Stranica 45 od 111 PrviPrvi ... 3543444546475595 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme kad se sjetim pranja vrećica, muka mi je! I čaša za jogurt, i sve žive ambalaže uostalom. Mogućnosti ponovne uporabe su bile nebrojene.
    Moja mama je bila nenadmašna u tome.
    Jedva sam čekala da se osamostalim, ne znam zašto mi je tolika tlaka to čuvanje ambalaže, osjećala sam se zatrpana time. I sad kad mi dođe u posjet umirem od smijeha kad vidim što sve čuva. Mislim da kutiju od sladoleda u životu nije bacila. Pa plastične posude od svježeg sira, milerama....
    Pa i ja to cuvam...ok,ne da nisam nijednu bacila ali uvijek imam barem 3-4 casice jogurta jer mi dobro dodju za npr. ulit ulje s kojim mazes ribu na gradelama i iza toga ide u smece...

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kutije od sladoleda super dodju za dati kolace susjedima, da ih poslije na ganjas za tanjure
    upravo to,neki sam dan nakon 2mj dobila nazad staklenu posudu u kojoj sam priji odnjela kolače (umjesto da sam uzela plasticnu) ...već sam zaboravila na nju....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ispravak - nije mikrofibra nego ono od cega su "carobne" krpe. Ma znate na sto mislim

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Znala sam da će se javiti protivnici kupaonskih prostirki , moja je svijetlobež "indijska" pamučna debela, može se prati na 90 (krivo sam rekla, perem ih jednom tjedno).
    Ova hodnička mala prostirka služi mi za odlaganje mokrih čizama, cipela i blatnih tenisica...na čemu vi u stanovima cijedite mokre cipele zimi? One plastične tacne ne volim.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Prostirke za kupaonu? Sto su to oni tepihici? Ja mislila da to samo teneraacina koje sveki kupuje.
    Imam samo krpe od mikrofibre za pod (vece), za mop i male za namjestaj I sve ostalo. I go ubacim na brzi program , pola masine i 70 stupnjeva, izadju puno cisce nego na ruke
    U sudjerici perem samo sudje i filtere od nape, pranje stednjaka i pecnice je bio jedan od razloga za nabavu indukcijske ploce i pecnice s pirolizom - nije usteda novaca ali je usteda mog dragocjenog vremena i dragocjene koze na rukama
    stoljnjake, tepihe (osim jednog cupavca) i zavjese za zamracivanje nemamo tako da u stvari sve perem u vesmasini.
    Kad izađete iz kade stanete na pločice? Ili stavite nešto na pod za zakoračiti? Ja nemam tepihiće kao što su imale naše bake, ali imam nešto tipa debljeg ručnika na što zakoračimo iz kade da ne smočim pod, ne skliznem, ne stojim po pločicama bosa (nemamo podno grijanje)...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vrlo jednostavno, digneš jednu nogu i obrišeš je šugamanom pa onda iskoračiš i staneš tom suhom nogom na pod,digneš drugu nogu i obrišeš ...i voila.... valjda svi mogu stat na jednoj nozi koju sekundu....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ak su klinci u kadi obrisem krpom vodu s poda, stavim na onu klupicu i na to njih dok ih brisem. Ne mislim da je krpa prljava od to malo vode na podu. Mi se obrisemo cijeli dok izlazimo iz kade. Dalje idemo bosi po podu, nemamo podno i ne vidim problem.
    cizme isto stavkm na krpu za pod pored radijatora.
    kasnije sve samo ubacim u vesmasinu....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto tako, obrisem jednu nogu, obujem papuču, druga noga, ručnik, papuča

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja isto ne mogu izać iz kade bez tepišića ispred.
    i nije ništa bljak jer ga perem u veš mašini normalno i stalno ih mijenjam. iako nije sad to neštko ekstra prljavo od vode.
    bljak su mi jedino one navlake za wc, al to valjda više nitko ne koristi. oni čupavci za dasku, majko mila. to već dugo nisam nigdje vidjela, iako su bili must have mnogih socijalističkih stanova. mi ih nikad nismo imali.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja imam one prostirke za pod koji su kao ručnici, samo malo deblji... mijenjam svaki dan-dva... ovisno o potrebi.

