Stranica 21 od 47 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2344

Tema: odgoj pasa

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

stigla je. za sad je dobro. trazi van za nuzdu. ne slusa, razigrana je i predivna

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Uživajte

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    stigla je. za sad je dobro. trazi van za nuzdu. ne slusa, razigrana je i predivna
    Super, ti prvi dani su prekrasni...iako se mi stalno mazimo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dobro jutro. pesica me probudila u pola 6, trazila je ici van pisat. mozda sam ju sinoc kasnije trebala izvest ( bili smo oko 22) pa bi me pustila jutros duze. mirno je spavala u svom krevetu, i evo je spava i dalje. ja sam se razbudila pa dangubim
    Posljednje uređivanje od magriz : 12.04.2014. at 06:57

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi vodimo u ponoć pa u sedam ujutro, vikendom pol osam.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dobro jutro. pesica me probudila u pola 6, trazila je ici van pisat. mozda sam ju sinoc kasnije trebala izvest ( bili smo oko 22) pa bi me pustila jutros duze. mirno je spavala u svom krevetu, i evo je spava i dalje. ja sam se razbudila pa dangubim
    Ovisi kako je do sada išla van (koliko je stara?). Vrlo vjerojatno će uskoro uhvatiti vaš ritam i spavati do kada i vi. Još se privikava na novu situaciju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pomakli smo se za sat vremena. sinoc oko 10ipol, jutros 6-6ipol. to mi je taman radi posla.
    ovaj tjedan cemo se navikavati, sljedeci opet posao/skola...
    kako ste ih naucili da ostaju sami bez cviljenja i lajanja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pomakli smo se za sat vremena. sinoc oko 10ipol, jutros 6-6ipol. to mi je taman radi posla.
    ovaj tjedan cemo se navikavati, sljedeci opet posao/skola...
    pa mi ga ne ostavljamo duze od 3-4h i to 2-3x tjedno. Ne laje, ali cvili kad skuzi da ne ide s nama.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

upomoc, ovakva je situacija.
    pas je star god dana, kod nas je dakle 9mj
    najvise vremena provodi s menom. u zadnjih mj dana dva puta je reagirao na moju curku onak da ju prestrasi, dobio je po nosu radi toga, al curka ga se sad boji (sto je baka dodatno zaparila s izjavama ugrist ce te) i ne zeli mu blizu on to osjeca, a ja ne znam sta da radim, nije mi svejedno kad je blizu njega

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    najvise vremena provodi s menom. u zadnjih mj dana dva puta je reagirao na moju curku onak da ju prestrasi, dobio je po nosu radi toga, al curka ga se sad boji (sto je baka dodatno zaparila s izjavama ugrist ce te) i ne zeli mu blizu on to osjeca, a ja ne znam sta da radim, nije mi svejedno kad je blizu njega
    ajoj, znam...i mi smo imali takvu situaciju, doduše naš je tada imao tek 3 mjeseca...curka ga se bojala, jer ju je onako, ošinuo zubuima kad mu se približila kosti. E sad, ona je veća, i uspjeli smo joj objasniti kako da se postavi prema njemu, a njega smo isto kaznili (strogo ne, kratko zatvaranje u šator). Onda smo imali još 2 incidenta kada je lagano ošinuo malog, i na to smo reagirali povlačenjem za šiju, strogim ne, i zatvaranjem u šator. Znao je i par puta zarežati na malog, sada to više ne radi. Od tada se stvarno smirio, zna da ne smije gristi ni režati na djecu, a mislim da je i kastracija pomogla. S druge strane, on je tada bio još malo štene, priznajem da bi se zabrinula da mi pas od 1g loše reagira na dijete.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam pirica, meni to zvuči ozbiljno. ipak mi nije to kao štene od deaedi, ne znam. plus, jel velik ćuko?
    i ne bih ni ja bila mirna. šta ja znam, možda ju može i ugrist.
    potraži možda savjet nekog stručnog, ha?
    ovi di mi idemo u školicu, svako malo imaju takve pse na posebnim tretmanima.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.04.2014. at 12:02

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam pirica, meni to zvuči ozbiljno. ipak mi nije to kao štene od deaedi, ne znam. plus, jel velik ćuko?
    i ne bih ni ja bila mirna. šta ja znam, možda ju može i ugrist.
    potraži možda savjet nekog stručnog, ha?
    ovi di mi idemo u školicu, svako malo imaju takve pse na posebnim tretmanima.
    velik je da, i meni se cini ozbiljno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

velik je da, i meni se cini ozbiljno

A gle, za početak, nemoj ih ostavljati same u sobi...npr. dok ideš na wc, dok si ti u kuhinji i sl. Tako sam ja u toj fazi, kad sam npr. išla na wc, povela sa sobom jednog ili drugog, da ne ostanu sami u dnevnoj sobi.

Ja sam tek početnik kao vlasnik psa pa nemam baš savjeta, ali nadam se da će ti javiti npr. Optimist i druge cure...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, za početak, nemoj ih ostavljati same u sobi...npr. dok ideš na wc, dok si ti u kuhinji i sl. Tako sam ja u toj fazi, kad sam npr. išla na wc, povela sa sobom jednog ili drugog, da ne ostanu sami u dnevnoj sobi.

Ja sam tek početnik kao vlasnik psa pa nemam baš savjeta, ali nadam se da će ti javiti npr. Optimist i druge cure...
    on je velik i vani je dvoristu, sad ga vežem kad se ona vani igra

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tako da bi ih ostavili same da cvile i laju Odvratno, grozno, srce ti se slama, ali nema druge. Manipulatori su to Em što su stvarno tužni em što malo i pokušavaju manipulacijom pa im se možda i popusti.

Možda prođete i bez toga, javi nam. Ako i cvili, bit će to par dana pa će prestati. Ostaviš vodu, igračke, nagradicu, podragaš ju, kažeš nešto što ćeš uvijek koristiti na odlasku (npr. "sad moram ići, brzo ću doći") i to je to.

Spavat ćeš dok ne dođete doma. Hm, zapravo…koliko je stara? Vjerojatno neće spavati, malo će se zabavljati: dočepat će se wc-papira pa će ti ukrasiti kuću pomno prožvakanim troslojnim i pljunutim papirićima, malo će grickati obuću, namještaj, korice knjige (što već nađe)...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam Kako je reagirao? Što se točno dogodilo?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Spavat ćeš dok ne dođete doma.
    Ma jok ti, ona

P. S. Vodite računa o kastarciji prije drugog tjeranja, jer ju onda cca 3 mjeseca nećete moći kastrirati (tjeranje + 2 mjeseca iza toga, ali nemoj me uzeti za riječ da je ovo točno, provjeri kod veterinara).

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam Kako je reagirao? Što se točno dogodilo?
    lezao je na ulazu, mala je ulazila izlazila stalno uz moju pratnju, kad je zadnji put isla unutra, on je ležao, moja noga je bila kraj njegove njuske i stajala sam između njih, mala je nešto zanovjetala i ja sam digla glas na nju, i ona je namrgodjena krenula unutra, a on je bez dizanja uz cvilez krenuo prema njenoj tenisici

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lezao je na ulazu, mala je ulazila izlazila stalno uz moju pratnju, kad je zadnji put isla unutra, on je ležao, moja noga je bila kraj njegove njuske i stajala sam između njih, mala je nešto zanovjetala i ja sam digla glas na nju, i ona je namrgodjena krenula unutra, a on je bez dizanja uz cvilez krenuo prema njenoj tenisici
    Ovo što pišem uzmi s velikom rezervom. Rezerva pogotovo jer se radi o velikom psu (mada i mali ima dovoljno velike zube).

Vrlo vjerojatno si ti alfa i vođa čopora, izabrao te je za glavnu. Branio te. Cvilež ili režanje?

Ako je cvilež, podržavao te i gunđao. Ako je režao, maloj je htio dati do znanja da je na tvojoj strani i da te brani, upozoravao ju je.

To je pretpostavka. Vrlo vjerojatno je da bi ju "samo" gurnuo njuškom ili zubima uhvatio za tenesicu, ali nije sigurno.

Je li cvilio ili režao?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cvilio, uvijek kad to radi cvili (sad je bio treći put) i nemam vise opravdanja jer je svaki put bio kaznjen

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cvilio, uvijek kad to radi cvili (sad je bio treći put) i nemam vise opravdanja jer je svaki put bio kaznjen
    Ne znam, ali mislim da se cvilež jako razlikuje od režanja, benignije je, ne upućuje na eventualni napad, više na podršku i negodovanje, ali pitaj nekog stručnjaka.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tako da bi ih ostavili same da cvile i laju Odvratno, grozno, srce ti se slama, ali nema druge. Manipulatori su to Em što su stvarno tužni em što malo i pokušavaju manipulacijom pa im se možda i popusti.

Možda prođete i bez toga, javi nam. Ako i cvili, bit će to par dana pa će prestati. Ostaviš vodu, igračke, nagradicu, podragaš ju, kažeš nešto što ćeš uvijek koristiti na odlasku (npr. "sad moram ići, brzo ću doći") i to je to.

Spavat ćeš dok ne dođete doma. Hm, zapravo…koliko je stara? Vjerojatno neće spavati, malo će se zabavljati: dočepat će se wc-papira pa će ti ukrasiti kuću pomno prožvakanim troslojnim i pljunutim papirićima, malo će grickati obuću, namještaj, korice knjige (što već nađe)...
    godinu dana ima. na sve je naučena i stvarno se po kući lijepo ponaša, vrlo rijetko joj moram nešto braniti. uglavnom je dovoljno da kažem ne! i posluša od prve.
    vani je isto dosta dobra. ali cvili i laje i grebe. nije što se meni srce slama (na to sam oguglala s mališom i vrtićem), nego mi je zbog susjeda

kastraciju ćemo najvjerojatnije za pred prvi maj - tako da se malo navikne na nas, a onda je dugi vikend, a i valjda se neće prije tjerati (tjerala se koncem siječnja)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma smirit će se. A susjedi će se morati malo strpiti…možda da ovima što su ti prvi kažeš da moliš za razumijevanje, da je na privikavanju, onako, susjedski, da se ne sekiraš

Sretno s kastracijom, mislim da je to zapravo i poželjan period koji mora proći od zadnjeg tjeranja do kastracije.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas smo na našoj našli krpelja A stavili smo joj Frontline. Pripazite, dosta ljudi kaže da nalaze krpelje unatoč zaštiti. Meni je neki dan jedan bio na kosi, ugledala sam ga u ogledalu dok sam se šminkala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo nasli 1 neki dan, a redovno stavljamo Prac tic

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i kod nas jedan prekjucer. pao je s nje u kuhinji na plocice. stavila sam joj fyprist

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovaj ju je baš upiknuo, sad štrikamo. Izvadila sam ga, namazala Betrionom, sad samo možemo pratiti ponašanje i buljiti u urin.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I naseg je upiknuo, mm ga je izvadio s pincetom. Tjesi me da je bio omamljen

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovaj ju je baš upiknuo, sad štrikamo. Izvadila sam ga, namazala Betrionom, sad samo možemo pratiti ponašanje i buljiti u urin.
    misliš zbog piroplazmoze? postoji li kakvo cjepivo protiv toga?

ne znam na sreću puno o tome jer ovdje kod nas krpelji ne prenose tu bolest. doduše, ja ne pamtim da sam ga našla u ovih preko 8 godina više od 2 puta i to još dok je bio štene. meni su veći problem buhe. obično mu stavimo advantix pa bude ok, ali mi ga je žao jer se par dana nakon aplikacije trlja o namještaj i bude ko lud. probali smo razne ogrlice i neke biljne preparate, ali nije bilo nekog efekta. zato se uvijek na kraju vratimo na advantix jer mi ni frontline nije baš bio pouzdan.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovaj je bio prazan, tek se valjda bio prištekao.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    misliš zbog piroplazmoze? postoji li kakvo cjepivo protiv toga?

ne znam na sreću puno o tome jer ovdje kod nas krpelji ne prenose tu bolest. doduše, ja ne pamtim da sam ga našla u ovih preko 8 godina više od 2 puta i to još dok je bio štene. meni su veći problem buhe. obično mu stavimo advantix pa bude ok, ali mi ga je žao jer se par dana nakon aplikacije trlja o namještaj i bude ko lud. probali smo razne ogrlice i neke biljne preparate, ali nije bilo nekog efekta. zato se uvijek na kraju vratimo na advantix jer mi ni frontline nije baš bio pouzdan.
    Koliko znam, nema cjepiva. Urin bude crven, nešto u svezi eritrocita, mada mi je veterinar jednom rekao da ni simptomi nisu više što su bili, tj. taj crveni urin je bio klasičan simptom, a da su imali slučajeva kad bi urin bio uredne boje.

Ovo joj je treći krpelj u 8 godina Prvi dok je bila štene, drugi…ne sjećam se i sad treći. Sve ove godine smo kontinuirano (i preko zime) svakih 25 dana (alarm na mobu ) stavljali Frontline, ali smo lani ukinuli tu praksu, jer se sva unervozi, trči krugove po stanu i valja se po podu. Pa smo prestali kad je zahladilo i počeli tek sada s proljećem. Nemam pojma, razmišljamo i o ogrlici, mada nam je tip u šetnji rekao da ni to ne pomaže, jer je isto našao krpelja.

Za buhe je dovoljno svaka 3 mjeseca, je li tako? A šta u Dalmaciji nema zaraženih krpelja? :tudum:
    Posljednje uređivanje od Optimist : 14.04.2014. at 21:45

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Izgleda da postoji cjepivo, ali nije 100% učinkovito: http://www.mojljubimac.hr/veterinars...prenosi-krpelj

I nema ih u Dalmaciji

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Za buhe je dovoljno svaka 3 mjeseca, je li tako? A šta u Dalmaciji nema zaraženih krpelja? :tudum:
    da, svaka 3 mjeseca je dovoljno s tim da mu ne stavljamo kad zahladi. ovdje nema zaraženih krpelja na svu sreću. baš sam malo guglala o tome. piše da ima cjepivo, al je skupo i nije 100 % učinkovito. http://www.mojljubimac.hr/veterinars...prenosi-krpelj

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hahaha....isto smo izguglale

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lol

(svaki put se nasmijem kad vidim ovog tvog, i on k'o da se smije )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto ne stavljate Advantix?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prvo stavili Frontline i, pošto smo bili zadovoljni, nastavili smo. Sada ćemo razmisliti. Mada znamo da ništa nije stopostotna zaštita.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam već napisala da mi godinama stavljamo advantix iako smo pokušali i s drugim preparatima. jedino je problem tih par dana nakon aplikacije kad ga valjda ta kemija iziritira pa se ponaša ko sumanut i onda mi ga bude žao. ali nažalost, nismo pronašli nikakvu alternativu koja bi buhe držala podalje njega, a da nema nikakve nuspojave :/

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

lol

(svaki put se nasmijem kad vidim ovog tvog, i on k'o da se smije )
    a mogla bi i ti nama pokazati koju sličicu svojeg dlakavca

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo prvo Advanix, a sad su nam rekli da je Prac tic bolji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A stavili smo joj Frontline. Pripazite, dosta ljudi kaže da nalaze krpelje unatoč zaštiti.
    Frontline i Fypryst nisu repelenti, nego ubijaju krpelja kad se prikači.Advantix je deklariran da je, ali ništa od toga nije 100%tna zaštita...

Ako je bio još mali, nema problema, 24 sata sisanja je najmanje potrebno da bi babezije doputovale do krvotoka
    Samo svaki dan pregledavajte radi još kojeg.

Kad urin postaje crvenkast, taman, već je prilično kasno, dakle, ne čekati taj simptom. Odbijanje hrane, spavanje, neveselost, "umor"... obrati pažnju na to.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma to i mislim, zato što je Advantix repelent. Za Prac tic nisam niti čula. Mene je samo strah da je to sve štetno za psa.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad urin postaje crvenkast, taman, već je prilično kasno, dakle, ne čekati taj simptom. Odbijanje hrane, spavanje, neveselost, "umor"... obrati pažnju na to
    kada sve svi ovi simptomi skupe na hrpu, već je i urin taman.
    kod mladih pasa su ta odstupanja od uobičajenog ponašanja vrlo mala, recimo, moj je uvijek na nogama i skače kad dođemo s posla. nosi loptu, juriša, baca se u zrak.
    odstupanje je kod njega bilo da je ležao kad smo doma došli, ali je uredno potom došao do nas i obavio skakanje, maženje itd i vratio se leći. na poziv bi opet došao.
    ako si taj ili drugi dan zaokupljen nekim drugim stvarima pa ne buljiš 100% vremena u psa, može ti promaći.
    ako mu se nađe prikačenog krpelja na tijelu onda tih dana treba obratiti pojačanu pažnju.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    a mogla bi i ti nama pokazati koju sličicu svojeg dlakavca
    Misliš na psa? Hoću, kad skontam kako se to radi.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Frontline i Fypryst nisu repelenti, nego ubijaju krpelja kad se prikači.Advantix je deklariran da je, ali ništa od toga nije 100%tna zaštita...

Ako je bio još mali, nema problema, 24 sata sisanja je najmanje potrebno da bi babezije doputovale do krvotoka
    Samo svaki dan pregledavajte radi još kojeg.

Kad urin postaje crvenkast, taman, već je prilično kasno, dakle, ne čekati taj simptom. Odbijanje hrane, spavanje, neveselost, "umor"... obrati pažnju na to.
    Ajme, ja uopće nisam znala za ovu razliku između Frontlinea i Advantixa, to je davno bila preporuka veterinara, tako da sam mislila da je sve to na istu foru. Fala na info.

Bio je mali, nije bilo krvi u njemu. Jedva sam ga isčupala pincetom, okretala sam ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Mislim da sam mu isšupala i glavu (?), ono čime se prikači. Ima li uopće veze ako to i ostane?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema veze za glavu.

štetno je sigurno, ali štetno je i da ti ugine od piroplazmoze, ovako ima više šansi

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zvala sam veterinara. U strahu su velike oči, ali ne i uši i mozak ne znam jesam li pohvatala što mi je sve rekao i jesam li dobro zapamtila, jer je to bio kratak razgovor s puno pitanja (mojih).

Uglavnom, rekao je da su i Frontline i Advantix učinkoviti te da ih treba redovito nanositi (A. je ujedno i repelent).

Rekla sam mu da je krpelj bio mali, crno-crveni i rekao je da je to OK, pretpostavlja da je već bio krepan (nije se micao).

Da je sisao, bio bi veći i, ako sam dobro zapamtila, bijelkast.

Potrebno je 24 h sisanja da bi napravio štetu ukoliko je zaražen i da u tom slučaju inkubacija traje od 8 do 28 dana (valjda nisam krivo zapamtila).

Eto, da ponovimo i potvrdimo gradivo.

Također je rekao da je bolest teška, ali da se pas spasi, naravno, ako se simptomi ne negiraju (simptomi ovi koje smo već naveli: bezvoljnost, odbijanje hrane, umor).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se ježim tih krpelja. a sjećam se da su nam ih kao djeci bez problema skidali i nitko nije radio od toga bauk. ono, dođeš iz šparoga, pun krpelja, sve ih povadiš i ajmo dalje.
    nego, jel ima kakav frontline za nas i djecu? jel ok našprivati se npr autanom?
    mi ab isatvljamo redovito frontline combo i kuc kuc ne vataju se za sad.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam za nas, mada od kada sam ga vidjela na svojoj kosi, nije mi svejedno, koja prva sazna, neka napiše.

Možda ni kod vas nema zaraženih, na linkanom piše da ih u Istri nema pa možda ni kod vas

Iako se ja u to ne bih uzdala.

Ovaj combo je nešto dodatno protiv buha? Razlika između običnog i combo?

Znam da je i običan protiv buha…
    Posljednje uređivanje od Optimist : 15.04.2014. at 12:23

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa imaš kojekakvih repelenata za ljude, i Autan između ostalih, samo pogledaj piše li da štiti i od krpelja, jer nisu svi isti.
    Kod vas na moru barem nema onih koji prenose meningitis.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •