Citiraj Kovalski prvotno napisa Vidi poruku
Bojim se da je omjer pameti i hormona u ovoj dobi u velikoj mjeri na strani hormona neovisno o tome kakvi su učenici u školi. I sve ovo što si napisala Beti i je ono što mi u sekundi prošlo kroz glavu, što li me sve čeka??? Ako nije pitanje koje previše zadire u intimu: što podrazumijeva "ljubakanje" s četrnaest godina? Ja u jednom trenutku želim vjerovati da je to držanje za rukicu i možda koji poljubac, ali slušajući ove sadašnje generacije koje osim svoje mašte imaju dostupne mnoge slike, bojim se da si postavljaju "više ciljeve", a sumnjam da su pametniji.
O ovome i ja razmišljam.... ali opet, možda ta razlika od naše generacije i nije tako velika.

Bitno je djeci objasniti pojam zaštite i sigurnog seksa u trenutku dok još nisu emocionalno angažirani, da to ne dožive kao napad i zabadanje nosa u njihovu intimu.

Ja imam problem s tim - iako mislim da mojim klincima ne bi škodilo malo znanja o tome, oni baš nisu zainteresirani. Tja, vjerojatno će kao i mi - skupiti informacije sa svih drugih strana osim roditeljske. Sve što mogu učiniti je da im kroz svakodnevni život dajem do znanja kakav je moj stav o tome i zašto je tako.