Stranica 47 od 111 PrviPrvi ... 3745464748495797 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je post od Juniorke misao vodilja. Znači,nikada neću moći tako kao i ona jer ....nisam takav tip i gotovo,ali ako bih mogla 5-10% njenoga zašto ne. Recimo kartice za popuste da koristim,a ne ko i inače kad bacim 100€ u dm-u da mi sljedeća žena u redu provlači svoju dm karticu za bodove jer sam ja eto,prelijena za imat svoju. Ili ručak na poslu. Mjesečno me to žderanje košta bar 500kn a ručak preskačem. Višak odjeće također. Treba i za to imati ormar,i prašak i omekšivač...i vremena. Kava prije posla od 15min..cijena 300kn mjesečno. Za šta ja zapravo radim. Ja tek sada vidim da sam ja rastrošna. Meso se jede SVAKI dan,svaki...i to bio uzgoj,domaće i skuplje. I nema se normalno. Mi smo klasični primjer..u se,na se i poda se..kad ima ima,kad nema opet ima..nađe se. A šta se tiče usisavača- ne odričem se,nema para.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Carmina, napisala si da imate dva auta.
    To je po meni previše.
    Što se tiče hrane, kava i ostalog neću komentirati jer svi imamo različite prehrambene navike i potrebe.
    Ja ću napisati kako ja štedim.
    Robu perem isključivo noću, tada i peglam kad je struja upola jeftinija.
    Kupujem velika pakiranja detrgenta, puno su isplativija.
    Perilica za suđe je velika pomoć i ušteda, manje se vode potroši, a i čuvam ruke.
    Na posao putujem javnim prijevozom.
    Grijanje isključujem kad odlazimo iz stana.
    Hranu kupujem proračunato i to tako da unaprijed razmislim što ću kuhati sljedeći tjedan i toga se držim.
    Često odemo do Slovenije na izlet i usput na povratku za cca 60 eura napunimo gepek s hranom.
    Meni je Slovenija blizu i isplati se kupovati hranu kod njih jer je jeftinija.
    Nema bacanja hrane.
    Ručam na poslu, ali to mi je tamo osigurano pa na to ne trošim.
    Kozmetiku, potrepštine za kuću, toaletni papir..kupujem na akcijama npr. kad je u drogerijama 1+1 gratis na šampone, uloške i slično kupim više toga i složim u špajzu.
    Što se tiče auta kupili smo novog WW Golfa koji je savršen- puj,puj da ne ureknem.
    Ovo pišem zato jer je prijašnji stari auto svaki mjesec pojeo cca 500 kn jer mu je nekaj otišlo.
    Ovom ne odlazi ništa. Toči i vozi.
    Jedino je porez 600 kn jer je 150 konja pa smo upali u taj viši porezni razred.
    Moram priznati da jako volim parfeme, lakove za nokte, šminku...to je moj gušt
    Ali i njih nabavljam preko neta, povoljnije nego po našim parfumerijama ili čekam akcije kad su 30% popusta u Kozmu, Bipi, Mulleru...
    Muž puši, to je njegov gušt.
    Imamo psa.
    Za njega kupujem najkvalitetniju hranu, ali ne po dućanima, nego preko uzgajivača pa me dođe upola manje nego drugdje.
    Kotizacije za izložbe platim u prvom roku pa me i to izađe upola jeftinije, a i ne idemo na sve izložbe jer nije potrebno.
    Pratim topice po forumima za sniženja, popuste, rasprodaje.
    Odjeću i obuću koju ne nosimo recikliramo.
    I tako...
    Ničega se ne odričemo, malo pripazimo, malo se odgovornije ponašamo i uspijemo svaki mjesec staviti nešto sa strane.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ne mogu se odreć auta,uštedi mi 1.5 h na dan koliiko bih potrošila na vožnju autobusom. Za tih 1.5 na dan ušteđenih na autiću (noviji,malo troši) mogu radeći prekovremeno zaraditi da pokrijem njegov trošak i još 2x toliko. Znači auto nedam

Ovo sve drugo uzimam u obzir,čitam i pamtim. Osim Slovenije,predaleko mi je

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu se odreć auta,uštedi mi 1.5 h na dan koliiko bih potrošila na vožnju autobusom. Za tih 1.5 na dan ušteđenih na autiću (noviji,malo troši) mogu radeći prekovremeno zaraditi da pokrijem njegov trošak i još 2x toliko. Znači auto nedam

Ovo sve drugo uzimam u obzir,čitam i pamtim. Osim Slovenije,predaleko mi je
    Ok, ja gledam iz svojih cipela.
    Putujem iz Zaprešića u centar Zagreba i brža sam s vlakom ili busom pa tramvajem.
    Ovdje su takve grozne gužve da sporije putuješ autom, a i parkiranje je problem i puno košta.
    Ako tebi auto štedi vrijem, super.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uf, ja se nadam da nikad necu morati stediti kao Juniorka, jer me samo citajuci lovi grc u zelucu

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Juniorka uzor kojeg nažalost nikada neću moći dostići. :rasipnica:

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A ja sam mislila da ja štedim i da nisam rastrošna

Odjeću kupujem samo na sniženjima, znači u zimu znam kupiti majice i hlace za ljeto, i obrnuto.
    Kozmetiku kupujem samo kada je u pola cijene ili kada je 1+1 gratis. Tako znam nakupovati unaprijed poklone za rođendane i Božić i ostale stvari.
    Imamo auto i idemo svuda s njim. Tu nema uštede, ali peremo ga doma ( jednom u pol godine ), pa ne trošimo na autopraonice. Servisiraju nam ga frendovi.
    Cijelu godinu štedimo za ljeto tako da nikad nemamo neki minus ili veliki izdatak odjednom. Štedimo tako da kad imamo viška ubacimo u kuvertu, a sve sitniše kojih uvijek ima gomila u novčaniku, ubacimo u kasicu umjesto da damo u dućan ( čitaj, umjesto da pogledaš čokoladicu i pomisliš kako baš imaš sitno pa ju uzmeš), pa se tako u par mjeseci skupila tisuća kuna, baš sam danas brojala.

Doma sjednem jedan dan u tjednu i izlistam kataloge, pozapišem si gdje je što najjeftinije i tamo obavim kupnju.
    Ne kupujem pokaz, švercam se.
    Veš perem samo po noći kad je jeftinija struja, perilicu suđa perem po noći.
    Pečem doma svoj kruh.
    Radim svoj ajvar, svoje pekmeze i svoje kompote. Imam vrt.

Koristim platnene pelene i ne koristim skoro nikakvu kozmetiku za bebe osim shea maslaca.
    Odjeću mu nisam kupovala jer uvijek poznanici imaju pa posude i tako se posuđuje u krug, tako da ni na to ne trošim, koliko god mi je nešto slatko u dućanu.

Ne kupujem skoro ništa farmaceutsko u ljekarnama, lječimo se ionskim srebrom, citrofitom, i medom s orasima.
    Ne kupujemo sokove, radimo svoje sokove kad je vrijeme koprive, bazge i višanja.
    Kuću čistim alkoholnim octom i soda bikarbonom.
    Wc kotlić nikad ne puštam da iscuri do kraja, uvijek zaustavim na pola.

Skupljamo novac za solarne ploče tako da se maknemo od struje.
    Ne kupujem kestene ni gljive nego idem po njih u šumu. ( Friška informacija od danas pa sam se sjetila )

I ne mogu se sjetiti više, ne znam, ali štedim, pazim na novce, i ne rasipam ih, dobro ih znam rasporedit pa ih uvijek nekako i ima. Puj, puj!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sam mislila da ja štedim i da nisam rastrošna
    Nisi li ti nedavno harala po King Crossu, prvo po Esprit outletu, a onda po DM-u? I još žene sa foruma krivila za to?

(I ja sam, pa se tješim. )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi li ti nedavno harala po King Crossu, prvo po Esprit outletu, a onda po DM-u? I još žene sa foruma krivila za to?

(I ja sam, pa se tješim. )
    Nisi procitala da zena kupuje na rasprodajama za drugu sezonu. ? :D
    :D

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hahahahaha šuti!
    Oprosti, ali to je bila štednja, jer sam sve kupila u pola cijene :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pazi da te ne upucaju radi kestena. To se desilo naime u lovranskoj sumi. A ovo sa stednjom kad kupujes na snizenju...taj koncept vec 10 godina bezuspjesno pokusavam objasniti mm-u al nikako da shvati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Do sad su mi najdraže mjere štednje švercanje u tramvaju i posuđivanje alata od drugih

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Do sad su mi najdraže mjere štednje švercanje u tramvaju i posuđivanje alata od drugih
    Ipak je ovo edukativan forum, svasta se nauci.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi procitala da zena kupuje na rasprodajama za drugu sezonu. ? :D
    Jesam. Tako i ja kupujem na rasprodajama, pa sprašim više love nego da kupujem po punoj cijeni.

Ali vjerujem da je Apsu ipak bolja od mene po tom pitanju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajd nek si ti komentirala to prije mene

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alat ne koristim
    a za švercanje ću reći, kada me uhvate, da tako piše na forumu

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Pazi da te ne upucaju radi kestena. To se desilo naime u lovranskoj sumi.
    Kako molim?

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    A ovo sa stednjom kad kupujes na snizenju...taj koncept vec 10 godina bezuspjesno pokusavam objasniti mm-u al nikako da shvati
    Tako i ja. Ti muškarci uopće ne znaju s novcima.

(Ovo se ja sprdam sama sa sobom... Kamo sreće da nam MM vodi kućni budžet a ne ja. )

I meni je švercanje zapelo za oko.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da nebi promaklo kome slučajno

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo partibrejkerice ... ne švercam se, iz dva razloga, imam plaćen godišnji pokaz, i ne , ne bih mogla svaki dan dva puta proživljavati taj stres...ali!!! Nadam se da me neće netko uhapsit kaj ovo pišem, taj naš zetov javni prijevoz u Zg-u ni nije zaslužio bolje od švercanja! Tko se ne slaže nek proba, bilo kojim radnim danom doći iz Dubrave do Jaruna zetovim tramvajima...pa nek napiše prolazno vrijeme...da ne govorim o vozačima koji imaju doktorske plaće sa stručnom spremom osnovne škole plus vozački tečaj plus štela

Osobno smatram da bi karta takvog prijevoza smjela biti najviše 4 kune, pa se onda nitko ne bi ni švercao..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ne, da se razumijemo, da ja svaki dan moram od dubrave do jaruna ili tako neke velike udaljenosti, i ja bi placala pokaz, ne zbog straha od kontrole, nego ono, ipak se vozim, ipak me netko vozi.
    Al to kad ja rijetko odem par stanica autobusom ili par stanica tramvajem, to ne mislim placati 10 kuna jer je to bezobrazno. Da je cijena karte 4 kune, prva bi ju uvijek placala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najvažniji je ipak wc kotlić- puštanje na pola
    predobro!
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 11.10.2014. at 22:54

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Najvažniji je ipak wc kotlić- puštanje na pola
    predobro!
    Ja sam rasipnica, pustim jednom i još barem pola

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je neugodno ali ja vecinu stvari radim ko ona. Evo recimo ja ne pustam kotilc do pola ali imam ona dva gumbica, za malo i ivise vode, pa pustim kako kad.
    ali shvatih da ipak nisam zidov, jer sam danas klincima skupe i lijepe pidzame kupila, pa da tako zapravo ipak nisam stedljiva vec rasipnica.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja imam ta dva gumba na kotlicu
    Mali za malu, veliki za veliku nuzdu
    I ako se sjetim stisnuti mali, to je iz ekoloskih razloga, a ne stednje
    Al to je rijetko...a i volim da se dobro ispere, jel

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma meni je to navika, šta cu tolko vode pustat kad pisam, to jos odmalena stisnem i vratim nazad, dovoljno je da se ispere

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni zapelo za oko.

Citajuci neke postove, ispada da uopce ne stedim. Ali to sam znala i prije.

Ja mislim da zivimo umjereno, nemam se bas cime rasipati, ali nije bas da se nesto puno odricemo.

Jedino pazim na hranu da ne kupujem manijakalno i puno vec znam otprilike sto cu kuhati taj tjedan pa samo to i kupim.

Drugo mi nista ne pada na pamet

Odjecu se trudim kupiti na snizenju. Ali nekad je to meni nemoguce- ili djetetu izraste noga pa mi je blesavo kupiti u veljaci cizme za listopad :/ ili nema vise brojeva

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vi sto perete ves po noci, jel vam se bune susjedi? Da ronda centrifuga.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E Anci, bas si ovo lijepo srocila:

"Ja mislim da zivimo umjereno, nemam se bas cime rasipati, ali nije bas da se nesto puno odricemo."

Tako nekako i kod nas

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Vi sto perete ves po noci, jel vam se bune susjedi? Da ronda centrifuga.
    Jok
    I oni peru nocu

A ja i danju i nocu ima nas, he he

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja perem kako stignem. Obicno jedan dan perem i susim robu. Nemam sminku i jos puno toga al imam racun za struju

Ja pustam vodu koliko mi treba, ali imam te kotlice sa dva ta gumba. I na selu mi je voda puuuuno jeftinija nego sam placala metropoli.u

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    al imam racun za struju

I ja
    Na nasem katu su 4 stana, a broja za struju na zajednickom hodniku
    Nase brojilo pokazuje doslovce duplo vece brojke od ostalih (svi ostali su tu negdje)
    Doduse, i nas ima duplo vise nego po ostalim stanovima

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Jok
    I oni peru nocu

A ja i danju i nocu ima nas, he he
    hahhahahaa
    ja uglavnom noću uključim, al ne mogu uvijek čekati
    prevari me drim
    a ako čekam opet noć... to mi je neizvedivo, jer mi se manijakalno presvlačimo..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ovo za prijevoz potpisujem!
    kad idem par stanica ne pada mi na pamet plaćati kartu
    ja ni djetetu ne plaćam...
    to nije iz škrtosti, nego mi je baš blesavo dati
    a još češće prošetam ako je vrijeme podnošljivo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako uspijete noću prati a onda razgrniti da ne bude puno zgužvano? Ja sam probala par puta to noćno pranje, ali ujutro me ta zgužvanost živcira..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tiče švercanja u javnom prijevozu to se radi zato jer se može i to bi se radilo i da je karta samo jednu kunu.
    Uvijek bi se našlo neko opravdanje zašto se to radi.
    Ako nije skupoća, onda je Bandić kriv...
    Da se švercanje onemogući, nitko to ne bi radio.
    Karta od 10 kn nije skupa, ako jest, onda je i kruh od 10 kn skup, a toga se nitko nije dotaknuo.
    Najobičnija kifla u Dubravici od 80 g košta 3,10, klipić u Panpeku 3,50...
    To je užasno i bezobrazno skupo jer ispada da je kila tog tijesta oko 40kn, a to je skuplje i od npr. svinjskog buta koji je 28kn.
    Karta za prijevoz košta samo 10kn i možete se s njom otpeljati od Podsuseda do Sesvetskog kraljevca što je razdaljina od nekih 50 km otprilike.
    Koliko bi to koštalo autom?
    Ove spike o dve tri stanice su bezvezne jer to se prođe pješice za par minuta.
    Dakle, nije javni prijevoz skup.
    Skupo je imati auto, kupovati gorivo i održavati, registrirati auto.
    Pješačenje je svima dostupno, zdravo i ništa ne košta.
    Ali onda treba krenuti deset minuta ranije od kuće i hodati.
    Ljepše je voziti se u klimatiziranom ili grijanom tramvaju bez karte, ali na račun tvrtke i svih ostalih putnika koji su tu kartu platili.
    To nije štednja, to je teški bezobrazluk.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče švercanja u javnom prijevozu to se radi zato jer se može i to bi se radilo i da je karta samo jednu kunu.
    Uvijek bi se našlo neko opravdanje zašto se to radi.
    Ako nije skupoća, onda je Bandić kriv...
    Da se švercanje onemogući, nitko to ne bi radio.
    Karta od 10 kn nije skupa, ako jest, onda je i kruh od 10 kn skup, a toga se nitko nije dotaknuo.
    Najobičnija kifla u Dubravici od 80 g košta 3,10, klipić u Panpeku 3,50...
    To je užasno i bezobrazno skupo jer ispada da je kila tog tijesta oko 40kn, a to je skuplje i od npr. svinjskog buta koji je 28kn.
    Karta za prijevoz košta samo 10kn i možete se s njom otpeljati od Podsuseda do Sesvetskog kraljevca što je razdaljina od nekih 50 km otprilike.
    Koliko bi to koštalo autom?
    Ove spike o dve tri stanice su bezvezne jer to se prođe pješice za par minuta.
    Skupo je imati auto, kupovati gorivo i održavati, registrirati auto.
    Pješačenje je svima dostupno, zdravo i ništa ne košta.
    Ali onda treba krenuti deset minuta ranije od kuće i hodati.
    Ljepše je voziti se u klimatiziranom ili grijanom tramvaju bez karte, ali na račun tvrtke i svih ostalih putnika koji su tu kartu platili.
    Gle, možda je tako kako kažeš ali je isto i ČISTI BEZOBRAZLUK ukidanje plaćanja karte SMS-om.
    Dok se tako moglo plaćati redovito sam plačala, od kada je ukinuto bojkotiram tramvaj.
    I smatram da nije isto platiti 10 kuna od Črnomerca do Sesvetskog Kraljevca i od Draškovičeve do Kvatrića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem tanči , ne živim u ZGB-u , ali plaćam sve što se naplaćuje.
    Ako mi ne paše , ne koristim te usluge i gotovo , mislim da bih propala kroz autobus od srama da me netko uhvati.
    Kud bi stigli ako bi svi tako radili?
    To mi je u rangu s krađom.
    Nema veze s ovim , al pričam nekidan s poznanicom o poštenju.
    Naravno , ima o sebi mišljenje kao o izrazito poštenoj osobi.
    A mazne na poslu školskog pribora za svoju djecu i za još pola ulice , i još se hvali s tim

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E vidiš, napisala si da bojkotiraš tramvaj.
    Ne švercaš se.
    Bitna razlika.
    Što se tiče plaćanja po stanicama,to ne bi kod nas funkcioniralo iz jednostavnog razloga što bi opet mnogi to iskoristili za švercanje kao što je bilo i sa sms plaćanjem.
    Ja sam isto plaćala mobitelom onda kad nisam imala pokaz, a to je obično bilo u siječnju kad nisam radila cijeli mjesec.
    I to mi je bilo zgodno jer nisam trebala imati ni kune kod sebe, platila bih mobitelom, a ta karta bi mi došla na naplatu tek na sljedećem telefonskom računu.
    Već smo pričali o tome kako nije fer ovo i ono vezano uz prijevoz.
    Pogotovo nije fer prema djeci.
    Ali to nije tema.
    Ja sam komentirala štednju švercanjem.
    Tako se ne štedi i to nije ok.
    Edit: odgovarala sam Cathy
    Posljednje uređivanje od Tanči : 12.10.2014. at 10:12

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

10 kn je previsoka cijena za zonu centra grada - za ljude koji se voze par stanica - a znamo da dobar dio kolaca iz prireza ide ZETu. Ona ideja o besplatne dvije stanice od trga je bila odlicna jer ljudi bklo da zive blizu ili dodju autom, dobfo debelo plate i parking - a to jr sve ista blagajna - holding - ili nesto krivo pisem.
    a cijena djecjih pokaza ? 90 kn je puno. Puno previse - go je moje misljdnje o zetu. A o kulyuri vozaca necu niti pisati iako mi se zadnja dva dana dogodilo bas suorogno - tofalna i neocekivana ljubaznist vozaca koji mi je otvorio vrata. - inace stoje kod mene na stanici po par minjta a blokraju otvaranje vrata

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako uspijete noću prati a onda razgrniti da ne bude puno zgužvano? Ja sam probala par puta to noćno pranje, ali ujutro me ta zgužvanost živcira..
    Odgoda zadnje centrifuge. Sve opere ali onu zadnju centrifugu ne nego je mokro do jutra kad pustim tu zadnju centrifugu
    Posljednje uređivanje od sillyme : 12.10.2014. at 10:49

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uvijek mi je čudno čitati ove primjedbe na ZET. Pa vi imate prijevoz kad želite, 24 sata dnevno! A što da imate 4 autobusa na dan, 15-20 km hodanja do grada, buru koja nosi i krovove, a kamoli ne ljude ...Auto (auti, točnije) nam je jedina mogućnost, nema ZETa...

Apropo štednje, i ja imam kotliće sa dvije količine, svaki ekološko osviješten građanin to ima, pa nismo u Texasu ( tamo ode 40 l po jednom "flush" ), zatvaram vodu dok perem zube, najlon vrećice kupujem samo u krajnjem slučaju, pazim na potrošnju dizela u autu, ne bacam kruh, imam u vrtu mnogo vrsta voća, podove češće perem, nego što usisavam...i tako, tisuće je tih sitnica na kojima se štedi svaki dan.

Ali, kavicu u kafiću ne dam! (čitanje novina u istome, te time ušteda na novcu i čuvanje šuma, uključeno)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek mi je čudno čitati ove primjedbe na ZET. Pa vi imate prijevoz kad želite, 24 sata dnevno! A što da imate 4 autobusa na dan, 15-20 km hodanja do grada, buru koja nosi i krovove, a kamoli ne ljude ...Auto (auti, točnije) nam je jedina mogućnost, nema ZETa...
    Ajmo opet, i prirez od 18%.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanči ima point- ne možeš kao mjeru štednje navesti švercanje u tramvaju
    ja se znam nekad prošvercati. nekad. dvije stanice ako su duge
    inače propješačim što treba, ne pada mi na pamet voziti se.

apropo švercanja, ono što meni ide na živce da ljudi koji nemaju kartu i kontrolor ih uhvati, znaju biti baš bezobrazni. pozivati se na neka svoja prava, pljuvati po ZET-u i tramvajima. a švercaju se. meni je to vna pameti.
    da mene uhvati, ja bih se krenula ispričavati i zamoliti ga da mi proda kartu. da sam zaboravila kupiti, štajaznam. ono, trčim po djecu i to

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam se, kao i beti, dok sam živjela dolje, čudila kako se netko može u tramvaju u zg švercati
    cijene su, u odnosu na cijene koje sam ja plaćala za mjesečni srednjoškolski pokaz, mizerija

ali zet je javno poduzeće koje financira holding
    kojeg financiramo mi
    i oni se, unatoč lošem poslovanju, za koji su krivi samo šverceri, nitko i ništa drugo, ne odriču mnogih pogodnosti, koje smo mi ostali u javnom sektoru izgubili (da ne spominjem one koji rade kod privatnika i koji su obespravljeni do kraja)
    oni imaju besplatni prijevoz, ja nemam besplatno zdravstvo
    da ne spominjem koje imaju otpremnine kada idu u penziju, kakve dodatke na plaće.....
    znam iz prve ruke, nije trač
    nije opravdanje za šverc, ali oni kao da ne žive u ovoj državi, kao da ne znaju kakve su okolnosti
    sva prava su zadržali
    a o kulturi ne bih
    ima krasnih, pogotovo žene, koliko puta trčim za tramvajem i sačekaju me da uđem
    ali ima onih koji stoje na semaforu, kucaš im na prva vrata, oni se prave grbavi

i slažem se s anci, ako te uhvate, poklopi se po ušima i ili izađi ili moli da kupiš kartu
    uglavnom su i oni ok
    ali sam svjedočila velikom bahatluku kontrolora više puta
    ostalo mi je u sjećanju
    žena s dvoje djece i 10 torbi
    sjela i poslala jednog klinca da poništi karte
    mali je poništio valjda 2 karte, a bilo ih je troje
    kako su je maltretirali
    a pokraj je bilo muških koji su se švercali, koji si ih samo otkačili kada su ih pitali karte, kontrolori su se samo odmaknuli od njih

svaka medalja ima dve strane

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku

Ne švercam se ali smatram da Zg zetov javni prijevoz JEST skup, s obzirom da je stalno u gubitku, rupa je bez dna i dobija financijske inekcije iz prireza... Kad bi se iz tih karata financirao, ne bih rekla da je skup!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja se ne mogu svercati kad dodem u zg. Sva se preznojim za tu jednu stanicu od straha, srama cega li vec. Zato obicno imam onu e-karticu koju povremeno napunim i koristim kad trebam.
    Zg ima prirez 18%, mi 12% i od tih 12% nista - ni povoljnog prijevoza, ni jeftinijih skolskih knjiga, ni toplog obroka u skolama, ni jeftinih vrtica, ni sistematskih... Rado bi ja dala jos tih 6 posto pa nesto i imala.

Kako je za osnovce rijesen gradski prijevoz u Zg? Da li placa skola, grad ili roditelji?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A ovo o povlasticama sto Aleks prica je istina. I nije ok, nikako.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Već smo sto puta prežvakali prirez.
    Plaćamo ga svi i koliki je?
    Ovisno o plaći, ali nisu to neki novci od kojih bi se Zet ili bilo koje drugo gradsko poduzeće obogatilo.
    Grad Zagreb ima veliki proračun zbog velikih tvrtki koje doprinose tom proračunu.
    Zaprešić nema, kao ni svi ostali gradovi u RH i zato ne mogu dijeliti udžbenike, davati ogromne naknade za novorođenčad, plaćati prijevoz iako ga Zaprešić Zetu subvencionira...
    Zet je gubitaš, kao i bolnice, i sva ostala državna poduzeća i to najviše zbog prevelike administracije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel vam dijete kada izgubilo pokaz. Ili ste radili novi?
    Go sto zet radi je izvsn svake pameti
    Kod gubitka je procedura trajala 15 minuta ako ne i duze na salteru. Zena je promijenila 3 kompjutera i isprintala 20 listova.
    a sve ppire za nkvu. Pa U Becu na koji se gradonacdlnik voli poxivat - fjecja karta je vezana uz godine. Kakve puste potvrde skole. I djeca prijevoz ne placaju vikendom i u skoldkim praznicima. A sve i dto su napisale cure za Zet znam i ja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nano pa kako?
    Ja sam izgubila pokaz početkom ožujka, točnije prvi radni dan.
    Nazvala sam Zet i rekli su nek samo dođem na Ljubljanicu na šalter za reklamacije i tamo mi je službenica izdala novu karticu i napunila ju jer je vidjela u sistemu da sam kupila pokaz za taj mjesec.
    Nikakvi papiri i nikakva specijalna procedura.
    samo sam joj dala osobnu i prema imenu je našla sve u sistemu i moju sliku i kao što već napisah, da sam kupila pokaz za taj mjesec i to sam platila 30 kn.
    Doslovno dvije minute posla.
    Jedina mi je tlaka bila otići do Ljubljanice jer jedino tamo to rade, a Ljubljanica mi je taj dan bila skroz van ruke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •