XXXX
Točno su cure rekle - moraš se svjesno natjerati misliti pozitivno - i točka.
Potpuno te razumijem. Ja sam žena koja pati od panično-anksioznog poremećaja već 12 godina a u zadnje sam dvije godine izgubila tri trudnoće.
U ovoj je trudnoći u 16-om tjednu ustanovljen defekt jednog bubrega i 99% vjerojatnost da će do poroda atrofirati. Vjerojatno će ostati funkcionalan ali nakon poroda će u nekom trenutku beba najvjerojatnije morati na operaciju.
Dva puta sam morala na fetalnu ehokardiografiju da se isključi problem sa srcem koji često prati preobleme sa bubrezima. Sad sam 30-i tjedan.
Živa, zdrava, ponekad zabrinuta, ponekad neispavana od brige, ponekad uplakana, ponekad ukočena od straha... ali najčešće - mirna i sretna.
U jednom sam trenutku (sječam se, dan prije prvog pregleda na Rebru) nakon 3 neprospavane noći i dana provedenih u ludilu i grču - jednostavno na svjesnoj razini odlučila da NEMA SMISLA i NEĆU brinuti i zamišljati najcrnje scenarije unaprijed. NEĆU.
Ako dođe do toga onda ću vidjeti što ćemo i kako ćemo, imat ću loših dana i sve ali NEĆU dopustiti da me strah potpuno obuzme.
I tako prolaze dani i tjedni. Na dan pregleda sam malo "oduzeta" ali inače se držim.
Jednostavno ne mogu ništa učiniti. Nema koristi od brige, ona unutra nema nikakve koristi od toga.
Moja briga je da izaberem najbolje doktore, da potražim i drugo mišljenje, da čitam o toj dijagnozi i probam se što više pripremiti na ono što nas sve čeka - i tu stajem. Ne mogu više od toga napraviti. Kakvog smisla ima da odem kod 50 doktora, problem je tu, pratimo ga koliko treba i nadamo se i vjerujemo u najbolji ishod.
Probaj i ti tako gledati na to. Znam da te briga izjeda ali pratite sve koliko moderna medicina dozvoljava i više od toga ne ide.
Probaj vjerovati
Bit će kako će biti, ni više ni manje od toga