Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 454

Tema: Imunološke pretrage 2

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kariogram ti nece ni jedan dr preporucit a kamoli dat uputnicu ako nemas 3 spontana....ja sam jedva dobila a vidis potpis. A dobila sam na temelju svoje osnovne bolesti hemoglobinopathia f po kojoj imam pravo bez obzira na pobacaj. Cak mi je i dr u bolnici rekao da ne vjeruje da cu dobit uputnicu al eto jesam. Ima hrpa imunoloskih pretraga prije kariograma ! Od te trombofilije na dale. Lac acl....ma hrpa kojoj nema kraja u nabrajanju

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A terapije za los kariogra nema jer su u pitanju kromosomi a njih ne moze nitko popravit

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

orange80,

imaš li noviji nalaz FSH?

kada povišene vrijednosti FSH počnu varirati iz ciklusa u ciklus, to je nalaz koji ukazuje na iscrpljivanje jajnika. ako nisi već napravila, učini nalaz amh, i neka ti prebroje antralne foluikule kroz ciklus-dva. takav FSH koji varira neće se sniziti i vratit tim niživ vrijednostima, već će samo rasti.

na žalost, uz visok FSH, vjerojatno će i zaliha jajnih stanica i broj antralnih folikula biti na niskim razinama i to je gotovo sigurno uzrok nemogućnosti zanošenja kod vas, plus muški faktor kojeg si opisla kao "lošiji spermiogram". (koliko je loš speriogram? možeš li nam napisti što piše na nalazu?)

vi ste par koji nije imao spontane pobačaje i imate 2 zdrave djece tako da je sigurno je da imate i uredne nalaze kariograma. na pretrage kariograma vas radi toga nitko neće poslati jer se broj i izgled kromosoma svake jedinke određuje u času oplodnje i ne mijenja se kroz život.

ti možeš napraviti osnovne koagulacijske pretrage, to radi svaki biokemijski laboratorij. (ili proširene koagulacijske pretrage koje rade bolnički labosi)

za gensko testiranje, tj određivanje polimorfizma određenih gena koji mogu biti uzork trombofilije, isto nema potrebe jer ste par koji nije imao sponatane i ima dvoje djece (pretpostavljam rođene u terminu)

jeste li se odlučili za postupke izvantjelesne oplodnje?

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

a rade se kariogrami i bez 3 spontana...ali u tom slučaju najčešće šalju, da. uputnice se često teže dobivaju jer je pretraga skupa, a Hr zdravstvo u očajnoj situaciji s lovom...

sorry orange, nisam znala da već imaš djecu

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    orange80,

imaš li noviji nalaz FSH?

ti možeš napraviti osnovne koagulacijske pretrage, to radi svaki biokemijski laboratorij. (ili proširene koagulacijske pretrage koje rade bolnički labosi)

za gensko testiranje, tj određivanje polimorfizma određenih gena koji mogu biti uzork trombofilije, isto nema potrebe jer ste par koji nije imao sponatane i ima dvoje djece (pretpostavljam rođene u terminu)

jeste li se odlučili za postupke izvantjelesne oplodnje?
    tnx cure.
    ovo mi je jako korisno.

inače, ovo mi je ciklus kada ću obnoviti nalaze:
    fsh i ostalo vaditim sutra, a antralce 8 dc.

ANALIZA SPERMIJA
    Volumen (ml) [ref.≥1,5] 6
    Ukupan broj spermija (10 /ejakulatu)[ref.≥39) 39
    Koncentracija (10 /ml) [ref.≥15] 6,5
    Ukupno pokretnih (% PP + P ) [ref.≥40] 23,08
    Progresivno pokretni (% PP) [ref.≥32] 7,69
    Pokretni (neprogresivno) (% P) 15,38
    Urednih morfoloških oblika (%) [ref.≥4] 17,33
    Vitalnost (% živih spermija) [ref.≥58] 60,00
    Nepokretni (% NP) 76,92

S tim da spermiogram dosta varira,a ovaj je najlošiji.

Što se MPO tiče, mogu reći da istovremeno još razmišljamo, ali se i intenzivno spremamo.

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku

sorry orange, nisam znala da već imaš djecu
    sorry tebi, ja sam se očito nejasno izrazila.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 21.01.2015. at 11:08

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

orange nevezano uz temu, jel tm radio briseve i kulturu ejakulata?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    orange nevezano uz temu, jel tm radio briseve i kulturu ejakulata?
    je, to je sve ok.
    jel si mi htjela ukazati na nešto konkretno?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    je, to je sve ok.
    jel si mi htjela ukazati na nešto konkretno?
    pa jako je mala koncentracija, bar u ovom koji si prepisala. a volumen je poprilicno velik, to ponekad ukazuje na upalu prostate. ali ako je ejakulat sterilan ili fiz. flora onda je to ok.
    isprike moderatorima na offtopicu.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zna li netko gdje se u HR mogu izvaditi NK stanice? Izgleda kako su mi rekli da imaju neke koje vade na VV, ali su te iz krvi i nisu to te koje nama trebaju? Naime, nakon jedne biokemijske i jedne kiretaže, dodajem nažalost još jednu kiretažu...čekala sam 1uzv. da objavim trudnoću da ne dižem prašinu opet prerano, ali eto opet...Napravili smo prije kariograme, prošireni koag..., antifosfolipidna antitjela, nasljedne činbenike trombofilije, sve ok iako mi sad dr. na nalaz PAI homeozigot 5G kaže pa vi imate trombofiliju? Drugi tvrdi da nemam, pa sad ni to neznam? Inače sam bila na heparinu svejedno od transfera i pijem eutirox isto samo zbog držanja TSH nisko (0.25 je sad) i da dignemo FT4 jer je opet i pored tableta na samo 15, jer su antitg pokazali blagi rast( ref 40) kod mene 41 i to nisam još shvatila šta s tim...mislim da sam sad malo izletila pa da se vratim NK stanice one koje su nama bitne i šta još da molim kao pretragu (osim godina) ako tko zna i gdje? Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da mozes vaditi na rebru...

Jako mi je zao zbog gubitka

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da mozes vaditi na rebru...

Jako mi je zao zbog gubitka
    Hvala
    Da, pardon piše na početku ovo pdf-a Rebro, ali mi tvrde da to nisu one NK stanice koje su nama bitne?

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mislim da je moja prijateljica isla vaditi NK stanice u klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljevic i nije se trebal narucivati. Da nike imala uputnicu platila bi 2100 kn.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Frćka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    Da, pardon piše na početku ovo pdf-a Rebro, ali mi tvrde da to nisu one NK stanice koje su nama bitne?
    Probaj u kb dubrava
    http://www.kbd.hr/odjeli-zavodi-klinike/lab/pretrage/
    Mozes ih nazvati ili poslati mail preko kontakt obrasca, meni su se brzo javili.

Ili mozda vinogradska?
    Posljednje uređivanje od bubekica : 26.01.2015. at 10:46

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam ih (nk stanice) svojevremeno radila na rebru... prije 5 godina.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ok, tnks svima, zvat ću sve redom.
    Niš mi više ni ne pada na pamet osim il sam pehista zbog godina il ovo s tim NK stanicama!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Postoji li neko rjesenje ako su nk stanice u pitanju?

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Postoji li neko rjesenje ako su nk stanice u pitanju?
    Za sad sam dobila odgovor da je bolje u to ne zalazit jer nema smisla, i ako sam dobro shvatila ne, ali ja želim znat ako je to to! To onda mijenja i mogućnosti, pa da krenemo razmišljat što prije u drugom smjeru ili šta već...

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

"Terapija IVIg-om, započeta tjedan dana prije transfera, može smiriti NKa, i smanjiti rizik od izostale implantacije".
    Tako piše, kao postoji, ali ko s tim uopće bavi?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Frćka mozda neke klinike van hrvatske bi bile pametnije. Da sam na tvom mjestu, nebi odustala nego trazila uzrok do kraja... Jos sam ti bila rekla da probas sa mikridelecijama Y kromisoma. Cudno mi je to da dodje do oplodnjevi implantacije a da se kasnije ne razvija. Ajd sretno ti zelim od srca!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Frcka kakav je sgram?
    Mislim da ivig nitko kod nas ne daje, daju evenutalno decortin, ali ne znam koliko bi to pomoglo.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Meni su također na sve nalaze uredne osim pai homozigot 5G svi potvrdili da je to nalaz za heparin ...Zagreb, Maribor i Rijeka svugdje isto mišljenje ...neovisno jedni o drugima

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Drama queen- i ja imam homozigot 5g a rečeno mi je da je to normalan nalaz? ??!? A ipak nije???? Na internetu sam tražila ali nigdje nije pisalo jasno što je uredno a što ne?!??

Molim vas brzi odgovor! Upravo čekam konzultacije pa da imam argument za Heparin!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I meni je receno da je homozigot 5g uredan nalaz.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ne znam cure, već sam ja pisala o tome i svi ste rekli da je to uredan nalaz ali ja ću u trudnoći na heparin zbog toga, tako u nalazu napisala dr na rebru, potvrdila dva mpo doktora i privatno sam tražila mišljenje hematologice u Mariboru ...svi mi rekli isto

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mene taj PAI vise izludjuje. Moj nalaz je PAI 1 heterozigot 4G/5G, a ACE DD Homozigot. Jedan dr smatra kako to nije za terapiju, blaza mutacija, drugi kako je to uredan nalaz... vec sam to i otpisala a sad vidim da neke trudnice za ovu mutaciju ipak primaju heparin. Ja sam u prethodnoj trudnoci iz predostroznosti uzimala aspirin, ne zbog ovih nalaza, koje tada nisam ni imala, vec zbog dva pobacaja. Uopste ne znam kome vise da vjerujem u vezi s tim.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam nalaze dobila u 12 mjesecu lani, ono kako su meni to objasnili je ovako - nitko ne može dokazati da je taj PAI I kriv za to što se u mom slučaju dogodilo (vidi se u potpisu) no događa se da se sve više žena s problemima u trudnoći javlja koje imaju SAMO taj nalaz "loš" i da se taj PAI I do sad nije toliko uzimao u obzir no sad s obzirom na te nalaze u zadnje vrijeme ipak se i zbog njega daje heparin. Nije to trombofilija zbog koje se inače u živoru mora biti na tabletama no u trudnoći pogotovo kad je "povijest bolesti" niz neuspjelih trudnoća ipak se daje heparin. Ja sam sad na andolu da se organizam navikne i kad dođemo do trudnoće idem na heparin.
    Iz razloga što nisam od ljekova nadala sam se da neću morati biti na inekcijama i zato sam i tražila ta pusta mišljena okolo ali svugdje sam došla do istog ...

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ali meni i dalje nije jasno kako mogu biti razlicita misljenja oko toga kakav se nalaz smatra normalnim? Homozigot, heterozigot, 5g/5g, 4g/5g?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne znam, meni iskreno nitko nije ni rekao da je to normalan nalaz, uvijek da to jest mutacija ...blaga ili ne ali da je mutacija.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Frćka mozda neke klinike van hrvatske bi bile pametnije. Da sam na tvom mjestu, nebi odustala nego trazila uzrok do kraja... Jos sam ti bila rekla da probas sa mikridelecijama Y kromisoma. Cudno mi je to da dodje do oplodnjevi implantacije a da se kasnije ne razvija. Ajd sretno ti zelim od srca!
    Meni je isto čudno da se kod nas svaki put svaka js oplodila i opet ovako, na 1uzv.shock...tražit ću to sigurno kad se dr. vrati s bolovanja, zato i skupljam šta sve da tražim, još malo i imamo oproštajnu od HZZO-a pa da još iskoristim za kakve pretrage...Hvala takođe

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Frcka kakav je sgram?
    Mislim da ivig nitko kod nas ne daje, daju evenutalno decortin, ali ne znam koliko bi to pomoglo.
    MM ima normo...stalno, sad mu je bio malo lošiji, ništa jako...pa zato mi je i dr. nema smisla valjda, ali ja bi tako htjela znat...poslala sam upit u kb dubravu jer su me prebacivali telefonski...napišem šta saznam

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I meni je receno da je homozigot 5g uredan nalaz.
    Meni je jedan dr. ovo zaokružio bez puno objašnjena kakav je to nalaz, kao da to je nešto pa s,mo za heparin, drugi da je on pogriješio da je nalaz uredan, a sad treći:"Pa vi imate trombofiliju"! Ja sam već luda, a svugdje čitam da je to uredan nalaz...ja sam bila svejedno na heparinu, znači nema veze s ovim što mi se sad desilo, osim ako nije premala doza ova od 2500 IU za preventivu...ja imam definitvno problema s cirkulacijom i uvjek mi je zima, bez obzira na trombofiliju da ili ne...andol sam uzimala isto sve do bete i onda stala jer mi je dr. i tako rekao do transfera samo, a ja sam bila produžila malo... sad više neznam jesam li trebala nastavit i s andolom, dali je heparin zamjena za andol poslije ili su to dva različita segmenta pa treba uzimati istovremeno...uf ja bi samo da znam, ali ako oni neznaju...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

meni je rečeno andol kao pripremu a kasnije kad čujemo srce da se kreće s heparinom

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ma to je sve tapkanje u mraku i meni je rečeno... ja bi da mi kaže netko ko zna, ovo s andolom i heparinom kako gdje bez obzira na dijagnozu svako nešto izvali pa ako upali...ja bi da mi netko kaže to zato što...kod nekog dr. je andol priprema do, kod nekoga cijelo vrijeme, heparin od transfera, drugi viče ne tek od SA...a da se usporedimo nebi našle uzorak da skužimo zbok čega i kad šta...mene će to u ovom sistemu izludit više

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam vjerovatno šašava ali meni je ovo čak zvučilo logično, andol razrijeđuje krv ...heparin također, s obzirom da se ne radi o teškoj trombofiliji uzima se andol, a s obzirom da naš HZZO heparin pokriva tek od KČS do tad se uzima andol a od tad heparin ...i tako će to kod mene ić ...možda ima drugih doktora koji misle drugačije a možda i ovisi o tome o kakvim se problemima radilo ...

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Čuj ja sam dobila heparin od transfera i kupovala sam ga, a hzzo bi mi ga dao tek od SA...to je po preporuci dr., zašto ja želim da mi netko točno kaže, mislim na dr., zašto jednoj ovako, drugoj onako, s istim tim dijagnozama ili bez njih uopće...to mene smeta, nisam ja tu da zaključujem i radim na svoju ruku iako se svodi sve na to i to znamo, ja bih htjela odgovore od dr. a ne gađanje pa šta bude...nemogu oni neznat pročitat nalaz na koji su nas poslali?!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

To stoji ali mislim da to nije problem samo ovoga, čitajući forum vidim da se puno toga radi ovisno o doktoru, općenito postupci, transferi, FEt-ovi ...liječenja ...svaki dr radi po svome ...čije je ispravno ili ispravnije ili manje ispravno - ne znam ali je tako, na temelju čega određuju nisam nikad ulazila, nekako ja to gledam na način da su oni doktori, da znaju što rade, ja se raspitujem, pokušavam saznati što više. Mislim da ovo nije čista matematika gdje je 2+2=4 i odatle te razlike ali bilo bi mi fora sve te doktore staviti u jednu prostoriju i postaviti im pitanje, mislim da bi dobili puuuuuno različitih odgovora :D

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ovo zadnje bi stvarno bilo zanimljivo...htjela sam bar sad napraviti kariotip ploda da vidim dal je stvarno možda peh pa ipak genetska greška, jedan dr.mi je dao tu ideju, drugi je rekao da je to nemoguće napraviti na tako malom plodu, pa bi se kao i amniocinteza onda radila ranije, treći je rekao da se ne radi jer je preskupo, a četvrta da ako vam damo uzorak ploda dok dođete do zg više ne vrijedi!? Mislim ne može mi niko reć da se ne raspitujem i šta dobijem? I dalje neznam dali se mogla napraviti ta pretraga pa nek bude pitanje za tu ako neko zna da ne budem više offtopic.
    Sve specijalci...ali opet sam nas odvela van pdf-a, ispričavam se

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

5g/5g bi stvarno trebao biti uredan nalaz, kopala sam danas po svuda i raspitivala se i svugdje sam naisla na istu informaciju.

Mikrodelecije onda mislim mozes iskljuciti, kod njih ovisno koji krak y kromosoma zahvate bude jako los do ocajan sgram.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

5g/5g bi stvarno trebao biti uredan nalaz, kopala sam danas po svuda i raspitivala se i svugdje sam naisla na istu informaciju.

Mikrodelecije onda mislim mozes iskljuciti, kod njih ovisno koji krak y kromosoma zahvate bude jako los do ocajan sgram.
    Baš si se potrudila, hvala ti!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Baš si se potrudila, hvala ti!
    Np, zahvatila me tematika
    Naime ja imam 5g5g, svi drugi nalazi su uredni.
    A mikrodelecije smo radili kad smo pokusavali otkriti uzrok muzevog ocajnog sgrama.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uh Frćka, što mi je to sve poznato. Meni nakon trećeg spontanog nisu htjeli raditi analizu ploda jer mi je dr u privatnoj klinici gdje sam išla na kiretažu rekao kako za taj nalaz "smrt ploda treba biti svježa", a kod mene to vjerovatno nije tako i bla, bla... Jednostavno sam zaključila da mu se nije dalo, jer bi onda nalaz trebao slati na kliniku gdje se to radi. Nakon toga, moj ginekolog i još jedan dr su mi rekli kako to nije posve tačno i kako je ipak trebalo učiniti analizu.
    Što se tiče pai ja cijeloj vrijeme živim u uvjerenju da moj nalaz heterozigot 4g/5g zapravo nije uredan, moram naće nekoga ko će to pouzdano znati

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Što se tiče NK stanica i KB Dubrave ne vade ih...
    A što se tiče opet PAI-1 5G- dva različita još odgovora:
    Jedan da je to sasvim uredan nalaz i tko tvrdi drugačije ne razumije problematiku...a drugi van granica lijepe naše:
    Što se tiče PAI -5 homozigotne forme, radi se tzv. trombofilnim mutacijama. Naime neki ljudi imaju veću sklonost ka stvaranju ugrušaka (dakle postoji forma homozigot i nešto lakša forma heterozigot). To jednostavno praktično znači da ostoji nešto malo veći rizik stvaranju ugrušaka krvi. Zbog toga se preporučuje primena heparinskih inekcija, dakle niskomolekularni heparin (preparata kao što je Clexane, Fragmin, Fraxiparin…).

Neki ljudi imaju nalaze na trombofilne mutacije negativne, što znači da vi u odnosu na njih imate nešto veću sklonost ka zgrušavanju krvi.
    E pa sad se svodi sve na to kome vjerujete...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala Frćka na iscrpnom odgovoru

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A šta nam vrijedi draga moja kad opet ništa neznamo.
    Ovaj drugi odgovor sam kopirala doslovno sa maila...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam takav odgovor dobila i u nas i van granica

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Frćka, žao mi je zbog još jedne kiretaže.

Što se tiče PAI-1 genotipova, postoje u populaciji tri genotipa, 5G/5G, 4G/5G i 4G/4G (zastupljenost im je vrlo blizu Hardy-Weinbergovoj ravnoteži, 0,25; 0,49; 0,26), razlikuju se po jednoj dušičnoj bazi (gvaninu) u promotorskoj regiji PAI-1 gena, umetanje ili brisanje jednog gvanina (G) u promotoru daje alel koji sadrži bilo 5 ili 4 uzastopna gvanina. Znači ta tri genotipa su moguće opcije, ne postoji četvrta opcija, pojedinci s alelom 4G obično imaju višu razinu PAI-1 u plazmi nego oni s 5G, a on je ključni regulator fibrinolize.

Bila sam negdje ranije postala link od Genosa, no evo i od stranog labosa:

http://www.mdl-labs.com/providers/tests/pai_1

Baci oko na Duićev doktorat (možda si ga već i proučila), imaš dio koji se dotiče NK stanica:

http://medlib.mef.hr/176/1/duic_z.pdf

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ljube
    Čekam kad ćes se javit da staviš točku više na ovo!
    Ma i ja stalno mislim da je to ok nalaz, napisala si ti i prije, ali se stalno ovako ubacuju odgovori sa strane i to ne od nekih dr. nego od onih u koje mi polažemo najveće nade pa me to frustrira i zbunjuje...
    Dujić je i tu napisao da ove periferne NK stanice koje se vade kod nas, nisu iste kao i NK edometrija, to sam isto pročitala na nekom forumu da je on to i izjavio nekim curama, al još ću detaljnije...
    Sad istražujem i kortikoide, bavi li se netko kod nas s tim? Čitam stare postove, ali ne spominje se to baš u zadnje vrijeme...Kome se obratit? Preventive rade, bez obzira na nalaze, Nk stanice, razna antitjela štitnjače, fosfolipidna... uvest i to pa kud puklo da puklo, intralipide isto možda?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zasto kb dubrava za nk st? Radit ce na jesen, a rade rebro, merkur i zarazna, iako je o njima sve gore receno

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sad istražujem i kortikoide, bavi li se netko kod nas s tim? Čitam stare postove, ali ne spominje se to baš u zadnje vrijeme...Kome se obratit? Preventive rade, bez obzira na nalaze, Nk stanice, razna antitjela štitnjače, fosfolipidna... uvest i to pa kud puklo da puklo, intralipide isto možda?
    Frćka, meni osim R.-a nitko drugi kod nas ne pada na pamet, mislim svi ostali odmahnut će rukom na sam spomen intralipida (vrlo vjerojatno i on, al uvijek ga se može priupitati za mišljenje ), dok je bio u Petrovoj na specijalizaciji susreo se s LIT-om i IVIG-om (koji je kasnije napušten i zamijenjen infuzijom intralipida).

Ako se dobro sjećam naša forumašica njanja (valjda sam pogodila nick) je u Austriji u postupcima koristila infuzije.

Propisati kortiće nakon transfera (ili od prvog dana stimulacije/pripreme za FET) može bilo koji mpo-ovac, niti je to neki dugi period uzimanja, niti su to tu neke turbo doze u pitanju.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

e čitam vas i pol toga ne razumijem, svaka čast koliko ste ušle u problematiku! na kraju krajeva, i sama sam takva i sve što imam ili nemam proučavam dok ne shvatim. sad ako ima koja dobra duša da mi pojasni značenje pozitivnih Anti TG antitijela u odnosu na trudnoću. moja mpo dr veli da to nema veze. pazimo na hormone štitnjače i TSH i to je to. inače, uz to imam i povišene CIC (cirkulirajući imunokompleksi IgG i IgM) te povišeni ukupni IgE iako je prick negativan. na te mi nalaze svi odmahuju rukom a nikako otić imunologici jer sam u međuvremenu išla na MPO i ostala u drugom stanju pa sad ne vidim smisao...u biti radi tog sam i išla k imunologu da vidim jel sve ok obzirom da sam imala urtikarije skoro pa svaki dan (otkako sam na euthyroxu i pila selen i e vit za ta antitijela više nemam!). sorry na podužem postu.

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •