Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Upravo ovako.

Priznajem da se jesam ljubakala sa 14, iako je mojih 14 bilo jako davno. Iako sam bila i šteberica i povučena . Kakvih crnih 19 za prve izlaske Hormoni prorade rano, ali ako ima pameti, zna se granica. Kada je dijete dobro odgojeno, ono će znati kada treba tu crtu i prijeći. Valjda. Ili neće, ali što mi tu možemo? Zabraniti izlaske? A-ha. Tko se hoće seksati, može to učiniti i pod odmorom, ne trebamo biti naivne.

Mislim da tu ne igra ulogu par direktnih razgovora o seksu, nego više kontinuitet pričanja o ljubavi, romantičnoj i spolnoj, znači vaši stavovi koje godinama iznosite pričajući o, recimo, filmovima, knjigama, primjerima iz obitelji i tako.
Bojim se da je omjer pameti i hormona u ovoj dobi u velikoj mjeri na strani hormona neovisno o tome kakvi su učenici u školi. I sve ovo što si napisala Beti i je ono što mi u sekundi prošlo kroz glavu, što li me sve čeka??? Ako nije pitanje koje previše zadire u intimu: što podrazumijeva "ljubakanje" s četrnaest godina? Ja u jednom trenutku želim vjerovati da je to držanje za rukicu i možda koji poljubac, ali slušajući ove sadašnje generacije koje osim svoje mašte imaju dostupne mnoge slike, bojim se da si postavljaju "više ciljeve", a sumnjam da su pametniji.