Pokazuje rezultate 1 do 50 od 275

Tema: Jesu li vas očevi vodili do oltara?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mene je tata odveo pred oltar prije 12 god... i sestru prije 3...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    i mene je tata odveo pred oltar prije 12 god... i sestru prije 3...
    Ja se udala prije 15 godina skoro. Nije me tata vodio do oltara (i bilo bi mi smiješno, imala sam 37 godina) ali je držao vrlo lijep i emotivan govor kasnije. To mi je bilo dovoljno. Imamo spremljene telegrame i skicu tog govora. Meni dovoljno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene nije tata vodio do oltara jer sam jako protiv toga. Svećenik je u crkvi objasnio da se ni oni s tim ne slažu zato jer u obredu vjenčanja sudjeluju dvije odrasle ravnopravne osobe koje su odlučile stupiti u brak i kumovi kao svjedoci. Roditelji ne sudjeluju i nitko nikoga nikome ne predaje - to je zapravo ponižavajuće za ženu. Ovo ispada ko da njoj treba skrbnik pa ju tata predaje mužu.

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nije tata vodio do oltara jer sam jako protiv toga. ... - to je zapravo ponižavajuće za ženu. Ovo ispada ko da njoj treba skrbnik pa ju tata predaje mužu.
    Potpis! Mi se nismo vjencali u crkvi, a na potpis dokumenata smo u salu usli zajedno. Tata je odrzao govor kasnije, i to je bilo bas lijepo i za pamcenje.
    Odbila sam sve obicaje koji udaju poistovjecuju s razmjenom imovine izmedju obitelji i muza. Koma mi je to.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Svećenik je u crkvi objasnio da se ni oni s tim ne slažu zato jer u obredu vjenčanja sudjeluju dvije odrasle ravnopravne osobe koje su odlučile stupiti u brak i kumovi kao svjedoci. Roditelji ne sudjeluju i nitko nikoga nikome ne predaje - to je zapravo ponižavajuće za ženu. Ovo ispada ko da njoj treba skrbnik pa ju tata predaje mužu.
    joj, baš su našli gdje će se zalagati za prava žena i boriti se da se jadne žene ne osjećaju poniženima
    ... reče onaj koji odijeva zlatne halje dok mu desetak žena u crnome čisti sakristiju i crkvu
    ma daj!

neka je američki, meni je taj običaj prekrasan; ni Ave Maria za vrijeme vjenčanja nije baš podrijetlom iz Podravine ili Dalmatinske Zagore, pa nikome ne sneta; dapače

Apsu, ako ti je volja da te otac dovede... naravno da će te dovesti.
    Nije baš da je uobičajeno i da ti dijete bude na vjenčanju, jel tako.
    Pa te baš zaboli briga!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj, baš su našli gdje će se zalagati za prava žena i boriti se da se jadne žene ne osjećaju poniženima
    ... reče onaj koji odijeva zlatne halje dok mu desetak žena u crnome čisti sakristiju i crkvu
    ma daj!
    A ja, jadna, držim jezik za zubima

Joj, meni je taj običaj koma, ne mogu zamisliti da idem do oltara, a ni da me tata "predaje" (?), a bogme ni njemu ne bi bilo svejedno jer me drukčije odgajao.
    Ali tako mi je s većinom običaja, nisam relevantan uzorak.

Zašto uopće čitam ovakve teme? :bičujemse:

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ima hrpa novih običaja vezanih uz vjenčanja i često su iz filmova, a većinom su nastali sa svrhom rasta industrije vjenčanja - uglavnom se sve to kupuje i košta.

Ja sam imala dojam da je na našem vjenčanju stalno iskakalo nešto novo što je trošak, ali kad to usporedim s jednim vjenčanjem na kojem sam nedavno bila, naši troškovi nisu ni petina novih.

Predavanje mladenke od strane oca ne košta ništa, pa, tko voli, nek izvoli.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neka bude kako kome paše i kako se tko dogovori.
    Kod nas bilo da su me djeveri (moj brat i brat od MM) izvodili iz stana i s njima sam se vozila u autu do crkve i oni me vodili do ulaza u crkvu, onda sam uzela tatu pod ruku, pa smo nas dvoje lagano prošetali do oltara. Prije nas u crkvu ušao MM i njega "vodile" dvije djeveruše (njegove sestrične). Kod oltara tata me "predao" MM. I poslije tata plakao, a mama se držala kul (kasnije je priznala da je uzela tabletu za smirenje).

Apsu ako ti to znači, nema ti što svećenik govoriti da to ne može. Nije to nikakvo kršenje pravila.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj!

neka je američki, meni je taj običaj prekrasan; ni Ave Maria za vrijeme vjenčanja nije baš podrijetlom iz Podravine ili Dalmatinske Zagore, pa nikome ne sneta; dapače

Apsu, ako ti je volja da te otac dovede... naravno da će te dovesti.
    Nije baš da je uobičajeno i da ti dijete bude na vjenčanju, jel tako.
    Pa te baš zaboli briga!

X veliki ko kuća!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •