Ja jesam na prvim konzultacijama imala pregled (uzv), ali kad sam se naručivala za te prve konzultacije-sestra mi je rekla da će se obaviti razgovor, a MOŽDA i pregled. Tako da je to očito od dr do dr i od situacije. Meni moj dr nije ništa detaljno objašnjavao o svim postupcima mpo, osim da ćemo prvo probati sa folikulometrijom bez stimulacije, a ako se ustanovi da ovulacije nema, onda ćemo razmatrati klomifen. Meni to za sad i paše pa nisam išla u daljnje dubioze.
Još me nije poslao ni na kakve pretrage, Krvne nalaze, ništaja sam očekivala da će ako ništa -poslat me vadit sve hormone.
Doduše, ovaj prvi ciklus sam imala sreće da smo iz prve ulovili folikul koji je dobro rastao, pa si kontam da je možda odlučio bar ovaj prvi ciklus pratiti nešto bez nalaza. Doduše, ne znam sto da očekujem jer kad sam ga zadnji put pitala što ćemo za idući ciklus ako ovaj ne upali, hocemo li ga kako kratiti- rekao mi je da moram biti strpljiva i da ćemo o tome kad dođe vrijeme.
Tako da ustvari, niš konkretno ne znam...
Posljednje uređivanje od Newbie : 28.05.2014. at 21:25
Ma nije te poslao raditi nalaze jer ćete prvo raditi očito ove ciljane,a za njih nalazi nisu potrebni jer se ciljani i ne ubrajaju među postupke, nego eto tako kao mala pomoć sa strane..a nalazi ti imaju rok trajanja od 6 mjeseci..pa bi bilo glupo da te slao raditi nalaze sad kad nisu obavezni pa da ti zastare taman kad (ako) budeš išla u nešto konkretnije..ti ćeš ako ti folikul ne pukne završiti sigurno na duphastonu..i onda opet ciljani drugi mjesec..jedino hormone si mogla napraviti da se vidi što,kako i zašto..
mada ne bi bilo loše i da te poslao napraviti makar briseve..to bi svatko tko planira trudnoću trebao po meni napraviti..
Pa , i ja sam se nadala da će mi provjeriti hormone, jer tako bi valjda konačno otkrili u čemu je stvar. Jer kako se meni to sad čini-on u stvari ne popravlja moj kvar nego mi pomaže da unatoč kvaru dođem do cilja...a i ako se trudnoća dogodi- nakon nje sam opet na istom....
Al dobro...
S duphastonima će mi kratiti ciklus?
Daj mi reci kakva je procedura za dalje ako mi sad u petak vidi da je folikul puknuo? Kad ide pregled iza toga? Ajd recimo (držim si fige) da u petak vidi žuto tijelo-jesam onda na čekanju do menge? Nema više pregleda?
A šta ako folikul nije puknuo? Ako je prerastao u cistu?
Posljednje uređivanje od Newbie : 28.05.2014. at 21:47
ako je puknuo onda čekaš 14 dana da vidiš na čemu si i onda zoveš 1dc da se najaviš za folikulometriju za dan koji ti kaže da dođeš..
ako nije puknuo možda te zove opet,a ako je cista onda ćeš vjerojatno dobiti duphaston da piješ 10 dana i da dobiješ menstruaciju,a i da duphaston sredi tu cistu..i onda kako sam gore napisala..
čisto sumnjam da ćeš u išta konkretnije prije jeseni..hssg si radila? Ako ne onda je to idući korak..