Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 123 od 123

Tema: Ljubav i kako ju izjavljujemo i izražavamo

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

mamasch

annvilli ma nemaš, nikakav problem, ono što ja čitam iz tvog posta je skoro isto onome što su svi ovdje napisali, s jedne strane svatko pokazuje ljubav onima koje voli na ovaj ili onaj račin, razlika tu, nijansa tamo, različiti smo, ali to veliko, duboko, značajno "volim te" svi čuvamo za neke posebne trenutke i posebne osobe u našim životima i uglavnom te osobe jako dobro znaju, i osjećaju da ih jako volimo, bez da im to duboko, ozbiljno i na poseban način izjavimo. Di bi došli kad bi se svaki dan gledali u oči, i dubokim i značajnim glasom govorili "volim te".

Jednom sam tako i ja imala potrebu ozbiljno reći da je volim, mojoj prijateljici koja ima kočnicu sa pokazivanjem tih dubljih lijepih emocija, i napravila sam to usred ničega, iz vedra neba, i to baš tako, ozbiljno, značajno i direktno. Naravno takve izjave nisu baš uobičajene između prijatelja, pa se prvo zacrvenila kao rak, a onda me zagrlila i rekla, ti znaš da si ti moja druga sestra. Nakon toga smo nastavile gdje smo stale, i zapalile naravno još jednu Hoću reći svi mi jako dobro znamo i osjećamo kada smo i od koga voljeni, a kada i od koga ne, razlika je samo u tome kako tko ima potrebu ispoljiti takve emocije prema van, prema onima koje stvarno voli, a određenu ulogu sigurno igra i intezitet takvih emocija, jer ne volimo sve i svakoga niti na isti način, niti istim intezitetom.

Ja ne vidim ništa loše ni u tom američkom letećem, love you, u biti mi je baš simpa, zvuči simpatičnije nego naše, ajd bok Jer u biti to su samo riječi koje koristimo da bi nešto verbalno izrazili, ali između pozdrava i izraza prave ljubavi naravno da postoji ogromna razlika, bez obzira na izbor riječi. U mimici, tonalitetu i trenutku kada se kaže.

A što se tiče ovih "uličnih" ljubaknja, poznanici, neki nazovi frendovi, pa to je isto dio nekih općih međuljudskih odnosa još valjda iz pećinskog doba, ta neka socijalna komponenta koja se vjrojatno nametnula spontano, možda dok još i nismo bili toliko verbalni ili su to možda i ostaci neverbalnog komuniciranja koje koriste životinje da bi odaslale signale u susretima, ili na uzbunu ili one smirjuće.

Nekako, kad nam ljudi dolaze u kuću, tim srdačnim zagrljajem i poljubcem u obraz im želimo valjda pokazati da su dobrodošli i da se osjećaju ugodno još sa vrata, bez obzira što nam možda nisu ni prijatelji, već samo poznanici u prolazu. Ili kada poznanike sretnemo na cesti, takvim ponašenjem vjerojano želimo odaslati signal, sve je u redu, budemo već jednom popili tu kavu, malo smo u stisci s vremenom, ali drago nam je da smo se sreli itd.., jer sve te ljude srećemo ili po dućanima, mesnici, roditeljskim sastancima ili kod nekih zajedničkih poznanika ili čak prijatelja, pa je svima ugodnije ako postoji ta neka međusobna srdačnost, pa čak i odglumljena, nego da režimo jedni na druge, da se osjeti hladnoća, ili čak neka potisnuta netrpeljivost. A i emocije su nekad čudna stvar, dovoljna je ponekad igra slučajnosti, izbor riječi, trenutak neki da nam neka osoba koja nam je do tada bila antipatična postane simpatična, i obrnuto, tako da vjerojatno većina ljudi u tim socijalnim kontaktima želi igrati na nešto sigurniju kartu.

Ni ja nisam baš tip od tih ljubakanja sa svakim, pogotovo sa onima koji to ne znaju napraviti fino i diskretno, nego ti svoj obraz nalijepe ispred usta, pa ga oćeš nećeš moraš poljubiti. Ali ne znam, nekako s godinama sam valjda malo izmjenila optiku kako gledam na takve stvari pa me više ne smetaju toliko kao možda nekada. Bitnije mi je da čovjek ne gubi svoj integritet u nekim bitnijim životnim stvarima i situacijama, a sve ostalo spada pod ne tako značajno da bi tome pridavala neku važnost. Uglavnom odradim i idem dalje i ne živciram se više.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Love is in the air
    Ovo me podsjetilo Love is in the air

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nas je mama stalno uzimala u krilo i kad smo vec vece bile onda je uvijek "cendrala" - ajde malo samo mami dodji, al nismo se ni ljubili ni govorili si volim te. Niti sam to vidjala kod svojih prijatelja.

Ja svom muzu cesto (bar 2, 3 put tjedno) kazem da ga volim i to onak ozbiljno. Neozbiljno u principu ne govorim. Nekad se zafrkavam "Jesam ti rekla danas da te volim? Hm, sutra cu." Djecu gnjavim, al tudju , ima par njih koje stvarno volim i ti se daju gnjaviti u principu. Jedna miljenica ima vec 17 godina i jos se grlimo kad se vidimo.

U "cmakanju" na cesti sudjelujem, al vidim da je to rezervirano za žene. Nisam nikad vidjela dva muskarca da se tako pozdravljaju. Vec sam spominjala, meni se znalo na visednevnim sastancima dogadjati da se pri prvom susretu svi medjusobno rukuju, a samnom se svi redom ljube, tipa 10-15 poslovnjaka. To naravno nema veze s temom, samo mislim da to nema neku tezinu. Iako, kad bi bas postojala netrpeljivost, ne vjerujem da bi se cmakali.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ljubav je nešto što teče kroz mene i prelijeva se na svijet oko mene i sve koje volim. Iskazujem je na sve načine, riječima, maženjem, djelima, načinom na koji pričam sa ljudima (i životinjama, i biljkama, nekad stvarima, i pojavama, što reć), hranom koju pripremim za druge, sitnim znakovima pažnje, tetošenjem. Kažem svima koje volim da ih volim, prijateljima koji su zatvoreni, ljubazna sam i ta pozitiva mi je fantastičan osjećaj. Cure znaju reći da sam (druga) mama i nećaku i nećakinji, i mačkama, puževima (i svim životinjama koje naiđu) a i biljke vole živjeti ovdje, još ni jedna nije uginula osim jedne kojoj su mace raskopale zemlju i nekoliko puta upotrijebile kao wc dok nisu naučile da se to ne radi :D

Ima dana kada me kralježnica boli i tada sam ozbiljna i pomalo neraspoložena i ta bol nekako uspori prelijevanje (pretpostavljam jer tada liječim sebe) no i dalje mi je sve ok. Ima dana kada vučem za sobom olujni oblak i kujem destruktivne ideje no onda me prođu i opet sve volim

Curama govorim da ih volim, mazimo se, no nekako ta ljubav najčešće dođe do izražaja kada sam ljuta (ili one) jer unatoč disbalansu između nas i dalje se osjeća. U nekom periodu im je bilo važno znati da ih volim čak i kada sam ljuta, čak i kada one nisu savršene ili rade nešto što ja ne odobravam, i kada su shvatile da je to tako, nekako su... dobro. I zato mislim da je osjećaj da si voljen i prihvaćen možda najvažnije što možemo dati nekome. NIje toliko važan način na koji ćemo ga dati. Moje "preplavljivanje" zna iritirati ljude :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam, ko mnoge, odrasla u obitelji gdje se "volim te" bas i nije tako lako izgovaralo.
    cini mi se da sam vise "volim te" i "znas da te volimo" dobila u srednjoj dobi nego ko klinka.
    nisam nikad mislila da me ne vole, al sam tip koji voli rijecima i djelima pokazati kako se osjeca.
    pri tome mislim na sve osjecaje

odrasla sam uz puse koje se daju kad se prvi put u danu vidimo (ono, starci dodju s posla pa damo puse) i puse za laku noc. i tatino "laku noc lutko, lijepo sanjaj i spavaj".
    cesto djeci izrazavam ljubav, na sve nacine, ali ako prodje dan da nisam izrazila ljubav, onda to cinim prije spavanja, starija ima ritual u kojem prije spavanja "moram" reci "nasu" recenicu i bez koje ne ode u krevet. uz grljenje i ljubljenje.

znam da postoje ljudi koji su teski na rijecima (recimo, citajuci peterlin vidim svog muza), bed je jedino kad se nadju dvije osobe, jedna kojoj je jako bitno verbalizirati i druga kojoj su to puste rijeci. pa prihvatiti razlicitost i naci kompromis.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

