Meni su govorili ma moras probat opet nesmijes odustat bla bla. ..ja sam pokunjeno sutila u pocetku. Sad velim kad ti prodes kaj sam ja onda cemo raspravljat. I gotov razgovor.
Kad samo odvrtim film...koliko pretraga,operacija jedna, pa kiretaza, prije svega gubitak djeteta...i opet je ostao tu uz mene svaki dan ...iako ne prica puno znas da je tu...mnogi bi odavno okrenuli leda i dali petama vjetra...pogotovo kad me copi siza radi svega...a znao je sve od pocetka nase veze. Da sam bolesna i da mozda nikad necemo imat djete.
Posljednje uređivanje od nivesa : 06.11.2014. at 13:10
Nisam ni ja prije odbrojavala, neko smo se kako nam padne na pamet. Al nakon 1,5g pokusavanja smo poceli slusat doktore jer smo mislili da ce nam to povecati sanse. A svaki 2. dan smo samo oko plodnih dana racunali, kroz ciklus ne, nego kako nam dodje.. Al dobro svasta se nauci ovdje)
Uhh znam kako ti je, ja sam ispocetka fino odgovarala, ma polako bit ce, a sad im fino kazem: Ma mi ne zelimo djecu jos bar 5-6 god, hocu da uzivamo malo, dijete je samo obaveza. Da vidis izraz lica, kako se zgroze ljudi-NEPROCIJENJIVO :DD Uvijek sam mrzila ta pitanja, pa tko zna kakve ljudi bitke vode, i s tim pitanjima samo dolijevas ulje na vatru..
lista za 06.11.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 41 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~39 dc +
lady.x ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32 dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~31 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30 dc
odbrojavalice:
ladyB~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~23 dc
sunshine ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18 dc
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~14 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2 dc
Ma ti koji se frapiraju sa malo nečije želje za iskustvom života su mi baš jadni...ustvari ih i žalim, jer baš takva reakcija otkriva da nisu u miru sa svojim odlukama. Naravno, ima onih koji čitav život samo žele obitelj i djecu, i stvarno nemaju žeđ za nešto drugo, poštujem to. Ali moj M i ja smo zajedno preko 11 godina ( a sad imam 28) i tek smo nedavno postali spremni nakon svega što smo napravili za sebe, obrazovanja, karijere, proputovali (ono što je recimo nas veselio u različitim fazama života) za malo usporiti i početi raditi mjesta u životu za dijete. Ne ispunjavaju se životne praznine djetetom...to mi je potvrdila svaka moja bliža frendica, od kojih je dobar dio već i samohran... Ni jedna ni druga krajnost ne idu pod svaku cijenu, ali odnos dvoje ljudi je temelj za sve...ako oni nisu ispunjeni i zadovoljni nema tog djeteta da to u njima popravi...
Pozdrav drage. Samo da vam sa zaloscu saopcim da nista od moje akcije jucer. Tak sam bila bolesna i nisam se mogla prisiliti na sex cak ni ako muz sve obavi. Na kraju smo odlustalibuuuuu....
Oh Yummy, samo ti ozdravi i dodi k sebi, bit ce hopsanja... A mozda jucer nije ni bilo potrebno - tko zna....
LadyB slazem se u potpunosti, ja i MM uzivamo i sami, hodamo, izlazimo itd, iako bi nas zivot bio potpuniji da imamo bebicu, jer obozavamo djecu. Ali to sto nema jos nista nas ne obiljezava, tuzni smo al u isto vrijeme uzivamo u zivotu.. Al te zene koje pitaju su ugl stare babe koje ne mogu shvatiti da mozda neki ljudi zele uzivati sami, prije nego sto uzivaju sa djetetom. Ja priznajem da ja nisam takva, radije bi da nas uziva 3(i vise), nego 2, al silom prilika je ovakvo.. al one to ne moraju znati :D
Mami, pa ti mene draga već 2 puta nisi skužila.
Danas mi je već 6 DC, novog ciklusa
Posljednje uređivanje od orange80 : 06.11.2014. at 16:29
orange80 ,neznam kaj bi ti rekla..u ovim ranim tjednima,6.,7.,8., mislim da ako ne želiš na kiretažu da možeš pričekati. Sve iznad,treba porazgovarati sa liječnikom...sve ovisi. Meni se npr desio missed na 8+5,beba je bila 21mm i rekao je dr da joj je srce stalo možda i taj dan obzirom na veličinu,i da predlaže kiretažu jer mogu proči i tjedni prije nego prokrvarim. Pa mi je objasnio da postoji rizik od infekcije i to. I ja sam kiretažu obavila odmah drugi dan.
Prošli put i sad je bilo drugačije,sve je još bilo jako malo i gin. mi je čak rekla da mi je sluznica dosta tanka i da misli da nebude jačeg krvarenja...tako i jest,dva dana bež iscjetka,tri dana tamno smeđeg..pa se pitam jel to zbilja to.
Ali,treba svakako pripaziti na temperaturu,jače bolove i obilnije krvarenje. Tada treba svakako iči u bo,i obično se napravi kiretaža.
orange80 - sutra (7.11.) - 7. dc
Evo,bude MAMI sutra vidla.![]()
Zuzi mene zanima kakav je lijecnicki stav na tvoju dijagnozu? Mislim kako to da je sve u redu(po nalazima) a tebi se sve ovo dogadja?
Posljednje uređivanje od ivchica30 : 06.11.2014. at 16:48
Uuuuu...kad je trudnoca u pitanju, voljela bih ti biti u kozi, kad su mucnine, ne bih nikako...
Samo jednu stvar cu ti reci, porod nije nista naspram mucnina. Kad njih prezivis, nemoj se uopce bojati poroda. Stvarno ti to kazem, a radjala sam 48 sati bez epiduralne i beba je isla na ledja van...![]()
Do sad je stav bio - zdravi ste,dijagnoza idiopatska neplodnost i vama treba samo malo sreće. Bez detaljnih analiza,ako su osnovne stvari ok,čemu daljnje pretrage,jel. I testove na trombofiliju i na štitnjaču i kariogram sam obavila na svoj zahtjev.
Od sad taj stav više ne priznam,i da mi samo jednom netko spomene sreću,pucala bum...ima toga još za istražiti.
Tetagogolina tek sad vidim tvoj potpis! Čestitam!
ivekica meni je pomogao čaj od đumbira, navodno čak postoje i kapsule za trudnice i testiranja su pokazala da je sigurno za bebicu. Uzmeš onaj korjenčić debljine prsta, narežeš 4-5 kolutića od cca 0,5 cm debljine u litru vode, prokipi 5' i kad se prohladi ja zasladim medom i nacijedim 1/2 limuna. I grickanje integralnih krekera (iz Lidla) je pomoglo. Srećom, kod mene je sve skupa mučnina trajala oko 3 tj, sad je već bolje. Kava i dalje bljak, meso uglavnom bljak, suhomesnato i paštete mi smrde i tak...
žužy jesi se ti cula s dr. jukic? znam da sad planirate pauzirati neko vrijeme, ali mozda ne bi bilo lose otici na konzultacije, vidjeti koja je njena ideja pa polako skupljati nalaze koje treba.
ja sam jucer bila kod nje 20min, sve smo pregledale ispocetka...
Svakak jednom planiram otiči kod nje,za sad ne... prvo dok ovo sve prođe idem kod svoje ginekologice,več smo dogovorile pregled,papu i briseve. Dok to skupim,dogovorit ću histero kod nas u bo,i onda se mislim naručiti kod dr Jukić na razgovor. Zanima me novo mišljenje,možda dobije kakvu ideju,ili vidi nešto što svi drugi nisu.
Je, je, danas se pojavilo i drugo srce!!! Oba su jednako velika, 1.45 i 1.48cm![]()
Zuzy nisam polovila jel ces na kiretazu ili je krenulo samo?
Tetagogolina cestitam,jesam ja rekla odmah na pocetku da su sigurno duplici,bas mi drago![]()
tetagogolina ,da i tu čestitam!
nivesa,krenulo je samo,odnosno kreče več danima..danas je najjače,mada nije prejako.
ŽuŽy žao mi je zbog tebe![]()
Posljednje uređivanje od orange80 : 06.11.2014. at 19:16
Dobro jutto seksaliceevo da vam ja jutros skuham kavu, kapucino, caj, kakao, mlijeko sta kome pase, ja se trenutno castin kapucinom. Al uskoro gibam neke probleme porjesavat..
Teragolina cestitam nisam znala da imas dvojkice, bas si sretna, ja sam si ih uvjek prizeljkivala al kad me nejde, mozda iz iduceg pokusaja al mislim da je ovo dosta![]()
Tetagogolina čestitke na dvije točkice
Stork, hvala ti na savjetu, probat ću taj čaj.
Yummy, jesi ozdravila?
lista za 07.11.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 42 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~40 dc +
lady.x ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
odbrojavalice:
ladyB~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~24 dc
sunshine ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~15 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8 dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3 dc
Drage moje, evo mene od dr, kaze da imam tipicni pcos, da jos napravim ogtt i da krecemo s klomifenima i duphastonom. Jako je optimisticna i proaktivna pa je to prenijela i na mene.
Recite jel znate koliko se ceka na vv za taj ogtt i ako je puno gdje se moze privatno izvaditi i koliko kosta?
Jutro!!! jeeee tetagogolina čestitam!!! stvarno super!! ja si nekako mislim da možda i mene to čeka jer kažu da ide po ženskoj liniji i preskače jednu generaciju, a meni je baka imala. Ima nade![]()