U kupaonici gdje se Smjehuljica kupa, a trenutno obožava prolijevati vodu po podu, privremeno na podu držim starog krokodila http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10138163/ dok je isti takav novi u kadi.
    Držati ću ga dok ju ne prođe manija prolijevanja, a onda se vraćam na spomenute prostirke.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam one prostirke za pod koji su kao ručnici, samo malo deblji... mijenjam svaki dan-dva... ovisno o potrebi.

.
    e, to.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Znala sam da će se javiti protivnici kupaonskih prostirki , moja je svijetlobež "indijska" pamučna debela, može se prati na 90 (krivo sam rekla, perem ih jednom tjedno).
    Ova hodnička mala prostirka služi mi za odlaganje mokrih čizama, cipela i blatnih tenisica...na čemu vi u stanovima cijedite mokre cipele zimi? One plastične tacne ne volim.
    Meni su te tacne super za kad je snijeg i bljuzga, ali mi smo u kući s velikim hodnikom, pa ih zaboravim kad prođem pored njih. U stanu ih vjerovatno ne bih htjela gledati.
    Prije nego sam ih nabavila imala sam one najtanje otirače, nije bila neka sreća, ali poslužili su.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja ne trpim išta na podu,svi su mi elementi u banji viseći i očistit pod mi je čas posla, taj tapitić bi mi bio ko šaka u oko... sveki ima 2 čupava u obliku nekog cvjetića,mislim da su dio kompleta s tim čudom za dasku...

sad sam se sjetila onih koji imaju odvojene šugamane za brisat pojedine (pa i oprane) dijelove tijela...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    bljak su mi jedino one navlake za wc, al to valjda više nitko ne koristi. oni čupavci za dasku, majko mila. to već dugo nisam nigdje vidjela, iako su bili must have mnogih socijalističkih stanova. mi ih nikad nismo imali.
    Prošli vikend sam to nakon sto godina vidjela kod jednih frendova... pogledala ih s mješavinom gađenja i nostalgije...
    A Smjehiljica se oduševila. Da bi ona da i mi imamo takve... Neš majci, ne može!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni na podu kupaonice uvijek ima vlasi kose, koliko god često usisavala (dvije dugokose kćeri+ja, česta pranja kose, svakodnevna češljanja...) umrla bih da bosa ugazim u to .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja to ne usisavam nego pokupim komadicem toaletpapira, traje krace nego mi treba za izvaditi usisavac i ustekati ga u struju. Otprilike 1-2x dnevno, ovisno o tome da li je netko susio kosu taj dan.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bezicni stapni usisivac rules....haracim s njime po kuci i banji vise puta dnevno,odnosno po potrebi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    al prostirke ne idu na visoku temp.
    krpa bi trebala
    Ja kupila u Doti prostirku od nebijeljenog pamuka koja se može prati na visokoj temperaturi i sušiti u sušilici. Sušim u sušilici u ovo doba godine dok još ne radi grijanje, a predugo se suši na štriku.
    Skupo sam je platila, ali ima to svrhu... Krpe za prozore ponekad operem s tim. Pod ne perem krpama nego imam onaj mop u obliku navlake za metlu - dva primjerka, za suho i mokro: https://www.google.hr/search?q=mop+m...01%3B500%3B500

To perem u mašini, a nakon toga obično operem prostirku i manje zmazane krpe za čišćenje.

Glede u svezi tih krpa - nisam baš ekološki osviještena jer obožavam one jednokratne "otrovne" maramice, pa time obrišem najgrublju zmazanoću. Tek nakon toga ide pranje krpom. Meni je kupaonica veliki problem jer je mala, a unutra kombi bojler za centralno. Koliko god ja čistila i bojler i pod, ta kupaonica je mjesto gdje se u stanu skuplja najnajviše prašine - rubovi kade, lavabo, porculan wc školjke...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

skinem majicu sa sebe i bacim je na pod, naopačka strana
    na to stanem kad izlazim ispod tuša
    i svi mi tako; svatko na svoje to što skida sa sebe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    bezicni stapni usisivac rules....haracim s njime po kuci i banji vise puta dnevno,odnosno po potrebi...
    Debeli potpis!

Tek svaki drugi vikend izvučem veliki sauger s vodenim filterom. A ovaj bežični usisavač uredno koriste i moja djeca, što s velikim nije slučaj.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dobra ideja!

Ja imam ovo za mesti cijeli stan, jer najčešće čistim ujutro rano prije posla, dok svi spavaju. Spas za dlake, prašinu... genijalna stvar.
    http://www.vileda.com/int/products/b...oam-broom.html
    Nažalost nema toga kod nas, pa kupim u Austriji.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

isperd tus i obicne kade imam ovo na to stavim rucnik, koji mijenjam kao i vi cesto, dakle nije na podu malo je podignuto, ima cirkulaciju zraka, pa je mogucnost razvoja olijesni mala, ima dobru toplinsku izolaciju, jer namam podno grijanje, i eto ja sam s tim sretna.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

očigledno ste jako uredni i nemate životinje po doma ja imam taj ergorapido ili kako se već zove i to je definitivno preslabo za nas. nažalost, još uvijek redovno izvlačim onaj jači iako sam se s tim štapnim mislila poštediti. sad eventualno samo koristim onaj manji nastavak za pokupiti mrvice sa stola i ostalih površina. za nešto bolje mi nije. pozvizdila sam kad sam vidila kako se muči sa zrnom kukuruza kokičara. e kad ja moram 5 puta preći preko njega da ga ovaj pokupi to nije za moje živce. o dlakama da i ne govorim.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i ne znam je li antirecesijski...vjerojatno i nije baš, ali indukcija i pećnica s pirolizom su must have. a ove nove mašine mogu oprati i 2 krpe jer izvagnu robu, dodaju prema tome vodu i podese vrijeme trajanja pranja. tvoje je samo pritisnuti botun i odrediti koju temperaturu želiš.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    očigledno ste jako uredni i nemate životinje po doma ja imam taj ergorapido ili kako se već zove i to je definitivno preslabo za nas. nažalost, još uvijek redovno izvlačim onaj jači iako sam se s tim štapnim mislila poštediti. sad eventualno samo koristim onaj manji nastavak za pokupiti mrvice sa stola i ostalih površina. za nešto bolje mi nije. pozvizdila sam kad sam vidila kako se muči sa zrnom kukuruza kokičara. e kad ja moram 5 puta preći preko njega da ga ovaj pokupi to nije za moje živce. o dlakama da i ne govorim.
    Ovo je istina! Ergorapido nije zamjena za usisavač, to je zamjena za metlu.

Za tebe i druge koji imaju kućne ljubimce bolji je onaj namjenski usisavač cats & dogs must have. Za nas koji imamo 60m2 stana s parketom + 3 mala tepiha, ergorapido je dobar izbor, da ne moram nakon svakog obroka izvlačiti veliku mrcinu od saugera iz kutije.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina! Ergorapido nije zamjena za usisavač, to je zamjena za metlu.

Za tebe i druge koji imaju kućne ljubimce bolji je onaj namjenski usisavač cats & dogs must have. Za nas koji imamo 60m2 stana s parketom + 3 mala tepiha, ergorapido je dobar izbor, da ne moram nakon svakog obroka izvlačiti veliku mrcinu od saugera iz kutije.
    pa da. taj cats & dogs baš imam. philipsov. 500 w usisne snage. jedino nakon njega mogu imati kratak period čist pod. a nemam nešto puno više kvadrata od tebe, a ni tepiha. imam samo 1 kojeg sad ljeti maknem, a stavim ga kad zahladi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam psima ograničila ulaz u stan. Nisam vjerovala da ću to ikada učiniti, ali jesam.
    Ne mogu više.
    Imaju stubište, dvorište, dedin stan, stan u prizemlju... ali ja jednostavno ne mogu više... Kujica je ionako stara pa ima problem sa stepenicma i teško dođe gore, a mali je toliko dlakav da je to strašno... dolazi i dalje, ali ne non stop.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

o kako se varas,imam tele od dugodlake macke od 8kg,dlaka ajme ako samo jedan dan ne usisam ....
    neznam kakve vi imate,moj ergorapido je noviji model sa jacom baterijom, mozda je do toga jer meni fantasticno radi!
    (ako sam bas brza stignem svih 170m2 stana preci u protivnom mi rikne baterija u zadnjoj prostoriji)

no ja nemam tapita po kuci,samo plocice i parket,praznim spremnik svako 2gi dan i bude pun puncat dlaka (sto nasih sto mackinih),mrva i prasine...bljak...jedino mi po kuhinji ne pokupi sve dobro ako se nesto mokro i ljepljivo bas zaljepi na pod ...kad MM pece kokice redovno ih bude po podu i to posisa bez problema...

jedina mu je mana sto mi se dlake od macke zapetljaju od osovinu onih prednjih manjih kotacica pa ako to pincetom redovno ne pocupam kotacici se prestanu vrtit pa je teze njime upravljat...

veliki mi je isto za zivine (animal care) ali od phillipsa, druzimo se svako 10ak dana i to radi povrsina,ne koristim onaj mali za povrsine...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moj je onaj crveni ergorapido od 12V i definitivno mi je slab. i baš mi je žao zbog toga. a psa i mačku ne mogu maknuti...to mi nije opcija. još i spavaju s nama

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasad skulirana, moze kakav link na taj tvoj sauger? nemam pse ni macke, al imam djecu koja proizvode sitnog smeća na vagone.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mene zanima.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    zasad skulirana, moze kakav link na taj tvoj sauger? nemam pse ni macke, al imam djecu koja proizvode sitnog smeća na vagone.
    Iksam

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj je onaj crveni ergorapido od 12V i definitivno mi je slab. i baš mi je žao zbog toga. a psa i mačku ne mogu maknuti...to mi nije opcija. još i spavaju s nama
    e,a ovaj novi ti je 18V i bolja baterija,puni se samo 4h.... uf,ja sam moga izbacila iz spavace cim se rodila curica,da mi barem spavaca soba bude hair-free!

evo link zene: http://www.electrolux.hr/Products/Ra...apido-range-2/
    mene je stvarno preporodio,jos imam skaline u stanu i stalno sam se spoticala od kabele od velikog...i problem mi je bilo vuci ga uz skale..sada ih preletim s ovim u casu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i taj dobro vuče?
    može biti dostojna zamjena "pravom" usisavaču?

kad kažeš da preletiš cijeli stan jednim punjenjem, to znači da baterija traje 20 minuta?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i taj dobro vuče?
    može biti dostojna zamjena "pravom" usisavaču?

kad kažeš da preletiš cijeli stan jednim punjenjem, to znači da baterija traje 20 minuta?
    Ovo i mene zanima? Je li dostojna zamjena "pravom"

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad ste i mene navukle gledati ta čuda.
    Evo na e-kupi je ovaj Ergorapido od 18V najpovoljniji (999kn, besplatna dostava)
    http://www.ekupi.hr/Electrolux-usisa...42-436333.aspx

Gledam i ovog, iste su specifikacije, ali nije litijska nego Ni-MH baterija (koja je razlika?)

http://www.nabava.net/usisavaci__730...move4__1672781

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mene, sanjam o nečemu ovakvome, ali cijena me ohladila.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene bi ovo fakat spasilo (nema većih mrvatora od mojih), ali kad se sjetim što je sve potrebnije, hladim se i ja.

uostalom ovo je antirecesijski topic
    Posljednje uređivanje od čokolada : 30.08.2014. at 10:36

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ste i mene navukle gledati ta čuda.
    Evo na e-kupi je ovaj Ergorapido od 18V najpovoljniji (999kn, besplatna dostava)
    http://www.ekupi.hr/Electrolux-usisa...42-436333.aspx

Gledam i ovog, iste su specifikacije, ali nije litijska nego Ni-MH baterija (koja je razlika?)

http://www.nabava.net/usisavaci__730...move4__1672781
    super ponuda,ja sam mog cini mi se 1300kn platila tako da go ahead ako mislis!
    litijska ti je kvalitetnija,dulje traje i krace se puni! (ko one stare baterije na mobitelima vs. ove novije)
    sjecam se da je kad sam kupovala stari model vs. novi bio svega 200-300kn razlike...

apri,nisam nikad bas gledala na sat,mislim 15ak min da mi traje...ja dakle prelazim samo podove ne i povrsine i kazem,ako i svako 10dn izvlacim onaj veliki!
    no, ne moze mi to bit jedini usisivac u kuci jer ipak mi npr. treba onaj nastavak sa cetkom za preci kauc i povrsine...(kojih imam jako malo i opet krpom tu i tamo preletim kad vidim prasinu)..pa onda kad uzmes onaj uski nastavak i usisavas lajsne..ali tko tako temeljito cisti na dnevnoj bazi?

nemam tepiha,dosta mi je otvoren i cist prostor i bitno za reci da ne prelazim bas svaki cm poda s njim nego ides di vidis dlake i mrve isl...
    (a na tamnom parketu ja to itekako vidim) ...MMu redovno rikne prije kraja ciscenja ali se on previse vrti po prostoriji,ja sam produktivnija!
    no sve i da rikne,punjenje do kraja je za 4h, vec nakon uru mozes nesto opet dovrsit ako treba..
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 30.08.2014. at 11:32

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Za pod u kupaonici kod tuširanja uzmemo neki ručnik koji je u upotrebi, frknemo ga na pod da po njemu šprica, a nakon toga ide na pranje.
    Ili majicu koja je upravo bila u upotrebi.
    Preduvjet za to je da nema puno dlaka na podu (dugokose cure bi morale same čistiti svoje dlake za sobom!!!!!!!! i muškarci koji ćelave!!!!!!!!)

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e,a ovaj novi ti je 18V i bolja baterija,puni se samo 4h.... uf,ja sam moga izbacila iz spavace cim se rodila curica,da mi barem spavaca soba bude hair-free!

evo link zene: http://www.electrolux.hr/Products/Ra...apido-range-2/
    mene je stvarno preporodio,jos imam skaline u stanu i stalno sam se spoticala od kabele od velikog...i problem mi je bilo vuci ga uz skale..sada ih preletim s ovim u casu...
    da, ovo je izgleda noviji i jači model. nije bilo takvih kad sam ja uzimala svoga prije par godina.

ali ipak moram biti partibrejker i reći kako mislim da on ne može biti dostojna zamjena "pravom" usisivaču. pogotovo ne tamo gdje su mala djeca i ljubimci. dobro dođe za nešto na brzinu pokupiti, a i ono svjetlo koje baca ispred sebe je fora

jučer sam potaknuta ovim topicem skidala dlake koje su se zapetljale u četku mog ergorapida. i iznenadila sam se da je to uglavnom kćerina i moja kosa. ove životinjske lakše prođu u spremnik, ali ove dugačke ljudske su se omotale ko bršljan oko četke. sad sam to nekako poskidala pa je čini mi se bolje vukao. ali sam ipak poslije izvatila onaj veliki usisivač i još jednom prošla s njim. neusporedivo je.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 30.08.2014. at 12:50

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo ja cu antirecesijski rec da ne vidim smisla za dodatnim usisavacem za par mrvica na podu kuhinje ili blagovaone - pa to se omete u minuti obicnom metlom. Nije mi nikakav napor. Da ne spominjem da te mrvice metem svaki drugi-treci dan kad mi pocnu smetati dok hodam bosa, ne kuzim kakvu to djecu imate da vam toliko puno mrve? Moji su 5 i 3, pa kad oni ne namrve ne znam tko namrvi?

bit ce prije da je opet stvar kriterija, jedni pisu da odrzavaju higijenski minimum kad peru wc 1xdnevno, meni je minimum 1xtjedno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo,taman ispraznila spremnik nakon 2 ili 3dn usisavanja....napominjem da imam dugodlaku macku,ovo su uglavnom njegove dlake...mrva i nema toliko...
    http://public.fotki.com/zasad-skulir...porkeca-2.html

istina sillyme no meni je kuca cisca radi njega samim time sto ga koristim 2-3x dnevno,prije mi se nije dalo izvlaciti veliki pa mi je stalo sporko dok se ne nakanim..metla mi je prije samo podizala prasinu a pogotovo dlake koje lete ko paperje po zraku...

bodulica,da - redovno ciscenje i praznjenje puno znaci,pogotovo ovim stapnim kad nisu toliko jaki,zna se da i veliki dobro ne vuce kad se vrecica napuni!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 30.08.2014. at 17:51

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, kupovanje takvog usisivača stvarno nije u antirecesijskom duhu. on je zgodan dodatak, ali nije nešto bez čega se ne može iako sam ja mm uvjeravala da nam je nasušno potreban. sad mu ne smijem ni u ludilu priznati da nisam baš zadovoljna njime jer bi bilo ono...reka sam ti

zasad skulirana, upravo se takav konglomerat nakupi i u mom spremniku, samo je tamniji jer su i pas i mačka crni. i moram reći da mi je ona fotka s mačkom i malom puzavicom pre pre

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bas ste me dotukle s ovim stapnim usisavacem.Naime,renovirali smo kuhinju i tada srusili ostavu gdje je stajao usisavac.Posto usisavam nekoliko puta dnevno,najzgodniji mi je bio ovaj stapni,stalno bi mi stajao pri ruci,a posto kazete da ne moze zamjeniti "pravi" odustajem!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj hada prvotno napisa Vidi poruku
    Bas ste me dotukle s ovim stapnim usisavacem.Naime,renovirali smo kuhinju i tada srusili ostavu gdje je stajao usisavac.Posto usisavam nekoliko puta dnevno,najzgodniji mi je bio ovaj stapni,stalno bi mi stajao pri ruci,a posto kazete da ne moze zamjeniti "pravi" odustajem!
    Slobodno uzmi štapni usisavač, ali ne baterijski. Štapni je odličan, ali mora imati kabel. Baterijski je zamjena za metlu.

Ja imam Ergorapido stariji model (12V) i čekam priliku da u Elipsu ili sličnim trgovinama opet naprave akciju "staro za novo" sa super popustom, pa ću uzeti Ergorapido 18 V. Meni to nije zamjena za veliki, ali je način kako da djecu svakodnevno (ili gotovo svakodnevno) upregnem da čiste.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Taj sauger nikako nije zamjena za pravi.

Moj se dobro uklapa kao modni detalj u spavaćoj sobi jer je brzo izašao iz upotrebe zbog baterije koja je jako oslabila.

Uz pravi sauger, za svakodnevno čišćenje je najidealniji partviš.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne znam raditi ni sa partvišem, ni sa metlom... a za miščafl bi mi trebala tri fakulteta
    zato imam onaj mali elektroluxov
    to je meni spas nad svim spasovima

čak i "pik spas za mene"

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je isto ergo rapido super. Svako malo s njim pokupim mrvice a i dobro povuce i prasinu, par puta sam poslije njega brisala podove (inace to radim samo poslije velikog) i nije bilo neke velike razlike u kolicini prljavstine s poda. Veliki usisivac koristim 1 tjedno najvise zbog paucine, musica i inih gluposti sto idu po zidovima a i treba za manut bolje tepihe, madrace i tapecirani namjestaj. Definitivno nije zamjena za veliki usisivac ali dusu dao za svakodnevnicu...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ok,posto mi proracun ne dopusta jedan za dusu a jedan za ozbiljno,kupujem "pravi".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam raditi ni sa partvišem, ni sa metlom... a za miščafl bi mi trebala tri fakulteta
    zato imam onaj mali elektroluxov
    to je meni spas nad svim spasovima

čak i "pik spas za mene"

Ali nije to baš tak smiješno, kad bolje razmislim... U praksi je stvarno tako. Lani, kad sam došla doma nakon skoro tri tjedna bolnice, tjednima nisam usisavala ničim drugim nego tim malim saugerom. Za veliki nisam imala snage, ali ovaj mali je uvijek bio pri ruci i služio sasvim dobro. Tako da je štapni baterijski stvarno odličan za svakodnevicu, a veliki za generalke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •