HJ sutra uče slovo R to je 44/45 strana u radnoj bilježnici ( do kraja imaju još 7 slova)
MAT- sutra rade broj 0 nula to je negdje između 28 i 30 stranice i nakon toga ide broj 6
LIK-sutra crtaju ugljenom
Nervira me što je tjelesni 3 puta tjedno..znam da je bitno za zdravlje ali s odjećom je to katastrofa...obuci joj ono što može lako skinuti...pa se sva rašćupa kako god joj svezala kosu...onda još ide u tu sportsku školu tako da je cijeli tjedan u dvorani i onda takva znojna ide van....u razredu prejako griju pa mora ić u tanjoj odjeći a opet svaki dan idu van pa mora imati jako debelu jaknu....
Ne znam dal drugi roditelji to znaju ali ja sam na internet stranicama naše škole našla raspored pisanja kontrolnih za svaki razred po datumima i predmetima.
Do sad su ih imali 8 i još imaju 2 do kraja mjeseca znači 10 od početka godine.
3 su imali iz Matematike
3 iz Hrvatskog
2 iz Prirode
do kraja mjeseca imaju još po jedan iz MAT i HJ.
i ako ide u boravak svaki dan nosi knjige doma i ako su zadaće pregledane od strane učiteljice ja uvijek sve još jednom pregledam jer nekad se zna dogoditi da ostane još malo za obojati itd.
Što imaju za zadaću svaki dan pišu u informativkama (i ako nisu učili sva slova), mislim to mi je od početka fascinatno,djeca tek uče slova a moraju prepisivati s ploče, onda npr. isto tako na vjeronauku pa im ispravi ako je slovo krivo, pa isto tako pišu i engleski a još ni hrvatski ne znaju pisatm naravno i prirodu i društvo itd. Moja cura zna pisati i pomalo čitati ali ima djece koja ne znaju i zato mi nije jasno kako su si oni to zamislili to nije u redu!
Jako sam se veselila novome pravopisu i pojednostavljenim "pisanim" slovima a ono šok. Ne znam jeste li pogledale knjige iz hrvatskog za drugo polugodište. Slova A npr. ona crtica unutra koju djeca moraju pistai točno da ne pređe van inaće im križa crvenom kemijskom-u pisanim slovima sada izlazi van..slovo V lijeva crta van desna unutra itd. Nebulozeeeeee. Imam knjigu iz HRV od predprošle godine. Ova tiskana slova su različita,slovo J tamo normalno kao i na tipkovnici od crte do crte,a ove godine prelazi tu donju crtu. Inače uopće ne shvaćam poantu tih tiskanih,štampanih tj.pisanih slova kako ih ja zovem,znam da se sad drugačije nazivaju kad će djeca u 5 razredu početi pisati po svom i kad većinom koriste kompjutere a i i knjige su tiskane štampanim slovima!
Ako su htjeli pojednostaviti, što nisu uzeli slova kakva su na tipkovnicama?