Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

  1. #301
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nećemo valjda opet?!
    da, samo kupus
    na četvrtine
    unutra idu još samo luk, mrkva, celer, po jedna rajčica i paprika

  2. #302
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    nisam sudjelovala u diskusiji oko kupusa do sad
    sve to skuhaš ili nešto od toga izdinstaš?
    pa dodaš kupus?

    ja kupus skuham isto tako na četvrtine, i samo onda prelijem s maslinovim uljem i češnjakom. i samo ja jedem. i samo tako. al nitko ga ne voli. pa ga, sukladno ovom topiku, rijetko i kuham.

  3. #303
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,918

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nećemo valjda opet?!
    da, samo kupus
    na četvrtine
    unutra idu još samo luk, mrkva, celer, po jedna rajčica i paprika

    Prisiljeno zelje?
    Kalja?

  4. #304
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sudjelovala u diskusiji oko kupusa do sad
    znaš da je kod nas sve isto
    kako bi mnogi rekli - dosadno i nemaštovito
    ali nama najdraže

    u sjeckalici usitnim luk, mrkvu i celer
    bacim na maslinovo ulje i posolim da se šufiga
    samo desetak sekundi ostavim i stavim kupus (nekad na četvrtine, nekad na trake od cca 2 cm)
    ubacim rajčicu na kriške i papriku na 5-6 dijelova
    i koje česno češnjaka
    ako rajčica nije dovoljno zrela, onda i žlicu pirea od rajčice
    poklopim u ekspres i stavim na 8 minuta

    moji se dave u tome
    i ja, naravno, to sam od doma donijela

    možda jednom godišnje stavim juneća rebra unutra
    svježa
    ili kockice junetine
    ali... jako, jako rijetko

  5. #305
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Već par dana se smijuljim u sebi pa moram napisati.

    Moj stari bi da je oženio Apri-tip bio najsretnije stvorenje na svijetu. Topio bi se da čita Aprine postove!

    To je jedina muška osoba koju poznajem da baš jako voli voće i povrće, više od mesa, tjesteninu ne podnosi, domaće tijesto jede ako je baš na stolu...ali gunđa.

    Sjećam se kako je još dok sam bila mala (70-te, dakle) brijao na crni kruh, a kod nas je u dućanu bilo samo bijelog i polubijelog pa nas je tjerao da kupujemo polubijeli, a ja sam se vječito odupirala jer em je bijeli bio finiji, em je bila fama da taj polubijeli kupuju samo siromašni.

    Onda je tamo negdje na prijelazu u 80-te doma donio soju pa je mama frktala nosom i potrudila se da je loše spremi tako da je shvatio da to nije dobrodošlo

    Ali kod nas doma već tada nije bilo gaziranog, ni slatkog (osim kad bi bili gosti), ni čokolina i sličnih stvari.

    Nije on nešto brijao na zdravu prehranu i davio nas, nekako je prirodno osjećao što je dobro, a što nije. Njemu bi navečer pred TV-om palo na pamet grickati mrkvu ili jabuku (i proizvodilo nam slomove živaca), pečeno kestenje... I ako za obrok ne bi bilo povrća, onda bi gunđao pa se mama već navikla da mora biti.
    A maslinovo ulje je moralo biti svuda otkako znam za sebe...

    Ja sam dobar dio života mislila da mi je stari čudan...ali onda bi nakon 10-20-30 godina uvijek došlo na njegovo pa, evo, i s prehranom

  6. #306
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Isto i kod nas.

    Još je moj tata bio reprezentativac u napornom sportu.
    Svakodnevni treninzi i vođenja najvećih gradilišta u bivšoj državi.

    Pa je preživio na takvoj hrani.

  7. #307
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    da, to je ono što mi nikad ne jedemo i ne kuhamo.
    recimo frend, inače iz sinja stalno kuha taj kupus, on stavi janjetinu unutra.
    kupus i pomidor mi nekako ne idu, al baš ću napraviti pa da vidimo kako će biti prihvaćeno. prvo s moje strane, ja sam isto, kako bi moja pok nina rekla, škvincija kad je hrana u pitanju

  8. #308
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, s janjetinom je najbolje
    zna sinjanin

  9. #309
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dobar dio života mislila da mi je stari čudan...ali onda bi nakon 10-20-30 godina uvijek došlo na njegovo pa, evo, i s prehranom
    znaš, Zuska, sad si me pošteno rasplakala s ovime...
    sve ono što mi je bilo najčudnije, zbog čega sam ga mrzila i svađala se s njime (ok, ne zbog hrane, i ja sam uvijek naginjala ovome što i on voli)... točno sada se u svakoj toj točki prepoznajem
    i vidim koliko je bio u pravu
    i da je on bio preteča Juula i svih ovih koje danas čitamo i slušamo

  10. #310
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    ja isto volim zelje - ali isto budem brzo gladna - i ja sam za janjetunu unutra

  11. #311
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto volim zelje - ali isto budem brzo gladna - i ja sam za janjetunu unutra
    Sa zeljem sve može - jahnija, kalja, prisiljeno zelje, lešada - sve valja.

  12. #312
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ja sam kupus jela samo kao "kupus na paradajz" tj.varivo u koje se ulije kuhani paradajz. I mama bi nam uz to joj napravila fasirku. Ili hrenovke

  13. #313
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    znaš, Zuska, sad si me pošteno rasplakala s ovime...
    sve ono što mi je bilo najčudnije, zbog čega sam ga mrzila i svađala se s njime (ok, ne zbog hrane, i ja sam uvijek naginjala ovome što i on voli)... točno sada se u svakoj toj točki prepoznajem
    i vidim koliko je bio u pravu
    i da je on bio preteča Juula i svih ovih koje danas čitamo i slušamo

  14. #314
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kupus jela samo kao "kupus na paradajz" tj.varivo u koje se ulije kuhani paradajz. I mama bi nam uz to joj napravila fasirku. Ili hrenovke
    šta misliš anci, hoće mi se svidjeti?
    nikad to nisam jela, baš nikad.

  15. #315
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    cvijeta to je slatkasto, em od kupusa, em od mrkve, ako volis slatkasto trebalo bi ti biti OK

    od kupusa jos volim i flekice.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.09.2014. at 10:44

  16. #316
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    kaj su flekice ? krpice sa zeljem?

  17. #317
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    uuuf, evo to ne volim. par puta probala i ne ide pa ne ide...

  18. #318
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    šta misliš anci, hoće mi se svidjeti?
    nikad to nisam jela, baš nikad.
    Pa to je klasično jelo sjeverne Hrvatske, doneseno iz njemački govorećih zemalja. Guglajte Tomatenkraut

    Uostalom, kao i krautflekice koje spominje spajalica.

    Kad to kuhaš na klasičan način, unutra ide zaprška. Ja je ne stavljam, ali sjećam se da je nekad moja baka stavljala žlicu svinjske masti i žlicu oštrog brašna. Može se i špek staviti na kockice, a ni to ne stavljam (vidjet ćete kasnije zašto, he he he...)

    Ja samo na malo ulja prodinstam u ekspres loncu luk da bude staklast, a gore zafrljim domaći ukuhani paradajz ako ga imam ili kosane pelate iz konzerve ako nemam vlastite zimnice (ove godine nemam) i malo vode. Unutra ide zelje narezano na prst široke rezance, malo kimla i/ili kopra tko voli i sol. Moja baka i mm-ova mama stavljaju ovdje i žličicu šećera, ja to preskačem. Kuhanje pod tlakom 5-8 minuta, ovisno o količini.

    Prilog (da se ne ogladni za sat vremena) je palenta. Sad bi moji sinovi rekli: sa špekom ili čvarcima. E, zato ne stavljam špek u zelje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 11:03

  19. #319
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    kaj su flekice ? krpice sa zeljem?
    da kod nas se to zove flekice s kupusom.

  20. #320
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    uuuf, evo to ne volim. par puta probala i ne ide pa ne ide...
    Krautflekice i zelje s paradajzom su jako različita jela. I meni su godine trebale da se naviknem na okus zaprženog zelja. Tek kad sam sama počela kuhati, zaključila sam da zelje treba biti staklasto, a ne smeđe i spaljeno - to ne da mi nije fino, nego mi je baš odurno, tako da te u potpunosti razumijem.

    Zelje u paradajzu je kuhano i kao takvo bliskije mediteranskoj prehrani. Nisam nikad probala, ali to bi valjalo i s maslinovim uljem.

  21. #321

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Ja radim na maslinovom ulju, ali nam je to kao varivo na žlicu uz neko meso, obično faširance. I mm Dalmatinac se navikao, iako i dalje više voli kupus na lešo.

  22. #322
    Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    1,832

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    da kod nas se to zove flekice s kupusom.
    evo mi ideje za ručak danas. Faaaala bogu pa mm radi cijeli dan i neće biti prigovora.

  23. #323
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ja bijeli kupus dinstam kao kiseli. Kad je skroz mladi, onda ga narežem na uske trakice i na maslinovom ulju u woku ili širokoj teći provrtim par minuta, dodam kap vode i možda malo konšerve. Ako nije tako mlad pa je i tvrđi, onda ovaj dio s dodavanjem vode se produži u kuhanje do željene mjere. Ne volim da je raskuhan. Može i kapula (skupa s kupusom) kad je stariji, a ovaj mladi mi je draži bez.

  24. #324

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    e vidiš, ja sam tamo bila samo jednom i to je tip restorana kakv ja volim - ne cjenovno - nego mi je sve bilo fino. nas je bilo 3 pa smo probali što su drugi naručili - prefino. i skroz drugačije, ono ne znaš to skuhati doma - a MM da je tamo bio, popljuvao bi restoran skroz na skroz
    Mm a i djeca obozavaju pizzu. kad sam ih lani na putovanju odvela u pizza hut - bili su ljuti na mene i ostali gladni

    kod nas je tolika ludnica sa hranom doma, da se ne usudim pisat o tome
    ukratko, meni je kuhanje sf

  25. #325
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme skulirana nemoj samo pisat o meni jer ti vise nikad necu doc na veceru
    a mislila sam te ocu li te olajat ali nije fora kad si tu pa se mos branit. ..a dakle ova S2000...na djecjem rodjendanu mi pola stvari nije htjela provat...

    sad sam ogladnila citajuci o kupusu na 100 nacina...nije problem jest sami kupus, pojedes 3 pjata pa si se opet zasitio....
    jeli vam prigovaraju (ili je vama problem) jesti isto par dana za redom? ne volim bacat hranu,a sad kad sama spravljam cesto mi se dogodi da naravno ne mogu sve pojest ni u 2 puta a kamoli jednom...

  26. #326
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a mislila sam te ocu li te olajat ali nije fora kad si tu pa se mos branit. ..a dakle ova S2000...na djecjem rodjendanu mi pola stvari nije htjela provat...

    sad sam ogladnila citajuci o kupusu na 100 nacina...nije problem jest sami kupus, pojedes 3 pjata pa si se opet zasitio....
    jeli vam prigovaraju (ili je vama problem) jesti isto par dana za redom? ne volim bacat hranu,a sad kad sama spravljam cesto mi se dogodi da naravno ne mogu sve pojest ni u 2 puta a kamoli jednom...
    Nije, zapravo ne bi mi bio problem, ali otkad su djeca narasla - to se jednostavno ne događa. Sve pojedu, he he he... Da nam potraje tri dana, morala bih kuhati u velikoj rajngli za pekmez, kao marta kad je napisala kako kuha sarmu.

  27. #327

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Pa ja bih sve dala da imam problem prigovaranja da je dvadana zaredom isti ručak. Moji pojedu sve, čak i ako mislim da će recimo skuhat puno graha pa će bit i za sutra. Oni jednostavno podgriju grah 2 sata nakon ručka pa svatko uzme malo, pa opet za večeru i ako slučajno što ostane onda to muž sredi u toku noći. I to mene strašno živcira...
    Jedino što može preživjet do sutra je juha, naravno s mesom i mrkvom se mogu pozdravit.

  28. #328
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    meni nije problem par dana za redom, ali ne mogu jesti za večeru ono što sam jela za ručak. MM može

  29. #329

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    A sarmu odmah zamrznem, jer ju kuham u dva lonca jer moj veliki nije dovoljno velik za dva dana, u strahu da sutra do ručka neće biti nijedne. I još su jako složni pa muž jede listove kupusa i meso, najstariji sitni kupus i meso, srednji meso u onoj vodi, najmlađi sitni kupus i meso.
    I recimo ono o čemu sanjam je da doručkujem štrudlu. Ovi moji pojedu 6 rola u roku dva sata. A više od 6 mi ne stane u pećnicu.

  30. #330
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ali ne mogu jesti za večeru ono što sam jela za ručak. MM može
    Kod nas obratno

    Par dana za redom - mislim da je meni i bivšem rekord bio 11 dana sarme (poslala i moja i njegova mama).

    Ovdje se ogladni, odoh ja na tripice

  31. #331
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    ok, sarmu mogu i za ručak i za večeru i tako 11 dana - mislim da bih mogla i cijelu zimu

  32. #332
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    casa, pa kako te ne bi zivciralo,to su terminatori....

    MM kaze da se moj svekar slicno ponasa jer je u djetinjstvu bio,ono što se kaže, kruha gladan....

    a nekako vjerujem da su istinski gurmani i ljudi koji uzivaju u hrani (a ne smatraju je pukim gorivom koji ubacis u sebe ko lopatom) oni koji ne pretjerivaju s kolicinama...i nisu pretili...
    valjda kad polako jedes dodje u onih 15min info do mozga:stooop,dosta je... a bome u 15min mozes strusit pleh neceg ali to me odma asocira na ona natjecanja 'ko ce pojest najvise hot-dogova isl u zadanom roku....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 16.09.2014. at 13:25

  33. #333

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    I ja ne msilim da smo mi neki gurmani, jer nas količina jednostavno opovrgava. Kao djeca rastu, svi su muški, a mm je jednostavno nezaustavljiv, jer je kao dijete bio željan svega, kruha gladan... i naravno, ima viška kila. A jede poprilično zdravo i povrtno, samo za tri čovjeka.

  34. #334

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Jedete li krumpir dan iza? Mi ne, jer su me tako učili, ali zapravo ne znam zašto i shvatila sam da neki lčjudi to rade, pa ne znam je li to neko od onih bakinih pravila da se kosa ne pere za vrijeme menstruacije ili ...

  35. #335
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,908

    Početno

    I ja sam prije izbjegavala, sad ga mirno pojedem.

  36. #336
    Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    1,832

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Jedete li krumpir dan iza? Mi ne, jer su me tako učili, ali zapravo ne znam zašto i shvatila sam da neki lčjudi to rade, pa ne znam je li to neko od onih bakinih pravila da se kosa ne pere za vrijeme menstruacije ili ...
    Kažu da je podgrijani krumpir skoro pa isto što i podgrijane gljive za idući dan. Otrov. Ja ga podgrijem i po(žderem)jedem. Ali ne dam to Malom.

  37. #337
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    to sam i ja cula,a nedavno sam citala i objasnjenje zasto...zaboravih...a knjiga je o kemijskim procesima u hrani....u nekoj se stajanjem razvijaju stetni spojevi....

  38. #338
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Jedete li krumpir dan iza? Mi ne, jer su me tako učili, ali zapravo ne znam zašto i shvatila sam da neki lčjudi to rade, pa ne znam je li to neko od onih bakinih pravila da se kosa ne pere za vrijeme menstruacije ili ...
    Da, ako ostane. Nije da baš izbjegavam, ali izuzetno rijetko se to dogodi.

    Inače, ako je jelo s paradajzom ili nekom drugom vrstom kiseline, krumpir se stvrdne i "odrveni" pa jednostavno nije fini drugi dan. Isto i pire, pečeni i slično. Kockice krumpira u varivu bez paradajza ne bi mi bile nikakav problem. Ali moj omiljeni gorički krumpir u koji ide paprika i paradajz - to je apsAlutno nejestivo ako se ohladi, pa ponovno grije.

  39. #339
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    9,727

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Jedete li krumpir dan iza? Mi ne, jer su me tako učili, ali zapravo ne znam zašto i shvatila sam da neki lčjudi to rade, pa ne znam je li to neko od onih bakinih pravila da se kosa ne pere za vrijeme menstruacije ili ...
    ja pojedem u varivu, a klincima bas i ne dajem.

  40. #340
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kupus jela samo kao "kupus na paradajz" tj.varivo u koje se ulije kuhani paradajz. I mama bi nam uz to joj napravila fasirku. Ili hrenovke
    meni je to jelo isto poznato kao kupus na paradajzu, mm i ja smo se složili da nam je to najgore jelo i to nikada nisam skuhala.

  41. #341
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ovdje se počelo psovati!

  42. #342
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ajme sto sam se nasmijala. super je topic.
    od mesa i krumpira, preko zvijezda, pa do razvoda.

    a sad vidim da smo dosli do recepata.
    cvijeto, bas si mala peh. i meni su smetali mirisi u trudnoci, ali su mi tartufi i dalje mirisali. smetali su mi neki parfemi i slicno, ali ne i hrana.

    sve u svemu, moram i ja kao apri zapaliti svijecu....

  43. #343
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    rehab ja bih s muzem razgovarala, razgovarala, razgovarala...itd
    razlicite ruckove ne bih kuhala.

    i jos nesto.
    mene pomalo nervira sto se na to povrce i voce uvijek veze atribud zdravo.
    mislam znam ja da je to zdravo, ali to je prvenstveno finoooo....
    o tom e se radi. dalmatinska, povrcasta kuhinja je naprosto jako fina.

  44. #344
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    mene pomalo nervira sto se na to povrce i voce uvijek veze atribud zdravo.
    mislam znam ja da je to zdravo, ali to je prvenstveno finoooo....
    ajme, seni, pa ja već godinama želim napisati nešto ovako pametno, anikkao da se dosjetim
    LOOOL

    tako je
    ne davimo se mi u povrću zbog zdravlja, nego jer u njemu uživamo

  45. #345
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    meni je to jelo isto poznato kao kupus na paradajzu, mm i ja smo se složili da nam je to najgore jelo i to nikada nisam skuhala.
    Daaa, i meni je poznat kupus na paradajzu i nisam ga nikad jela, a onda, kad sam zatrudnila 4. put, kupu na paradajzu mi je bio hit. Ono, niotkuda je izronio. Samo sam se probudila s idejom u glavi "želim jesti kupus na paradajzu, želim jesti kupus na paradajzu, želim jesti kupus na paradajzu,..."
    Sad ga mogu jesti najnormalnije, baš mi je fin, samo mi ga djeca ne vole.

  46. #346

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    608

    Početno

    e to je stvarno kako kome.
    jedemo povrce, ali da uzivamo u njemu i da mi je dalmatinska kuhinja uzor kuhinja puna prefinih jela - bome nije.
    a sad idem citati pije nego me apri ubije.

  47. #347
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    e to je stvarno kako kome.
    jedemo povrce, ali da uzivamo u njemu i da mi je dalmatinska kuhinja uzor kuhinja puna prefinih jela - bome nije.
    Potpis.

  48. #348
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma naravno, kako kome
    pa i sami se tijekom godina mijenjamo

    meni prije kolač nij ebio kolač ako nije imao po kile kreme i po kile čokolade

    a sad mi sve draži suhi keksići, linceri i slično
    u samo tri godine, sve ošlo napopako

  49. #349
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ajme, koliko pravopisnih gresaka.. samoubiti cu se.
    skuzajte...

  50. #350
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    pa ne mislim ja, da takva kuhinja svima mora biti fina, ali mislim da je kontraproduktivno stalno naglasavanje toga zdravo.

    volim ja i azijsku povrtnu i makrobiotsku i ine povrtne kuhinje. naravno i ribu i tu i tamo meso.
    ali mi je ova jednostavna za svaki dan, jer mi je najbrza.

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •