Stranica 49 od 105 PrviPrvi ... 3947484950515999 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam pročitala Amy Chua, evo se linkam da se ne ponavljam.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pada li nocas zuto cvijece s neba?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam pročitala Amy Chua, evo se linkam da se ne ponavljam.
    Hvala ti na linku, sjećam se da se pisalo o toj knjizi na forumu, ali nisam mogla pronaći temu.
    Najbolje mi je kad mužu prigovara da nema nikakve ambicije vezane uz psa

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anci, ako je Intima stari prijevod, mislim Celeber, onda nije ni čudo šta te živcira, jezivo su loše to napravili.
    Posljednje uređivanje od marta : 23.04.2014. at 10:46

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

@ tanja_b

No dreams for Coco
    Posljednje uređivanje od Jurana : 23.04.2014. at 10:47

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam dovrsila roman kristiana novaka, crna mati zemla.
    Počela sam ju čitati i sviđa mi se već od prve stranice.

Nego, digla sam i Polusan od Ratka Cvetnića i Đavle od papira od Zorana Pilića. Je li itko čitao, jeste pisale o tome?

Ako jeste, Jurana, nisi li ti mala od linkanja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, digla sam i Polusan od Ratka Cvetnića i Đavle od papira od Zorana Pilića. Je li itko čitao, jeste pisale o tome?
    Pokušala sam čitati obje knjige, ali sam odustala. Cvetnićevi romani su mi i inače dosadni (isto iskustvo imala sam i s romanom "Povijest instituta"), iako su inače dosta hvaljeni, pa je vjerojatnije problem u meni, a ne u knjigama

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušala sam čitati obje knjige, ali sam odustala. Cvetnićevi romani su mi i inače dosadni (isto iskustvo imala sam i s romanom "Povijest instituta"), iako su inače dosta hvaljeni, pa je vjerojatnije problem u meni, a ne u knjigama

Oglasit ću se kad ih budem (pro)čitala da razlučimo u čemu je problem

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme, tanja, ne vjerujem
    Meni je Cvetnić super, iako razumijem da njegov stil nije ultrapopularan, ali dala bih ruku da se njegovi romani tebi sviđaju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, tanja, ne vjerujem
    Meni je Cvetnić super, iako razumijem da njegov stil nije ultrapopularan, ali dala bih ruku da se njegovi romani tebi sviđaju
    A ne znam... baš sam probala, ali nije išlo
    Inače volim čitati domaće autore.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cvetnić perfektan. Ne znam što je danas Tanji, bit će da je ljuta na muža

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Cvetnić perfektan. Ne znam što je danas Tanji, bit će da je ljuta na muža
    Nema to veze s mužem, od Cvetnića sam odustala još prošle godine

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam si ga zabilježila pa ću posuditi. jednom :D

ja sam pročitala nobokova, čarobnjak. nabokov prelijepo piše, koliko god glavni junak bio manijak i bolesnik.

inače, ovaj uskršnji vikend sam bila kod mame pa sam malo prebirala po tatinoj biblioteci i ponijeli si u zgb dostojevskog, idiota.
    vjerujem da ste ga čitale pa zanimaju dojmovi, jel vam se svidio...
    ja ga prvi put držim u rukama, a od dostojevskog sam čitala samo zločin i kaznu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

inače, ovaj uskršnji vikend sam bila kod mame pa sam malo prebirala po tatinoj biblioteci i ponijeli si u zgb dostojevskog, idiota.
    ja ga prvi put držim u rukama, a od dostojevskog sam čitala samo zločin i kaznu.
    Idiot je sjajna knjiga, meni jedna od najdražih njegovih, i prije par godina je u ZKM-u bila odlična predstava.
    Osim Zločina i kazne, vrijedi se potruditi i oko Braće Karamazovih i Bjesova. Velik dio Braće Karamazovih sam svojedobno "progutala" čekajući rezultate prijemnog ispita na faksu s vremenom sam otkrila da mi je Dostojevski idealan za čitanje u stanju nervoze, iščekivanja i unutarnje napetosti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala, tanja!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Oprostite na upadu i off-u
    Anci, ti stignes i vjezbati i citati

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Polako... I ti ces

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam pročitala Llosine Vragolije zločeste curice. Jako mi se svidjela.
    Sasvim slučajno se poklopilo da sam taj zadnji put u knjižnici uzela i Živjeti da bi se pripovijedalo GGM-a, pa me to sad čeka.
    Dok se ne odvažim, podsjetile ste me na PD James, pa sad prečitavam po x-ti put The Private Patient.
    Općenito volim, kad god mogu, knjige angloameričkih autora čitati u originalu.
    Prijevodi su nerijetko strašni, doslovni, nimalo u duhu hrvatskog jezika.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Držim se dogovora, čitam Črni mati zemlu.

Uzela sam je jučer popodne i skoro cijelu već pročitala. Odlična je, baš takve knjige volim, čitljive i dirljive. Sad bih je čitala da mogu.
    Naišla sam na dvije lijepe misli, ali sam toliko brzo čitala da nisam zastala da ih prepišem.

Ono o tome kako je bio puno djece, a malo je bilo djetinjstva u njemu i ona o zagledanju u bezdan, a ta me podsjetila na jednu sličnu misao za koju se ne mogu sjetiti odakle je, a glasi otprilike da, ako se dugo zagledaš u bezdan, da se bezdan na kraju zagleda u tebe.
    Sad vidim da je to Nietzsche.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 25.04.2014. at 09:14

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uzela sam je jučer popodne i skoro cijelu već pročitala. Odlična je, baš takve knjige volim, čitljive i dirljive. Sad bih je čitala da mogu.
    Naišla sam na dvije lijepe misli, ali sam toliko brzo čitala da nisam zastala da ih prepišem.

Ono o tome kako je bio puno djece, a malo je bilo djetinjstva u njemu i ona o zagledanju u bezdan, a ta me podsjetila na jednu sličnu misao za koju se ne mogu sjetiti odakle je, a glasi otprilike da, ako se dugo zagledaš u bezdan, da se bezdan na kraju zagleda u tebe.
    Da, tako sam je i ja progutala i nisam zastajala jer mi se stalno žurilo dalje. Zato ću je 100% ponovno pročitati.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam si ga zabilježila pa ću posuditi. jednom :D

ja sam pročitala nobokova, čarobnjak. nabokov prelijepo piše, koliko god glavni junak bio manijak i bolesnik.

Joj ja sam isto nedavno išla čitati zaostatke...Čitala sam prije par mjeseci braću karamazov, ali me zapravo puno više oduševio tolstoj i ana karenjina. Zapravo me iznenadilo koliko mi je dostojevski bio duhovit, nisam to očekivala. A tek kad sam pretprošlo ljeto čitala mrtve duše od gogolja, umirala sam od smijeha.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala sam Z. Smith, London NW i od početnog dojma jako mi se sviđa došla do malo manje jako mi se sviđa. daleko od toga da sam razočarana, ali s obzirom koliko sam bila oduševljena njenom prvom knjigom, Bijeli zubi, ipak sam očekivala više.

jako mi se sviđa njena umješnost u stvaranju likova, koji samo što ne iskorače iz korica knjige. tema knjige, a zapravo je riječ o krizi srednjih godina, dvije bff je također na strani onoga sviđa mi se. malo manje sam sretna različitim stilovima koje je Smith koristila pišući knjigu, jer je njihova dinamika pomalo košmarna.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Joj ja sam isto nedavno išla čitati zaostatke...Čitala sam prije par mjeseci braću karamazov, ali me zapravo puno više oduševio tolstoj i ana karenjina. Zapravo me iznenadilo koliko mi je dostojevski bio duhovit, nisam to očekivala. A tek kad sam pretprošlo ljeto čitala mrtve duše od gogolja, umirala sam od smijeha.

Ja bih isto htjela procitati ponovno anu karenjinu, sad kao odrasla zena
    Zadnji put kad sam je citala bila sam high school girl

I da, i ja se naglas smijem na nekim dijelovima idiota!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zadnji put kad sam je citala bila sam high school girl
    Tada sam čitala Zločin i kaznu i bila mi je odlična.

Anu Karenjinu sam čitala odraslija i bila mi je dosadna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na temu ruskih klasika: Zlatko Crnković je jednom prilikom rekao da Dostojevskog voli, a Tolstoja poštuje.
    Ja za sebe mogu reći obrnuto, Rat i mir mi spada u 5 najboljih ikad pročitanih knjiga, Tolstoja jako volim, a Dostojevskog rado čitam, ali nije "moj". Iako su obojica vrhunski, bez diskusije.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se dosta svidio u odrasloj dobi. Kad je bio za lektiru - nikako (Tolstoj mi je u toj dobi bio puno drazi).

Ovih dana sam procitala knjigu Antonie Fraser, "The Six Wives of Henry VIII" - za one koje ovaj period zanima, prilicno zanimljivo.

I upravo sam pocela jos jednu od Julie Stewart (za mene otkrice, svidja mi se stil i diskretan humor): "Balthazar Jones and the Tower of London Zoo".
    Paralelno s njom citam i jednu djecju knjigu (da skuzim sto me ceka ): Susie Morgenstern, "Prima media!" (tema: upis u vise razrede i kako glavni lik to prozivljava ).

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na temu ruskih klasika: Zlatko Crnković je jednom prilikom rekao da Dostojevskog voli, a Tolstoja poštuje.
    Ja za sebe mogu reći obrnuto, Rat i mir mi spada u 5 najboljih ikad pročitanih knjiga, Tolstoja jako volim, a Dostojevskog rado čitam, ali nije "moj". Iako su obojica vrhunski, bez diskusije.
    Ja nekako slično osjećam spram dostojevskog...Planiram pročitati Rat i mir uskoro . A nisam pročitala ni zločin i kaznu Čitala sam idiota, kockara i karamazove. Htjela bih i Madam Bovary, baš mi je bed što neke knjige iz lektire nisam pročitala. Čitala sam ja dosta u školi, ali sam lektiru bojkotirala.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela bih i Madam Bovary
    Nju svakako pročitaj

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sad mi iskoči iz sjećanja…je li itko čitao Wilbura Smitha? Čitala sam ga prije desetak godina, prije foruma pa nikad nisam podijelila to iskustvo, jer ga nitko od mojih nije čitao.

Uglavnom, pročitala sam dosta njegovih knjiga, jedino se uz pomoć gugla se mogu sjetiti naslova, radnje sam čak dobro zapamtila (obično je obrnuto), ali znam da mi je bio jako zanimljiv, na pojedinim dijelovima mrvicu dosadan (godpodarstvo, politika), ali sve u svemu sam uživala čitajući njegova djela.

Ima li vas još?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Rasjedi - Nancy Houston (http://www.matica.hr/vijenac/452/Dje...20za%20traume/)
    Zanimljiva pripovijedna perspektiva. Kronika jedne obitelji. Za sada mi je baš čitka i sviđa mi se.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vragolije zločeste curice su mi baš ok. Dostojevski mi je miljenik, Tolstoj mi je faca, ali nisam ljubiteljica.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Rasjedi - Nancy Houston (http://www.matica.hr/vijenac/452/Dje...20za%20traume/)
    Zanimljiva pripovijedna perspektiva. Kronika jedne obitelji. Za sada mi je baš čitka i sviđa mi se.

Palci, to je super knjiga!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zapisujem Rasjede.
    trenutno sam na Perišiću, Naš čovjek na terenu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    trenutno sam na Perišiću, Naš čovjek na terenu.
    Jedna od boljih koje sam pročitala u zadnje vrijeme.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Upravo dovršila: Z. Shalev - Ljubavni život. Svidjela mi se.
    Probat ću sutra naći Muž i žena te Kasna obitelj.
    Jesu li pisane na isti način?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesu (ako mislis na burne umutarnje monologe i obje su bolje od ove koju si procitala. Kasna obitelj je meni bila genijalna knjiga.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi iskoči iz sjećanja…je li itko čitao Wilbura Smitha? Čitala sam ga prije desetak godina, prije foruma pa nikad nisam podijelila to iskustvo, jer ga nitko od mojih nije čitao.

Uglavnom, pročitala sam dosta njegovih knjiga, jedino se uz pomoć gugla se mogu sjetiti naslova, radnje sam čak dobro zapamtila (obično je obrnuto), ali znam da mi je bio jako zanimljiv, na pojedinim dijelovima mrvicu dosadan (godpodarstvo, politika), ali sve u svemu sam uživala čitajući njegova djela.

Ima li vas još?
    Nisam jos citala, ali imam na citacu neki njegov serijal: Bog rijeke, Caribnjak, Potraga i Sedmi svitak. Znaci, u skorije vrijeme

Sad sam uzela Tudjinku, Diana Gabaldon. Za razbibrigu, lagano i citljivo

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

"Gledao sam u nebo, a zapravo u bezdan, možda tamniji od zemlje. Kada jednom pogledaš u bezdan, nosiš ga u sebi čitavoga života."

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ono o tome kako je bio puno djece, a malo je bilo djetinjstva u njemu
    "Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva."

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo sam dovrsila roman kristiana novaka, crna mati zemla.
    Uh.
    Potresan je i jako, jako dobar.

Ne bih htjela spojlati buducim citacicama ovog romana... Ali
    Roman izmedju ostalog pokazuje djecje vidjenje svijeta, njegovo poimanje dogadjaja oko sebe, tumacenja recenica koje izgovaraju odrasli. Pausalnih recenica koje dijete shvaca doslovno. I sto mu se nakon toga dogadja.

Puno sam i rekla. Procitajte ako vec niste
    Pročitah. Priča je stvarno jako potresna

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala, Optimist.
    Divna je knjiga. Središnji dio mi je najdraži, ali ne nalazim mana ni prvom i trećem.

Knjiga mi je potresna, ali mi nije teška za čitanje. Meni nisu teške teme, nego više neko opće viđenje svijeta koje neke knjige imaju. Ovakve knjige u kojima se zna što je dobro i što je zlo, i što je sreća i što je nedostatak iste, mene ne uznemiruju, koliko god je patnje u njima.
    Ne volim one koje sve relativiziraju i gdje piscu njegovi likovi idu na živce.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala sam svoju prvu Munroicu
    Druzba, sluzba....
    lijepo pise, stvarno je uzitak citati
    ali da sam se patosirala od odusevljenja - nisam
    (moguce da su bila prevelika ocekivanja, potaknuta ovacijama na ovom topicu)

prekratke su mi te njezine pricice, bas bih rado da pise duze forme
    taman se ufuras, uzivas u radnji, likovima ... i onda gotovo

citat cu i ostale objavljene kod nas, svakako

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nesbo: Fantom
    odlican. bolji od prethodnog Leoparda (tamo je malo previse fantazirao za moj ukus)

Zarko Lausevic: Godina prodje, dan nikad - dnevnik jedne robije
    dobra je, potresna, emotivna.
    ovaj glumac dobro barata i svojim rijecima na papiru
    zavrsava presudom, ali znam da je preinacena kasnije, pa moram procitati i drugi dio

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Divna je knjiga. Središnji dio mi je najdraži, ali ne nalazim mana ni prvom i trećem.
    Htjela sam prije komentirati pa sam odustala, ali sad kad si napisala...

Imam maaaalu zamjerku prvom dijelu knjige. Tema mi se svidjela od samog početka; prve stranice jako zainteresiraju čitača i vuku ga da čita dalje.

Ali…stekla sam dojam da je pisac imao malu zakočenost u prvom dijelu knjige, kao da je tek uzimao zamah i opustio se kad je krenuo na glavni dio.

Nekako mi je taj dio malo uštogljen (a zapravo je kao kul), isklišeiziran, kao da se fura na nekoga, na nečiji stil (iako nisam mogla procijeniti na čiji), osjetila sam mrvicu usiljenosti, teškoće pisanja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Problem je u knjigama

Đavlima sam dala fore oko 100 str., ali nije išlo, ne sviđa mi se ni tema ni stil pisanja.

S Cvetnićem nešto drugačiji dojam, lijepo i pametno piše, ali je dosadan, što jest jest
    Posljednje uređivanje od Optimist : 29.04.2014. at 21:00

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam Rasjede.

Odlična je. Nakon Črne mati zemle mi je izvrsno sjela - još priča iz perspektive djeteta. Ovo je jedna od onih knjiga koje ne bih ispuštala iz ruku, ali sam se ipak disciplinirala da je ne progutam prije vremena.

Pogledala sam komentare ljudi na internetu i vidim da je mnogo ljudi zgroženo likom Sola, prvim dječakom. Meni nije ništa posebno odvratan, a vama?
    Ali bilo bi zanimljivo vidjeti kakav bi on bio kao roditelj.

Moram priznati da joj jednim malim dijelom nisam povjerovala - možda baš taj Sol - kao da piše manifest o modernom odgoju, a i Kristina, uz nju mi je ostalo najviše nepoznanica, a i bilo mi je teško povjerovati da se takva promjena tako jednostavno dogodila u šestogodišnjoj djevojčici.

Svejedno za svaku preporuku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pogledala sam komentare ljudi na internetu i vidim da je mnogo ljudi zgroženo likom Sola, prvim dječakom. Meni nije ništa posebno odvratan, a vama?
    Ali bilo bi zanimljivo vidjeti kakav bi on bio kao roditelj.

Moram priznati da joj jednim malim dijelom nisam povjerovala - možda baš taj Sol - kao da piše manifest o modernom odgoju,
    E, ovo je i meni upalo u oči. Svejedno, Rasjedi su odlična knjiga, za svaku preporuku.

Ja sam prošli tjedan pročitala novi roman Marine Vujčić, "A onda je Božo krenuo ispočetka".
    Roman je za početak prilično hvaljen u kritikama, i zaista, dobro je napisan, ali ja sam imala problem s glavnim likom.
    Toliko mi je išao na živce da je to teško opisati. Više puta mi je došlo da ga napucam nogom u guzicu (onako, figurativno ). Takav oblik ponašanja (pasivnost, neodlučnost, nedozrelost) me i inače strašno iritira, a ovako, kad ga je cijela knjiga puna... upomoć!
    Ali to samo znači da ga je dobro opisala.

Sad čitam roman Ljudmile Ulicke "Daniel Stein, prevoditelj". Nije loše, u svakom slučaju, ne izaziva mi takve alergijske reakcije kao lik iz prethodno navedene knjige, pa mogu opuštenije čitati.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja nisam imala problem s glavnim likom u Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu, ali jesam sa svim ostalim likovima koji su zamišljeni kao da su izašli iz dijela nekog namještaja.
    knjiga mi je ipak u početku bila dobra, ali kako sam napredovala kroz tekst, cinizam je počeo doslovno curiti sa stranica i mene je to počelo živcirati.
    ima u tom romanu svijetlih trenutaka, ali se oni gotovo gube u gomili svega što je autor namjerio staviti u knjigu.
    Posljednje uređivanje od anamar : 05.05.2014. at 23:15

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam imala problem s glavnim likom u Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu, ali jesam sa svim ostalim likovima koji su zamišljeni kao da su izašli iz dijela nekog namještaja.
    knjiga mi je ipak u početku bila dobra, ali kako sam napredovala kroz tekst, cinizam je počeo doslovno curiti sa stranica i mene je to počelo živcirati.
    ima u tom romanu svijetlih trenutaka, ali se oni gotovo gube u gomili svega što je autor namjerio staviti u knjigu.
    a meni je to baš bilo super, jer je on u toj apatiji i depresiji imao jedino cinizam kao obrambeno sredstvo organizma... Ne znam, meni je bio super, našla sam se na istoj frekvenciji.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ironija mi je još uvijek draža od cinizma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •