A ja san NAPOKON došla do zaključka kako su neki došli do broja 11 plesačica. Sporo kopčamiako je meni "od UKUPNOG broja plesača i plesačica...7parova" značilo bilokakvih parova.. m+m,m+ž,ž+ž
![]()
A ja san NAPOKON došla do zaključka kako su neki došli do broja 11 plesačica. Sporo kopčamiako je meni "od UKUPNOG broja plesača i plesačica...7parova" značilo bilokakvih parova.. m+m,m+ž,ž+ž
![]()
Nevjerojatno lagan zadatak, za koji ne treba ni papir ni olovka da izračunaš da je 9 plesačica. Tko god to ne vidi odmah, ni ne treba proći maturu. Pa što ti gimnazijalci ili drugi srednjoškolci rade u školi? Sjede na ušima? Da meni moje dijete kaže kako to ne zna...ma, nema šanse da ne zna. Čemu idu u školu 12 (DVANAEST) godina!? Inače, maturant u mojoj familiji kaže da je A razina bila jednostavna, i nisu trebale apsolutno nikakve pripreme, ni besplatne, ni koje se plaćaju. Dovoljno je ići u školu. I mozak ponijeti sa sobom
Usput, dovoljno je napisati manje od četvrtine za prolaz! Manje od četvrtine? Zar je stvarno tako malo potrebno za proći?
Beti ti si brutalnanemoj baš tako. I ja mislim da je 9,ali puno je njih odgovorilo 11 pa očito je negdi došlo do kratkog spoja. Potpisujem ti zadnji dio posta i nadodajem da bi bilo "čudno" da su svi sve riješili
meni je odgovor odmah bio 9...
ali ja sam stara folklorašica koja zna da u folkloru uvijek fali dečki i parovi mogu bit i ž+ž![]()
Uf, kad sad pročitam svoj post, stvarno jesam.
No, neka uživaju u mladosti, neka je mozak na paši 90% vremena, neka ništa ne rade po kući, neka izlaze, neka treniraju, neka imaju ljubavi, ali...neka ukopčaju taj mozak kad treba! I točka.
Pa nije to previše tražiti od djeteta, tj. mladog čovjeka, zar ne da nije? Da položi maturu. Svojim trudom.
Nije to previše Beti,slažem se...i nek prestanu kukati ako nebude 80-90% Svakome će biti po zaslugama,barem otprilike.
NetkoMiOteoNick, da slazem se da nas par nije vidjelo odmah da je odgovor 11, ali sam si dala truda i pogledala ostale zadatke. Bez ikakvih priprema mislim da bi tu razinu matematike prosla bez ikakvih problema. Zbilja B razina je bila lagana. I koliko god se na slagala ja s Beti na puno topica, ovdje fakat djelim njeno misljenje u potpunosti. Evo sad me zanima i razina A, da vidim kako tamo stojim.
Riječ je o konkretnom zadatku, ne testu u cjelini.
Smeta me kad se kritiziraju mladi kako pojma nemaju, a ni starije generacije nisu skužile zadatak.
Nisu ga skužile jer nije precizno postavljen.
sva sreća pa se ne boduje samo jedan zadataktako da će maturanti ipak moći proći maturu
A mi ostali smo već davno prošli svoje prijemne, jedino da nas retroaktivno sruše![]()
Čula od maturanata i njihovih roditelja koje poznam da nije bilo nikakvih drama... Ovo što se po internetu povlači vjerojatno je glasna manjina.