ok, a kad se nareže meso na šnite i propasira umak, nije li umak pregust za još 2 sata dinstanja mesa u toču?
meni se čini i da tog toča ima malo za tu svrhu. podlijeva li se još nekom juhom ili vodom?
ok, a kad se nareže meso na šnite i propasira umak, nije li umak pregust za još 2 sata dinstanja mesa u toču?
meni se čini i da tog toča ima malo za tu svrhu. podlijeva li se još nekom juhom ili vodom?
Sjetila sam se ovog starog topica - ima negdje unutra i recept za pašticadu, ali vrijedi iščitati sve:
http://forum.roda.hr/threads/34886-%...matinska-spiza
Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.12.2014. at 15:35
Sad ste me dodatno zbunile s ovim varijacijama.
Moja mama je uvijek pravila onu kiselkastu pašticadu, mislim da joj je stajala u vinskom octu.
Ali, sad ste me zaintrigirali sa ovim senfom. Rado bih to probala. Samo, može li senf dati mesu tu mekoću kao tekućina (ulje, ocat, vino...) ?
Može. Probaj. U senfu ima octa. Zapravo, to mu je jedan od glavnih sastojaka: mljeveno sjeme gorušice, voda, ulje, ocat i sol = senf
Osim ovoga, ja koristim senf za marinade za roštilj - garantirano omekšava. I ajvar isto. Ali sad smo već previše otišli u širinu i odmakli se od pašticade. Ček malo da se vratimo: za klasičnu pašticadu koristi se salamura (pac) voda - crno vino- vinski ocat u omjerima 1:1:1, u tome meso prenoći.