Neko vrijeme u obitelji ne možemo postići kompromis stoga molim pomoc i savjet ili objektivno viđenje "stvar". Molim vas bez "sto bi bilo kad bi bilo" odnosno treba mi konstruktivna kritika, a ne zasto niste ovako ili onako...
Pokusat cu objektivno opisati situaciju.
Dvije sestre su za vrijeme skolovanja primale mirovinu.3g Starija sestra se skolovala 9g, a mladja 16g. S obzirom da je mirovina počela sjedati dok su bile maloljetne njihova majka je brinula o novcu tada, a i do kraja do kad je mirovina stizala. Tim novcem je sestrama omogucen stan za vrijeme studiranja. Starija je zivjela sama 3g, onda je dosla i mladja. Zajedno su zivjele 3g. Onda se starija udala i dobila dijete, počela raditi (prestala dobivati mirovinu) i svi su zajedno zivjeli još 4g. Tada (kraj skolovanja) se mlađa vratila u svoj grad i otisla u stan kod svog decka počela raditi, udala se, dobila dijete.... Starija je ostala u zajednickom stanu.
Ove godine su sestre dobile zaostatke mirovine. Mladja je dobila vise jer se duze skolovala, starija manje.
Je li fer da je mladja dobila vise?
Je li fer da starija ima/zivi u zajednickom stanu?
Meni je muka od ovog vaganja tko je koliko dobio i vecinom na takve stvari popustim jer ih ne smatram vaznima, ali svako ima svoje granice, a moje su postale krace od kad imam djecu. I muka mi je da kad ja na vecinu stvari osutim drugi misle da mi je svejedno i onda sve uzmu zdravo za gotovo i postanu nezahvalni.
Poslije cu dodat jos jedan dio, ako bude potrebno za dodatno pojasnjenje.
pliz help