Evo i mog iskustva.
Ja sam rodila lani polovicom 6. mjeseca tako da sam blizu tvom terminu po godišnjem dobu.
1. Za tebe u bolnici: jednokratne mrežaste bokserice 1 paket, a ponesi i običnih pamučnih gaćica kojih ti nije žao ako ih moraš baciti (ja sam kupila povoljne od domaćeg proizvođača) jer ne pašu svima mrežaste.
Chicco ulošci su pamučni, veliki i superupijajući (pola paketa u torbi, pola paketa mi je mm donio (30 kom u pakiranju)) + neki invisible noćni koje i inače koristiš da ti ne procuri na spavaćici/piđamu.
Meni je pasao steznik za trbuh (Lidl), jer mi je lijepo stegao razvučenu maternicu i nije me ništa bolilo ni smetalo, ali tu su mišljenja podijeljena.
Piđame ili spavačice koje ti dozvoljavaju da su ti cice na izvolte bez da su ti leđa gola (ja sam kupila majice za dojenje u HM i donje dijelove piđame). Grudnjak za dojenje ti nije nužan za bolnicu (ali ti neki treba kad nadođe mlijeko i grudi otežaju), ali je itekako koristan za učestalo dojenje koje je prvih tjedana UČESTALO. Kupi Multi mam komprese za bradavice, štite osjetljive bradavice od trenja sa odjećom, omekšavaju ih pa je početno dojenje lakše i bezbolno .
Obavezno, ako već nisi, pogledaj serijal Mliječna staza na Youtubeu u kojem je dojenje obrađeno od a-ž.
2. Beba će ti ljeti biti najviše u bodijima i/ili onim romperima kratkih rukava (ne znam jel curka ili dečkić) i čarapicama po potrebi.
Štramplice ti ne trebaju.
Ja benkice i bodi benkice nisam koristila. Koristila sam par bodija dugih rukava za prvi mjesec i 15-tak bodija kratkih rukava za cijelo ljeto.
Za prvih mjesec dana će ti trebati par tutica (odjelca) dugih rukava, pamučnih, ne predebelih (uvijek radije oblači slojevito).
Nama su super bile one hlačice sa stopalima u prijelaznom razdoblju izmedu tutica i samog bodija te za ljetna jutra i večeri.
Za prva 3 mjeseca (ljeto) biraj odjeću koja se lako oblači i skida (jer ćeš to raditi često), a šminkersku robicu planiraj za jesen kad beba bude veća, prođu vrućine i uhodate se.
Kozmetika za bebu ne treba. Trebaju ti samo sterilne komprese i Octanisept ili alkohol za pupak i par kapi maslinovog ulja za u vodu za kupanje.
Bočice ti ne trebaju, a ni dude bar za prvih 6 tjedana dok uhodate dojenje.
Tetra pelena ti treba kad ti ili netko drugi stavljaš bebu na rame (imaju tanku osjetljivu kožu pa da ne dolaze u dodir sa ev omekšivačem na robi, znojem...), za ispod glavice u košari kolica...
Za pitanje gdje- za robicu ti preporučujem Nextdirect.com, imaju lijepu robicu, bodije od finog mekog pamuka, ok cijene, ne naplaćuju dostavu.