Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 228

Tema: Trebam par objektivnih "ociju" oko nesuglasica

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da ti je teško i grozno,ali smiri se. Uvijek postoje dvije strane medalje. To sada tebi izgleda sebično s njene strane,ali ona može isto tako misliti za tebe. Tko zna čime je ona povrijeđena da ovako reagira,iako ovo što čitam o noćnim morama mi je više nego mučno. Smiri se,pokušate razgovarati. Sestre ste
    Zato i trazim objektivno misljenje. Uvijek govorim da postoje dvije ili vise stran prica. Kad ne mogu s njom pricati, a pokusavam shvatiti.

Znam da njoj nije lako. Tamo gdje zivi nema nikoga "svog" i tesko je odgajati djecu tako skoro sam, muz tu i tamo pomogne i to je to. I ima tesku narav i sl. ali dosta mi je da ju stalno opravdavam i da to bude izlika za sve. Kupila sam i kupila, ali sad ne mogu vise morala sam se negdje "ispucati". MAlo mi je lakse kad sam ovaj teret podijelila. Zato vam hvala svima na pomoci.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Svađa vam je otišla predaleko. Mislim, fen, robica...?

Ajmo najprije oko imovine.

Ako je sud odredio koja će primiti koliko zaostataka, mislim da je stvar tu čista i da se oko toga ne trebaš uopće raspravljati. Ako je boli, neka to riješi sama sa sobom.

Što se nekretnina tiče, ako je majka vlasnik obje nekretnine, jednoga dana ćete nekretnine podijeliti po pola.

Na tvome bih mjestu pustila koliko je tko čega dobio do sada, tako je kako je.
    Nemoj računati jer takva računica nema kraja.
    Rijetko se događa da su stvari posložene pravedno i fer za sve strane.

Razumijem da te boli njen način razmišljanja, ali budi pametnija i razumnija od nje i nemoj komunicirati na isti način. Tvoja će djeca jednom kasnije moći uvidjeti tu razliku i bit će ponosni na tebe. Sestra, ako mogu suditi samo na osnovu tvoje strane priče, ima neke svoje demone i frustracije s kojima nije lijepo živjeti i zanemaruje doista važne stvari u životu. Možda joj jednom dođe iz dupeta u glavu, a možda i ne. Ali ona je za to odgovorna, a ne ti. Ti si odgovorna samo za svoje postupke i važno je da se možeš u svakom trenutku pogledati u ogledalo. Ako misliš da si ti ta koja je više ulagala, davala, vjerovala...pogled ti može biti samo bolji...

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mislim da je trazila fen i robicu da mi na neki nacin napakosti ili me povrijedi jer je i sama tom razlikom povrjedjena.

Slazem se s tobom Zuska oko vecine i do sad sam prakticirala "take a high road" i zeljela sam da ona bude sretna, ali ovo iskustvo me pravo prodrmalo.

Sad razmisljam ne zakidam li ja sad svoju djecu....trenutno za djecju sobu. Da nisam pomogla mami oni bi ju imali. Je li posteno da samo ja pomazem financijski mami i da se tiskam sa svojom djecom, a ona ima vise prostora i ne pomaze i jos da na kraju jednako dijelimo? Sad vise nisam sama, a i shvatila sam kakva je ona i da tisucu i jedan malu znak sam do sad ignorirala u to svjesno! Grozno! Nadam se da nitko nikada nece tako nesto otkriti za nekoga tako bliskoga...pa bile smo si sve na svijetu kad smo dozivjele veliku trageduju bile smo ko jedno zato smo i novce stavljali na 1 hrpu, a sad?svako za sebe?

Kad sam vec zeljela sve s njom jednako dijeliti bez obzira sto sam u imovini vise nego duplo ja sudjelovala. I ponasala sam se kao da je to i njena mirovina i kad ju nije primala pa jel morala zinuti i na te zaostatke?

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I to sto je sud odredio ona ne zeli rijesiti sama sa sobom. Taman je zaostatke dobila par dana prije nego je dosla s djecom do nas.dosla dizala frku 2 dana i pokupila stvari i otisla. Nije ju zanimalo ni sto se djeca dugo nisu vidjela i sto im je bilo lijepo, sto su uzivali i igrali se i plakali da nece kuci, ni sto je tek vidjela moje mladje dijete (bebu).

Tako da to sto ona to ne prihvaca nije cisto samo njen problem. Mogla je bar djecu malo ostaviti kod bake, mene na feriju.

Hocu reci da i djecu uvlaci u to.
    Posljednje uređivanje od Provincijalkaa : 26.07.2014. at 00:17

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Žao mi je. Iskreno. Pretpostavljam da je njoj problem što je financirala 4god tvoj dio troškova (ona i njm,beba....otkida bebi iz usta i financira tebe....tko zna kakve su joj misli u glavi) a ti sada dobila lovu...i sad bi joj trebala vratiti njeno. Možda se boji da ćeš ti povući pitanje stana i više uloženog novca,da će ostati bez toga. Kakve su uopće njene želje i šta bi po njoj bila pravda? U njenu glavu ne možemo. Niti možemo znati kakva se komunikacija odvijala između vas dvije. Nažalost prečeste su ovakve situacije.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne bih se sekirala puno, meni je nažalost normalno da starija djeca tako reagiraju, dok mlađu drže emocije.
    Moje objašnjenje je da je tako priroda odredila, a kad se u tu prirodu upletu novci, to onda liči tvoje probleme.

Najteže mi je da i kod svoje djece vidim da prvo dijeli i važe, a drugo dijeli iz ljubavi. Tako je i sa mojom braćom, muževom...
    Ali ne zamjeram, prihvaćam stariju 'djecu' i na neki način i shvaćam....

Ovo nema veze sa rješavanjem tvoje tematike, ali samo da znaš da su takve situacije u određenoj starosnoj dobi više nego svakodnevne i ima ih svud oko nas, čast iznimkama.
    Pokušaj ohladiti glavu, emocije svesti na minimum, sitnice i nebitne stvari ne diraj i fokusiraj se na rješenje, na budućnost, a tko je čiju robicu stavio na nos, sa time se neka bave i muče oni kojima to pada na pamet, ohladi se i sve će se s vremenom srediti.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Žao mi je. Iskreno. Pretpostavljam da je njoj problem što je financirala 4god tvoj dio troškova (ona i njm,beba....otkida bebi iz usta i financira tebe....tko zna kakve su joj misli u glavi) a ti sada dobila lovu...i sad bi joj trebala vratiti njeno. Možda se boji da ćeš ti povući pitanje stana i više uloženog novca,da će ostati bez toga. Kakve su uopće njene želje i šta bi po njoj bila pravda? U njenu glavu ne možemo. Niti možemo znati kakva se komunikacija odvijala između vas dvije. Nažalost prečeste su ovakve situacije.
    Zao mi je sto u te 4 godine nikad nista nije prigovorila. Odlazila sam ja i u dom i u podstanare (da njima ne kvarim privatnost) i uvijek me je pitala pa jel moras ici, ostani i sl. da sam na kraju otkazala dom. Tad je i njoj bilo dobro da sam tamo. Dobila je bebu, muz bas ne uskace pa sam ja rado uskakala. I s njenim 1. djetetom imam posebnu vezu i povezanost jer sam provodila jako puno vremena s njim (setnje, knjiznice, igre, odlazak na ferije samo sa mnom kod bake i sl.). Jednostavno se obozavamo. Kad bih isla samo u trgovinu, fax, kuci bebac bi plakao i danas placemo kad se rastajemo...

Za stan zna da ja necu potezati pitanje, takorec on je vec njen i ona to dobro zna. Zna da nitko ne racuna na taj njen stan. Njene zelje? Pitala sam ju sto zeli...moj novac? da joj platim te 4 g, nek kaze cifru? A ona je samo vikala da to nije fer...KAo da smo mama ili ja tako odlucile. Pocela je povlacit paralele sa svojom djecom. Jel bi bilo fer da njeno starije dobije manje nego mlade da njoj nesto bude...Pa nisam joj ja rekla nemoj se vise skolovat, udaj se, zaposli, niti odlucila za nju. Svako ima svoj izbor. Valjda sam ja trebala prestati sa skolom kad i ona. da budemo kvit. Jednostavno njoj nikad nije pravo. Krivi mamu sto je ulagala u kucu, okucnici kao da je to radila s njenim novcima, a zapravo je pocela ulagat par god. poslije njene udaje. Pa ako je ulagala, ulagala je svojom placom i mojom mirovinom i ja ne potezem takva pitanja, ali ona da.

A do ove situacije je doslo jer ja vise ne zelim popustati i sad je stvarno dosta. Ne pitat i ne pomoc mami kad joj je trebalo, ali kad su novci dosli, onda zinut na sve? I biti zadovoljan i sretan sto je bilo sto dobila, ali kad je cula za mene pakao?

Ja gledam da je bilo obrnuto ne bih mi palo na pamet pomisljati na njene novce!

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se sekirala puno, meni je nažalost normalno da starija djeca tako reagiraju, dok mlađu drže emocije.
    Moje objašnjenje je da je tako priroda odredila, a kad se u tu prirodu upletu novci, to onda liči tvoje probleme.

Najteže mi je da i kod svoje djece vidim da prvo dijeli i važe, a drugo dijeli iz ljubavi. Tako je i sa mojom braćom, muževom...
    Ali ne zamjeram, prihvaćam stariju 'djecu' i na neki način i shvaćam....

Ovo nema veze sa rješavanjem tvoje tematike, ali samo da znaš da su takve situacije u određenoj starosnoj dobi više nego svakodnevne i ima ih svud oko nas, čast iznimkama.
    Pokušaj ohladiti glavu, emocije svesti na minimum, sitnice i nebitne stvari ne diraj i fokusiraj se na rješenje, na budućnost, a tko je čiju robicu stavio na nos, sa time se neka bave i muče oni kojima to pada na pamet, ohladi se i sve će se s vremenom srediti.
    To sam i ja primijetila starija djeca kao da su lisena jedne doze osjecajnosti, jel to zato sto su dio bili sami, a drugo dijete od pocetka dijeli i za drugcije nezna, ne znam. Od malena osjecam da je ona tvrdja, grublja i da neke stvari ja njoj nikad ne bih napravila i da bi ona na mom mjestu vec tisucu put posizila da sam dobivala stvari i sl. kao ona. (glup primer, ali takvih je masu, ona je dobila mont bike cim je izasao, ja nikad nisam dobila bicikl i sl.)

Hladim glavu vec mjesec dana i jos je prilicno vruca. Otvorila je neku rupu u meni i sve izlazi van. Ne mogu protiv emocija. Robica nije tako velika stvar, moja djeca nece biti ni gola ni bosa. Ali njeno trazenje te robice od svojih necaka, moje djece, tek rodjene bebe je JAKO velika stvar. Preko toga tesko da cu moci tek tako preci. Tu je pokazala koliko je (NE)vezana za moju djecu i mene.

Ja mogu povuc isto dosta stvari (puno vise nego ona) koje sam poklonila , ali NIKADA, NIKADA, NIKAD necu i ne bih pa makar kruha ne imala, ni od nje, niti njene djece. I bas zato ne mogu shavtiti sto joj je u glavi. Dobila je vise nego ja, imaju duplo bolja primanja (i to je njihova stvar), puno vise sam ja njoj i njenoj djeci dala i ona se ovako ponasa.

Mozda jer je navikla da uvijek dobije sve i da je normalno njoj davat toliko? Ili misli da ce kuca bit moja i vrijedi milijune. A iskreno i da kuca bude moja, opet je dobila vise. S obzirom da ona to ne vidi mislim da cu pozvat procjenitelja pa nek joj papir kaze.

I bitno da kad treba placat legalizaciju i odvjetnike i sl. suti i ne pita koliko, a kad stignu novci cirkus!

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nezna=ne zna

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Provincijalkaa prvotno napisa Vidi poruku
    To sam i ja primijetila starija djeca kao da su lisena jedne doze osjecajnosti, jel to zato sto su dio bili sami, a drugo dijete od pocetka dijeli i za drugcije nezna, ne znam. Od malena osjecam da je ona tvrdja, grublja i da neke stvari ja njoj nikad ne bih napravila i da bi ona na mom mjestu vec tisucu put posizila da sam dobivala stvari i sl. kao ona. (glup primer, ali takvih je masu, ona je dobila mont bike cim je izasao, ja nikad nisam dobila bicikl i sl.)
    Ja bi se samo kratko osvrnula na ovo, ubolo me u oči. Ja sam jedinica, ali kod svoje djece, 3 g. je razlika, već sada nema moje i tvoje, i tu sam tvrda, jednostavno nema i točka. Primjer ti uopće nije glup, dapače. Već sada dok su ovako mali, sorry, ali nema jednom skuplje bolje, drugom jeftnije, lošije, ne, uvijek odvojim za svakog jednako kad im nešto želim kupiti, i tako če biti i kad će biti stariji. Budžet je svakom, ne znam, 10 eu i izvolte birajte si u tom okviru, svaki, ni euro više, isto tako jednom bicikl, drugom bicikl. Ako nemam za dva montia, dobit će dva ponija, ali oboje isto i točka. Možda se netko neće složit sa ovime, ali meni je ta stavka kod odogoja moje djece jako važna, jer ti osjećaji se usađuju od malena.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Inače žao mi je što ti se događa, nemam ništa pametno za reći u vezi toga, niti neki savijet dati, cure su već puno toga ti dobroga savjetovale, ja ti samo želim sve dobro!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi se samo kratko osvrnula na ovo, ubolo me u oči. Ja sam jedinica, ali kod svoje djece, 3 g. je razlika, već sada nema moje i tvoje, i tu sam tvrda, jednostavno nema i točka. Primjer ti uopće nije glup, dapače. Već sada dok su ovako mali, sorry, ali nema jednom skuplje bolje, drugom jeftnije, lošije, ne, uvijek odvojim za svakog jednako kad im nešto želim kupiti, i tako če biti i kad će biti stariji. Budžet je svakom, ne znam, 10 eu i izvolte birajte si u tom okviru, svaki, ni euro više, isto tako jednom bicikl, drugom bicikl. Ako nemam za dva montia, dobit će dva ponija, ali oboje isto i točka. Možda se netko neće složit sa ovime, ali meni je ta stavka kod odogoja moje djece jako važna, jer ti osjećaji se usađuju od malena.
    I hjtela sam još ovdje dodati, ali mi pobjeglo, ako je već nečije onda je to naše, od mame i tate, a ne vaše, jer mi zarađujemo da bi im to kupili, dakle, uopće ne želim čuti već sada vrištanje i šizenje tipa, uzeooo je mojjje ovo, buaaaa, taknuoooo je, nedddam to je moooje, nema toga kod nas, mislim ima, ali ne dozvoljam od prvog dana, i sada se već vide veliki pomaci, rijetko kada se dogodi, a i kada, brzo se skulira, i smirenim tonom mlađem objasni, braco gledaj ja se sad igram sa time, prava sam uzela, ti ćeš dobiti kasnije, i mali to itekako lijepo respketira iako mu je 1,5 g. Kuže oni sve, ne bi čovjek reko, ali kuže.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma dajte, nema sanse da ikada svoj svojoj djeci date potpuno jednako.
    kad se zbroji ljubav , paznja i materijalno kroz cijelii zivot, mozda bude priblizno.
    ali opet , netko od djece ce mozda reci da nije dobio jednako, dovoljno, ono sto mu pripada ...po nekoj njegovoj percepciji.
    od sve svoje brace ja sam materijalno dobila najmanje, takva su vremena bila. Nisam imala bicikl , nikad. Nikad izvanskolsku aktivnost ili strani jezik. Ali opet ne osjecam se uskraceno, imala sam paznju roditelja i sire obitelji koja je tada bila ziva. Kasnije su moji roditelji postali bolesni i razmisljali su o drugim stvarima, bake i djedovi su umrli...
    moj namladi brat je ostao bez oca sa 18 g , dobio je mirovinu... Malo mu to vrijedi , jer nas otac nije bio netko na koga se moze racunati niti zadnjih deset godina zivota .

Hocu reci, moze se dati izracunati materijalno da se djeli pravedno.
    Nije to vrhunska matematika.
    ali tu su i druge stvari u igri, ne znaci da ce itko nakon pravedne podjele biti zadovoljan i osjecati se da je dobio sto je trebao.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čini mi se da je vaše neslaganje oko ovoga otišlo stvarno predaleko (robica, prsluk, fen i po meni najgore zadirkivanje djeteta do mjere da on ima noćne more poslije njenog posjeta- po ovom šta pričaš ona je nečovjek) i da je vrijeme da ti sa sobom riješiš da je došlo vrijeme za čistu matematiku, kao da se radi o strancu s kojim imaš poslovni deal.
    Ovako bi ja- unajmiti procjenjitelja nekretnina i računovođu (ne znam koga ali nekoga ko bi izračunao sva davanja i primanja sve 3 od početka ove farse) i neka ljudi odrade svoj posao. Djeli se na 3 djela pravedno, a nakon smrti mame pravedno njen dio na vas dvije. Bez emocija, čista računica na papiru. I zaboli te njeno histeriziranje, nek se ode liječit, ali kod specijalista a ne na tebi ili tvojoj djeci.
    Tu neke cure govore kako je bolje imati sestru nego novce. ja tako ne mislim, sestra ili ne, ona ne nepravedna i sbična. Po meni je bolje imati čist račun (zbog svoje djece kojima to sve ostaje na kraju) i mir u kući, nego biti zakinuta i vezana za takvu sebičnjaku jer mi je kakti sestra. Sestra ti je na papiru i to je sve. Razlika je u tome što ona to zna a ti ne. Nije li sama rekla da si ti za nju mrtva? Mah! Ja bi to od.ebala iz svog života po kratkom postupku.
    Želim ti puno sreće da riješiš stvari na način da ti ostane mir u srcu i da te djeca kad odrastu jednog dana ne pitaju zašto si više prepustila teti a oni sad imaju manje od bratića? Nažalost, to sad gledam u muževoj obitelji.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Trebam par objektivnih "ociju" oko nesuglasica

Ja bih uzela ono što mi je Sud dodijelio.
    S mamom živjela i brinula se o njoj kao i do sada.
    A sestru ignorirala.
    Potpuno.
    Mogli bi ponovno počet razgovarat tek nakon što bi mi se ispričala.
    Inače ne.
    Ako je poželjela da sam "mrtva"
    Onda sam " mrtva"
    I nikakvi nećaci, ni itko drugi me ne zanimaju.
    Dokle god sam "mrtva"
    Pa taman i do kraja...
    Posljednje uređivanje od Tanči : 26.07.2014. at 11:22

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Tu neke cure govore kako je bolje imati sestru nego novce.
    Evo takve "neke cure". Ako si pratila pricu, obrati paznju da sam to napisala prije nego sto smo dobile potpuniji opis situacije. Nazalost, svjesna sam da nas najvise mogu povrijediti ljudi koji su nam najblizi i zao mi je sto se to ovdje dogodilo. Iz svojih cipela, ne mogu zamisliti da se to desi izmedju mene i mog brata. Mozete reci "nikad ne reci nikad", ali ja za njega dajem ruku u vatru. I jos nesto, zamislite on je mladji od mene. Tako da generalizacije o vecoj sebicnosti starijih ne stoje. Ne stoje ni po nasem porodicnom iskustvu sa tetkama/stricevima, djedovom bracom, ali ja necu tvrditi da su mladji gramziviji, previse je tu faktora za tako pausalnu ocjenu.

Provincijalkaa, zelim ti svu srecu da ovo prebrodis sto lakse, ako nisi spremna nositi teret niskih udaraca nemoj ih ni zadavati jer, uz sestru ili bez nje, trebas biti sa sobom u miru a ne citav zivot traziti opravdanje za postupak koji si ucinila u ljutnji. Kad doneses stav lisen emocija po njemu postupi. Kako sad pises, djelujes da si od toga jos jako daleko.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jednostavno navika je "vražja stvar" ..dijelilo se na hrpu oduvijek,sve je bilo zajedničko,otpočetka....do zaostataka. Sad oni nisu na hrpi. Zašto?Kako? 1000 pitanja se sada povuklo u njenoj glavi. Grozna je njena reakcija,za to nemam riječi,ali iskreno ako si već imala sumnju u njen iskreni odnos niste joj trebali ni reći pravi iznos. S njene strane gledišta je nepravedno,u njenim očima je ona žrtva diskriminacije jer je odabrala kraće školovanje,a isto je ostala bez oca kao i ti. To je mirovina zarađena na leđima VAŠEG oca,mirovina koja je namjenjena školovanju,a pretvorila se u stan,u novac. I eto ti problema za čas. Ja bih u prvi plan kod svoje odluke stavila vlastitu majku koja je veliki teret podnijela,najveći po meni.....a ne vlastitu djecu. Nit su djeca radila,nit zaradila. Majka je sama,ima kćeri i unučad...umjesto da sada uživa u plodovima svog životnog truda i žrtve ima da sjedi i plače,da pljune na svaku tu zaostalu kunu. Nek te vodi ljubav u odluci,sigurno ćeš biti nagrađena. Još jednom mi je žao zbog svega,ali nemamo drugu stranu priče a bilo bi važno čuti i nju jer nekada nismo ni sami svjesni da smo nešto izgovorili,učinili. A i majčino bi mišljenje bilo važno za čuti.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Tako da generalizacije o vecoj sebicnosti starijih ne stoje.
    Naravno da ne stoji i da je to čista generalizacija bez uporišta u bilo čemu, ravna onoj svi ljudi sa crnim očima su zlikovci.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sirius, naravno da ne mogu podijeliti jednu bananu u mg na pola, jedino da je važem u mg, ali je ipak prerežem na pola, stalo mi je, a i njima. Jednako je i sa ostalim, nematerijalnim. A sad pojedinačne životne okolnosti, a koje spletom okolnosti dovedu da jedno dijete bude uskraćeno u bilo kojem obliku, nešto je drugo. Tu se nema što zamjerati, viša sila jednostavno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Autorice, meni je vrlo degutantno raspravljati o podjeli imovine, štoviše svađati se oko toga dok je vlasnik živ.

Zna se čemu je namijenjena mirovina nakon smrti roditelja, a to što ju je vaša majka pretvorila u stan govori samo o njenoj sposobnosti, ne o vašem "ulaganju".

Navijam da žena proda sve što je u njenom vlasništvu i ode na duuugo putovanje. Možda bi tada objema sestrama došlo iz g.z.ce u glavu što rade.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je tvoja sestra ljubomorna na tebe:završen faks, pa misli kak ti mama pomaže oko djece a ona jadna sama,pa možda misli da imaš bolji odnos s mužem neg ona sa svojim i tak...
    Potpisujem Malu vilu i Tanči.
    Ja na tvom mjestu nebi na nju više gledala kao na sestru jer ona tako ni na tebe ne gleda, vrhunac njenog ludila je zaplašivanje tvoje djece.
    Nakon svega nebi ni gledala da bude sve po ps kako ti sad želiš neg bi gledala da maksimalno izvučem jer će učinak na tvoju sestru biti isti.

I nikako mi se ne sviđa trampolinino kritiziranje tebe.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram napisati nešto vezano uz mirovinu.
    To je obiteljska mirovina.
    Dobijaju je djeca nakon smrti jednog od roditelja i to sve dok se redovno školuju.
    Zaista ne vidim razloga da se preračunava tko je koliko dugo to pravo koristio jer je to pravo vezano uz redovno školovanje.
    Isto tako da je otac ostao živ, on bi zajedno sa suprugom školovao kćeri od svojih primanja onoliko dugo dok bi trebalo, odnosno dok bi se školovale.
    Što se tiče imovine koja je sva 1/1 na majku tu se nema što raspravljati dok je žena živa.
    Iza nje nasljeđuju je kćeri i to ako će imati šta naslijediti jer gospođa može svoju imovinu prodati, proćerdati ili pokloniti Društvu za zaštitu životinja.
    ...i opet ponavljam: za sestru koja mi je rekla da sam "mrtva" ja bih i bila mrtva dok se ona ne ispriča.
    I ja sam mrtva za mog brata pa šta?!?
    Imam mnoge druge ljude koji su uz mene, koje volim i koji vole mene i znače mi više od ikakvog brata ili sestre.
    I poštuju me. Što je možda i važnije od ljubavi u ovakvim odnosima.
    Sve je to precijenjeno.
    Jako precijenjeno.
    Brat, sestra, otac, mati, ovaj, onaj...rodbina koju mi nismo birali već nas je zadesila i šta sad?
    Treba ih trpit, podnosit, puštat im, pomagat im, voljeti ih...samo zato jer smo rod?
    A oni to ne zaslužuju i još nas mrze, pljačkaju, vrijeđaju.
    Ove iluzije koje tu čitam su najblaže rečeno smiješne.
    Nema idealnih roditelja, nema idealnih sestara i braće, oni koji se odriću i govore da im nije važno su ili budale ili glupi ili jako, jako mladi pa ih život još nije naučio da je čovjek, čovjeku- VUK!
    Svima je važno na ovaj ili onaj način i zašto bi pobogu itko ikome nešto pustio samo tako?!?!?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I opet potpis na Tančina razmišljanja.
    Ti si se Tanči iz vlastitog iskustva uvjerila da su ti familijarni odnosi precjenjeni tj da nemora bit da će ljudi bit fer i osjećajni jednei prema drugima zato jer su familija.
    I to ak je neko dobar i fer ne mora
    značit da će mu se vratit istim.

Ponekad je baš zato suprotno.

Tako je moja naivna mama prošla ko ovčica i od strane roditelja i braće. I prepustila braći što su htjeli mada je sud odredio u njenu korist,mislila je da je bitnije imat braću neg pare al sad nema ni jedno.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Tanči, posto nisam jako, jako mlada, moram da ti se zahvalim na epitetima koje si mi ovako javno i iskljucivo dodijelila. Frustracije se, inace, ne lijece na forumu, toliko znam, iako sam odrasla u srecnoj porodici, zapalo me, sta ces.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Autorice, meni je vrlo degutantno raspravljati o podjeli imovine, štoviše svađati se oko toga dok je vlasnik živ.

Zna se čemu je namijenjena mirovina nakon smrti roditelja, a to što ju je vaša majka pretvorila u stan govori samo o njenoj sposobnosti, ne o vašem "ulaganju".

Navijam da žena proda sve što je u njenom vlasništvu i ode na duuugo putovanje. Možda bi tada objema sestrama došlo iz g.z.ce u glavu što rade.
    Razvojem ove teme postaje mi sve neugodnije čitati pa mogu staviti potpis pod ovo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanči, posto nisam jako, jako mlada, moram da ti se zahvalim na epitetima koje si mi ovako javno i iskljucivo dodijelila. Frustracije se, inace, ne lijece na forumu, toliko znam, iako sam odrasla u srecnoj porodici, zapalo me, sta ces.

Ne izmišljaj i ne dramatiziraj.
    Ja se tebi nisam nigdje obratila, ni nikome drugome a ako se osjećaš prozvanom- tvoj problem.
    Forum je javan i ja imam pravo komentirati ono što je javno napisano.
    Ja nisam bolesna pa ništa ni ne liječim i opet kažem; nisam se tebi osobno obratila pa te molim da me izostaviš iz svojih komentara i ne vrijeđaš.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne izmišljaj i ne dramatiziraj.
    Ja se tebi nisam nigdje obratila, ni nikome drugome a ako se osjećaš prozvanom- tvoj problem.
    Forum je javan i ja imam pravo komentirati ono što je javno napisano.
    Ja nisam bolesna pa ništa ni ne liječim i opet kažem; nisam se tebi osobno obratila pa te molim da me izostaviš iz svojih komentara i ne vrijeđaš.
    Tanči, ne uzimaj to k srcu, ti znaš kako i zašto pišeš.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja se slažem s Trampolinom

E sad ovo...
    .
    Zaista ne vidim razloga da se preračunava tko je koliko dugo to pravo koristio jer je to pravo vezano uz redovno školovanje.
    Isto tako da je otac ostao živ, on bi zajedno sa suprugom školovao kćeri od svojih primanja onoliko dugo dok bi trebalo, odnosno dok bi se školovale.
    ?!?!?

ovo je za mene jako bitno. Da je otac ostao živ obje bi bile školovane, obje bi djelile imovinu jednako i svu eventualnu ušteđevinu. Znam da nisi htjela da pišemo šbbkbb,ali eto.

Uopće ne vidim zašto bi sestra bila ljubomorna na dulje školovanje mlađe sestre,meni je to bullsh.. možda jedino zbog ove love koja je posljedica toga (i meni bi to bila svemirska nepravda,ali se ne bih ljutila na sestru već na svemir) kao što već rekoh,netko je tu školu plaćao dok mirovina nije stizala,netko je financirao troškove života. To je po meni jako jako bitno. Svi smo mi ovdje na svoj način i svi imamo različite odnose sa obiteljima,nema usporedbe. Sestra ti je pretjerala,to svakako. Ali to je za ovo pitanje zaostataka po meni potpuno nebitno.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Iako nije bilo pitanje,iz maminog kuta gledišta ja bi na njenom mjestu prodala i kuću i stan, kupila na moru apartmane,iznajmljivala po ljeti i eto mi dodatnog izvora prihoda,fino uživala.
    Sestre se nebi svađale,možda čak udružile protiv mame. Malo se šalim.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nemam kaj delati pa čitam ponovno postove.
    Kako to misliš da ti sestra stalno dobiva više?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja bih uzela ono što mi je Sud dodijelio.
    S mamom živjela i brinula se o njoj kao i do sada.
    A sestru ignorirala.
    Potpuno.
    Mogli bi ponovno počet razgovarat tek nakon što bi mi se ispričala.
    Inače ne.
    Ako je poželjela da sam "mrtva"
    Onda sam " mrtva"
    I nikakvi nećaci, ni itko drugi me ne zanimaju.
    Dokle god sam "mrtva"
    Pa taman i do kraja...
    ja bih ovo potpisala. i to bih učinila zbog sebe i svoje djece. i muža. svoje obitelji i majke.

provincijalka, meni je jasno da ti je trebao ovaj topic da svu gorčinu "izbaciš", da bi se konačno možda malo bolje osjećala, ili barem da ne misliš da si luda. razumijem te. ali bih na tvom mjestu sada vezano za sve što te muči - stala na loptu. ako tvoja sestra smatra da je u nečemu zakinuta - neka se ona obrati odvjetniku ili kome već, neka ona plati procjenitelja i sl. neka pokrene tužbu. zašto da ti bilo što dokazuješ? govorim sada o mirovini. to je jasno ko dan - sud je tako odlučio i točka. reci joj da slobodno potegne tužbu ako misli da je u pravu. pa ćemo vidjeti što će biti.

i moj je stric počeo jednom laprdati o tome da on smatra da nasljedstvo mog oca nasljeđuje moja baka a time i on ( :rolleyes: )... takvim ljudima ne vrijedi objašnjavati... samo sam rekla: "ako ti misliš tako, slobodno se obrati sudu." on je rekao da će to učiniti i evo, prošlo je više od 5 godina i ništa se nije dogodilo. jer naravno da kad je otišao kod odvjetnika, mora da mu je rekao da je to glupost. da pored žive unučadi roditelji ne nasljeđuju svoju djecu.

što se tiče nasljedstva... polako.... ja bih tu također išla na zakon. jednog dana - pola pola od onoga što ostane i gotovo.

"Za stan zna da ja necu potezati pitanje, takorec on je vec njen " - zašto ovo govoriš? nije to ništa njeno. ako drugačije ne ide - neka ide po zakonu. ako treba prodaje se stan i kuća i dijeli sve napola. ali o svemu tome će reći sud svoje na ostavinskoj. tako da ni tu ti ne moraš ništa prejudicirati ili objašnjavati. samo daj do znanja da o tome ne želiš raspravljati. i točka.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zakon je jasan. Prema njemu ste i dobile zaostatke mirovine.
    Majka ti je ziva, imovina je njena. I tu je zakon jasan. Kao sto je trampolina rekla moze zena stim sto god joj srce zeli.
    I opet ste tocno zna kako se nasljedjuje, osim ako tvoja majka ne napravi oporuku i sama definira sto bi ona sa svojm imovinom.i
    A tebi iskreno savjetujem da se smiris i sama odlucis kako sa sestrom dalje. Odnos izmedju vas ne bi trebali biti vagani icijim novcem. Ni sa tvoje ni sa njene strane. Savjet ignoriraj, izbaci iz svog zivota, djeli s njom pokloni, su nama laki, ali ti trebas napraviti ono s cim ti mozes sretno zivjeti.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    I hjtela sam još ovdje dodati, ali mi pobjeglo, ako je već nečije onda je to naše, od mame i tate, a ne vaše, jer mi zarađujemo da bi im to kupili, dakle, uopće ne želim čuti već sada vrištanje i šizenje tipa, uzeooo je mojjje ovo, buaaaa, taknuoooo je, nedddam to je moooje, nema toga kod nas, mislim ima, ali ne dozvoljam od prvog dana, i sada se već vide veliki pomaci, rijetko kada se dogodi, a i kada, brzo se skulira, i smirenim tonom mlađem objasni, braco gledaj ja se sad igram sa time, prava sam uzela, ti ćeš dobiti kasnije, i mali to itekako lijepo respketira iako mu je 1,5 g. Kuže oni sve, ne bi čovjek reko, ali kuže.
    Ovo mi se jako svidja planiram to primijeniti kod svojih. umjesto ovo je tvoje, ali sad si prerastla posudi braci.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Iz svojih cipela, ne mogu zamisliti da se to desi izmedju mene i mog brata. Mozete reci "nikad ne reci nikad", ali ja za njega dajem ruku u vatru. .
    Ovako sam i ja mislila. Znala sam mi je sestra ponekad teska osoba, ali ipak sam mislila pa SESTRA mi je.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da je doslo do nesporazuma. Ja ne trazim podjelu imovine, prepisivanje i sl., vec cisto da joj na papiru pokazem da nije u pravu. Zelim sestri dokazati da nije zakinuta, niti 13. prase. Jer se ta njena zakinutost, ljubomora,zavist ili što već, godinama poteze i uglavnom kad se svadja s mamom svadja se uvijek nekako dodirne mene (npr. dok smo zivjeli zajedno mama bi dosla vidjeti nju i klince i usput mene povezla kuci, ona bi joj prigovorila da ne bi ni dosla da nije dolazila po mene i sl. po meni gluposti), a s ovim zostacima to je samo eskaliralo.

I nemam nista protiv da mama to sve potrosi na sebe, meni to ne bi smetalo, ali sestri...

Mamina strana price je da je svatko dobi koliko ga pripada i jos je htjela i svoj dio podijelit s nama, no nakon onakve reakcije (sestra se naljutila i na nju, mozda cak i vise nego na mene).

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj miffy34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na tvom mjestu nebi na nju više gledala kao na sestru jer ona tako ni na tebe ne gleda, vrhunac njenog ludila je zaplašivanje tvoje djece.
    Nakon svega nebi ni gledala da bude sve po ps kako ti sad želiš neg bi gledala da maksimalno izvučem jer će učinak na tvoju sestru biti isti.
    Nije ona moje dijete zaplasivala, vec znate kad je npr. dijete pospano i sl. i sve mu smeta. E tako kad ona otkrije koji mu je crveni gumb, tj. dirne ga u zivac i u (meni totalno nepojmljivoj) "zafrkanciji" namjerno izaziva djetetovo deranje i zivciranje, a rezultat toga je da se trza u snu i vice Nemoj teta____, neee! I to ne jednom, vec par puta!

U tom i je problem sto god da napravim ucinak ce biti isti i da sad popustim, za 2,3mj opet nesto nece valjati.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja se slažem s Trampolinom

ovo je za mene jako bitno. Da je otac ostao živ obje bi bile školovane, obje bi djelile imovinu jednako i svu eventualnu ušteđevinu. Znam da nisi htjela da pišemo šbbkbb,ali eto.

možda jedino zbog ove love koja je posljedica toga (i meni bi to bila svemirska nepravda,ali se ne bih ljutila na sestru već na svemir) kao što već rekoh,netko je tu školu plaćao dok mirovina nije stizala,netko je financirao troškove života. To je po meni jako jako bitno. Svi smo mi ovdje na svoj način i svi imamo različite odnose sa obiteljima,nema usporedbe. Sestra ti je pretjerala,to svakako. Ali to je za ovo pitanje zaostataka po meni potpuno nebitno.
    Mirovina je cijelo vrijeme stizala, a ovi zaostaci su zapravo neka razlika do pune mirovine. I da su moji roditelji to nama davali na ruke i svaka od nas jednako štedjela, moj dio bi opet bio puno veci nego njen i ne zato jer sam ja tako odlucila vec cisto jer sam mladja i duze se skolovala. Isto kao što se mirovina ne prima po zavrsetku skolovanja, udajom, zaposlenjem pretpostavljam da u cijelim i "normalnim" obiteljima se ne pomaze isto studentu i udanoj/ozenjenom i zaposlenom djetetu.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nemam kaj delati pa čitam ponovno postove.
    Kako to misliš da ti sestra stalno dobiva više?
    Sitnice tijekom odrastanja. Ona je jednostavno takav tip osobe, ljubomorna. Ako ja nesto dobijem mora i ona, dok meni to nikad nije bilo jako bitno. Npr. ona je dobila (tad su bile jako in) antilop cizme do koljena, a ja nisam jer nije ni ona dobila u mojim godinama (njene rijeci) (pa sam i ja valjda trebala cekati da imam god. ko ona pa da dobijem), dobila je celavicu, bebu na ploču, starke, levisice, bicikli, svoju sobu (ja sam cekala da ode studirati da dobijem) sili su joj se kostimi, na faksu kupovala knjige, ja ih kopirala, kod zubara placale bijele ispune, ja sive socijalne i sl . Nije da ja nisam htjela te stvari, znala sam da cu dio od nje "naslijedit" (kad joj omali ili preraste) i uvijek sam mislila nije to toliko bitno. Tako sam "varena".

Jednom sam dosla prije nje iz skole i na stolu su stajale 2 barbike, prava i plasticna (tata je jos bio ziv) i mama mi je rekla da izaberem koju cu. I sad se zivo sjecam da sam mislila ako uzmem pravu sestra ce se naljutiti ona je starija ona bi trebala dobiti pravu ili prva birati. Ipak kad mi je mama jos jednom rekla hajde biraj, uzela sam pravu i osjecala sam se kao da varam ili kradem, osjecala sam se krivom. Tek mi je bilo lakse kad je i ona dobila pravu.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih ovo potpisala. i to bih učinila zbog sebe i svoje djece. i muža. svoje obitelji i majke.

provincijalka, meni je jasno da ti je trebao ovaj topic da svu gorčinu "izbaciš", da bi se konačno možda malo bolje osjećala, ili barem da ne misliš da si luda.
    što se tiče nasljedstva... polako.... ja bih tu također išla na zakon. jednog dana - pola pola od onoga što ostane i gotovo.
    Upravo to, ovo mi je bio ispusni ventil. Kipim vec vise od mjesec dana... mislim proci ce. Nikad nisam bila toliko jako i dugo ljuta i uzrujana. Navikla sam na njenu ljubomoru, ali da ona bude toliko povrijeđena i digne sve to, ili bolje receno spusti, na tako nizak nivo? I da stalno prigovara da je zakinuta?

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    "Za stan zna da ja necu potezati pitanje, takorec on je vec njen " - zašto ovo govoriš? nije to ništa njeno. ako drugačije ne ide - neka ide po zakonu. ako treba prodaje se stan i kuća i dijeli sve napola. ali o svemu tome će reći sud svoje na ostavinskoj. tako da ni tu ti ne moraš ništa prejudicirati ili objašnjavati. samo daj do znanja da o tome ne želiš raspravljati. i točka.
    To kazem jer je nekako svima nama u glavi da je to njen stan. Ona zivi u drugom gradu. Mama joj cesto kaze (kad joj je sestra za mene prigovarala) da je ona dobila stan i da ne trazi vise dok i ja ne dobijem stan. Znam, stan nije prepisan, ali u razgovoru on je njen. Nekad joj je u ljutnji mama znala reci da je taj stan moj koliko i njen, a ja sam ju smirivala i govorila "ako si joj dala stan, dala si joj i nemoj to pitanje vise potezati". Meni je u glavi to uvijek bio njen stan, cak sam se tako i osjecala kao da zivim u njenom stanu i na tom joj bila zahvalana. No kad me ovoliko naljutila kao da sam progledala. Znala sam ja da je tu bilo vise moje mirovine, samo je mirovina meni u glavi bila nasa i ako dio toga dobije moja sestra nisam to osjecala kao gubitak jer je ona moja sestra, a ne netko tuđi.

Sad kad sam"progledala" i shvatila da ona pita "gdje su moji novci? Kad sam ja primala dijelili smo ih!" , sad mogu i ja pitati gdje su moji novci i oni su se puno duze i vise dijelili pa mi nije bilo krivo. Kao da smo njene dijelili, a ja svoje dobivala posebno. Sad kad govorimo o mojim, njenim novcima, a ne nasim, vidim da sam debelo vise "dala", a ona se ljuti.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mirovina je cijelo vrijeme stizala, a ovi zaostaci su zapravo neka razlika do pune mirovine. I da su moji roditelji to nama davali na ruke i svaka od nas jednako štedjela, moj dio bi opet bio puno veci nego njen i ne zato jer sam ja tako odlucila vec cisto jer sam mladja i duze se skolovala. Isto kao što se mirovina ne prima po zavrsetku skolovanja, udajom, zaposlenjem pretpostavljam da u cijelim i "normalnim" obiteljima se ne pomaze isto studentu i udanoj/ozenjenom i zaposlenom djetetu.

Kužim šta želiš reći,ali da moji roditelji financiraju moju sestru koja studira toliko da si ona uštedi polovicu dvosobnog stana i štajaznam 15000€,dok sam ja u isto vrijeme samostalna i ne tražim pomoć....osim šta živim u stanu koji je "više" sestrin nego moj ....osjećala bih se baš ko nekakvo 13prase Međutim,ovo je neka druga priča. Jel tako? Zakon je na tvojoj strani,na novcu piše tvoje ime. Mi ostali možemo imati samo svohe mišljenje. Ja uopće ne znam šta bih na tvom ni njenom mjestu?

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala vam svima na svjezim promisljanjima. Dali ste mi neke nove poglede i najbolje od svega, mirnija sam jer sam vec mislila da sam luda ili da sam garant nesto gadno napravila kad je ona tako odreagirala. Znam da i ona ima svoju stranu price, ja bih ju voljela cuti, ali bez vikanja, deranja, optuzivanja, dramatiziranja i sl. Znam da mnogima u mojoj okolini ne stima sto vise nisam tako puno people pleaser od kad imam djecu pa mi vise nije "svejedno" jer kad mene netko gazi, indirektno gazi i moju djecu.

Zao mi je sto vjerojatno nas odnos vise nece biti isti, i da ovo izgladimo, jednostavno ju sad vidim drugcijim ocima i sve prosle sitnice vise ne mogu opravdavat time sto je njoj teze. Nisam joj ja birala ni gdje ce zivjet, ni kako, ni s kim niti sam ja zaduzena da kompenziram to sto joj je tesko, niti joj ja mogu olaksati. Isto ne zelim negativne naboje, emocije i sl. u svom zivotu, to mi ne treba. Voljela bih imati odnos sa sestrom, ali gledajuci unazad nikad joj nije bilo po volji, bar ne na duze staze, a kad joj nije po volji prestane komunicirati. Cesto moje dobre namjere, ona tumaci kao lose. I moje nevine previde, tumaci kao radnje namjerene protiv nje.

Meni ce mir donijeti papir na kojem ce biti vidljivo je li ona stvarno zakinuta, jer ce ona to potezati i dramiti oko toga do kraja, a ja s papirom necu vise morati objasnjavati vec cu samo reci pogledaj si papir. Za moju srecu ne trebaju mi ni zaostaci, ni stan, ni kuca, a ne treba mi ni onaj tko nije sretan ako sam ja sretna i kog vesele moje pogreske i tko se s njima hrani i nasladjuje. Voljela bih naslijedit nesto od mame da mogu svojoj djeci ostaviti, ali ja cu biti sretna i bez toga. A meni je zalosno sto sam dosta uvjerena i da ona dobije sve, ne bi bila sretna.

Hvala jos jednom na savjetima. I da ucinit cu ono sto ce mi donijeti mir - procjena imovine, a sto ce mama s tim sama nek odluci, ali zelim da se zna tko je zakinut, samo sto to meni ne smeta. ALi bar cu joj tad s papirom moc reci da vise prestane dramit i optuzivati. Meni njen stan ne treba, ali zelim da jasno zna da NIJE ZAKINUTA. Samim tim sto zivi u stanu koji vrijedi kao kuca u kojoj zivimo mama i moja obitelj. Znaci mama i ja dijelimo, ono što ona ima sama!

P.S. znam da sam oduzila, ali vrijedilo je itekako! Pocinjem se hladiti i smirivati. Vidim da nije propast svijeta ako ne postojim za nju, necu zaliti ako moj odnos s njom ovisi hocu li ja stalno popustati. Jer ovo njeno lici na ucjenu, ako nije po mom, ne postojite za mene! Zao mi je zbog necaka, ali kad budu veci moci ce sami doci kod mene, znaju da ih cekam otvorenih ruku, a papir cu trazit i zbog njih i svoje djece.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kužim šta želiš reći,ali da moji roditelji financiraju moju sestru koja studira toliko da si ona uštedi polovicu dvosobnog stana i štajaznam 15000€,dok sam ja u isto vrijeme samostalna i ne tražim pomoć....osim šta živim u stanu koji je "više" sestrin nego moj ....osjećala bih se baš ko nekakvo 13prase Međutim,ovo je neka druga priča. Jel tako? Zakon je na tvojoj strani,na novcu piše tvoje ime. Mi ostali možemo imati samo svohe mišljenje. Ja uopće ne znam šta bih na tvom ni njenom mjestu?
    Da ne bude zabune i ona je studirala, ali samom razlikom u godinam i jer sam ja nastavila dalje sa skolovanjem, a ona se udala je dovelo do te razlike.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakav papir? Ja ne kužim na kakav ti papir misliš.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

usteđevina u mojih 16g skolovanja, a njenih 9g. S tim da npr ako smo zajedno dobivale 3000kn, odnosno svaka 1500kn, ja kad sam sama primala nisam primala 1500kn vec vise.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto Provincijalka, sve si fino rekla.
    Samo moram primjet.iti da nije ni fer da starije dijete sve dobije a mlađe nasljeđuje, nije ni fer donjet 2 različite barbike,bolje da su obje bile plastične ak se štedilo, nije fer da se ti žrtvuješ i dođeš mami a čini mi se da se tamo ne osjećaš ugodno. Po svemu, ti si u startu žrtva jer ti si tako varena, ti ćeš se na kraju brinut za majku druga je stvar kndllko je to humano)

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Procjena stana u kojem ona zivi i koji ce ona dobiti (jer joj ja to ne osporavam i ne treba mi, a mama ce joj vjerojatno dati) i procjena kuce u kojoj smo mi bez obzira tko ce ju dobit i hocu li ju dobit/dijelit s njom, ne dobit i sl. Zelim da zna bez obzira dobije li sto od kuce ili ne, da je dobila ako ne vise onda jednako kao mama i ja ili samo ja. Jer ona valjda misli da kuca vrijedi neke silne novce i da cu ja prisvojit kucu jer sam tu doselila. (A ne bih doselila da mami nije trebala pomoc jer sam imala gdje biti sama sa svojom obitelji).

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Eto Provincijalka, sve si fino rekla.
    Samo moram primjet.iti da nije ni fer da starije dijete sve dobije a mlađe nasljeđuje, nije ni fer donjet 2 različite barbike,bolje da su obje bile plastične ak se štedilo, nije fer da se ti žrtvuješ i dođeš mami a čini mi se da se tamo ne osjećaš ugodno. Po svemu, ti si u startu žrtva jer ti si tako varena, ti ćeš se na kraju brinut za majku druga je stvar kndllko je to humano)
    Na barbike moji nisu mogli utjecati. Zena koja ih je donijela iz Njemacke takve je kupila.
    Voljela bih vise da sama zivim s obitelji jer u startu mi se ne sviđa zajednicko stanovanje bilo s kim i vjerojatno da ponovo odlucujem ne bih isto napravila. Novce ulupane u kucu bi ulozila u veci stan. Ali tad jos uvjek bila veliki people pleaser i stavila sam tudje potrebe prije svojih. Da imam ovu pamet otsisala bih ih sve i otisla u drugi grad zivjet!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zapravo sam htjala napisati da ja roditeljsko financiranje gledam na način...plaćam školu,odjeću,hranu,krov nad glavom,imaš za kavu i ponekad izlaske....ušteđevine nema,jedino ako ćeš umjesto novih hlača staviti sa strane.....na taj način se nemože uštedjeti neznam koju astronomsku cifru. Višak ja kao roditelj štedim,ako mogu,te na kraju pravedno podjelim djeci. Zato ovo nema usporedbe s tvojom situacijom i kako zakon u tom slučaju funkcionira. Valjda je to ono šta tvoju sestru "kopka". Neću ti zadirati dalje u tvoju privatnost samo ću ti reći da se pokušaš staviti u njenu kožu,ako ikako možeš...pa onda razmišljaj o sebi i svojim riječima upućenim njoj. Mi ljudi smo takvi da vidimo brzo tuđe mane,a svoje....hmmm...teško i nikako. Nemamo ih puno. Činjenica je da je ona pretjerala....jeli baš iz čista mira, to ćeš sama znati najbolje.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

usteđevina u mojih 16g skolovanja, a njenih 9g. S tim da npr ako smo zajedno dobivale 3000kn, odnosno svaka 1500kn, ja kad sam sama primala nisam primala 1500kn vec vise.

Nevidim smisla u iti jednoj lipi više od tih npr1500kn. Svemirska nepravda

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala! Stavila sam, tj. pokusala sam se staviti na njeno mjesto (zato i ovdje pisem da mi netko neutralan da ideju), ali ne ide. Jer ono sto je ona meni rekla, napravila ja ne bih njoj ni za milijun godina, ni za milijun kuna. Otisla je daleko prenisko. Svjesna sam ja da bez njene price ne mogu tocno dokucit sto je to njoj krivo. Nista mi nije rekla, osim da to njoj nije fer i stalno ispitivala mamu i mene jel to nama fer da ona dobije manje zostataka. Naljutila se i otisla. Nije se moglo razgovarat s njom.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •