Pokazuje rezultate 1 do 50 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Evelina, i što se događalo poslije?
    Onda je dalje išlo...a išlo je teško.

Dakle, moj minus je tad zatvoren. To sam se isto izmaltretirala da mi naprave. Morala sam pisati rukom pisanu izjavu da ne želim minus i navesti razlog zašto. Pa sam napisala "jer to tako hoću" kao razlog. Pa su ga zatvorili.

Onda sam išla napasti Diners, a to je bilo ful teško, jer sam stalno imala cca 12-15 000 troška na kartici. Dio se uvijek sastojao od 6 000 keša dizanih na bankomatima (da uopće mogu platiti račun ) pa sam se prvo morala odvići od dizanja love, odnosno disciplinirati da dižem manje, a ne u punom iznosu. To je tada bilo izvedivo jer sam imala 2 500 kn više koji je prije išao u minus, a sad je išao na karticu. Ali sam morala i od kartice se odvići, jer je meni tada bila navika naprosto sve vući na Diners, a onda plaću samo prebaciti na karticu. Pa sam pazila da nemam ništa kod sebe, ni novac ni karticu.

Onda je tako išlo par mjeseci, dok nisam karticu svela baš na nulu i odvikla se njom plaćati automatski.

Onda je išao minus od muža, a njegov je bio velik, bio je između 18 - 24 000 kn. To je napadano u ratama. Svaki mjesec kad je dobio plaću, odmah je otišao u banku i tražio da mu se minus smanji za dvije tisuće. I to smo dugo guslali.

Al je 5 000 ostalo nedirnuto.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Onda je dalje išlo...a išlo je teško.

Dakle, moj minus je tad zatvoren. To sam se isto izmaltretirala da mi naprave. Morala sam pisati rukom pisanu izjavu da ne želim minus i navesti razlog zašto. Pa sam napisala "jer to tako hoću" kao razlog. Pa su ga zatvorili.

Onda sam išla napasti Diners, a to je bilo ful teško, jer sam stalno imala cca 12-15 000 troška na kartici. Dio se uvijek sastojao od 6 000 keša dizanih na bankomatima (da uopće mogu platiti račun ) pa sam se prvo morala odvići od dizanja love, odnosno disciplinirati da dižem manje, a ne u punom iznosu. To je tada bilo izvedivo jer sam imala 2 500 kn više koji je prije išao u minus, a sad je išao na karticu. Ali sam morala i od kartice se odvići, jer je meni tada bila navika naprosto sve vući na Diners, a onda plaću samo prebaciti na karticu. Pa sam pazila da nemam ništa kod sebe, ni novac ni karticu.

Onda je tako išlo par mjeseci, dok nisam karticu svela baš na nulu i odvikla se njom plaćati automatski.

Onda je išao minus od muža, a njegov je bio velik, bio je između 18 - 24 000 kn. To je napadano u ratama. Svaki mjesec kad je dobio plaću, odmah je otišao u banku i tražio da mu se minus smanji za dvije tisuće. I to smo dugo guslali.

Al je 5 000 ostalo nedirnuto.
    i što kad bi se dogodilo ono nešto nepredvidivo i fakat vam treba novac pred kraj mjeseca za npr. hranu ili neki zdravstv. pregled a minusa nema.

Šta ste posuđivali od nekoga ? ( jer ne možeš ipak predvidjet sve troškove unaprijed)

ne znam ja se ne bih usudila ukinut minus, eventualno ga smanjit to DA.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i što kad bi se dogodilo ono nešto nepredvidivo i fakat vam treba novac pred kraj mjeseca za npr. hranu ili neki zdravstv. pregled a minusa nema.

Šta ste posuđivali od nekoga ? ( jer ne možeš ipak predvidjet sve troškove unaprijed)

ne znam ja se ne bih usudila ukinut minus, eventualno ga smanjit to DA.
    Pa za vanredne slučajeve postoji tih 5 000.

Moj minus je ionako bio manji od toga.

A u banci u kojoj sam tada bila (a i još sam) minus su odobravali unutar 24 sata. Stvarno ga ne bi bilo teško dobiti. Ja sam se morala ograničiti tada, razumiješ? Meni je kroz prste ne curilo, već lijevalo, sve što sam imala, trošila sam.

Morala sam se prvo doslovno lišiti toga.
    Posljednje uređivanje od Evelina : 15.12.2014. at 15:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa za vanredne slučajeve postoji tih 5 000.

Moj minus je ionako bio manji od toga. :D

A u banci u kojoj sam tada bila (a i još sam) minus su odobravali unutar 24 sata. Stvarno ga ne bi bilo teško dobiti.
    a tako sad mi je jasno

btw jel to možda ZABA, ja sam kod njih

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

eh da meni za te moje vanredne slučajeve treba onda (2-3 putovanja) 10-15.000 kn sa strane.
    Jok, nisam ja takav majstor.
    Ova moja metoda mi je više suitable for my profile, dobivam kamate/prirast na novč.fondu i onda po potrebi uzimam od tamo i prebacujem na tekući.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.12.2014. at 15:17

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eh da meni za te moje vanredne slučajeve treba onda (2-3 putovanja) 10-15.000 kn sa strane.
    Jok, nisam ja takav majstor.
    Ova moja metoda mi je više suitable for my profile, dobivam kamate/prirast na novč.fondu i onda po potrebi uzimam od tamo i prebacujem na tekući.
    Putovanja ne spadaju u vanrednu kategoriju. :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Putovanja ne spadaju u vanrednu kategoriju. :D
    ne znam sirius jesi me razumjela, to nisu putovanja za gušt nego ULOG u našu budućnost. Ne mogu sad ovdje previše o tome.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam sirius jesi me razumjela, to nisu putovanja za gušt nego ULOG u našu budućnost. Ne mogu sad ovdje previše o tome.
    Niti ne moras, ali i dalje ne spadaju u tu kategoriju.

to spada pod plansku edukaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •