Pokazuje rezultate 1 do 50 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kupus jela samo kao "kupus na paradajz" tj.varivo u koje se ulije kuhani paradajz. I mama bi nam uz to joj napravila fasirku. Ili hrenovke
    šta misliš anci, hoće mi se svidjeti?
    nikad to nisam jela, baš nikad.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    šta misliš anci, hoće mi se svidjeti?
    nikad to nisam jela, baš nikad.
    Pa to je klasično jelo sjeverne Hrvatske, doneseno iz njemački govorećih zemalja. Guglajte Tomatenkraut

Uostalom, kao i krautflekice koje spominje spajalica.

Kad to kuhaš na klasičan način, unutra ide zaprška. Ja je ne stavljam, ali sjećam se da je nekad moja baka stavljala žlicu svinjske masti i žlicu oštrog brašna. Može se i špek staviti na kockice, a ni to ne stavljam (vidjet ćete kasnije zašto, he he he...)

Ja samo na malo ulja prodinstam u ekspres loncu luk da bude staklast, a gore zafrljim domaći ukuhani paradajz ako ga imam ili kosane pelate iz konzerve ako nemam vlastite zimnice (ove godine nemam) i malo vode. Unutra ide zelje narezano na prst široke rezance, malo kimla i/ili kopra tko voli i sol. Moja baka i mm-ova mama stavljaju ovdje i žličicu šećera, ja to preskačem. Kuhanje pod tlakom 5-8 minuta, ovisno o količini.

Prilog (da se ne ogladni za sat vremena) je palenta. Sad bi moji sinovi rekli: sa špekom ili čvarcima. E, zato ne stavljam špek u zelje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 11:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •