Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Za sve "auslandere" i one koji to zele postati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Pozdrav,

novi sam član i registrirala sam se zbog ove teme. S djecom se planiramo preseliti u Ingolstad, ali stan je ogroman problem. Ovdje radim na jednom faksu i ne smijem dati otkaz jer ne znam da li ću moći pronaći stan. Kada dam otkaz moram raditi još barem mjesec dana.
    Imam tamo obitelj ali dvije obitelji žive u jednom stanu i dok se jedna ne odseli, trajati će sigurno cijelo ljeto, a bitno mi je da se odselim barem u 7 mjesecu zbog djece i škole. Lovu imam za par mjeseci, čak i ako bude trebalo platiti proviziju agenciji ali vjerujem da mi nitko neće iznajmiti stan dok se tamo ne prijavim.
    A ne mogu se prijaviti dok se ovdje ne odjavim.
    A ne mogu se odjaviti dok ne završim s poslom.
    A ne mogu završiti s poslom jer tamo, barem načelno nemam stan. Ovaj post tako kaotično izgleda, čisto rokerski :gitara:

Uglavnom, definitivno smo odlučili se preseliti i ne razmišljam niti trenutka, samo gledam da bude klincima što bezbolnije (koliko će biti u datim okolnostima).

Pitanje: da li netko zna, da li je uopće moguće, naći stan, doći u Ingolstad i platiti ga, preseliti početkom 7. mjeseca i tek tada se tamo prijaviti (samo ja i muž, klinci bi došli krajem 8, kod bake su, do tada bi mi nekakve uvjete ostvarili).

Posao imamo, ali možemo početi tek s papirima (vjerujem da se čeka cca 3 mjeseca).

Zahvaljujem svima tko nešto zna, olakšati će mi život i razbistriti sliku. Barem malo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj issy prvotno napisa Vidi poruku
    Imam tamo obitelj ali dvije obitelji žive u jednom stanu i dok se jedna ne odseli, trajati će sigurno cijelo ljeto, a bitno mi je da se odselim barem u 7 mjesecu zbog djece i škole.
    A sad tu vidim škola, e onda bi stvarno trebali što pprije doći.

Ako ne možete ući u taj stan sad odmah gdje su vaši, mislim da možete prijaviti barem boravak na toj adresi, odnosno jedno od vas, a drugi može unajmiti namješteni stan na svoje ime na period koliko vam treba za prijelazno razdoblje, kad jednom potpišete ugovor nitko ioanko više neće sigurno provjeravati koliko vas je u tom stanu, cijena ionako nije po glavi, već po m2. To je isto jedna od opcija.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj issy prvotno napisa Vidi poruku
    A ne mogu se prijaviti dok se ovdje ne odjavim.
    Mislim da možeš, pogotovo sada kad smo i mi građani EU-a. Mi imamo prijavljeni boravak i u Hr, čak na dvije adrese i ovdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •