Muškarac ili žena? Vidim na kojoj si temi, ali pišeš u ženskom rodu... U svakom slučaju neobično i zanimljivo, ali jednostavna Zora bi bila mnogo bolja.
Muškarac ili žena? Vidim na kojoj si temi, ali pišeš u ženskom rodu... U svakom slučaju neobično i zanimljivo, ali jednostavna Zora bi bila mnogo bolja.
Noa mi je jako lijepo ime i za djevojčicu, kao što mi je Nia lijepo i za dječaka![]()
I ja sam udana za Turcina i isto smo birali dva imena no iskreno oboje ga zovemo prvim imenim.Imamo sina Dominik Deniz (u slobodnom prijevodu - dakle ne doslovno - ja mu tepam moj gospodar mora). Sad sam opet trudna, 17 3/7 i nadam se da cemo za par dana na iducem pregledu znati spol. Ako bude curica, bit ce Angela Melek (znam, znam, isto ime ali meni je to ok) a ako bude decko, onda stvarno ne znam. Mislila sam Luka ali s turskim sam tabula rasa jer mi se ni jedno ne svidja koje sam cula - ili ima dijakriticki znak sto ne zelim ili ima znacenje koje mi se ne svidja, ili mi jednostavno ne ide s imenom. Mozda imas prijedlog?
Mozda Arslan ili Demir?
Demir mi je kao Damir, ali ne bas :D Al svidja mi se - kao Ironman (muz mi je triatlonac)) ). Dominik Deniz mi je bas lijepo, Deniz je super ime prekrasnog znacenja.
A za prijedlog, ne znam, gore sam napisala da su mi Kaya, Demir, Toprak favoriti. Frendica ce svog sina nazvati Gece (cita se Gedže = noc) i ispocetka mi se cinilo cudno, a sad mi se bas svidja.
Sogor mi je predlozio Kerem - sto znaci castan, a ja vec vidim svoju dalmatinsku familiju kako mi je dijete zovu Kerum i nema te sile!!!
I Kurt mi je dobro, em znaci vuk, em sam slusala Nirvanu u mladosti.
Evren (svemir) je isto fora. Prije mi je bilo super ime Aykut, al sad me malo proslo :D
Jel zivite u Hrvatskoj ili Turskoj?
Sad vidim da ima još ideja... Čekaj malo da se prisjetim svojih poznanika s te strane svijeta: Adem, Orkun, Emre
A Orhan?
nevezano za turska imena, nedavno sam cula ime Val i oduševila se
I meni je Demir kao Damir, a posto mi se Damir ne svidja, onda nista od toga.Koliko god mi se Kaya svidjalo, ne bih za djecaka jer u HR ce svi misliti da je curica. Sad sam se prisjetila kako su mi prijateljicu Vanju sprdali neki Rusi i pitali je sto je skrivila roditeljima da joj daju musko ime. Toprak je zbilja zanimljivo ime, zvucno, ima nesto.... Gece ne zbog razlicitog izgovora i pisanja, mada mi se isto svidja. Kerem - Kerum - a bas me nasmija dobro - imas pravo! Eto danas za par sati idem na pregled, valjda ce se vidjeti spol pa cu znati imam li dilemu ili smo spremni.
Muz i ja mislimo da je curica, a Dominik stalno govori braco, braco. Ljudi s kojima se privatno druzimo svi imaju curice koje su godinu-dvije dana starije od njega pa se valjda malo pozelio muskog druzenja, sto ja znam. Zivjeli smo u Zagrebu 3 godine i prije skoro 2g smo se odselili u Dubai i tu smo do daljnjeg. A ti? Hrvatska, Turska ili neka treca zemlja?
Moja prijateljica je dala sinu ime Brin i jako mi se svidja. Ne znam jel cesto to ime u Sloveniji, no bas mi je super ime.
Moja profesija ima veze sa slovenskim i nikad se nisam susrela s tim imenom - niti uživo niti u književnosti.
]Sjecam se da mi je rekla da je to naziv nekog drveta na slovenskom, ali sad se ne mogu sjetiti kojeg. ---- Evo sad me podsjetila - http://paganpages.org/content/tag/common-juniper/ znaci Cedrovina, a rekla mi je da ona misli da to ime postoji samo u Sloveniji.
U pravu si i ti i prijateljica! To je borovica (borovička ili brinje), nije samo grm nego i fini začin: http://www.rozeinvrt.si/2009/11/brinove-jagode/
a nije za baciti ni rakija borovička
češki specijalitet
(mi stavljamo bobice kada kiselimo kupus)
Posljednje uređivanje od apricot : 05.05.2014. at 14:19
Demir i Arslan su mi predivna imena
i Onur
Baš sam htjela napisati da mi se sviđa i ime Samir, ali nisam se baš oduševila značenjem: http://www.knjigaimena.com/?znacenje-imena-Samir
ma daj
nemoj biti kruta
šta fali partijanerima
da, arslan i samir je baš lijepa kombinacija
moja prijateljica ima arslana i dinu
vidi stvarno
nevidjela
Volim Istanbul jako, jako.Bas smo bili tamo 2tj pocetkom 4mj. Mada mi je tesko zamisliti zivot tamo s tolikim prometom i neznanjem jezika a o trenutnoj politickoj i ekonomskoj situaciji da i ne govorim. Ocekujete deckica, super, cestitam! Ja sam se ponadala da cemo znati spol sad u nedjelju ali nista od toga - bebica je stidljiva. Moramo se strpiti jos par tjedana pa cemo znati. Morat cu pratiti jos malo forum i istrazivati ako bude djecak jer zbilja sa bez ideje za ime.
Naš će se dečkić zvati Tin, to ime nam se od početka svidjelo. I tražeći neko drugo ime nikako ne nalazimo ništa što nam se sviđa kao ovo.
Meni se to ime prije sviđalo, ali sam saznala da Tin na hindskom znaci "tri" pa mi se prestalo sviđati.
Tin na hindu znači kositar
ne znam što je hindski jezik
i Mare je kobila u vecini svijeta.
a meni je bas lijepo ime.
ali možda je trica nekome nešto stvarno strašno
puno strašnije od kobile
Isto što i hindu :D sluzbeni jezik u Indiji
Za kositer ne znam, znam da smo na jezicnima učili brojeve pa zato znam..
Ne kazem ja da je 3 nekakvo strasno znacenje, samo meni osobno nije nesto
a tko zna što naša imena znače na nekim svjetskim jezicima
možda sam ja kora od drveta, a ti limena posuda
važno je da se nekome ime sviđa i da na poznatijim jezicima baš ne znači - govno
a rječnik kaže da tin na hindu jeziku znači kositar
nikakva trica
तीन - tri
tin je na engl kositar
i limenka lol
Posljednje uređivanje od ivarica : 10.05.2014. at 11:26
a viš da je i na hindu
https://translate.google.hr/?hl=hr&t...er=0#hi/hr/tin
ahahahahaahahhaahahah
to ne znam pročitati
pa pristajem i na kositar
Hahaha nije devanagari težak त- je naše normalno t, ी je dugo i, a न je n. Ili brojkom ३
Naravno, svatko bira ime koje mu nesto znaci. Da meni znaci nesto broj tri, vjerojatno bi ovo ime doslo u obzir.
Meni se broj 4 vrti u zivotu, a na hindskom je 4 चार (čar) pa mi ni to ne odgovara :D
čar bi moglo biti prelijepo ime, samo se ne mogu dogovoriti sa sobom jel za curu ili za decka lol