Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav svima,

imam jedno pitanje koje me dosta muči:

moja 7,5 godišnja kćer je krenula u 2.r OŠ i počela je dosta izmišljati u zadnje vrijeme.

i tako je gospodična prije 2 tjedna pisala neke ispite i lijepo mi rekla da je iz matematike dobila
jednu 5 i jednu -5, iz prirode 5 i iz hrvatskog 5.

međutim sam ja jučer bila na informacijama i vidjela dosta drugačije stanje:
iz matematike jedna 3-ka, iz prirode 4-ka i samo iz hrvatskog doista 5-ca.

ne izgleda mi da me se boji pa da bi zato lagala, već više da je ona sebi željela ukrasiti stvarnost
po svome ukusu. ili se varam?

inače je u školi pristojna i draga, učiteljice je vole, u mnogim je aktivnostima, često nastupa sa recitatorima, pjeva, pleše itd.

inače odaje dojam bistrog djeteta jer jako brzo pamti stvari, dobrog je općeg znanja, lijepo
se izražava itd. (tako nam drugi kažu)
evo, samo da napišem epilog priče (ili nastavak jer problem nismo riješili, ali smo na putu)
pa da možda pomognem ako se netko nađe u sličnoj situaciji.

dakle, bile mi u centru za psihološku pomoć Tanje Sever i ispalo da je dijete nadareno u više područja (ono poprilično iznad prosjeka),
iznad prosječno u svim osim u području pažnje i strukturiranosti gdje je na dnu prosjeka.

Dakle, drago mi je da smo išli i drago mi je da ju nikada nisam kaznila, niti nagrdila zbog onog "laganja".
Samopouzdanje joj je već poprilično narušeno pošto i sama kuži da bi mogla bolje, ali ne kuži zašto ne može napisati u testu sve što zna.

U stvarnosti, u školi, smo nastavili nizati 3-ke, zadnja je iz razumijevanja teksta (recimo jedna od stvari u kojima je darovita)...

Dakle, preporučene su nam vježbice pažnje i stukturiranosti, a prema potrebi njihove radionice.