Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
E, tu smo negdje... Mene više brine trebam li starijega odgovarati od strukovne škole i tjerati ga u gimnaziju, ali obzirom da je on sebi odabrao tehničku školu koja mu je po mjeri, nek ide... Dat će dokumente i u gimnaziju, pa kak ispadne.

Brine me mlađe dijete, koje od malih nogu govori o studiju šumarstva (s idejom da ide raditi na Krk ili u NP Paklenica ) jer nemam pojma što da mu savjetujem... On bi bio dobar glumac ili novinar, ali nisam sigurna da bi me baš oduševilo da to ide i studirati. Nekako si mislim da to može postati s bilo kojom strukom, a obrnuto ne vrijedi... Tja, vidjet ćemo.
Treba uzeti u obzir da se danas iz tehničke škole jako teško upisati na faks jer ni jedna od tehničkih nema program iz matematike kakav imaju gimnazije i to je za maturu teško nadoknaditi i naučiti sam. a i na faksu je teže položiti te predmete bez dobrog predznanja.

a što se tiče same teme, ja bih rekla da dijete koje svaki dan ima neku dodatnu aktivnost za to i treba biti nagrađeno. nije isto ako s 5.0 prođe netko tko je imao svaki dan manje vremena za učenje i uz to vježbao svoj instrument ili strani jezik, ili netko tko nije imao ništa osim škole.