Stranica 13 od 14 PrviPrvi ... 311121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 686

Tema: Stara škola / old school

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jako me žaloste svi ovi primjeri koje ste naveli, koma je to.
    Ne znam ja bih rekla kao šafran i mim da stvarno nisam nikad manipulirala, suosjećanja prema drugima imala sam oduvijek odmalena (to djeci isto usadjujem od rođenja). Isto sam nosila naočale i tata mi je bio među najstarijima od sve djece u razredu, znali su me nekad zekat zbog cvika i malo nakosih očiju "Kinez" ili "opet riža" al mene to uopće nije diralo,al fakat i tako je svrmenom prestalo. Mislim da je jako važno djeci razvijat samopouzdanje a iza toga suosjećanje.

Nikad nisam htjela biti kao drugi, bila sam svoja, nisam imala potrebu biti dio čopora al interesantno bila sam dio. Imam brdo primjera iz zivota gdje se nisam povodila za vrsnjacima. A sto se tice ruganja i zadirkivanja drugih, uvijek sam bila u stanju reći drugima da to nije u redu i da prestanu po cijenu isključenja iz društva (jako sam osjetljiva da se netko nekome ruga zbog ičega, odmah me srce zaboli,pa kako mogu?!).

Imam jedno žensko dijete, u njoj nema zrnca manipulacije dobra je ko kruh, al uvijek je učim da ako vidi da se netko ružno ponaša prema drugome da ne šuti nego da ukaže na to bez obzira čak i kad su ti koji su rugaju njene najbolje prijateljice. Fala Bogu vidim da je na mene i stavljam ruku vatru da ona manipulirati neće sigurno a na meni je zadatak da je naučim obraniti se od takvih.

Da potkrijepim ovo dobra ko kruh al ne blesava da se da zafrkavat.

Mislim da uz dobro usmjeren odgoj na jačanje samopouzdanja i suosjećajnosti možemo uvelike smanjiti bilo da dijete manipulira ili bude manipulirano.

I nerado priznajem da sucurice daeko žešće manipulatorice od dječaka. Ježim se pri pomisli na to. A da vidim daje neko dijete psihički zlostavljano od vršnjaka preda mnom, odmah reagiram i ismijem se tom zlostavljaču na svoj način, jel to ok ne znam al ja ne mogu gledat da se netko iskaljuje na "slabijem".

Fuj fuj ...to to rade zapravo pravi"slabići", djeca koja nisu zadovoljna sobom ...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2014. at 19:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su neki postovi na ovoj strani malo otvorili oči. Koliko god mislila da kao kužim roditeljsko-dječje odnose i psihologiju, sad vidim da sam zaostala u razvoju i da nesvjesno stvari pripisujem običnom djetinjstvu, odrastanju...sistemom sve-će-to-proći. A stvari ne prolaze, samo evoluiraju, dok se dijete na njih navikava.

čoksa ovo nemoj ni slučajno dozvolit, reži. Uči je kako da se postavi, nije ta prijateljica vrijedna sekunde njenog vremena. To joj nije "prijateljica"

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

spajalica je pričala o rođendanu svoje kćeri na kojem su djevojčice stvarno podivljale.
    tužna sam jer mislim da sam ih mogla spriječiti (u to vrijeme je moja ela bila mala i ja sam se s njom igrala u blizini ostalih curica), ali nisam vjerovala što sam načula - odbacila sam ideju da bi curice potjerale slavljenicu da mogu dirati njene stvari. baš sam se posramila sama sebe: kako mogu tako nešto zaključiti iz par rečenica koje nisam ni čula do kraja, a istina je bila još gora.

jesam li ja bila manipulatorica? ne baš, bila sam kao i danas samodostatno jedinče. ali sam bila i ostala velika lažljivica.

svoju djecu svakodnevno podučavam da su svi ljudi jednaki (klasično: spol, rod, rasa, nacija, invaliditet, religija...) i da se svatko svakome može narugati. meni se nisu rugali za naočale ali su mi se rugali za velike cice i trebale su mi godine da prihvatim kako su velike cice zabavne a ne odvratne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica je pričala o rođendanu svoje kćeri na kojem su djevojčice stvarno podivljale.
    tužna sam jer mislim da sam ih mogla spriječiti (u to vrijeme je moja ela bila mala i ja sam se s njom igrala u blizini ostalih curica), ali nisam vjerovala što sam načula - odbacila sam ideju da bi curice potjerale slavljenicu da mogu dirati njene stvari. baš sam se posramila sama sebe: kako mogu tako nešto zaključiti iz par rečenica koje nisam ni čula do kraja, a istina je bila još gora.

jesam li ja bila manipulatorica? ne baš, bila sam kao i danas samodostatno jedinče. ali sam bila i ostala velika lažljivica.

svoju djecu svakodnevno podučavam da su svi ljudi jednaki (klasično: spol, rod, rasa, nacija, invaliditet, religija...) i da se svatko svakome može narugati. meni se nisu rugali za naočale ali su mi se rugali za velike cice i trebale su mi godine da prihvatim kako su velike cice zabavne a ne odvratne.
    Nasmija me za cice,moje bile male, tj. skoro ravna ko daska, nekad ne bi imala ništa protiv da su malo veće, a već 15 godina sam presretna sto imam male cice.

Al rugat se velikim cicama...ajme...pa to dečki vole, šta ne?! bit će da su bile ljubomorne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ove bi valjda izbacila s rodjendana kolika mi je razina tolerancije takvog ponašanja. Sram ih bilo?!
    Pa kako im tako nešto uopće može pasti na pamet. Ja sam očito pala s Marsa.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2014. at 21:41

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prave kurvetine se poznaju po velikm cicama,, one ništa ne znaju nego samo mlate njima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a materi bi joj sigurno to odmah rekla.Ajme ja bi sve te "velike i male manipulatorice" po kratkom postupku.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    prave kurvetine se poznaju po velikm cicama,, one ništa ne znaju nego samo mlate njima
    Gospe moja....prestrašno....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Što se manipuliranja i psihičkog nasilja tiče, da, otvoreno tvrdim da su djevojčice sklonije tome nego dječaci - iz vlastitog iskustva, a i iz iskustva moje djece.
    D
    kod nas su dečki ti koji kolo vode

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sad sam se sjetila jedne situacije iz svog djetinjstva.... Dan danas obožavam svog bratića koji mi je bliži nego mnogima rođeni brat. Razlika između nas je 5 godina, ja sam starija. Mog sina doživljava kao nećaka, nitko mu nije toliko igračaka nabavio koliko on.
    Jednostavno djeca primječuju i to iskoriste kad žele povrijediti ili natjerati u plač onog drugog. Osjete gdje je niski udarac. Sječam se jednom mi je rekao (imao je 4 godine, ja 9), njemu je ljepše nego meni, on ima tatu, a i njegovi imaju više para nego moja mama. Znam da sam plakala. Mada me je tako mali znao povrijediti do boli, danas je to super odgojen, uspješan mladi čovjek koji mi je u xy situacija bio utočište.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je maltretiranja i ranije
    i mene su zezali, bila sam viša od svih, nosila naočale, neko vrijeme i aparatić za zube, "štreberica"
    i to su mi se rugali neki dečki
    ali kako je rekla Peterlin, vidjeli su da mogu imati koristi od mene na testovima, pa su prestali
    ali cure nikada, zato mi je strano to žensko manipuliranje
    nije bilo "ajmo se sada ne družiti sa ovom"
    nije bilo pisanja ružnih poruka
    bilo je popularnijji, manje popularnih, bilo je ekipa, nisu svi bili u ekipi, ali nije se nikog baš onako izoliralo kako se sada zna raditi
    i da, nije bilo interneta i mogućnosti neprekinutog maltretiranja

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    evo primjer. bile su njih tri najbolje u razredu, onda su se ove dvije urotile protiv treće, onda su joj namjerno obećale da će spavati s njima u sobi na izletu i onda su joj dan prije rekle da ipak ne može. onda je ova bila sva jadna i nesretna.
    ovo je moja velika sramota iz osnovne
    u osnovnoj sam bila najbolja s Irenom, skompale smo se u 6. razredu, do tada smo išle u različite razrede
    i bile smo baš dobre, skupa smo trenirale košarku, blizu smo živjele....
    negdje u 7. razredu se ona dosta počela družiti s Tijanom
    nije mene isključivala, družila se s obje (ja nisam bila oduševljena, ali poštovala sam njen izbor)
    išli smo krajem 7. razreda na mali maturalac
    i dogovarale smo se za spavanje, uz nas tri, k nama je došla i Marija
    kao dve po dve ćemo, ali nismo definirale tko s kim, ja sam mislila da ću s Irenom
    kada smo došle na odredište Tijana je rekla da će ona s Irenom
    a i ja sam htjela s njom
    vjerujem da je Irena više htjela s Tijanom, ona je bila zabavnija od mene, sitna, dinamitna
    ali nije htjela ni mene izbaciiti iz kombinacije, jer smo si stvarno bile dobre
    i na kraju smo dobile trokrevetnu sobu
    bile smo nas tri
    a Marija je ostala sama
    i posrana
    tada mi je bilo samo važno biti s Irenom i nisam razmišljala kako se Marija osjeća
    ali ubrzo sam osjetila sram
    i dan danas mi je žao radi toga
    jer vjerujem da je ona bila jako razočarana i nesretna
    i da smo joj zapravo pokvarili maturalac
    i kad god je vidim sjetim se toga, i osjećam sram

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eto.
    ništa se promijenilo nije, unatoč internetima, mobitelima i inim gadgetima :D
    djeca su mali ljudi, a ljudska je priroda neuništiva.

toga je bilo uvijek i bit će dok je svijeta i vijeka

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Sječam se jednom mi je rekao (imao je 4 godine, ja 9), njemu je ljepše nego meni, on ima tatu, a i njegovi imaju više para nego moja mama. Znam da sam plakala. Mada me je tako mali znao povrijediti do boli, danas je to super odgojen, uspješan mladi čovjek koji mi je u xy situacija bio utočište.
    To nisu bile njegove riječi, već njegovih roditelja, vidljivo je iz aviona. U odgoj ne vjerujem previše, a još manje slijepo, mislim da je odgoj precijenjen.
    U određenoj mjeri odgoj daje naravno manire i smjernice, ali ne može previpe utjecati na suštinu, jer bi značilo da smo rođeni kao prazne čahure koje se mogu lako napuniti, a znamo da to nije točno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja vjerujem u dobrotu ljudi, osvjedočila sam se kroz život miliun puta, ljudi ipak u velikoj većini zapravo u svojoj suštini teže biti dobri, i žele biti dobri, što ne znači ujedno biti i bez mana, da se razumijemo. Ali ima i onih koji si ne mogu pomoći, kao i u onoj priči o žabi i škorpiji, škorpija u njima jača je od njih i to ne mogu preoblikovati nikakva socijalizacija, odgoj, vanjski utjecaji. Problem nekad nastaje što ljudi vrlo često instiktivno iz čistog straha da bi se škorpija nalazila među njima zapravo je ne žele percipirati, pa takve osobe zapravo imaju u životu jako dobru prođu. Recimo, danas u poslovnom svijetu se to dobro može uočiti.

Ima nešto i u onome riba smrdi od glave. Vrlo često u firmama ili institucijama je klima upravo onakva kakav je i šef i zaposlenici su onakvi kakav je i šef jer on ih zapošljava prema svojim osobnih kriterijima. Imam četiri novija primjera, vrtić gdje moja mala i jaslice gdje ide mali, dvije dijametralno suprotne šefice, takve su i klime, takav način rada , takvi i zaposlenici. Bivša firma od mog muža i sadašnja, poptuno identični obrazac u pitanju. Čovjek mi se preporodio od kada je u novoj firmi, iako radi više nego ikad do sada, klima, direktor, ostali menađeri, kolege su top. Ali firma prilikom zapošljavanja ne ocijenjuje samo kvalifikacije već i osobu u cijelosti, koliko se uklapa u tim. Naravno da se dogode i propusti, ali rijetko, i nisu to nikakvi specijalni psiho testovi. I njima se dogodio jedan nedavno, zaposlili su nekog doktora, čak je držao i katedru, visoko potencijalan čovjek kojeg su pošto poto htjeli imati, kojii je međutim otpušten nakon probnog roka od pola godine, osbonost mu se nije uklapala u profil ove firme, ali već neke druge vjerojatno hoće.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno žensko dijete, u njoj nema zrnca manipulacije dobra je ko kruh, al uvijek je učim da ako vidi da se netko ružno ponaša prema drugome da ne šuti nego da ukaže na to bez obzira čak i kad su ti koji su rugaju njene najbolje prijateljice. Fala Bogu vidim da je na mene i stavljam ruku vatru da ona manipulirati neće sigurno a na meni je zadatak da je naučim obraniti se od takvih.

Da potkrijepim ovo dobra ko kruh al ne blesava da se da zafrkavat.
    Ovako učim i ja svoju curku, makar ona ko ni tvoja tome uopće ne naginje, čak nema potrebu zafrkavati druge, niti voli da se nju zafrkava, čak ni tati to ne dopušta, prilično je onako straight za tako mlado čeljade. Ali prgava je i nagla, što jest jest. Radimo na tome da to ipak stavimo pod kontrolu koliko će se moći, da njoj bude lakše kroz život, pogotovo kad krene škola. Kod nje se to počelo primječivati već sa godinu dana, mali je pak na sasvim drugu vodu.
    Posljednje uređivanje od šafran : 15.10.2014. at 07:26

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ste čuli " reklamu o Ani" na radiju.
    Stop maltretiranju?
    Fora je, ali su samo cure u igri.
    Ispada da dečki ne maltretiraju, manipuliraju?!?
    Aha, kako da ne.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a kako učitelji reagiraju u tom slučaju? kad su već stručne službe nesposobne.
    zaboravila sam, nisam htjela reći da su stručne službe nesposobne, nego im je posao u školi takav da se više moraju baviti papirima nego djecom. nažalost.
    isprika psiholozima i pedagozima za nespretno izražavanje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

suncokret, nevezano uz tvoj post i tu vašu situaciju, ajmo zanemariti da ne govorimo direktno.

moje je mišljenje da ako stručne službe škole ne mogu riješiti problem dviju mula, onda - da, nesposobne su.
    i, koliko tih papira ima za psihologe i pedagoge?
    i koji su ti papiri? jel im dosta 4 sata dnevno za papire?
    i, kako u nekim drugim školima i pored papira stignu?
    imamo toliko dobrih i pozitivnih primjera, samo što nažalost ovi loši uvijek iskoče u prvi plan.

plus, jel vi mislite da su svi sposobni?
    i, jel vrijeme da se kaže - da, ako to ne možete, onda ste - nesposobni.
    ja ne znam kako drugačije, ako se jasno ne počne (u svim segmentima) prokazivati na nesposobnost. i ako se ne počne (u svim segmentima) tražiti odgovornost.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma ne znam ni sama što da ti velim.
    to je jedan problem koji se ne rješava nikako, a ima i hrpu drugih koji su riješeni.
    nije isto rješavati situaciju u kojoj će roditelj surađivati, ili je dijete takvo da ne treba roditelje ni zvati, ili pak imati situaciju gdje se roditelji stavljaju na stranu svog djeteta i brane njegove postupke bez da se uopće potrude sagledati cijelu sliku.
    lako je riješiti situaciju u kojoj ćeš naići na suradnju, ali što kad se svi samo dižu na zadnje noge i tvrde nije moje dijete?
    a papirologije-hrpa, te pregledati pišu li svi učitelji sve što treba, te statistike ove i one, itd. ne znam baš u detalje, bolje će to znati netko tko radi taj posao.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    To nisu bile njegove riječi, već njegovih roditelja, vidljivo je iz aviona. U odgoj ne vjerujem previše, a još manje slijepo, mislim da je odgoj precijenjen.
    U određenoj mjeri odgoj daje naravno manire i smjernice, ali ne može previpe utjecati na suštinu, jer bi značilo da smo rođeni kao prazne čahure koje se mogu lako napuniti, a znamo da to nije točno.
    da li suprotnost znaci, da smo rodeni kao "zloceste" cahure?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne znam ni sama što da ti velim.
    to je jedan problem koji se ne rješava nikako, a ima i hrpu drugih koji su riješeni.
    nije isto rješavati situaciju u kojoj će roditelj surađivati, ili je dijete takvo da ne treba roditelje ni zvati, ili pak imati situaciju gdje se roditelji stavljaju na stranu svog djeteta i brane njegove postupke bez da se uopće potrude sagledati cijelu sliku.
    lako je riješiti situaciju u kojoj ćeš naići na suradnju, ali što kad se svi samo dižu na zadnje noge i tvrde nije moje dijete?
    a papirologije-hrpa, te pregledati pišu li svi učitelji sve što treba, te statistike ove i one, itd. ne znam baš u detalje, bolje će to znati netko tko radi taj posao.
    Suncokret, potpisujem. Da je stručna služba ne znam koliko sposobna, ako roditelji ne surađuju i negiraju problem, situacija je vrlo teško rješiva, često i nerješiva.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo upravo u seriji Most primjer munchausenovog sindroma

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas sam s malom imala poprilično težak razgovor.
    Odem po nju u školu i pri izlasku primjetim jednu curicu iz njenog rareda kako razgovara s tatom i potiho plače(poznajem ga jer je jedno vrijeme radio s MM-om).
    Priđem i upitam zašto V.plače,a ona kaže da se cure nisu htjele s njom družiti.
    Doma mi mala kaže da im je tako T.,inače mala manipulatorica koju poznajem nekolio godina naredila
    Ostala sam u totalnom šoku.
    Inače u razredu je 12 curica,njih 10 su išle u isti vrtić,poznaju se godinama,samo moja i mala V.nisu.
    Pokušala sam joj objasniti da nije u redu V.isključiti,neka se postavi kako bi njoj bilo da su joj tako nešto napravile. Počela plakati i rekla da će sutra reći ostalima da nisu u redu.
    Nadam se da će tako i biti jer mi srce puca kad vidim toliko okrutnosti kod tako male djece(1.razred)

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    da li suprotnost znaci, da smo rodeni kao "zloceste" cahure?
    Pa nismo uopće čahure. Osim te ljudske težnje ipak pretežno biti dobar, zahvaljujuči eto razvoju razuma kod ljudske vrste, u svakome ljudskom stvoru ima i dobrog i lošeg ili po druge ili po nas, samo što su eto omjeri različiti, a ekstremi u bilo koju stranu su ipak rijeđi. Brutalnost i socijalnu rafiniranost među životinjskim svijetom kakvu poznaju ljudi, poznata je jedino još među čimpanzama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam s malom imala poprilično težak razgovor.
    Odem po nju u školu i pri izlasku primjetim jednu curicu iz njenog rareda kako razgovara s tatom i potiho plače(poznajem ga jer je jedno vrijeme radio s MM-om).
    Priđem i upitam zašto V.plače,a ona kaže da se cure nisu htjele s njom družiti.
    Doma mi mala kaže da im je tako T.,inače mala manipulatorica koju poznajem nekolio godina naredila
    Ostala sam u totalnom šoku.
    Inače u razredu je 12 curica,njih 10 su išle u isti vrtić,poznaju se godinama,samo moja i mala V.nisu.
    Pokušala sam joj objasniti da nije u redu V.isključiti,neka se postavi kako bi njoj bilo da su joj tako nešto napravile. Počela plakati i rekla da će sutra reći ostalima da nisu u redu.
    Nadam se da će tako i biti jer mi srce puca kad vidim toliko okrutnosti kod tako male djece(1.razred)
    Idući put joj reci "Ah, ne uzrujavaj se, valjda si PREDOBRA za njih pa im je krivo.... Nađi drugo društvo. Ako se ne žele s tobom družiti, znači da zaslužuješ bolje društvo!"

Tako sam ja govorila svojoj djeci i njihovom jatu. Ponekad nije upalilo, jer jaka je želja da budeš prihvaćen u gomili, ali često ipak jest.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije lako naći drugo društvo, ovakva poruka nekada može biti kontraproduktivne, jer eto ni roditelj ne razumije...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    nije lako naći drugo društvo, ovakva poruka nekada može biti kontraproduktivne, jer eto ni roditelj ne razumije...
    Roditelj i te kako može pomoći. I nastavnik. Ako želi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

x

12 ih je u razredu i svi su u tom talu i di da si sad ona jadna nađe drugo društvo?
    to su prvašići, ovako možda izgleda gore nama nego što to u stvari jest.

prekjučer meni m govori da joj je jedna cura s treninga rekla da se ne druži s trećom. a ta treća joj je prijateljica još od vrtića. i kaže njoj moja m, a majku učini ponosnom :D, da neće i da će se družiti.
    jučer nakon treninga, ta ista mala je predložila da njih tri budu najbolje frendice.
    i pitam ja nju, i, šta ste joj rekle?
    kaže ona meni obje smo pristale.
    i sad sam ja počela s nekom pričom, fer - nefer, a kaže meni m, ma pusti, bar sam uspjela i nju ubaciti (ovu treću lol).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo s klapama iz vrtića se i nama događalo.
    Moje dijete nije išlo u vrić i nije imalo klapu, ali se ona relativno brzo i bezbolno integrirala.
    Uz pomoć učiteljice koja je bila sjajna i nije dozvolila nikakvo grupiranje i izoliranje neke djece.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo probali na vlastitoj kozi sto znaci biti novi i izvan svega i to stvarno u ranoj dobi (3g, ali se jako dobro sjeca tog perioda). To se srecom brzo promijenilo ali ja ju svako malo podsjetim kako se osjecala kad je bila "nova" i tko joj je bila prva prijateljica - jer se sad bas na tu curicu znaju okomiti druge curice iz grupe. A imaju samo 5g.
    Koliko god je pocetak bio tezak, drago mi je da je iskusila sto znaci biti izoliran, nadam se i trudim se da ce joj ostane u sjecanju...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    sad ja opet s knjigama LOL ali Braniti se riječima daje neke super recepte

ja sam bila jako neotporna na ruganja, mozda bi meni mladoj pomogla
    moj potpis s foruma je proizvod jedne forumske svadje, gdje me je sin vidio kako placem zbog neke bezobrazne forumasice ovdje

onda sam u jednom trenu prelomila
    nekima dodje tek u cetrdesetima
    onda mogu bit ponosna
    meni je trebalo cijelo desetljeće MANJE

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

"Braniti se riječima" je stvarno odlična knjiga, samo djeci je ponekad teško nabrzaka izvući navježbanu rečenicu iz rukava, a odgovoriti prijateljici treba brzo inače se "izgubi servis". Osobito je teško kad imaš poremećaj pažnje pa se nikako ne možeš sjetiti što ono trebaš reći .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čokolada nasmija me ovim zadnjim komentarom, a joj...

možda samo onako nesto zbrusit, samo da ta druga osjeti ton...tipa"pričaš gluposti" ili samo uzvratit skoro pa istim riječima,banaliziram: ako joj kaže glupa si a ona njoj glupa si ti i još složit onu facu tipa jado jadna

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme ivarice a mene bas zanima tko je ta forumasica, neka ju je sram.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja ne znam kako al mene ta ruganja fakat ne diraju, uzvratim i nastavim dalje svojim putem.Bit će da sam otporna na ruganja.

Mislim da osobe rugalice imaju neki "problem" u sebi kad imaju potrebu rugat se drugima.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme ivarice a mene bas zanima tko je ta forumasica, neka ju je sram.
    Nemam pojma, u mene ti vrijedi ona Zaboravljam, ali ne opraštam looool

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Napiši kad je otprilike bilo, već ćemo se snaći

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma, u mene ti vrijedi ona Zaboravljam, ali ne opraštam looool
    mislim da ja znam.
    da me pitaš što u cijeloj forumaškoj karijeri :D najviše pamtim, bilo je predobrih rasprava, savjeta - svega. ali - to su dva posta.
    a niti jedan po dobrom.
    jedan je tvoj, ivarice, baš iz te rasprave koja je iznjedrila potpis.
    a drugi post je jedne drage drage forumašice, vožnja autom u zagrebačko predbožićno jutro, na sinov rođendan idu u bolnicu. godinama već pamtim skoro svako slovo.
    to valjda radi šoka koji su izazvali.
    ajd, mislim da će treća biti priča od davine, fala bogu nešto lijepo
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.10.2014. at 10:41

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Taj drugi post znam i ja, iako u to vrijeme nisam bila na Forumu.
    I sad bih mogla plakati kad ga se sjetim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Taj drugi post znam i ja, iako u to vrijeme nisam bila na Forumu.
    I sad bih mogla plakati kad ga se sjetim.
    meni je najveći šok na ovom forumu bila pogibija drage virgo30 , njenog muža i curice.

bila sam i ja više nego bezobrazna prema nekima, ali i po meni su lupali iz svih oružja.dakle nisam prošla lišo.

a neke druge stvari koje pamtim su beskrajne rasprave o carskom s početka, petra 1, petra 2 , i neke koje sam potisnula .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

uprkos mom dugom stazu, bome se uopce ne sjecam tog posta/teme koje je ivaricu tako rastuzio.
    za ovaj drugi mislim da znam sto je bilo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da ja znam.
    da me pitaš što u cijeloj forumaškoj karijeri :D najviše pamtim, bilo je predobrih rasprava, savjeta - svega. ali - to su dva posta.
    a niti jedan po dobrom.
    jedan je tvoj, ivarice, baš iz te rasprave koja je iznjedrila potpis.
    a drugi post je jedne drage drage forumašice, vožnja autom u zagrebačko predbožićno jutro, na sinov rođendan idu u bolnicu. godinama već pamtim skoro svako slovo.
    to valjda radi šoka koji su izazvali.
    ajd, mislim da će treća biti priča od davine, fala bogu nešto lijepo
    drage forumašice koju spominješ i njenog sina često se sjetim.

a s onog topica mi se najviše urezala jedna riječ.

išla sam ga sad malo čitati, ko kad nemam pametnijeg posla, pa naišla na svoj post gdje govorim kako si mi ti, cvijeto, pametna i draga kakva jesi, brzo upala u oči.
    kao mlađa starijoj forumašici, haha
    i eto te, preko 700 lajkova, ma odmah se znalo da će od tebe bit nešto!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je najveći šok na ovom forumu bila pogibija drage virgo30 , njenog muža i curice
    i virgo se sjetim, naravno. želim da je i njeno ime uvijek prisutno na forumu, zato mi je u potpisu. sjećam se teme o mentol bombonima o kojima je zadnje pisala...

je, svega je bilo, i lijepog i ružnog kako kaže maria.
    nadam se da si ipak sve to skupa odviše ne zamjeramo. a prošlo je i godina. a mi smo i dalje tu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebote, na kraju ja zlostavljac, a ne zrtva
    sad mi moras reci, na pp ofkors LOOOOL

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Napiši kad je otprilike bilo, već ćemo se snaći
    haha, rekla bi da je iv preupotrebljavao rijec pateticno negdje u petom razredu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ali ja ne znam koji je on sad razred :rofl:

Zezam se, ma sjećam se te izjave u sigu, duhovito je bilo. Nisam znala što je dovelo do nje, ali dirnula me zbog mojih vlastitih uzbuđivanja oko nekih tema po bespućima interneta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, isto sam stara , ali pamtim samo dobre dane. od svega naedenog sjećam se samo virgo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma i ja, nano
    baš me se ništa ružnoga nije dotaknulo osim ove tragedije.
    meni je ovaj naš forum uvijek bio najbolji.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj, di ste se navezali na reminiscencije...

ajme... one najtužnije, virgo 30... a zakaj i tonček koji je rođen kad i moja mirakulica...

a one najluđe su izbrisane, jedna je bila u noćnoj šihti davnih dana, umirala sam od smijeha, doslovno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •