Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Rekonekcija

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Mujica, uz svo dužno poštovanje moram ti reći da retorikom u zadnje vrijeme neodoljivo podsjećaš na Davora. Tvrditi da je nekoliko grana alternativne medicine "nebuloza" uvredljivo je za ljude kojima je upravo to pomoglo da se izliječe. Kad bih ti spomenula kakve sve metode su pomogle ljudima da ostanu živi narušila bih njihovu privatnost jer su terapije vrlo specifične i nažalost to ne smijem napraviti. Ne razumijem kako um jednog zdravstvenog radnika može biti toliko strahotno zatvoren za sve ostalo osim za ono čime se bavi i pokušavam zamisliti kako bi medicina izgledala da nisu postojali ljudi otvorena uma. Vjerujatno bi još uvijek bili na nivou ranara-barbirnika. Znaš, moram ti reći da se bojim tako rigidnih stavova ljudi i ne osjećam se dobro pri pomisli da takvi ljudi rade u zdravstvu. Bez uvrede, molim. Znam da te tako naučila "škola", ali čovjek bi trebao promišljati korak dalje od onog što je naučio. Uostalom, znanost počiva upravo na promišljanju.
    Kao što je već više puta rečeno na ovoj temi, rekonekcija, homeopatija, bioenergija i neke druge "alternative" su nebuloze u smislu načina na koji oni koji ih prakticiraju objašnjavaju njihovo djelovanje i prodaju ljudima u nevolji. Isto tako je višekratno rečeno da nekome i to može pomoći. Ali zasigurno ne pomaže na način na koji oni koji to prakticiraju govore. Također, uz nebulozna objašnjenja načina djelovanja, oni koji to prakticiraju tvrde da pomaže i liječi. To se smije tvrditi samo za postupke koji pomažu i liječe bolje od placeba.
    Sve dok nema dokaza da je uspješnost tih postupaka bolja od placeba, tvrdnje o djelotvornosti su jednostavno neistinite.

Kad bi svi razmišljali kao ja ne bismo bili na razini ranara-barbirnika, nego bi bili otprilike na istoj razini na kojoj smo sada, s tim da bi za svu "alternativu" imali podatke iz kvalitetnih istraživanja o djelotvornosti te bi djelotvorne "alternative" postale službena medicina a nedjelotvornu alternativu ne bi prakticirao ni jedan liječnik.

Mene brine što neki ljudi koji rade s pacijentima, kao što kažeš za sebe, preporučuju pacijentima preparate nedokazane djelotvornosti kao što si učinila ovdje:
    http://forum.roda.hr/threads/6416-At...t=#post2701706

A ovo što si navela o liječnicima koje poznaš je sramota:
    Nisu svi zatvoreni. Poimence znam dva specijaliste i četiri liječnika opće medicine koji sebe i svoje ukućane liječe homeopatijom kao jedinom terapijom (poimence znam i dva liječnika homeopatske medicine kod kojih odlaze-da, to joj je službeni naziv i postoji studij homeopatije!-info za Mujicu ako je to zaboravio, a završavaju ga i njegovi kolege i napuštaju medicinu u koju on jedino vjeruje ). U isto vrijeme rade svoje konvencionalne poslove i pacijentima prepisuju lijekove na recept jer im je to posao i tako hrane obitelj.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.12.2014. at 09:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •