Pokazuje rezultate 1 do 50 od 330

Tema: Radimo li previše za svoju već prilično veliku djecu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme što ste se raspisale o čarapama... nikad mi to nije prošlo kroz glavu, a neke od vas toliko živcira. Nije da nema sfrkanih loptica ili 3 dijela u jednom, ali nikad niti jednom nisam ništa pomislila o tome - vidim - razdvojim - ubacim.

Nego, da krenem u natjecanje najšporkija forumašica .

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima sad to stanje zena. Nije da šećem okolo s krpom po kući cijeli dan, ali imam dojam da se neke stvari jednostavno moraju napraviti, oduzimaju određenu količinu vremena, dosadne su, ali jbg, tu su. Znači li to da vi koje ste u zenu to ne radite? Oblačite prljavu robu i sebi i djeci, jedete iz prljavog suđa, kupate se u prljavoj kupaoni, sjedite na prljavoj školjci? Prosvijetlite me, i ja bih bila zen
    Na dosta ovog bi odgovorila sa "da". Evo nekih primjera.
    Oblačim djeci "prljavu" robu. Mora biti turbo prljavo, mokro, blatno, zaliveno da bi nakon jednog dana išlo u pranje. A imaju cca 2 i 4 god.
    Idu čak takvi i u vrtić. Realno, donji dio trenirke mu je nakon jednog dana puzanja i valjanja po podu u vrtiću "vidno prljav na koljenima". Sasvim nevažno, ide i sutra u njoj. Nema pranja 5 trenirki tjedno. Nije ekološki .

Ne jedem iz prljavog suđa, ali zna se dogoditi da prljavo suđe stoji 24 sata.

Šporet (nemam ploču, nego onaj obični sa 3 plinska ringa i rešetkom) perem jednom tjedno. Što znači prebrišem spužvicom bez ribanja onih ružnih zagorenih dijelova. To 2-3 puta godišnje. Nema smisla česće, isto je za 2 dana.

Pločice iznad šporeta 1 mjesečno. Priznajem, to mi je i najgadniji i najmasniji dio kuće, ali i najbesmisleniji posao. Nemrem to nabrisati koliko se to može zamastiti. Kuham svaki dan, i tom djelu pločica nema pomoći u ovom životu, bit će masne valjda zauvijek. Malo im konkurira onaj dio pločica kod sudopera i sasušene pošpricane mrlje od vode, no to mi nije toliko gadno, puno rjeđe primjećujem.

Je li kada koja se pere 1x tjedno prljava? Pa ponekad je.
    Wc, uh wc... Sve je bilo u redu dok jedan dan mali nije došao iz vrtića i rekao da on od sad piša stojećki kao drugi dečki, a ne sjedečki kako sam ga ja naučila. Još da ga ujutro pridrži i otvori oči dok piša... ovako, još jedna u nizu stvari oko kojih moram postizati zen. Nekad mi upali ako samo zatvorim vrata od wc-a.
    Krevetninu mijenjam 2 puta mjesečno, nikad svaki tjedan.

Ovo drugo je standardno... lusteri 2 x godišnje, prozori 3 do 4 puta godišnje. I tako... Pomislim nekad, oh, mogla bi oprati prozor, ali me začas prođe. I kad ih operem prekrasno mi bude otprlike jedan dan. Nakon toga upadnem u živčanozu "moram ih prebrisati opet i opet i opet da osjetim tu sreću". Ko ovisnost. Nikad kraja. Samo još ovo, samo još ovo, a savršena čistoća/sreća nedostižna.

Ali ja sebi uopće nisam prljava. Ja sam si osrednja do normalna. I imam dosta frendica u sličnom điru kod kojih mi je najnormalije vidjeti hrpu suđa ili dobar set prašine na komodi... ali brate imam i ovih drugih . Zapravo se puno ugodnije i opuštenije osjećam kod ovih prvih. Kod ovih drugih nisam još ni popila kavu, ona već pere šalicu.

I još ću vam nešto priznati. Htjela sam biti poput ovih drugih. Da je sve lijepo čisto. Ali mali klinci, sama s njima, stalno vrište... sretna sam ako skuham, a ne da još brišem šporet... pa sam radi mira sama sa sobom morala prijeći na dark side.

Htjela sam još dodati na temu... zašto sabotiram nastojanja da se na djecu prebaci dio odgovornosti .
    Zato što mislim da, ako radimo previše za našu djecu, to je samo zato što previše radimo sve to skupa. Smanjimo poslove pa ćemo se manje živcirati oko dijela koji treba njima prenositi, jer neće biti tako puno toga za dijeliti.

Zapravo... nemam uopće ništa protiv toga koliko netko želi održavati svoj prostor, dok mene ne uspoređuje sa sobom.

Ali, ako u jednom kući majka radi sve baš sve, i strašno je opterećena i umorna, i ide joj na živce što ona sve mora, a njezini (dovoljno veliki ukućani) ništa ne preuzimaju... mislim da odgovornost ukućana nije jedino pitanje o kojem se treba razglabati. Nego i popis majkinih zaduženja. Opet ću o mojoj frendici... jednoj... za vrijeme srednje i faxa joj je mama prigovarala da joj pomogne jer je koma, a ova joj je rekla da tko ju tjera da radi sve to što radi.

Isto je i meni rekao mm. Napravila sam popis poslova, samo dio ih je priznao kao nužne. Ostale su mu spadale u kategoriju "nevažno, rijetko, 1x godišnje". Ono, ako želiš peglati kuhinjske krpe, mislim da je to za našu obitelj potpuno irelevantno. Ako to hoćeš raditi, to spada u kategoriju "tvoja zabava", a ne nešto zbog čega me možeš tlačiti "ja radim sve" jer su ispeglane kuhinjske krpe potpuno nebitne.

Mislim da je sasvim legitimno da obitelj (mm, djeca) majci "koja radi sve" upute pitanje radi li to "sve" za njih ili za sebe samu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam još dodati na temu... zašto sabotiram nastojanja da se na djecu prebaci dio odgovornosti .
    Zato što mislim da, ako radimo previše za našu djecu, to je samo zato što previše radimo sve to skupa. Smanjimo poslove pa ćemo se manje živcirati oko dijela koji treba njima prenositi, jer neće biti tako puno toga za dijeliti.
    Već citiram i samu sebe...
    Sabotiram i zbog toga, da što im manje znanja o čišćenju prenesemo, buduće generacije će manje čistiti.
    Ozbiljno bi se zalagala za takav pokret. Stalno se priča o tome kako mediji daju iskrivljenju sliku o tome kako izgleda stvarna žena. Ja sam i za to da se ukine medijska slika lijepog, uređenog i čistog kućanstva.

Pustit ću vas sad, idem spavati.

I nemojte zamjeriti, kao što ja ne volim kad me pljuju zbog mojih navika, nisam imala namjeru ni nikoga pljuvati zbog drugačijih navika.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa da ta slika savršenog doma je kao i operirana starleta nešto s čim se ne treba uopće zamarati osim možda u smislu da suosjećaš s jadnom osobom koju je to snašlo.
    kad ljudi izgube smisao svojeg života onda ga traže u uspoređivanju s drugima. Više ne znamo biti zahvalni kad smo zdravi, vitalni u skladu s godinama, jok moramo imati pločice ko ova, kosu ko ona.... Tako muški sa svojim, mi sa svojim glupostima. A sve je to utrka bez kraja. Trebamo čistiti toliko da je stan čist i uredan i da se u njemu može nesmetano živjeti. A netko će za to morati glancati listove palme i prati stropne prozore, neko samo prebrisati pod i pustiti perilice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •