-
Nadala sam se da će bar netko nešto reći, a vi ste me cure svaka na svoj način, razveselile, nasmijale, ohrabrile...Svaka zaslužuje posebnu zahvalu i osvrt..Da ne odgovaram ipak na svaki post posebno, nastavljam s pričom..dobila sam još malo na vremenu. Dolazi nam rodbina i rodica (sam ih Bog šalje
)koju dugo nije vidjela, pa smo se dogovorile kino ostaviti za drugu priliku. Da sam tražila još malo vremena, a padalo mi je to na pamet, prešla bih granicu ukusa, a vjerujte da mi treba još.
Kao što sam rekla, nemam iskustvo veze u ovim godinama, i sve dojenje, pelene, temperature, ispadi dječjeg bijesa i sve što nas prati s malom djecom sa zadovoljstvom sam izgurala, pomalo ponosna, kao „dobro mi ide“. A sad sam stala i ne znam ni što bih joj rekla. Znam i sama da ću je pustiti, jer ako je ne pustim učinit će ono što želi bez mog odobrenja a ja ću zatrpati taj otvor između naših svjetova. Ali, ovaj put nisam sigurna da je to prava odluka. Taj prirodni slijed događanja koje ste spomenule sam i sama očekivala, ali to je u mojoj mašti bilo da će to ostati na pogledavanjima u razredu bar tijekom osmog razreda, ali oni nisu generacija koja ide polako. Između mene i nje je rascjep od milijun godina, ja sam dinosaur koji je u prvu vezu ušao s devetnaest i to me nije poštedjelo milijun pogrešaka, tako da ne mislim da se samim odgađanjem veze čini nešto dobro. Moj strah nije dakle baš od ovog kina, nego od daljnjeg tijeka događaja,(ipak ću je pustiti u kino
) eventualnog ranog ulaženja u seksualne odnose. Pekrasno zvuči ono što sam naučila od stručnjaka (u nedostatku vlastitog iskustva gutam knjige), neka to učini kad bude spremna, ali kako joj mogu pomoći da zna kad je spremna? Pa ona ne zna ni kad joj je kosa suha
, a ovo vuče sa sobom niz odluka. Možda je drugačije kod djece koja su često u interakciji s drugima, kvartovska druženja i slično, no moja živi kao na otoku, djecu sreće u školi, ovog ljeta je prvi put izašla sama s prijateljicama, a onda dečko-kino????i nespremna mama koja uči samo iz knjiga. (Jednu moram preporučiti svima, meni potpuno zabetoniranoj je pomogla da se bar otvorim i razgovaram s djetetom : Evelyn Resh: Tajni život tinejdžerica.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma