Stranica 14 od 53 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha vaseg odlaska na rebro :lol ja mislila da kazes njegovog odlaska na rebro

Sent from my iPhone using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas pp

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Da, da. Nisam bas bila zadovoljna njime. Ja sumom on drumom. moj mali je u 6.5 g imao jednu dobru zimu. Ja mu govorim dijete nije zasmrcalo cijelu zimu i proljece i on ga vraca na flixotide, promjeni mi dijag.u astmu bez objasnjenja. Odem pedijatrici i zena ostane u soku. Naime mi imamo epizode bronhitisa od njegovih 5. Mj zivota. Ona mi je puno pomogla. Cesto bi mi ga inhalirala da ne moram u bol. Svako toliko smo bili kod nje i znala je tijek dobrih i losih dana. Na njenu preporuku smo trazili dr misljenje. Tako smo se prebacili na Rebro dr Frkovicu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj nije i frkovic otisao na reumatologiju ?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Btw proslu zimu zaradili bakterijsku up pluca i zavrsimo kod Petkovica u dnevnoj. Kao mama vi ste bili moj pacijent? Da! A zasto vas tako dugo nema? Odg da smo sada na R. Pa zasto? I ja mu odg mrtva hladna nisam se slagala s vasom propisanom terapijom. Odg mi : U redu. Bio je na zamjeni dr Kirin a bio nam je zadnji dan dnevne....je ali mi je vratio milo za drago da sada kontrolni pregled moram na Rebru obavit. Poslije sam saznala da se kontrolni pregled obavlja u bol gdje ste bili hospitalizirani.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Je. I jos placem za njim. Da covjek ima privatnu praksu def.bi radije privatno isla nego se ovako povlacila po bolnicama vucuci za rukav.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kaj mislis jel skrt na pretragama? Oce mi dat te pretrage na moje trazenje bez da to pise negdje da treba? Mi smo kod kirin inace.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Znas sta nemas sto izgubit da pitas. Meni je F obecao raditi IGE na grinju i plijesan iako prik bude neg. Na zalost premjesten je. Pitala sam novog dr mozemo li to napraviti ? Obj mi da je to njemu do viroza. Otkanto me eto al bRem sam pitala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To tom ispada da se u klai evoj puno moze napravit

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak imas dobru pedijatricu trazi ju uputnicu za rast ( ige) na sve za sveti duh , tam tobu labosu obavis bez problema na uputnicu ped. Il opce prakse.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslala sam mail sad svim bolnicama s upitom jel mogu to obavit . Meni ce moja opca praksa dat uputnicu kakvu hocu al kaj vrijedi kad srebrnjak to ne sljivi, ti mozes samo na pregled a njihov dr odlucuje

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ovo za Klaicevu sam i ja tako shvatila. Ostali skrtare. Inace rast ja radila za sebe na sv Duhu. Oni imaju mrak labos. Dobro su org i nema pretraga koje kod njih ne mozes raditi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nije guzva u labosu bar nije bila. Jelena je bila zadnje, kakvo je stanje?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma bude guzva...al oni imaju redomat. Uzmes br pa na salter i poslije samo ljude zovu u sobu...ovisno o pretrazi....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javili mi iz salate i vinogradske da imaju atopy test al treba preporuka specijaliste

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lela74 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma bude guzva...al oni imaju redomat. Uzmes br pa na salter i poslije samo ljude zovu u sobu...ovisno o pretrazi....
    imaju redomat ali kad vide dete onda ide prek reda, uvijek zemem broj

za specifične ige, te pošalju u sobu gdi se vadi krv, pa oni tamo provjeravaju kaj imaju.

veli mi suseda da najviše testova ima oko 10. u mjesecu, ali da i svaku specifičnu krv lede, ako nemaju baš sad za napraviti.

ni u klaićevoj nisu velke gužve možeš doć s vanjskom ili unutarnjom uputnicom, ali tam ne uzimaju krv ak nemaju testere

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Javili mi iz salate i vinogradske da imaju atopy test al treba preporuka specijaliste

nek ti gastrička napiše, jel to problem?možda možeš i mejlom je pitat
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.11.2014. at 20:06

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne odgovaraju na mail , gastro mislim. Budem ju pitala na kontroli.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima tko za preporuku neki učinkoviti lijek za sinuse...
    Već preko 6 tjedana me muče.
    Popila Klavocin, Azitromicin... Samo kratkotrajna poboljšanja od par dana i.opet iz početka.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni jedino pomaže redovno ispiranje slanom vodom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čišćenje nosa s slanom vodom i inhalacoje s mitrom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kalcij, ćešnjak c-vitamin

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jelena, pojasni oba posta pliz.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ćišćenje nosa s rhinohornom http://www.yogaprosess.com/croatia/userguide.html

posle u onaj inhalator koji si valjda kupila staviš4-5ml fiziološke +2-4 kapi mitre eteričnog ulja http://www.etericnaulja.net/etericna...il-acetat.html

popiš čašu vode u kojoj je tableta kalcija možeš i tu stavit C-vitamin , namažeš putar na kruh i staviš ćešnjaka, sve skupa zaliješ s toplim čajem od kadulje,
    staviš topli oblog na glavu i otpočineš

( vidi se prije da sam pisala na mobtel)

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mene sinusi muce od ljetos, klima me propuhala. Pocela sam uzimati cinnabsin, za sad mi je bolje, vidjet cu kad prestanem uzimati hoce li se vratiti...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad kuzim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jozing kapi, meni to najbolje djeluje na sinuse (kad su već začepljeni). Probala sam svašta al jedino ovo mi raščisti sinuse u kratkom periodu. Na biljnoj bazi su, ali dosta jake (prvi put sam imala osjećaj da mi je mozak pročišćen . Mislim da ih drže samo biljne ljekarne (ja sam ih kupila u ljek. Lavanda mia, vjerojatno imaju i druge...).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima ih i u nekim normalnim

je ko da će ti možak otić

treba se pridržavati uputstva, i bilo bi dobro da dozira neko drugi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jucer sam ih kupila, slijedila upute, ali je nos bio tako zastopan da nisu prodrle. Samo su stajale u nosu, pa sam ih nakon nekog vremena ispuhala.
    Kasnije se sam malo odstopao, sinoć sam stavila Olynth, pomoglo za noć.
    Večeras cu probati opet s Jozing.
    Ima dugotrajno djelovanje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jozing moraš 7 dana imat u kontinuitetu, pa onda pauza pa opet ponoviti, najbolje je staviti 2kapi odjednom onda će proraditi nos, naravno bilo bi dobro prije očistiti s rhinohornom

http://www.kapi-za-sinuse-jozing.hr/...task=view&id=6

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, to sam čitala. Zanima me da li nakon primjene kapljica slijedi period odstopanog nosa/sinusa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni da

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene samo olinth drzi nazalost, uvijek se navucem i onda skidam u crikvi prek ljeta

Sent from my iPad using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm kod nas ih nema nigdje. Koliko kostaju ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ko jozing
    Cca 30,40 kuna

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi bili danas kolektivno na kontrolama. Najstarijem je prebacio flixotide sa 50 na 125. Jel se taj onda placa ili ne na kraju? Cca?
    Malenu je skinuo sa melartha, stavio na aerius jer joj stalno oke suze i nos curka, svrbi ju sve i ima na kozi svasta i pojacao flix.
    Najmanji ima negativan prick na grinje, trave, mlijeko i bjelanjak i izvadena mu je krv pa cemo vidjeti. Ali svr ide u prilog astmi

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Placa se, 15 -20 kn ..kod kog ste vi?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Richtera

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nakon 2tj smanjene doze flixot.sada bi trebali skroz ga ukinuti (cijelu godinu je na flixo.osim pauze po ljeti) i bili na kontroli i pedijatra pitali da li sada prekidamo s terapijom on kaze ne! Jer kao viroze haraju i dijete mora biti zasticeno. A njegov specijalist alergolog i pulmolog kaze da mu flixo niti ne pomaze
    .. i sad je kao odluka na meni!!! Ljuta sam strasno!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

E pa ovo mi super. I sad budi pametan. Cuj moj mali je isto tako na flixotidu. Ne vidim da mu nes pomaze. Mozda i ja imam krivu percepciju lijeka ali on je ovaj mj treci put u virusnom stanju. Ja nekako ocekujem da se to svede na 1virozu/mj al ocito trazim previse. Znam djecu na istoj terapiji....redovito u vrticu i sve pet a mi eto nikako...stalno imam osjecaj koda ta terapija nije pogodena. Kad sam to spomenula dr reko mi je kad su virusi u igri.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nnnnnn
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.12.2014. at 18:55

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Uz virus ide ventolin jer ga napadne kasljuckanje iritirajuce da dode u stanje hvatanja zraka. I ja se pitam onda cemu terapija na kojoj smo i dvije upale pluca imali u par mj

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ima tko za preporuku neki učinkoviti lijek za sinuse...
    Već preko 6 tjedana me muče.
    Popila Klavocin, Azitromicin... Samo kratkotrajna poboljšanja od par dana i.opet iz početka.
    saljem ti pp vezano za to, moze?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Ja radim po svom , sa flixo, sa seretidom,singulairom il bez njih uvijek isto. Dobiju sa svakom virozom i prehladom bronhospazam svejedno , onda ja izmedu njih ni ne drzim na nicem neg krenem s terapijom kad krene viroza. Mislim cemu bit na ozbiljnom lijeku koji ga ne stiti od brnhospazama . Naravno sto vise doktora ukljucim svaki kaze drugacije. Cak ni u dg nisu suglasni.oJa vjerujem samo dr u ck. Al njega nemam pri ruci prek godine pa radim sto mislim da je najbolje. -po sredini.u ck sam stekla jako dragocjena iskustva i to mi je nezamjenjivo kod raspoznavanja sta i kako i kada.
    To ne savjetujem nikom, posebno ne alegocarima s pravom astmom koju ja mislim da moje nemaju jer nemaju dokzanu alergiju na disne alergene

Posljednje uređivanje od lunahor : 04.12.2014. at 19:23

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Po rihteru ako nema alergije nema astme, ako ima alergije i jedna bronhoopstrukcija ima astme, al nema ni bronhoopstrukcija bez alergija nakon 7 godine, pa neznam di smo onda mi :lol
    Nema alergije a ima bronhoopstrukcije a imamo 12,5 g

Posljednje uređivanje od lunahor : 04.12.2014. at 19:25

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ne znam, ja sam pitala dali je moguce da maleni nema kao stariji astmu pa je rekao da je to skoro pa nemoguce obzirom na vec 4 opstrukcije od njegovog 3. do 7. mjeseca zivota
    A veliki je dijagnozu dobio nakon 2.5 god konstantnog kaslja, bronhoopstrukcija, laringitisa i potvrde alergije na grinje. Nakon dijagnoze je dobio terapiju i dijete se preporodilo (flixotide).Kod malene je vec ranije dijagnosticirana jer je ona do 9.mjeseca svog imala 8 ili 9 opstrukcija, uz to joj suze oci i nos curi, ad divlja, klasican alergicar. Ne znam kako je kada je rjede.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo ja mislim ako sam dobro brojala na 7 opstrukciji bili nedavno ove godine...a cijelu godinu na flixo. Alergija nema niti astme.... maaa ludnica

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo ja mislim ako sam dobro brojala na 7 opstrukciji bili nedavno ove godine...a cijelu godinu na flixo. Alergija nema niti astme.... maaa ludnica

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lunahor, je li ti kužiš taj dio vezano za "nema astme ako nema alergije" na što je tu mislio? Mora biti povećan ukupni ige? Ili se mora uspostavit neka veza astmatskih epizoda ili alergija? Pls help ako znaš i malo mi to pojasni. Naime, mislim da moju zovu "bronhijalna astma", uglavnom je trigerirana infektima zimi, nismo primijetili (zasad) nekih reakcija na pelud ili na nešto drugo, iako su me na srebrenjačkoj školici upzorili da trebamo, bez obzira, maknuti što više alergene (tipa prašina itd.) iz okoliša.

Guglam na netu neku user-friendly info, nalazim na wikipediji samo na klasifikaciju vrsti astme po težini, onda pak na nekim siteovima ipak i ove po vrsti, stila alergijska i nealergijska, ovo:

Despite the far reaching effects of asthma, much remains to be learned about what causes it and how to prevent it. Although asthma can cause severe health problems, in most cases treatment can control it and allow a person to live a normal and active life.

• Allergic (extrinsic) asthma (asthma symptoms triggered by an allergic reaction): Characterized by airway obstruction and inflammation that is at least partially reversible with medication and is always associated with allergy. Allergic asthma is the most common form of asthma. Many of the symptoms of allergic and non-allergic asthma are the same (coughing, wheezing, shortness of breath or rapid breathing, and chest tightness). However, allergic asthma is triggered by inhaling allergens such as dust mites, pet dander, pollens, mold, etc. Through a complex reaction, these allergens cause the passages in the airways of the lungs to become inflamed and swollen. This results in coughing, wheezing and other asthma symptoms.

• Non-Allergic (intrinsic) asthma (asthma symptoms triggered by factors not related to allergies): Like allergic asthma, non-allergic asthma is characterized by airway obstruction and inflammation that is at least partially reversible with medication, however symptoms in this type of asthma are NOT associated with an allergic reaction. Many of the symptoms of allergic and non-allergic asthma are the same (coughing, wheezing, shortness of breath or rapid breathing, and chest tightness), but non-allergic asthma is triggered by other factors such as anxiety, stress, exercise, cold air, dry air, hyperventilation, smoke viruses or other irritants. In non-allergic asthma, the immune system is not involved in the reaction, as with allergic reaction.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.12.2014. at 10:39

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa rihter ( jedini) tvrdi da ako djeca il odrasli nemaju dokazanu alergiju nemogu imati astmu vec samo bronhitise ali i da takvi bronhitisi mogu biti samo do skole. Dakle po njemu dr krivo cuju i tumace nalaze buduci je nemoguce imat opstrukcije nakon 7 g a da nisu astma izazvana alergijom. Mi imamo 12 i pol, ige nnormalan a bronhoopstrukcije izmisljamo i mi i doktori.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •