Pokazuje rezultate 1 do 50 od 285

Tema: Cijepljenje protiv HPV-a

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

mene u cijeloj raspravi malo smeta "predbacivanje" da oni koji bi možda cijepili dijete s 15 nužno moraju biti roditelji koji s djetetom nemaju odnos povjerenja ili su profulali u odgoju ili ce djetetu od 15g. reci - samo daj, tu je cjepivo.
    Nisam shvatila da je 12 g.neka gornja granica za cijepljenje? I zaista mislim da u onoj mojoj hipotet.situaciji idealnog provjerenog cjepiva ono nije dozvola za spolne odnose niti bi itko pametan to tako prezentirao djetetu. Mene jedino muči kratka upotreba i manjak istraživanja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mene jedino muči kratka upotreba i manjak istraživanja.
    i mene to jedino muči/mučilo me u onom trenutku.
    imanje ili ne imanje povjerenja uopće nisam uzimala u obzir u odlučivanju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mene jedino muči kratka upotreba i manjak istraživanja.
    Mene ovo najviše muči u cijeloj priči oko cjepiva. Bojim se da zapravo od cjepiva može biti više štete nego koristi, mislim isključivo na zdravstveno stanje djeteta.

S jedne strane relativno mali rizik od zaraze uz odgovorno ponašanje i redovite kontrole, a s druge strane...ne znam točno što bi se sve moglo zakomplicirati. Budući da je mujica ovdje najupućeniji, molim da napiše i postotak nuspojava. Koliko mi je poznato, bilo je i smrtnih slučajeva povezanih s cjepivom.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na tragu sam Mimine ideje da mi ne pada na pamet cijepiti s 11, ali kasnije da (govorim opet hipotetski u slučaju sigurnosti cjepiva) u dogovoru s njom

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da je mujica ovdje najupućeniji, molim da napiše i postotak nuspojava. Koliko mi je poznato, bilo je i smrtnih slučajeva povezanih s cjepivom.
    Da ne prepisujem, ovdje su linkovi na Sažetke opisa svojstava lijeka odobrenih od Europske agencije za lijekove, za oba registrirana cjepiva. Treba samo odabrati tab "Product information", zatim na padajućem izborniku odabrati hrvatski jezik i škljocnuti na "GO"....
    Tu se može vidjeti učestalst nuspojava jednog i drugog cjepiva protiv HPV-a.

http://www.ema.europa.eu/ema/index.j...4#product-info

http://www.ema.europa.eu/ema/index.j...med_000805.jsp

Napominjem da to nisu dokumenti proizvođača, nego dokumenti nezavisnog regulatornog tijiela Europske unije.
    Posljednje uređivanje od mujica : 11.02.2015. at 19:10

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ispričavam se mujici, stvarno, ne bih htjela nikog vrijedat, demantirajte me, molim vas.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se mujici, stvarno, ne bih htjela nikog vrijedat, demantirajte me, molim vas.
    Zakaj? Zašto bih se ja našao uvrijeđen time što ti se ne sviđa što je odobrila Europska agencija za lijekove?

Tak mi je svejedno.

Ovaj dio je meni dovoljan da ne cijepim djecu:
    FertilityAnimal studies do not indicate direct or indirect harmful effects with respect to reproductive toxicity (seesection 5.3). No effects on male fertility were observed in rats (see section 5.3).
    Ja to shvaćam kao "ograđivanje" sa strane proizvođača a bez stvarnih dokaza.
    Supač
    Posljednje uređivanje od mujica : 11.02.2015. at 22:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •