Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
Samo da napišem da zavidim Elly na tome što toliko knjiga može držati toliko dugo.

Je li to na više iskaznica ili sve na jednu?
Ne, jedna iskaznica.
Na jednu iskaznicu se smije podici ukupno 50 knjiga + 5 CD-ova ili DVD-ova + napraviti 10 rezervacija (u rezervacije spadaju sve 3 kategorije).

Posudbeni rok je mjesec dana + 7 dana za vracanje, no ako knjiga nije oznacena kao "nedostupna za produzivanje", moze ju se ukupno produziti jos dva puta, tako da se knjiga (osim onih koje su rezervirane) moze drzati i do tri mjeseca.

Obicno rezerviram bas te najtrazenije, jer su jako duge liste cekanja; usprkos tome sto su biblioteke iz cijele provincije povezane, pa ako nema knjige u mojoj biblioteci, mogu ju naruciti iz neke druge (i podici u mojoj), na neke knjige se ceka dosta dugo - dok su neke dostupne odmah.
Npr., novu za novu Kinsellu sam, u trenutku rezervacije, bila 18. na listi cekanja, dok sam, npr. Iana McEwana (bilo koju njegovu) podizala bez cekanja.
Trenutno na rezervacijama imam 9 knjiga - vrlo cesto je to jedini nacin da se 'izboris' za knjigu (ili da odes u knjizaru, pa da ju kupis - no kupujem sam one koje su mi se toliko dopale da bez njih ne mogu).

Najbolje mi je sto sve mogu pratiti online - i knjige koje imam, i kad isticu, i produziti ih bez fizickog odlaska u biblioteku, i vidjeti sto su dobili novoga, i rezervirali... Ma, to mi je najdraze mjesto u gradu.
Upisnina i clanarina se ne placaju, i koristi ju jako puno ljudi, a i dosta djece (prijateljice od E. ne bas, ona ispada knjigo-freak ).
Organiziraju i predavanja, radionice, ma super su. Jedini gradski "ured" koji stima tip-top.
I svi su vrlo ljubazni, poznaju nas po imenu... E. mi je tamo k'o doma. .

E. ima svoju iskaznicu i jednake dozvoljene kolicine knjiga, CD-ova, DVD-ova i rezervacija.

MM se sluzi nasim iskaznicama, ne zelim nepotrebno podizati previse knjiga pa su nam dvije iskaznice dovoljne.
Ovih 9 mi se skupilo jer sam ih rezervirala, pa su stizale i morale biti podignute bez moje kontrole .