bemti, ja ne mogu dočekati doći kući![]()
uopće ne znam kako bih to izvela. i još s vrelom vodom. šta, na nekom škanjiću stojiš, di?
joooj, smijeh me vata, pustite mene sad, pomiješali mi se ovi potopi svi![]()
idem radit jer ću opet ovdje do sedam visit radi potopa.![]()
djeca u kuhinji..a došlo je do toga da se raspravlja dali je "muškastije" pišati sjedeći ili stojećki, čak i o tome dali se spušta daska na wc školjki da kakica kapljično ne bi završila posvuda..od hrane i pića do pišanje i kakice..pa da uzročno posljedična veza...
neka, neka zanimljivo vas je čitati, može se i ponešto novoga naučiti..evo ja sam naučila da mogu otuširati kupaonicu...a jel treba kakva hidratantna krema poslije tuširanja?![]()
Pa u japankama koje imaš za pranje kupaonice, one po 8 kuna.
a jel te japanke nosis samo u kupaoni ili mogu van nje, recimo u kuhinju?
Voda ode u sifon, ako je keramičar dobro obavio svoj posao. Što sam ja kad smo preuređivali i provjerila kad je majstor završio i prolila kantu vode po podu.
Pa mogu one svugdje, al ja mrzim japanke jer me žulja ono između prstiju, pa moje ne idu nigdje.
Mi imamo pločice u kupaonici do stropa, i prošlo ljeto MM dobio zadatak, s obzirom da je bio sam tjedan dana doma, da opere sve pločice (1x u 10 godina) . Ostavio mi jednu pločicu neopranu, koja razlika sivo-bijelo. Iduće pranje je kad se boja izjednaći.
A japanke ne kupujem, nego moj tata ima poremećaj kupovanaj jeftinih stvari u kineskom.
Jel' vi koje tuširate živite u stanovima ili u kućama?
tusirala samo u jednom stanu, niti u jednom drugom, niti u kuci. dakle tad sam imala neke cudne napadaje.
Naime, meni je u starom stanu jednom mašina pustila vodu na pod (zaboravila sam staviti crijevo u WC školjku) pa mi je susjeda od ispod došla urlati da joj je pod promočio.
A i parket pred kupaonicom mi je bio jako loš radi močenja (i sad se na parketu ispred kupaonice vidi da je vlaga u blizini)
pa naciljaš, hebo ga ti
ne pereš vanjske stijenke, nego iznutra
kao voda iz vodokotlića, samo vruća i u većoj količini
pa nije istina, one tuširaju i vanjske stijenke, i zidove.
kad sam pročitala to tuširanje kupaonice, meni je prvo palo na pamet miris vlage i gljivice po kutevima i fugama...mislim teško da se sve može dobro pobrisati i i osušiti pogotovo na teže dostupnim mjestima...wc je ionako vlažno mjesto, još ga dodatno vlažiti...svaki centimetar...
Živjela u 7 stanova i sad u kući. Od tih stanova 4 su bial podstanarska. Niakd nikom nije ništa curilo, iako vidim da su mi stanodavci trebali povećat najam radi povećanog rizika izazvanog mojim pranjem kupaonice. Kad nisu pitali: Aha, radite, to je dobro, i živjet ćete ovdje s djetetom, aha, a KAKO perete kupaonicu? TUŠIRATE LI? Tuširate, a to Vam je 300 kuna više mjesečno.
ma vidi ih sad što se peru od tuširanja
i spajalica isto!
misliš da ti vjerujem da si, nakon što si nekada tuširala, ikada pomislila da se možeš vratiti na staro?
ljudi moji, bedasto ili ne, meni to olakšava čišćenje. i to stvarno mislim, nije samo buba u mojoj glavi.
ne težim biti čišća nego brža, a efikasnija.
ja sam milijun puta ispirala krpu, pa wc školjku i nikad ne bih bila skroz zadovoljna.
ne mogu oprat bez kemije, a ne mogu sjesti na tu kemiju ako ju nisam pošteno isprala.
e sad, što je pošteno isprano pitanje je sad.
da me vidite kako peglam znale bi da s peglanjem nikada kruh ne bih mogla zarađivati koliko picajzlim.
otkad sperem kemiju sa sanitarija (lavabo isključen jer je u sklopu kupaonskim elemenata) vrućom vodom iz tuša, ja sam se ubrzala 300%.
da ne kažem da mi sve djeluje čišće jer bi opet bio problem u mojoj glavi![]()
Kako izbjegavate utičnice za struju? u mojoj kupaoni to ne bi bilo izvedivo - utičnica; ormarić na zidu, veš mašina; umivaonik sa špiglom i rasvjetom ..ne kužim...
Pa, da mojoj podstanarki tuširanje kupaonice padne na pamet sigurno da bi bilo problema, pretpostavljam da sifon nije dobro izveden, a i ne kužim kako se ne uništi parket ispred kupaonice.
Dakle, da , korisno saznanje, ako ću nedajbože mijenjati podstanare izokola ću ispitati kako peru kupaonicu.
Mi živimo na rubu, ivano.
Pa ako je dobar pad nema se šta štiti parket, a ako niej tuširaš u obrnutom smjeru od parketa, pa voda ide na tu drugu stranu. Nije to baš neka filozofija, najrađe bi sad ko Beti filmić napravila.
zidove tuširam samo kad ih perem kemijom
a i to moram povremeno
međutim, to bi bilo čitavo sra.nje da sam s tušem ko luđak špricam po zidovima kupaone i tamo gdje ne mogu s lakoćom dobaviti
jer nije mi kupaonica baš mala da ju mogu istuširat ko dijete u kadi
kad perem pločice s kemijom uokolo po cijeloj kupaoni šta ću, ispirem 1000 puta krpu, penjem se po lojtrama, silazim i tako 1000 puta
to radim 2x godišnje - imam pločice do plafona
a ostalo istuširam s vrućom vodom. udaljim se jer imam mjesta pa se ne opečem.
osim toga, to radim tako brzo da ne iscuri toliko vode koliko vi sad milsite.
a opet, više nego što bi želio mm
časkom prijeđem preko svega,a dok voda polako krene prema sredini kupaone ja već s priređenim partvišem gonim vodu u sifon
dođe mi da vam snimim kako čistim kupaonu
ko spajka umatanje knjiga i beti kuhanje juhe![]()
LOL
OK mi je stuširati wc - to bi i ja probala ali mi je odvojen od kupaonice pa nema šanse; umivaonik i ja ponekad splahnem sa tušem da se ne sfurim vrućom vodom iz pipe na njemu (odmah je pored kade); i naravno pločice pored kade - ali ostatak zidova zaliti tušem mi je neizvedivo (utičnica; ormarić...) a za pod bi mi bilo frka da ne krene prema hodniku ... fakat živite na rubu .. a voda valjda curi preko ruba![]()
Ajme
Pa je li tako teško povjerovat da ima različitih dobrih načina za nešto napravit? Pa i različitih kupaonica. Moja ima prozor i nije uopće vlažno mjesto, primjerice.
Ali ne tuširam je, iako jesam školjku nekoliko puta, kad sam je previše zapjenila. Mogu vam reći da je to baš oslobađajući osjećaj. A ne ona pjenetina koja ni iz čega izlazi, majketi, k'o da porculan pije taj sanitar :D
da imam utičnicu sa strujom na toj strani ili kupaonske ormariće sa stvarima, veš mašinu ili nešto što se može oštetiti ili me ubiti pa ja to jednostavno ne bih radila.
i inače, samo da još kažem, puštaš tu vodu iz tuša po sanitarijama koliko je minimalno potrebno, pa ne daješ si oduška kao da puniš bazen u vrtu.
ne vjerujem kakvu ste si sliku u glavi iz svega složile![]()
a ne znam - umivaonik; kadu i zid oko kade tuširam i ja - ostale pločice na drugim zidovima čistim parnim čistaćem ili mokrom krpom i već nekim sredstvom koje imam ...dakl moja kupaona se djelomično tušira a djelomično (što?) ...valjda pari i ručno masira![]()
Na taj sam izabrala ostat bez komentara :D
Živila pomi!
I prošao je još jedan dan na poslu...(Skoro)
Žene, ja sam budna od 2:04... oko 3:30 sam se digla, krenula raditi prvu mesnu štrucu u životu, izazvana onim topicom o faširancima... oko 4:30 sam stavila mesnu štrucu u pećnicu. U 5:30 se i Smjehuljica probudila, taman kad sam se htjela vratiti spavati. Aaa.
Pa nije ni čudo što si krepana
Da objasnim, ja u kupaonici na zidovima gdje imam pločice imam jednu utičnicu pokrivenu onim poklopcem i nju se trudim izbjegavat pri tuširanju. Pločice nemam na svim zidovima do stropa. Ormarić sam već ranije objasnila.
A zašto se ti mojca dižeš u 3 30? I kakvu si to mesnu štrunu imala potrebu napravit u to doba?
Posljednje uređivanje od casa : 23.09.2014. at 15:37
Smjehuljica je kašljala u 2:04, nisam mogla dalje spavati, pa sam se digla i malo tipkala, vratila se i kad sam shvatila da niš od spavanja sam odlučila ustati i biti kreativna. Desi se to ponekad. Za nekog tko tek 4 godine jede i kuha meso, super je ispala.
Meso je bilo o fižideru spremno za faširance, što bi se po planu desilo negdje oko 6... ali je u trenutku inspiracije uzrokovanom raskošnom količinom vremena, upgradeano u mesnu štrucu.
Posljednje uređivanje od Mojca : 23.09.2014. at 15:41
Mojca, mojca, ostavljaš nas bez komentara.
A što se tiče potopa na jednoj i drugoj temi.... Kako li su se samo poklopili!![]()