Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 521

Tema: Što treba novorođenče?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mishekica, ne kuzim bas kako
    ne mogu joj biti dobre duge hlace koje su dugacke 68 i 86 cm
    nije tu nikakva fiktivna razlika - razlika je u duljini nogavica
    moja najstarija nosi sad 116, a mladja 104 i nema sanse da starijoj obucem hlace od mladje
    osim ako ne zelim da izgleda ko da doma ima poplavu

ne znam, jedino ako si mislila da ove 68 nosi sad kao kratke hlace, 74 kao trifrtaljke, a 86 kao duge
    ostalo si ne mogu pojmiti

mislim, mojoj najmladjoj su sad o 62 prekratke, al neke modele cu joj ostaviti pa ce ih nositi ko trifrtaljke
    al ih kao duge ne moze nositi ni sad, a pogotovo ne za tri mjeseca

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj je jučer nosio dvodijelnu tuticu 68,jutros donji dio tutice 86(malo je donji dio širi,ali su nogavice sužene i može proći danas jeans 74 i nogavice treba zavrnuti a dečko je visok cca74cm Mislim da ni ti brojevi nisu uvijek realni

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A da, nisu brojevi bas unificirani, na zalost
    Al i dalje ne kuzim kako i 68 i 86 mogu biti dobre duge hlace istovremeno
    Mogu biti razlicite vrste hlaca, al ovo drugo niti s jednom nisam uspjela izvesti

Carmina, pobogu, sto ga toliko presvlacis
    Edit: aha, nije sve u istom danu
    Posljednje uređivanje od Ginger : 17.05.2014. at 21:41

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma ono šta ja želim reći je da je idealno ako se stvori krug ljudi gdje se može razmjenjivati robica. Moji sitni bodići a i druga odjeća mi je uglavnom poklonjena,što od većih rođaka,što za babine itd. Nakon šta su mojih dvoje to iznosili robica ide dalje,a većina robe do godine fana u principu ni nebude iznošena,bude kao novo i stvarno je šteta da samo jedno dijete bude u robici. Da ne govorim o uštedi. Meni je također bilo draže imati više komada istih veličina da se netrebam opterećivati jeli se osušilo itd. Ali mislim da je glupo pretjerivati. Moji bodići 62 nisu bili preveliki bebi ni kad se tek rodio jer he izrez na vratu sa drukerima,jedino malo rukavići,ali to me nije brinulo. Opet,nismo svi isti

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

@ Ginger

Ti valjda razumiješ da je 74 cm visina djeteta, a ne hlača?

Otkad nema pelenu, u struku su joj sve jednako dobre.

I da, podjednake su dužine. To pokušavam reći cijelo vrijeme, ali me, po običaju, nitko ne doživljava.
    Filmar trenirka 9 mj. identične dužine kao Osh Kosh 18 mj. IDENTIČNE. I obje su joj dobre.

Naravno, ima i nekih koje su joj mrvicu kraće, neke su joj mrvicu duže pa ih potfrknem (ako imaju onu gumu u oko gležnja kao H&M, još bolje), ali u struku su sve identične (još pogotovo ako imaju regulaciju u struku - to se može nositi jako dugo).

Kao što sam već rekla, ona istu odjeću nosi otkad je bila 4 mjeseca. Samo više neke bodije ne može obući (mada bi i to mogla da malo isforsiram, ali ima dovoljno robe pa ne treba).

Uostalom, pisale su cure o istom tom na topiku o antirecesijskim mjerama. Tad se nitko tome nije čudio.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 17.05.2014. at 22:45

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj P.je nosio redom sve brojeve,nismo preskkali,i u svakom od brojeva je bio podjednako..
    Sad je na 74..za ljeto sam mu pripremila 80..
    I drfinitivno ti brojevi ovise o proizvodacu..
    H&M je stvarno velik..majicu 68 sad nosi i jos mu je malko velika..
    Alo njihovi donji dijelovi trenirki su po mjeri..
    Dok u C&A donji dijelovi su mom P.siroki u struku..

I zanimljivo,jos uvijek nosi body Carters za 3 mj.a sad ima 10..

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Da, brojevi ovise o proizvođaču, ali nisu ni sve bebe jednako građene, pobogu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mishekica, naravno da znam da je to visina djeteta, ipak ih imam troje pa sam u tom periodu nesto i naucila
    i zato mi i nije jasno
    i znam da je razlika medju proizvodjacima, al ja osobno nikad nisam naisla na hlace 68 koje bi pasale jednogodisnjem djetetu (kao duge hlace)- ocito ne kupujemo od istih, bar djelomico
    pa pitam, jel...
    moje dvije starije su razlicito gradjene, al visina je visina
    mogu joj biti presiroke, preuske, al svejedno u duzini nece pasati
    majice smo mogli rastegnuti kroz neko razdoblje, al hlace ne
    ja recimo ne volim kad im je nesto preveliko (traumice nakon rodjenja prve kojoj je sve bilo preveliko) pa mozda i zato

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja se moram sloziti s mishekicom.nije bas sva garderoba takva ali i moji su jako puno stvari nosili godinama.npr znala sam kupiti djetetu kada je imao 6,7 mj marks&spencer bodije velicinu 9-12 i to mi je nosio od tada pa do skoro 18 mj.znaci skoro godinu dana.isto tako dio trenirki i pamucnih bermuda dvije sezone.prvo s pelenom pa kad pelenu skine opet stane.evo sada sam mu izvukla neke proslogodisnje benetton majice kratkih rukava.nosio ih je proslo ljeto . bile su mu loker ali ne prevelike.a ove ce mu posluziti bar jos mjesec ,dva.u ovih godinu dana se je samo izduzio.i sada su mu malo krace ali ne prekratke.
    A cura mi je ljetne haljine isto dugo znala nositi.prve godine je haljina.dogodine tunika i ajmo.
    Sada mi sin ima 33 mj.visok je negdje 95 cm i ima garderobe u ormaru od 86-102 velicine.mozda ima i kratkih hlaca 74 velicine u koje stane to još nisam izvadila da probamo

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Isteklo mi je vrijeme za edit

A koliko se sjecam i kada su bili bebe imali smo tih stvari sto su trajale i trajale...
    I meni nije smetalo potfrknuti rukave.vise mi je islo na zivce stalno preslagivati ormar da maknem sta je malo.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moja je cura Carters bodiće vel. mislim 18mj nosila od 1g do 2ipo.

O nekim haljinicama ni neću,prvo su bile haljinice,pa tunika,pa kraća tunika. Neki su krojevi stvarno iskoristivi,a i do građe djeteta puno ovisi. Neki idu više u širinu,neki u dužinu Moja je cura bila buca,pa je trebalo malo veći broj nego bi inače uzeli,onda su kilice stale a nastavila je u visinu. Tako da se puno robice koristilo duže vrijeme.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma moje isto nose kratke hlace, bermude i haljinice godinama
    Majice kratkih rukava isto duugo traju
    Al duge hlace ne

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Posteljinu npr.uopće nisam kupovala. Pronašla sam povoljno plahtu za 1osobu (90x200) u lijepim bojicama i iskrojila iz toga 2male plahte i jastučnicu. Trošak 30kn. Ali to sam ja,nisam u filmu tih plahtica,a mislim da mi ni bebića to puno ne opterećuje
    Ovo je odlična ideja, sličnu je u mom slučaju u djelo provela sveki. Imala je hrpu posteljine u odličnom stanju koja joj ne treba, samo joj je bezveze stajalo u ormarima.

Robicu sam sigurno preskočila neke brojeve. Nisam nikad kupovala unapred, osim nekog minimuma da ga dočeka na povratku iz rodilišta. Kako mu nešto zatreba, kupim malo veće. Kupujem samo kad mu treba, a i dobije dosta toga.

Na stvarima koje njemu zbilja ništa ne znače škrtarim. Da je pamuk i da je čisto, to mi je jedino bitno.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je jučer nosio dvodijelnu tuticu 68,jutros donji dio tutice 86(malo je donji dio širi,ali su nogavice sužene i može proći danas jeans 74 i nogavice treba zavrnuti a dečko je visok cca74cm Mislim da ni ti brojevi nisu uvijek realni
    Mom je trenutno dobra robica u rasponu od 68 do 92, ovisno o proizvodjaču. Tako da mi je nažalost kupovanje preko interneta postalo problem, brojevi zaista ništa ne znače.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Al duge hlace ne
    Gle naš primjer... Nosila je trenirkice 68 kad je bila 4 mjeseca. Bile su joj dobre u struku, ali dugačke. Kako tad još nije pokušavala hodati to nije bilo bitno. Vrlo brzo ih je prerasla, odn. postale su joj uske u struku. Ja sam ih posudila frendici i kad mi ih je ona vratila, ponovno joj probam i skuzim da ih može obući. Tad se već naveliko ustajala na noge pa je bilo bitno da joj se ne vuku po podu, da se ne zapliće. Sad su joj mrvicu kratke (do gležnja) pa ih nosi samo po doma. Nisu baš za javnost ali doma ionako nosi tajice i razne caprice.
    Dok su joj tajice još malo dugačke, naberem ih oko gležnja. Meni to zbilja nije problem. I stvarno mi je za nju puno opasnije da ima preduge, nego prekratke hlače.

A mogla bih napisati i disertaciju o krojevima, duljinama, veličinama odjeće svih brendova koje sam kupovala (a bilo ih je). Možda bismo mogli otvoriti novu temu da razmijenimo iskustva po tom pitanju. Ja, recimo, imam svašta za reći na tu temu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Al duge hlace ne
    koja razlika u kratkim, dugim, 3/4 hlačama, sve možeš jednog dana nositi za koji broj kraće, ak guzica stane.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A i ona faza kad se skine pelena pa se vrate u manji broj

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pa da, to sam i napisala negdje tamo gore.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali isto si napisala da to može samo u kućnim uvjetima, što definitivno nije ok, može i za van , napose u ljeto.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koja razlika u kratkim, dugim, 3/4 hlačama, sve možeš jednog dana nositi za koji broj kraće, ak guzica stane.
    Pa to sam i napisala nekoliko puta
    Br 68 joj mogu kasnije obuci kao 3/4 ili kratke hlace, ali ne i duge

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Naslov treba promjeniti u "što novorođenče NEtreba"

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da ali isto si napisala da to može samo u kućnim uvjetima, što definitivno nije ok, može i za van , napose u ljeto.
    Ova konkretna nije za javnost, neovisno o dužini.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja imam x takve robice koja nije za javnost I kad prijama proslijeđujem robicu to im kažem da i nemoraju uzeti,al meni treba i takve robe....za po šumama i gorama

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mi idemo u subotu u sloveniju po sve.. kolica.. krevetic..komodu.. kadicu...

Ako bi bio netko dobra dusa pa mi sastavio mali popis sto mi sve treba.. najvise me muci velicina bodija.. manja je bebs.. da uzmem najmanje brojeve pa par vecih?

Kapice i to.. prevruce je sad ili?

Dude..flasice.. kaj za cistiti flasice.. ?

Nemam nazalost s kim o tome razgovarati.. :/

Kaj od toga svega uzeti u bolnicu? Ili mi ne treba tam nis...
    Kaj da za sebe uzmem?..

1000 pitanja..... ispricavam se..

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ne stignem puno pisati, sigurna sam da ce cure napisati nesto mudro.

ja cu ti samo reci da ti nikakve bocice ne trebaju, sad je vrijeme da se dobro informiras o dojenju

javi ako zelis da ti posaljem materijale.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

To mi je prodavacica nudila sama zadnji put kad smo dosli pogledati izbor....

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne znam kad ti je termin, mi smo rođeni u 7. mj. i znam da mi je super bilo one hlacice sa stopalima... U biti sam takve koristila jako dugo... Kombinacija bodica i takvih hlacica mi je bila najbolja! Inače, bodiji za prvih par mjeseci su mi najbolji oni koji se cijeli mogu otkopcati (na preklop naprijed)... Moja curka se rodila sa 51 cm i 3720 g pa nam ona najmanja robica nije bila dobra... Najbolje je da si par tih stvarčica kupis zadnje kad ćeš znati otprilike kolika je beba.
    Na početku bebe znaju dosta bljuckati pa je meni bilo zakon što sam u Zari kupila 2 kom slintaca koji se prekriže preko leđa i zakopcaju ispod ruke. Beba ih ne može maknuti i prebaciti preko lica a puno mi je bilo lakše mijenjati slintac nego bodi
    U biti, svašta sam napisala a ništa što si pitala... :/ ne sjećam se točno koliko mi je robice trebalo.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lee Lo naucit ces sa vremenom da prodavacice nude svasta

Ta zena je educirana da prodaje a ne za to sto bebi treba, javi se curama i informiraj se o dojenju tako da budes spremna.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Jos uvijek nisam dobila odgovor. :D
    Barem sto se tice toga kaj da ponesem u bolnicu sa sobom :D i kolko toga..

A sti se tice dojenja i ostaloga. Ne zanima me neka velika filozofija a valjda budu mi nekog boga i tam rekli...necu da ispadne da mi tu jedno govore o tome a tam drugo pa da neznam na kraju kaj da napravim..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mog iskustva.
    Ja sam rodila lani polovicom 6. mjeseca tako da sam blizu tvom terminu po godišnjem dobu.

1. Za tebe u bolnici: jednokratne mrežaste bokserice 1 paket, a ponesi i običnih pamučnih gaćica kojih ti nije žao ako ih moraš baciti (ja sam kupila povoljne od domaćeg proizvođača) jer ne pašu svima mrežaste.
    Chicco ulošci su pamučni, veliki i superupijajući (pola paketa u torbi, pola paketa mi je mm donio (30 kom u pakiranju)) + neki invisible noćni koje i inače koristiš da ti ne procuri na spavaćici/piđamu.
    Meni je pasao steznik za trbuh (Lidl), jer mi je lijepo stegao razvučenu maternicu i nije me ništa bolilo ni smetalo, ali tu su mišljenja podijeljena.
    Piđame ili spavačice koje ti dozvoljavaju da su ti cice na izvolte bez da su ti leđa gola (ja sam kupila majice za dojenje u HM i donje dijelove piđame). Grudnjak za dojenje ti nije nužan za bolnicu (ali ti neki treba kad nadođe mlijeko i grudi otežaju), ali je itekako koristan za učestalo dojenje koje je prvih tjedana UČESTALO. Kupi Multi mam komprese za bradavice, štite osjetljive bradavice od trenja sa odjećom, omekšavaju ih pa je početno dojenje lakše i bezbolno .
    Obavezno, ako već nisi, pogledaj serijal Mliječna staza na Youtubeu u kojem je dojenje obrađeno od a-ž.

2. Beba će ti ljeti biti najviše u bodijima i/ili onim romperima kratkih rukava (ne znam jel curka ili dečkić) i čarapicama po potrebi.
    Štramplice ti ne trebaju.
    Ja benkice i bodi benkice nisam koristila. Koristila sam par bodija dugih rukava za prvi mjesec i 15-tak bodija kratkih rukava za cijelo ljeto.
    Za prvih mjesec dana će ti trebati par tutica (odjelca) dugih rukava, pamučnih, ne predebelih (uvijek radije oblači slojevito).
    Nama su super bile one hlačice sa stopalima u prijelaznom razdoblju izmedu tutica i samog bodija te za ljetna jutra i večeri.
    Za prva 3 mjeseca (ljeto) biraj odjeću koja se lako oblači i skida (jer ćeš to raditi često), a šminkersku robicu planiraj za jesen kad beba bude veća, prođu vrućine i uhodate se.
    Kozmetika za bebu ne treba. Trebaju ti samo sterilne komprese i Octanisept ili alkohol za pupak i par kapi maslinovog ulja za u vodu za kupanje.
    Bočice ti ne trebaju, a ni dude bar za prvih 6 tjedana dok uhodate dojenje.
    Tetra pelena ti treba kad ti ili netko drugi stavljaš bebu na rame (imaju tanku osjetljivu kožu pa da ne dolaze u dodir sa ev omekšivačem na robi, znojem...), za ispod glavice u košari kolica...

Za pitanje gdje- za robicu ti preporučujem Nextdirect.com, imaju lijepu robicu, bodije od finog mekog pamuka, ok cijene, ne naplaćuju dostavu.
    Kopiram sebe samu sa stranice prije.
    Evo još jedan Rodin tekst o potrepštinama http://www.roda.hr/article/read/sto-...e-za-rodiliste.
    Što se tiče opreme za hranjenje, ja ne bih ništa kupovala unaprijed jer toga bar ima u skoro svakom dućanu, a ako vam dojenje krene ništa ti od toga neće trebati.
    I slažem se sa curama da se informiraš o dojenju sada i po mogućnosto od savjetnica za dojenje (doista nude najbolje savjete) jer, iako je to nešto nama sisavcima tako prirodno, nažalost ne ide uvijek glatko i nagonski. Trebaju neka predznanja.
    A život je toliko lakši kad dojiš-treba ti samo pelena, beba i cica i možete kud god hoćete, za razliku od termosica, bočica, deterdženata, kutija mlijeka, iskuhavanja...

Ako te još što zanima pitaj, al i prošvrljaj malo prethodnim stranicama, ima puno korisnih stvari.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U rodilište za sebe uzmi i sve to spakiraj u malu torbu da ne tražiš kad počnu trudovi:
    spavaćicu,
    jednokratne gaćice (ima ih u ljekarnama i dm) i
    uloške. Uzmi mekane uloške i velike, jer se prvih 2-3 dana jako krvari, a ako budeš imala epiziotomiju, treba ti što mekše na rani.
    bočicu vode
    vlažne maramice
    mobitel

Sve ostalo ti može netko donijeti drugi dan, ali pripremi da znaju. Četkicu, zubnu pastu, labelo ili što već koristiš.
    Svako rodilište ima svoja pravila, pa ih treba poštovati. Ja sam morala i lančić skinuti. Drugi dan ćeš opet biti sva svoja i sve napraviti kako želiš.

Za bebu pripremi ono u čemu će doći doma i to točno naglasi gdje je i u čemu, jer u strci, može se dogoditi da fulaju
    Tanko odijelce, neko lijepo, ne mora biti praktično, jednom se dolazi iz rodilišta br 50
    Bodi na duge ili kratke rukave br 50
    pamučne papučice
    pamučnu kapicu ( novorođenčad gube jako toplinu preko glavice i treba ju zaštititi)
    jednokratnu pelenu
    dvije tetra pelene
    dekicu tanju i deblju ( ne vunenu, nego štepanu) - nikad ne znaš kakvo će biti vrijeme
    autostolicu

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A gdje ćeš roditi? Najbolje da se informiraš u rodilištu što da poneseš sa sobom za sebe dok si u rađaoni i kasnije na odjelu i za bebu, većinom trebaju pelene, vlažne maramice,spavačica ako zatreba slučajno ili u rodilištu ponestane, papuče/natikače za pod tuš, ručnik ( 2 komada pa ti tvoji dofuraju kad dođu u posjetu), mob,punjač,fotić, jednokratne gaćice, ulošci.četkica,kaladont.

A za bebu doma - ja sam se ravnala po spisku koji se nalazi tu na Rodi i super mi je došao. Pa probaj tako.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ok, ovo da te ne zanima neka velika filozofija...na tvom mjestu bih preduhitrila eventualne probleme kod dojenja i oslonila se na savjete iskusnih zena koje se educiraju i svoju dobru volju ulazu kako bi pomogle majkama od pocetka.

Za bolnicu ce ti trebati par spavacica ako je praksa da nosis svoje, lagani orgtac, ulosci pamucni, jednokratne gacice, jastucici za dojenje, grudnjak, nesto za piti(za hranu i pice ti se uvijek moze naknadno donjeti)pelene za bebu,ne znam za vlazne maramice...pribor za higijenu, robicu za izlazak(isto moze kasnije se donjeti) Za odlazak bebe iz rodilista autosjedalica.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lol pa kud prije ste sve napisale haha

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lee Loo prvotno napisa Vidi poruku
    A sti se tice dojenja i ostaloga. Ne zanima me neka velika filozofija a valjda budu mi nekog boga i tam rekli...necu da ispadne da mi tu jedno govore o tome a tam drugo pa da neznam na kraju kaj da napravim..
    Na ovo ti moram napisati par riječi.

Znam da si jako mlada, napisala si to.

Dojenje ti nije nikakva filozofija. To je jednostavno, kao i svaka prirodna stvar. Mi, ljudi, to zakompliciramo.

Ovako, mama ima cice. U cicama se stvara mlijeko. Kod gotovo svih. ( uvijek postoje izuzeci). Beba je gladna. Ima usta i većina novorođenčadi zna kako sisati, tj imaju refleks sisanja.

Sva mudrost je u tome, kako to dvoje spojiti. Bez filozofiranja, ali treba malo znanja, pogledaj malo slikice, filmiće, poslušaj one koje znaju kako.

Majčino mlijeko je upravo ono što svako novorođenče treba. I posve je besplatno. Svaki dan dojenja više je veliki plus bebi. No, ne treba sebi stvarati osjećaj krivnje ako ne ide sve lagano sa dojenjem. Pita se i proba, pa možda krene sve kako treba, prirodno.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

LeeLoo procitaj rodine brosure o dojenju
    Sestre u vz rodilistu ce ti pomoci, al moras nesto znati i sama
    I vjeruj mi, nece ti reci nista razlicito od onog sto pise u tim brosurama
    Sretno!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ako ti se vec neda informirati o dojenju, ja cu ti napisat par crtica koje su mene iznenadile jer se nisam dovoljno informirala. Da sam znala, bilo bi mi puno lakše.

