Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678
Pokazuje rezultate 351 do 366 od 366

Tema: najsmješnije ZABLUDE o trudnoći :)

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a nakon poroda bi tribali novu temu- najsmješnije ZABLUDE nakon poroda
    ja do krštenja nebi smila dite van vodit (a krstit cu ga u 9.mj), jer ima žena-baba sa zlim ocima, nesmi ga svako pogledat.da ne bace zle cini na njega. i cice su mu natecene-a to je zbog mojih hormona i vec je splasnilo malo.patronažna rekla da je to ok.a meni kažu da ga sasnu-piju vištice. i ja bi tribala stavit kamen s mora sa rupom na konop i u sobu s unutarnje strane na kvaku obisit, ili češnjak.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

i crveni končić oko ruke isto enmoj zaboravit...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

koji idiotizam

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

a to su stara narodna vjerovanja...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    a nakon poroda bi tribali novu temu- najsmješnije ZABLUDE nakon poroda
    ja do krštenja nebi smila dite van vodit (a krstit cu ga u 9.mj), jer ima žena-baba sa zlim ocima, nesmi ga svako pogledat.da ne bace zle cini na njega. i cice su mu natecene-a to je zbog mojih hormona i vec je splasnilo malo.patronažna rekla da je to ok.a meni kažu da ga sasnu-piju vištice. i ja bi tribala stavit kamen s mora sa rupom na konop i u sobu s unutarnje strane na kvaku obisit, ili češnjak.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

zabavna tema. stvarno se čovjek može dobro nasmijati.

ja i dan danas obučem majicu naopako, al' to je zato što sam smotana. možda me zato nisu vile odnijele

mene najviše živciraju s tim da ne treba ništa kupovati prije nego što se beba rodi. i onda se još uvrijede što ih ne slušaš, jer oni najbolje znaju (ili bolje reći one, jer mi još niti jedan muškarac nije tako pametovao, valjda je to ženska domena). kao da će to što sam nešto kupila ili nisam utjecati na dobar ishod trudnoće. bezveze.

evo jednog praznovjerja koje nije još spomenuto - trudnica ne smije dirati mačke, jer će dijete biti dlakavo.

ana2507 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa Vidi poruku
    Koje su najsmješnije zablude o trudnoći koje ste do sada čule? Savjeti, baka, budućih baka, susjeda i sl.
    Primjerice, ja sam svojedobno dobila savjet da "uopće ne smijem na sunce jer će mi beba ZAKUHATI u plodnoj vodi"
    Isti ovakav biser je i meni moja susjeda neki dan prosula!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nemoj da ves od bebe uhvati noc, to sam cula. Cula sam i za crveni konac da se ne urekne. Pa sto onda jos, mmm? Obuci joj gacice naopacke kad ih pocne nositi, isto protiv uroka... Sacuvati osusen pupak za prvi dan skole, fuuuuuuj da fuj!!!! Prakticno se nista normalno ne smije do prije isteka 40 dana... Eh da, ja sam kosu oprala cim sam krocila kuci to je bilo veliko veselje za jezike. Stvarno sam se svega naslusala, al tko bi se svega sjetio? I sad sam sve napisala mimo teme u trudnoci, hehe, a bilo je i tu svega. Treba samo dobro zauzdati sjecanje na te dane...

...budem...

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    A govorenje bebi kako je ružna da je ne bi urekli???
    Ili stavljanje novčanica direkt pod bebinu glavu kada dolaze u posjete???

Nedavno mi je pričala jedna prijateljica za običaj negdje u Dalmaciji, da kada je prvi puta išla sa bebom obići rodbinu da su joj svi stavljali jaje u kolica pored bebe... Došla je žena sa više od 20 jaja doma!!! Nije loše u recesijsko doba
    ovo s jajem je običaj tu po otocima hahah kao da beba bude okrukla kao jaje XD meni je to totalno simpa običaj
    bar ne spominju uroke i slično

al naslušala sam se i ja svega
    nemoj stavljat robu sušit preko noci da je vrazi ne rastežu
    od odgrižene korice kruha u kolicima protiv uroka
    rbe naopako naravno opet protiv uroka
    ne urekle je zle oci i taaaako

ja samo klimam glavom na sve

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj da ves od bebe uhvati noc, to sam cula. Cula sam i za crveni konac da se ne urekne. Pa sto onda jos, mmm? Obuci joj gacice naopacke kad ih pocne nositi, isto protiv uroka... Sacuvati osusen pupak za prvi dan skole, fuuuuuuj da fuj!!!! Prakticno se nista normalno ne smije do prije isteka 40 dana... Eh da, ja sam kosu oprala cim sam krocila kuci to je bilo veliko veselje za jezike. Stvarno sam se svega naslusala, al tko bi se svega sjetio? I sad sam sve napisala mimo teme u trudnoci, hehe, a bilo je i tu svega. Treba samo dobro zauzdati sjecanje na te dane...

...budem...
    Što to znači?
    Čemu posluži osušeni pupak na prvi dan škole?

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

da se pohvali u razredu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    ovo s jajem je običaj tu po otocima hahah kao da beba bude okrukla kao jaje XD meni je to totalno simpa običaj
    bar ne spominju uroke i slično

al naslušala sam se i ja svega
    nemoj stavljat robu sušit preko noci da je vrazi ne rastežu
    od odgrižene korice kruha u kolicima protiv uroka
    rbe naopako naravno opet protiv uroka
    ne urekle je zle oci i taaaako

ja samo klimam glavom na sve
    Pa sad.... ovo s urocima vjerojatno ima temelj u stvarnim događajima, kao i okretanje odjeće naopako. Zamisli da u košuljicu ili bodić uđe neki pauk ili štriga... Ti ne vidiš, pa to obučeš djetetu i beštija ga ugrize ili ubode? Eto ti uroka samo tako... Ako je dječja odjeća okrenuta naopako na štriku, isto te to prisili da ju okreneš na pravu stranu, pa ako je neki kukac unutra - naći ćeš ga na vrijeme...

Isto, ako sušiš robu vani (na dvorištu kao u stara vremena) po noći, dođu lopovi pa ti ukradu - eto cirkusa!

Tako da neka od tih vjerovanja imaju sasvim racionalne korijene, koji su se s vremenom zaboravili, a vjerovanja su ostala.

Zle oči i slično - pa morali su ljudi neobjašnjive stvari nečim objasniti (bolesti i slično). A kad je vlastito dijete u pitanju - u strahu su velike oči.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    da se pohvali u razredu
    Pupkom?

Niš ne razmem.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ni ja

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što to znači?
    Čemu posluži osušeni pupak na prvi dan škole?
    Da se baci na putu do škole "u stranu" za SREĆU UGHHHHHHH!

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mene je mama stalno davila jer sam za vrijeme trudnoce spavala na trbuhu. Rekla je da cu ubiti bebu, da cu pobaciti isl...spavala sam na trbuhu punih 41,5 tjedana, gospodicnu posteno prenijela, rodila je zivu, zdravu i veselu i jos se k tome dobro naspavala u trudnoci jer sam spavala u svom omiljenom polozaju...

Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •