Oko sebe imam dosta frendica i poznanica koje su Roda đir i imaju pozitivno ili neutralno mišljenje o Rodama.
No, često se susrećem upravo sa stavovima koji su slični ovima u članku i to najčešće kod onih mama koje se zbog svojih izbora u majčinstvu zbog Rodinog djelovanja osjećaju ugroženo. To su klišei, ni mi nismo bile dojene/gledale smo tv/nismo se vozile u AS itd. pa što nam fali. Jedan dio njih lijen je uopće pogledati što i kako Roda radi pa se izvlače na neodgovorno rađanje doma, jedenje posteljice, bespelenašenje... Baš sam nedavno imala razgovor sa frendicom koja je prilično obrazovana, više manje je s obje curke radila gotovo sve što i ja, ali Rode ne može smisliti.
Ako su to osobe do kojih mi je stalo (poput nje) ili mislim da se isplati razgovarati, onda krenem objašnjavati, a osim toga, i ja sam Roda pa sam, eto, na jednokratnim pelenama, cijepim, rodila sam u bolnici i sl.
Međutim, mnogima u okolini i ja sam ekstrem - dojim (blago tebi kad imaš mlijeka, ovo ponovo posvuda slušam!!!!), nosim, nema tv-a za bebe, zdrava dohrana i samohranjenje itd. E, da, i čitam. A to je isto ekstremno jer sve što trebaš znati znaju već tvoja starija sestra, majka ili baka, ili susjeda....

U biti, nisam ništa novo rekla, ali nikad nisam forumašila na ovu temu pa si malo dajem oduška.

Eh, da, na FB-u sam lajkala Klokanicu. Povremeno virnem u komentare. Ajme, čega tamo ima.