Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: Pašticada

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, a kad se nareže meso na šnite i propasira umak, nije li umak pregust za još 2 sata dinstanja mesa u toču?
    meni se čini i da tog toča ima malo za tu svrhu. podlijeva li se još nekom juhom ili vodom?

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ok, a kad se nareže meso na šnite i propasira umak, nije li umak pregust za još 2 sata dinstanja mesa u toču?
    meni se čini i da tog toča ima malo za tu svrhu. podlijeva li se još nekom juhom ili vodom?
    Ne znam za druge ali ja podlijevam, ili temeljcem ili vodom, u sredini negdje ubacim vino. I u toj fazi kuhanja mi nije ploča na najjače, onako, tek toliko da krčka.
    Posljednje uređivanje od innu : 05.12.2014. at 14:08

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sjetila sam se ovog starog topica - ima negdje unutra i recept za pašticadu, ali vrijedi iščitati sve:

http://forum.roda.hr/threads/34886-%...matinska-spiza
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.12.2014. at 15:35

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sad ste me dodatno zbunile s ovim varijacijama.
    Moja mama je uvijek pravila onu kiselkastu pašticadu, mislim da joj je stajala u vinskom octu.
    Ali, sad ste me zaintrigirali sa ovim senfom. Rado bih to probala. Samo, može li senf dati mesu tu mekoću kao tekućina (ulje, ocat, vino...) ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ste me dodatno zbunile s ovim varijacijama.
    Moja mama je uvijek pravila onu kiselkastu pašticadu, mislim da joj je stajala u vinskom octu.
    Ali, sad ste me zaintrigirali sa ovim senfom. Rado bih to probala. Samo, može li senf dati mesu tu mekoću kao tekućina (ulje, ocat, vino...) ?
    Može. Probaj. U senfu ima octa. Zapravo, to mu je jedan od glavnih sastojaka: mljeveno sjeme gorušice, voda, ulje, ocat i sol = senf

Osim ovoga, ja koristim senf za marinade za roštilj - garantirano omekšava. I ajvar isto. Ali sad smo već previše otišli u širinu i odmakli se od pašticade. Ček malo da se vratimo: za klasičnu pašticadu koristi se salamura (pac) voda - crno vino- vinski ocat u omjerima 1:1:1, u tome meso prenoći.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se ovog starog topica - ima negdje unutra i recept za pašticadu, ali vrijedi iščitati sve:

http://forum.roda.hr/threads/34886-%...matinska-spiza
    joj, štrigica , baš mi je žao što je više nema na forumu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •