Što se tiče financija, mislim ovako: nekretnine su mamine, jednog dana kad je ne bude, dijelit će se sve na pola..Bilo bi dobro da se sve tri sjednete i dogovorite, što kome (od nekretnina) i kako, pa i da podijelite već sad - znam roditelje koji tako naprave, i time spriječe djecu da se poslije posvađaju oko toga.
Što se tiče novca koji si u vidu zaostataka dobila sudskom odlukom, mišljenja sam da je sud jedno a pravda nešto drugo, i to dvoje se nekad mogu poklopiti a nekad baš i ne..
Ako sam dobro shvatila, 4 godine si živjela sa sestrom u tom stanu, a nisi sudjelovala u plaćanju režija niti kućanskih potrepština??I sad ti misliš da ne trebaš sestri dati ništa od tih novaca jer je ona duže u stanu??Pa da, jest, al tko je tebe tjerao da izađeš?? I taj stan nije njen tj tvoj je koliko i njen i dijelit ćete ga na pola.. Da pojednostavim..ako je za vrijeme tvog studiranja i življenja s njom u tom vašem zajedničkom stanu bilo razdoblje u kojem je samo sestra plaćala režije i kućanske troškove a ti nisi sudjelovala - ako je to tako, onda bi joj ja dala nešto tih novaca!
Ne bih kalkulirala kako je to njen stan (jer nije, zajednički je i nemoj se toga odreć) i ne bih kalkulirala kako je ona duže u tom stanu...da, ona koristi stan (taj, zasad mamin) ali i ti koristiš (mamin) stan u kući, zar ne?
Eto, ja bih tako učinila, ali nije tu sva šteta u lovi! Šteta je narušenom odnosu sestara! Kažem, ja bih joj dala nešto novaca, ali sama njena reakcija, da ih traži, njena ljutnja i podnošenje računa itditd bi me odvojilo od takve sestre - u svakom smislu..
Na kraju se sve svede na novac - žalosno