Posljednje uređivanje od maca papucarica : 05.12.2014. at 11:26
Draga, ovaj recept potječe od južnodalmatinske grane obitelji mm-a i sigurno nije prošao kontinentalnu doradu. Nastao je tako što neki nisu imali za veliki komad mesa koji se špika, pa su se snalazili s malim komadićima. Nema luka u ovom umaku, što je mnogima dobrodošlo. Naravno da to nije prava nego LAŽNA pašticada. Junetina a la wild je s lukom i mrkvom je drugo - radim i to (zapravo češće, jer ja sam Koprivničanka i gravitiram austrougarskoj kuhinji), ali nije ovdje tema. Evo mog recepta za lažnu pašticadu - vrlo je jednostavan.
1/2 -3/4 kg šnicla (telećih ili junećih, mogu biti deblji) prepržim na masnoći u otvorenom ekspres loncu da uhvate koricu s obje strane da zadrže sočnost, pa zalijem umakom od pasirane rajčice, žličice senfa, malo soli i prošeka (ne preslatkog). Dodam papar, nekoliko suhih šljiva, klinčića, komadić lovorovog lista, eventualno dolijem malo temeljca ako je premalo tekućine i ako imam viška juhe, zatvorim ekspres lonac i za pol sata stvar je gotova.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.12.2014. at 11:45