1. Dojenje me boljelo
    2. Imala sam krvave rane po bradavicama
    3. Moje dijete mjesec dana nije znalo pravilno prihvatit bradavicu, ali onda je naučio..
    4. Dijete je stalno bilo na cici. 0-24. Stalno. Ludila sam.. Ali sam izdržala.

To su neki razlozi koji bi te mogli pokolebati u dojenju.

I ono najbitnije: što dijete više cica to se mlijeka više stvara, i dijete koje plače i oće na cicu nije gladno nego si stvara mlijeko. A ako ces dojiti na djetetov zahtjev (u pocetku stalno) - imati ces mlijeka.

Što se tiče odjeće za bebe, po meni je bez veze kupovati najmanje brojeve jer ih bebe strasno brzo prerastu.. Broj veci je uvijek super, samo se malo potfrkne A ni mjere na uzv ti nisu uvijek točne, nemoj kupiti premalo..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidi nase Apsu sto je mudra
    Al sve si dobro rekla

A ja bih dodala da je ne informiranje o dojenju korak vise prema odustajanju od njega
    Ako je suditi prema primjerima iz moje okoline, jel...
    Jer, uvijek netko oko tebe "zna bolje" i ako majka nije sigurna u sebe i ne barata informacijama....fijuuu...ode samopouzdanje i eto posustajanja
    Da sam ja slusala svoju okolinu (osim mame i mm-a) od mog dojenja ne bi bilo nista

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Stvar je u tome da smo uzeli minus radi kolica i krevetica pa bi zato sad sve odma pokupovala da sam poslije bez brige...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja bih dodala...svaka minuta koju sam potrošila čitajući brošuru ili u gnijezdu je jako dobro potrosena minuta. Moja cura je dobro sisala od početka, ali opet...navala mlijeka, ogromne cice..treba znati položaje koji mogu pomoći, masaže...ili sto ce već trebati.
    A sto duže dojim, to vise uživam. A početak je najteži, svakako.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Lee Loo prvotno napisa Vidi poruku
    Stvar je u tome da smo uzeli minus radi kolica i krevetica pa bi zato sad sve odma pokupovala da sam poslije bez brige...
    A da kupiš kolica i krevetić preko njuškala? Puno jeftinija opcija, bolje je što manje otići u minus..
    Ja sam svoj kinderbet recimo kupila preko njuškala, beba nije htjela spavati u njemu nego je spavala sa roditeljima u krevetu, tako da sam jeftino dobila skoro nov kinderbet. Kolica isto imam rabljena, di bi došla da sam davala 5 tisuća kuna za kolica ( inače, bilo bi ti dobro pogledat malo koja su kolica ok, neka su teška, neka se teško voze, na nekima se teško okreču kotači, neka su preglomazna itd). Moj P. se tek sada sa 6 mjeseci voli voziti u kolicima, prije je vrištao pa sam ga stalno nosila u slingu ili mei taiu, te nosiljke su pravi spas za roditelje, bebe ih obožavaju pa kad se oporaviš od poroda i krenete u šetnje pogledaj da nabaviš neku nosiljku, imaš veliki izbor, samo ne kupuj običnu klokanicu jer nije zdrava.
    Za bebicu ti treba i kadica u kojoj ćete ju kupati, to ti nije skupo, ima po svakakvim ducanima toga..

Ono što ti ne treba i ne daj da te prodavačice navabe:
    -Šamponi, mirišljave kupke za bebe, vlažne maramice za guzu. Bebe na koži imaju prirodan zaštitni sloj koji se šamponima nepotrebno skida. U kadicu kod kupanja možeš staviti kap maslinovog ili bademovog ulja. Vlažne maramice su pune kemikalijka i bebe znaju loše reagirati na njih pa je najbolje( i najjeftinije) brisati guzu običnom vodom i vaticama.
    - dude, bočice, nastavci za bočice, adaptirano mlijeko. Imaš sisu, to je sve što ti je potrebno. Duda varalica ti barem u početku ne treba jer ćeš joj svaki puta kada će beba imat potrebu cicati, staviti u usta cicu, a ne plastiku.
    - potrebna ti je samo krema za guzu, ostala mlijeka za bebe i brendirana ulja za bebe itd jednostavno zamijeni sa bademovim uljem. Evo mojih 100ml bademovog su nakon 6 mjeseci tek pola prazni, isplati se..

sjetit ću se još..

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Moje iskustvo je takvo da sam dudu iskoristila odmah drugi dan još u rodilištu... Beba je imala izrazito jak nagon za sisanjem i doslovno bi sisala čitavo vrijeme, a ja još nisam imala mlijeka. Tad mi je uspjela napraviti rane pa sam se dogovorila sa sestrama da joj ipak daju jesti jer je gledna a ja sam ju povremeno stavljala da vuče i masirala se ostatak vremena... Tako da, nema pravila, meni je duda bila spas... A mlijeko je došlo idući dan
    Od stvari koje kupujes stvarno ti je doba opcija kupiti rabljeno... Mi smo imali sreće pa sve skoro posudili . Jedino sam kolica izabrala po svom guštu.
    Moja greška, kupila novu nosiljku i koristila ju 3 puta... Bačenih 700 kn :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lee Loo Apsu ti dobro govori.
    probaj krevetić kupiti preko njuskala, bilo gdje, kupi si samo ako zelis novi madrac, koji i nije tako skup. Kolica, ja sam obozavala, moje prvo djete se nije bunilo, ali zato drugo nije podnosilo.
    Kakva kolica kupiti je ziva filozofija. Moja su prva bila krvia, tj. neprakticna.
    Moja neka lista za pocetak bi bila:
    za odjecu ce ti svako napisati neku filozofiju, ali ja cu probati s prakticnim stvarima.

* Tetra pelene, iako ih neces koristiti za ono za sto su koristene u moje doba djetinstva, vrlo su prakticne, kao podloske, kao dekice u vrucim danima, za ciscenje sebe i bebe. ma to je naisplativiji komad krpa koje sam ikad kupila
    * Svedske pelene, su nekad bile popularne za tzv. siroko povijanje, koje je u medjuvremenu postalo precjenjeno. No naravno ovisi sve o kukovima novorodjenceta.
    * Ja sam kupila u ljekarni par metara gaze, koju sam isjekla, i oprala. nista nisam porubljivala niti ista drugo s njom radila. nije se cufala.
    paket najmanjih jednokratnih pelena ako se za njih odlucis, ili pak platnenih ako se za njih odlucis.
    * najobicniju kremu za guzu. ja sam koristila onu od JGL Djecija mast.
    * za kupanje djeteta imala sam dobijeni termometar, i kadicu. meni je kadica bila bitna za moja ledja. stavila bi je dovoljno visoko da ne moram se saginjati za kupanje. Pri kupanju koristila sam bademovo ulje, ali ni sa maslinovim neces pogrjesiti.
    * s obzirom da su moji ljentna djeca imala sam skroz lagane dekice, ali sam jednom isrobala savjet od Apri da pokrijem obicnim rucnikom djete. i taj rucnik jos uvijek koristim, a bome je jeftiniji bio od bilo koje dekice koja je moderna.
    * kupi obicnu vatu, onaj jedan paket. trebat ce ti vec za nesto.
    * dude, bocice i sl. ja sam imala bocice i koristila sam ih jer sam se s prvim djetetom dosta izdajala. ne savjetujem taj put, jer sam se s drugim potrudila da mi ne bude potrtebno. iscrpljujuce je. no vjerujem i danas da se nisam izdajala da bi moje starije djete jelo forumulu, sot nissam zeljela.
    * o djojenju se malo raspitaj, procitaj. Apsu ti je istinu veliku napisala. probaj si kupiti lanolinsku mast. trebat ce ti za bradavice. pisem broj rodinog SOS telefona 01 61 77 520 i 091 22 77 220, koji je velika podrska i tamo su sve osobe tako smirene i drage, da prvi neugodni trenutci kad zoves vrlo brzo nestanu pod podrskom kou ces tamo dobiti. no prije uvijek se pripremi da znas koliko imas popiskenih i pokakanih pelena. mozes ga zvati Na telefon možete zvati svaki dan: radni dan 15-21 sat, vikendom i blagdanom 9-21.
    * djete kad se rodi treba tebe, ja sam svoje gledala prvo ko svejtsko cudo, a onda sam prihvatila da je to nesto ovisno o meni.

kupovina djecijih stvari je nesto sto smo svi uzivali, uvijek potrosili vise nego smo planirali, jer je sve slatko. zato procitaj onaj popis koji ti je stavljen na linku na rodin portal. jer zbilja sve one stvari koje vidis u ducau nisu neophodne.
    za sad toliko, mozda jos ukljucim mozdak.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Moje iskustvo je takvo da sam dudu iskoristila odmah drugi dan još u rodilištu... Beba je imala izrazito jak nagon za sisanjem i doslovno bi sisala čitavo vrijeme, a ja još nisam imala mlijeka. Tad mi je uspjela napraviti rane pa sam se dogovorila sa sestrama da joj ipak daju jesti jer je gledna a ja sam ju povremeno stavljala da vuče i masirala se ostatak vremena... Tako da, nema pravila, meni je duda bila spas... A mlijeko je došlo idući dan
    NIsam savjetnica za dojenje, ali ovo sto si napisala po meni bas i ne stoji. ovo govorim kao osoba kojoj je biokemija i procesi site bliski.
    dakle nemas mlijeka, a imam sisavca koji to zeli. onda ako stavis sisavca na prsa i taj sisavac tvom tijelu na taj nacin kaze alooooooooooo daj mi nesto, tvoje tijelo ce krenuti u prozivodnju i dat ce trazeno.
    no ako sisavcu uvaljas dudu, pa ni tvoje tijelo nece trositi svoje vrijeme, energiju i resurse, na nesto sto nije neophodno.

Tako da ako zelite uspjedno dojenje, djete na prsa, kad god traze, to bi trebalo dovesti do brze i efikasne produkcije mlijeka.
    i ne nastaje odmah mlijeko, vec imamo i kolostrum, koje je vrijedno kao zlato vasoj novorodjenoj djeci. tamo ima svega sto im osigurava dobra start u zivotu. I tijelo majke zadovoljit ce zahtjeve i potrebe svog djeteta, samo ako im se prepusti normalan tijek bez da se uplice neko ili nesto iz vana.

no tezak je to proces za majku, jer mnoge od nas su nesigurne, mnoge od nas sumnjaju u sebe, a i hromonalni disbalans nam ne pomaze.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

ma imali smo mogućnost uzeti i od sestre kinderbet ali smo za malo novaca našli i komodu i krevet i komplet posteljinu s madracom u sloveniji... a i kolica kakva nam se sviđaju.. 3 u 1 za duplo, čak i troduplo manje novaca od ostalih takvih.....sa velikim debelim kotačima s obzirom da u štali na ranču nije asfaltirano... to je jedna stvar.. druga stvar je da mm ne želi da se njegovo djete vozi ili spava u nečemu tuđem.... ima on svoju neku filozofiju u glavi...

jučer sam "grizla".. vjerujem da me shvaćate... uzet ću koji dan prije poroda vremena i pročitati ovo o dojenju..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sto vise procitas, sto vise znas, bit ce ti lakse. Nemoj ocekivati da ces u rodilistu dobiti prave i tocne informacije (dva puta sam rodila u Vz i naslusala se zbilja svega -vecina info i savjeta koje sam u rodilistu dobila bili su pogresni). Prvi tjedni dojenja nose nekoliko uobicajenih problema i mogucih prepreka. Znanje ce ti dati samopouzdanje i sposobnost da te situacije na vrijeme prepoznas i rijesis.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Nas je iznenadila nešto manja bebica (49/2950) i broj 56 koji je bio najmanji što sam pripremila nam je bio preeevelik, tako da je MM drugi dan po povratku iz rodilišta
    išao u šoping dječje robice br. 50. I nije problem podvrnuti rukave, već se otvor oko vrata protegne skoro do pupka, pa je bebica polugola. I još jedan savjet je količina. Bebina robica se tako brzo prlja da osim ako ne želiš svaki dan uključivati polupraznu mašinu, preporučujem malo više komada odjeće.
    Što se tiče bolnice, raspitaj se što ti treba da ne nosiš bezveze. Meni u RI rodilištu osim jednokratnih gaćica, uložaka i japanki te stvari za osobnu higijenu nije trebalo doslovno ništa. Ogrtač i papuče su mi bili potpuno suvišni (bilo je prevruće, a rodila sam po zimi), a zauzmu cijelu torbu.
    A dojenje... najljepše iskustvo u životu. Informiraj se o osnovnim stvarima, ali po meni najbitnije je da slijediš svoj instinkt i ritam bebe. I dobro se naspavaj prije proroda!!!

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Gdje se još, osim u Adaxu, mogu kupiti ili naručiti one spužvaste podloge za prematanje na komodici? Prošla koju sam imala se raspala, toliko o kvaliteti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

One obične? Ima u Baby Centeru, u Bubamari...

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •