ništa osobno phiphy, ja sam vjerojatno malo čangrizava, al brate ubiju me ovakve rečenice, još s ovim upitnicima i uskličnicima na krajuAko se dvoje djece međusobno ne igraju, ne navlače za igračku, ne trče i slučajno gurnu, ako jedno dijete stoji i mirno se igra, a drugo dođe do njega, stane i s obje ga ruke snažno gurne, što je nego namjerno?!?
enivej, slušaj casu, pametno zbori.
mislim, djeca se - guraju. djeca su gruba. djeca u toj dobi su egoistična, ponekad okrutna, a ponašanje im zna biti ružno i agresivno. nemaju razvijenu empatičnost i misle samo na sebe. djeca u dobi do 3 godine se u principu ne znaju zajedno igrati, bauljaju svaki na svoju stranu, a interakcija se uglavnom svodi na svađu i plač oko igračka.
a ako mami slučajno promakne u parku jedno guranje i slučajno ne opomene svog malog gurača i grickala jer se na klupi zapričala, nedaj bože pušila - nije ni to loše, znaš. parkovi su mjesta za igranje djece, a ne roditelja. ne mora svaka igra biti nadgledana od strane roditelja. naravno, ako je dijete tek prohodalo, i odlučite ga staviti u park među hrpu djece, pa i starije djece, a sam ne zna šta bi s njima, da ćeš ga paziti. ti svoga.