đez ba, Leonisa

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kako sam odrasla bez tih “volim te“ mišlju, rječju i djelom i nisam doživjela kako me roditelji drže u krilu,mrse mi kosu i nježno sapucu na uho, ja sa. svojom M.imam upravo sve to za što sam bila zakinuta. Više puta dnevno joj kažem da ju volim najviše na svijetu, “do neba i nazad i tako milijun puta“, budimo se i mazimo, grlimo, ljubimo. Izljevi nježnosti su mi spontani i česti. Oooo da i stroga sam ja majka i tvrdi dio roditelja jer MM ne može odbiti princezi ama baš ništa .
    Ali, što se tiče iskazivanja ljubavi ja je prosipam i dajem svom djetetu. svakodnevno, javno, često, verbalno i djelima.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I da napomenem, moja M.također i nama često govori koliko nas voli i grli nas i ljubi.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto na svojim klincima liječim traume iz djetinjstva... i nije istina da su djela najbitnija - riječi su isto jako važne... pogotovo maloj djeci koja nisu u stanju prepoznat djela... osim toga želim da izrastu u momke koji to mogu prevalit preko ustiju a ne ko MM koji će to reći samo ako baš mora...
    a najviše volim kad mi stariji dođe u krevet i kaže: "ja sam tebe došao čuvati da mi nisi sama, ljubavi moja mala" u

A kad meni M.(3,5) kaže:“Sve je u redu dušo moja!“

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    al sam tip koji voli rijecima i djelima pokazati kako se osjeca.
    pri tome mislim na sve osjecaje
    Evo meni moje leo da ju mogu potpisivati

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ljubav je nešto što teče kroz mene i prelijeva se na svijet oko mene i sve koje volim. Iskazujem je na sve načine, riječima, maženjem, djelima, načinom na koji pričam sa ljudima (i životinjama, i biljkama, nekad stvarima, i pojavama, što reć), hranom koju pripremim za druge, sitnim znakovima pažnje, tetošenjem. Kažem svima koje volim da ih volim, prijateljima koji su zatvoreni, ljubazna sam i ta pozitiva mi je fantastičan osjećaj. Cure znaju reći da sam (druga) mama i nećaku i nećakinji, i mačkama, puževima (i svim životinjama koje naiđu) a i biljke vole živjeti ovdje, još ni jedna nije uginula osim jedne kojoj su mace raskopale zemlju i nekoliko puta upotrijebile kao wc dok nisu naučile da se to ne radi :D

Ima dana kada me kralježnica boli i tada sam ozbiljna i pomalo neraspoložena i ta bol nekako uspori prelijevanje (pretpostavljam jer tada liječim sebe) no i dalje mi je sve ok. Ima dana kada vučem za sobom olujni oblak i kujem destruktivne ideje no onda me prođu i opet sve volim

Curama govorim da ih volim, mazimo se, no nekako ta ljubav najčešće dođe do izražaja kada sam ljuta (ili one) jer unatoč disbalansu između nas i dalje se osjeća. U nekom periodu im je bilo važno znati da ih volim čak i kada sam ljuta, čak i kada one nisu savršene ili rade nešto što ja ne odobravam, i kada su shvatile da je to tako, nekako su... dobro. I zato mislim da je osjećaj da si voljen i prihvaćen možda najvažnije što možemo dati nekome. NIje toliko važan način na koji ćemo ga dati. Moje "preplavljivanje" zna iritirati ljude :D
    X

Ja ne bih prezivjela da mi moje dijete prica kako mm prica o svojoj majci da ona uopce nije smatrala potrebnim pokazivati ljubav...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A što se tice MM on je emotivno blokiran skroz naskroz.
    I kad ja sizim radi hladnoće njegove on mi kaže:
    “Ljubav se ne mora pokazivati. Ja znam da ti mene voliš, a tebi stalno trebaju neke potvrde.“ (?!?!)
    I kad ga se proba zagrliti on se sav nekako stisne,kao da mu je nelagodno.
    Znam da me voli jer ti pokazuje konkretnom brigom u svakodnevnom životu. I razboritoscu i prihvaćanjem nekih stvari.
    Ali zagrljaji,drzanje za ruke,pusice za laku noć i dobro jutro -.science fiction.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Storma
    power of love

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Curama govorim da ih volim, mazimo se, no nekako ta ljubav najčešće dođe do izražaja kada sam ljuta (ili one) jer unatoč disbalansu između nas i dalje se osjeća. U nekom periodu im je bilo važno znati da ih volim čak i kada sam ljuta, čak i kada one nisu savršene ili rade nešto što ja ne odobravam, i kada su shvatile da je to tako, nekako su... dobro. I zato mislim da je osjećaj da si voljen i prihvaćen možda najvažnije što možemo dati nekome. NIje toliko važan način na koji ćemo ga dati.
    xxx
    Posljednje uređivanje od seni : 15.05.2014. at 11:54

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Storma, prekrasan ti je post, baš se osjeća ljubav u njemu.

Da sam ja netko, dozvolila bih ti da tim preplavljivanjem iritiraš cijeli svijet

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dovoljno je ući unutar mog dometa :kez:

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni MM kaže da sam emocionalna Niagara. Pritom ne misli ništa dobro.
    Nažalost, dijete je na njega. Ne voli se baš ljubiti i maziti tako da sam malo jadna zbog toga.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dovoljno je ući unutar mog dometa :kez:
    Potvrđujem.
    Vidjela sam te dvaput ali baš si mi "sjela". Sjetim te se često, imaš jako pozitivnu vibru.
    Uživaš li u čizmicama?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je verbalizacija osjećaja nekako okosnica odgoja.
    Veoma su mi važne riječi, i djela naravno. Ne ide mi jedno bez drugog.

Ja sam odrastala znajući da jesam voljena, al ta neka komponenta neizgovorenog me oduvijek tištila.
    Npr...veoma je lako kao djete zabrijati da te netko voli samo ako si "dobar". Tad se nekako spontno izgovaraju riječi hvale.
    Kad si "težak" onda....

Ljubav je meni jedino bitna. Uistinu bitna. Ostalo se sve posloži. Ako ima ljubavi.
    Zato mi izgleda apsurdno što nam teško padne izgovoriti svoje osjećaje.

Meni je to teško.
    Ja se uz djecu mijenjam.
    Dan danas šaljem sliku kako mi nije potreban dodir, zagrljaj, riječ utjehe...kad mi je teško. Meni. Uvijek izgledam kao da sa totalnom lakoćom odrađujem bome teške nedaće koje me zadese.
    A nije da mi ne treba.
    Samo tako izgledam. I žao mi je zbog toga.

Ne bi voljela da moja djeca imaju takav problem.

Mislila sam da ću prema djeci biti takva. Zato sam se bojala i imati ih.
    Al nisam. S njima nježnost i verbalizacija iste dolazi totalno spontano.
    Sa ostalima ne.

Al osjećaji su tu da govorimo o njima.

Predivna mi je ova tema

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kao i tvoj post, baš me raznježio

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je verbalizacija osjećaja nekako okosnica odgoja.
    Veoma su mi važne riječi, i djela naravno. Ne ide mi jedno bez drugog.

Ja sam odrastala znajući da jesam voljena, al ta neka komponenta neizgovorenog me oduvijek tištila.
    Npr...veoma je lako kao djete zabrijati da te netko voli samo ako si "dobar". Tad se nekako spontno izgovaraju riječi hvale.
    Kad si "težak" onda....

Ljubav je meni jedino bitna. Uistinu bitna. Ostalo se sve posloži. Ako ima ljubavi.
    Zato mi izgleda apsurdno što nam teško padne izgovoriti svoje osjećaje.

Meni je to teško.
    Ja se uz djecu mijenjam.
    Dan danas šaljem sliku kako mi nije potreban dodir, zagrljaj, riječ utjehe...kad mi je teško. Meni. Uvijek izgledam kao da sa totalnom lakoćom odrađujem bome teške nedaće koje me zadese.
    A nije da mi ne treba.
    Samo tako izgledam. I žao mi je zbog toga.

Ne bi voljela da moja djeca imaju takav problem.

Mislila sam da ću prema djeci biti takva. Zato sam se bojala i imati ih.
    Al nisam. S njima nježnost i verbalizacija iste dolazi totalno spontano.
    Sa ostalima ne.

Al osjećaji su tu da govorimo o njima.

Predivna mi je ova tema

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene je ovaj thread naveo na to da kažem najfrendici da je volim, sad kad smo se pozdravljale prije njenog puta. Nećemo se vidjeti tjedan dana, što nam je objema jako čudno jer se inače viđamo svaki dan. Ali da, nikad si ne kažemo da se volimo, iako se to vidi po svemu, najviše po 25ogodišnjem prijateljstvu

Inače, i ja sam od onih koja je odrasla uronjena u ljubav, mamina je bila često i verbalizirana, ali prvenstveno pokazivana zagrljajima, poljupcima i maženjima, što mi je jako išlo na živce, još se uvijek toga sjećam Sad je i moje dijete takvo, history repeating, on briše puse koje mu dajem
    Za tatu se pak ne mogu sjetiti je li mi ikad rekao baš tim riječima "volim te", ali isto tako to nikad nije bilo upitno, niti sam to i u jednom momentu poželjela kao potvrdu, imala sam i više no dovoljno potvrda u ponašanju. Još i danas je tako i s mamom i s njim, što ćeš veću izjavu ljubavi od svakodnevnih telefonskih razgovora i skoro svakodnevnih viđanja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je ovaj thread naveo na to da kažem najfrendici da je volim, .

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •