Hajde, ja ću detaljno objasniti postupak kako je ja radim, možda nekoga prosvijetli.
1. Stavim papir za pečenje u pleh, onaj plitki, što dođe sa pećnicom i namastim ga.
2. Pospem papir šećerom u prahu, onako ravnomjerno po cijeloj površini.
3. Isto to učinim sa listićima od badema.
4. Upalim pećnicu da se grije i ubacim pleh unutra, da se bademi lagano tostiraju dok se pećnica zagrijava.
5. Istučem bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg.
6. Izvadim pleh sa bademima iz pećnice i ravnomjerno pospem snijeg po njima.
7. Ostavim 10-ak min da se peče, dok tijesto lagano ne požuti (jaaako svijetlo žuto, ne smije se prepeći).
8. Izvadim pleh sa tijestom na hlađenje. Vrlo često ostavim i čitav dan da se hladi, nigdje mi se ne žuri.
9. Dobro izmiksam hulala šlag, a jagode narežem na ploškice.
10. Ravnomjerno premažem roladu šlagom i pospem jagodama.
11. Odvojim pažljivo tijesto od papira sa onom špatulom za kolače, jer se zna ponegdje zalijepiti (ali ne mičem tijesto s papira!) i uz pomoć papira pažljivo zarolam.
12. Stavljam u hladnjak na hlađenje.
13. Uzmem nož pilu, polako režem deblje šnite i jedem dok ne padnem u nesvijest
