim milijunskim kontom, visokim socijalnim statusom i inim, zaista nije teska odluka da neces od 07- 22 sjediti uredu s pogledom na central park , nego ces vise uzivati u zivotu. a kad ti dojadi, mozes ponovo malo u zrvanj...pogotovo ako si zena, pa tvoj socijalni status nece patiti, nego ce zapravo sa uspjesnim bogatim muzem rasti.
    ako si muskarac, odluka je malcice teza, odnosno precizno receno, nije problem, ako kazes, povlacim se iz posla, osigurao sam i sebe i djecu i unuke. problem bi mogao biti da kao muskarac odlucis da jelte uzivas u zivotu, a tvoja zena ostane voditi nekakav investicijski fond. tad postoji velika vjerojatnost da ce te vecina promatrati kao papka, i potiho zboriti kako si je ONA mogla naci i boljega.
    pa shodno tome se jako malo muskaraca i odlucuje za tu verziju.

sto se tice pitanja dobro ili lose, ne znam sto bih rekla.
    ja sam globalnog misljenja da djeca ne bi trebala biti ni na prvom, ni na sporednom mjestu. (volim ja knjigu p. leach - prvo djeca)
    ona naprosto trebaju skupa s nama biti na jednako najvaznijem mjestu.
    ne mislim da je smisao roditeljstva da su djeca prva, ili da su roditelji prvi, nego smo mi zajedno jedni drugima vazni.

to je naravno moje osobno misljenje, jasno mi je da se ljudski zivoti vrte oko razlicitih centara. ali zelim reci da ne mislim da je garncija dobrog djetinstva i dobrog odgoja princip - djeca u centru.
    mislim da djeca zive u nasoj realnosti i da sa nama tu realnost trebaju dijeliti.
    naravno pitanje "kako" je stvar individualne odluke.
    i da naglasim tu se uopce ne radi o pitanju da li radis ili ne. neko voli kuhati pekmez, neko voli rjesavati matematicke zavrzlame, neko bira par sati rada tek da moze prezivjeti, netko hoce stvoriti produkt, djelo, firmu...sto vec. netko zeli spor, utaban zivot, drugi hoce oploviti svijet.

radi se o necem sasvim drugom. naime o tome da li covjek kao roditelj, odnosno budimo relni da li zena kada postane majka mora metaforicki receno prestati rjesavati matematicke zavrzlame i poceti kuhati pekmez, kao garant uspjesnog roditeljstva. (ovo sada ne na razini ekonomske zadatosti, nega sad na razini uopce pitnja da li su osoba i roditelj isto, ili dva paralelna svemira)

ja mislim da ne. i mislim da je roditelj prvo osoba, a onda roditelj i da u tom smislu treba imati i sebe i dijete na prvom / najvaznijem mjestu. kod cega je to naravno jedna dinamicki i stalno mijenjajuci konstrukt.
    e sad kako ce osoba taj konstrukt posloziti je stvar nje, partnera, djeteta, okolnosti....itd

sto se tice zadnjeg pitanje o tome da cemo vidjeti kako ce te generacije ispasti, mislim da smo to vec vidjeli.
    ideal americke obitelji izmedu dva rata i poslije drugog svjetskog rata je bio upravo to:
    djeca prva na listi. hm nisam primjetila da je to bio neki benefit za djecu.

a muskarci i zene su iz tog modela svojevoljno izasli. pa si mislim da su valjda znali zasto izlaze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •