Stranica 10 od 24 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1176

Tema: 39+ (Klub Q10) II

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Također, s obzirom da sam te "gurnula" kod privatnika, prije ulaganja resursa (prije svega emotivnih, a onda financijskih) raspitaj se koliki je postotak uspješnosti (živorođene djece) u npr. 4 IVF-a u dobi od 42 godine (pitaj tog privatnika). Želim ti da ti budeš jedna od onih koji su inspiracija ovog topica i koje su uspjele!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

polina, sretno u srijedu na konzultacijama!

ina33, lijepo te je opet ovdje čitati, falila si

curke s krasnim avatarima, čestitke!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala drage cure na podrsci! Javit cu vam se nakon k.pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Također, s obzirom da sam te "gurnula" kod privatnika, prije ulaganja resursa (prije svega emotivnih, a onda financijskih) raspitaj se koliki je postotak uspješnosti (živorođene djece) u npr. 4 IVF-a u dobi od 42 godine (pitaj tog privatnika). Želim ti da ti budeš jedna od onih koji su inspiracija ovog topica i koje su uspjele!
    Tesko da ce dobiti takav podatak ( jer ce joj reci da 42 nije = 42 kod dvije razlicite zene itd) ali sam sigurna da ce joj Lucinger kao i ostali renomirani privatni mpo-ovci realno reci kakve su joj sanse s obzirom na njenu specificnu sliku.
    Bila sam kod skoro svih i stvarno kod ni jednog nisam stekla dojam da "kalkuliraju" i navlace pacijentice mada su privatnici, a ja hiperosjetljiva na to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Tesko da ce dobiti takav podatak ( jer ce joj reci da 42 nije = 42 kod dvije razlicite zene itd) ali sam sigurna da ce joj Lucinger kao i ostali renomirani privatni mpo-ovci realno reci kakve su joj sanse s obzirom na njenu specificnu sliku.
    Bila sam kod skoro svih i stvarno kod ni jednog nisam stekla dojam da "kalkuliraju" i navlace pacijentice mada su privatnici, a ja hiperosjetljiva na to.
    Moguće da je to točno, ali na iskreno pitanje dođe iskren odgovor, to je moje iskustvo i s HRV MPO-ovcima, iako se to, istina, kod većine mora čupati jer ne vole razgovarat hladnoglavo, o statistici (ne vole ni žene na forumu, ali što sad, nema sreće od zabijanja glave u pijesak, po meni).. ne znam je li ih struka pokvarila (ionako su u biznisu koji je against the odds plus vide svakakvih slučajeva pa to (psihički) utječe na njih... mislim, kako doživjeti čovjeka koji kaže ajde ipak ponovi betu na betu 6 14 dana nakon transfera, osim ako ne misli da je neka patologija) ili je to kulturološki utjecaj (nesklonost ljudi da idu alternativnim putem ili da stanu prije muka Tantalovih).

Ja sam nače veliki fan privatnika, i ziher sam da neki (inclusive Luči) ne navlače pacijentice. Ali, smatram da su HRV MPO-ovci en general (osim rijetkih izinimki...) neskloni izravno komunicirati i "ubijati nadu". Zato jer se u Hrvatskoj tako otvoreno ne komunicira nigdje. Mislim... trebalo je proći vremena da uopće forum ne sazre dotle da se može o tome izravno reći tu, a da ne krene paljba tko si ti ubijat nadu, i sve će biti majke, samo vjerujte itd. Onaj tko to izravno kaže, ima velike šanse da završi na pacijentskom trnu neoodbravanja.

Velika je to razlika sa Slovencima, kulturološki je drugačije, komunicira se izravno - šanse, kako ih mi procjenjujemo, su te i te pa vidi hoćeš li pokušati ili ne. Na ženi i paru je da odluči hoće li ići tim putem ili ne.

A neš' ti kunsta pak naići na podatke - za prosječne žene. Evo sa slovenske klinike u Mariboru - postotak živorođene djece po dobi niže. Koja je, btw, state of the art u IVF-u, još uvijek, zato jer nisu solisti (jedan dr, jedan biolog), jer je to jedna moćna mašina (ali, koja, npr. nije isplativa populaciji 42+ koju bi tamo uglavnom otpilili tj. savjetovali donaciju jer da se ne isplati toliko čekat kod njih i vrtit cijeli postupak za male šanse). Za tu populaciju su naši bolji jer mogu customizirat, po meni (ako je žena onako... statistički prosječna, a ne puca od ludog potencijala). I vjerojatno odgovaraju iz populacije 40+ one koje procjenuju da nema baš nikakve šanse, znači, ja očekujem da je ovaj postotak već malo smanjen. Ukratko, uspješnost postupka za dob 40% (živorođeno dijete) je 10%. S time da se u visokim godinama uspješnost ne zbraja, pa ne možete računati, aha, ali onda 4 postupka znači 40%.

http://www.ukc-mb.si/ivf/zunajtelesn...ost-postopkov/

Opet... svatko tko se u to upušta treba razmotrit sve... da ga ne "pojede" MPO (energetski, novčano, i svekoliko-resursno), a možda bi imao snage i za nešto drugo npr.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.02.2015. at 15:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hoću reći nije statistika uspješnosti sad neka tajna i nepoznata struci, da bi se ljudi izvlačili i govorili u terminima svaka žena drugačija. Jest, svaka jest drugačija, ali postoji statistika...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim... ono... ja znam otprilike postotak uspješnosti (prosječno), a neš ti mene. A svaka godina iza 40 je dodatno opterećujuća.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

http://www.cdc.gov/art/pdf/2012-repo...ary-report.pdf

američki podaci za 2012. god

oko 5000 stimuliranih ciklusa sa vlastitim stanicama kod žena u dobi od 43-44 godine (svježi transfer, ne uključuje fet-ove)

postotak ciklusa koji je rezultirao živorođenim djetetom oko 4, 5%

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, to bi bilo blize mom osjecaju kako sam sacala svoje sanse na zadnjem mariborskom ivf-u u mislim svojoj 42 (S mojim stanicama). Zato mislim da ne treba zabijat glavu u pijesak nego koliko se god moze racionalno odvagat konkretnu situaciju I alternative (znamo koje su al mislim da se ne smiju spominjat zbog pravila foruma). I zapitat se kojim putem ici za maksimizirat svoje sanse da za godinudvije iz price izadjem s nekim djetetom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I pogledat u sebe i vidit za sto covjek ima snage i sto mu je bitno. Sasvim je legitimno odlucit zelim pokusat u 42 s vlastitim stanicama zbog svog emotivnog mira al bit svjestan sto to statisticki znaci.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ina,

na što misliš kad pišeš da se alternative postupku sa vlastitim stanicama ne smiju spominjati radi pravila foruma?

Pisanje o ostvarivanju roditeljstva doniranim spolnim stanicama ili posvojenjem nije protivno pravilima, jednako tako ni pisanje o životu bez djece.

Posve su drugi uzroci nepisanja o npr. donacijama ili životu bez djece. Vjerujem da se o donacijama baš i ne progovara na forumu, na žalost rijetko i u liječničkim ordinacijama, radi toga jer se radi o jednoj od snažnijih tabu tema.

...
    Posljednje uređivanje od Inesz : 13.02.2015. at 18:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na podforum nize.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo drage cure ja se vratila od Lucingera.gledao me na uzv i mozda vidio i 1 cistu koju nitko nije dosad vidio.moram napravit sve dodatne nalaze za ivf i moj mm. zvat ga 1 dc da me pogleda 3 dc.uglavnom, rekao je da moj amh i nije nista mali s obzirom da imam 42 godine.vise ga muci fsh 13.misli da idemo na ivf, realno mi je rekao da je postotak sretnog zavrsetka ( tu misli na zdravo rodjeno dijete) u mojim godinama nizak, da je imao 1 pacijenticu od 45g. koja je rodila.nije puno pricao, stalno je netko ulazio.platila sam uzv i pregled 500 kn.rekao je da ce vidjeti koliku stimulaciju ce mi dati,s obzirom na godine sigurno necu reagirati kao mlada zenska. Izvadit cemo sve nalaze pa idemo u akciju, mozda inseminacijj ili ivf.nije jos odlucio ni rekao tocno. naravno da je rekao da je postotak uspjesnosti kod njega u zena nakon 40-te 10-20 posto i da budem toga svjesna.itekako jesam, ali cu pokusati sve da budem mirna.tako mi je pao grah, prekasno sam upoznala svog dragog.u mene sve kasno, nisam ganjala karijeru.tako je ispalo...uf uf uf!Smirila sam se ovih dana, idem brzo raditi ove korake pa cemo vidjeti. Rekao je da vidi 4 folikula, da razumije da je ovulaciju (ako je ima) tesko uhvatiti, pitao me je li netko vec vidio mozebitnu cistu, ja rekla nije.malo pisem kaoticno, s moba. To je sve, for now.iako su statistike takve kakve jesu, ja se nadam cudu..za sad me drzi .optimizam i osmijeh! Vidjet cemo. Pozdrav svima!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Četiri folikula zvuče dobro
    A cisti ima više vrsta. Možda ova tvoja ode sama... ja sam imala jednu koja je dva mjeseca gnjavila i otišla s menzesom.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sretno u nastavaku polina!

samo jedna napomena: ja nebih nikako na tvome mjestu gubila vrijeme na inseminacije.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 18.02.2015. at 13:15

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj polina prvotno napisa Vidi poruku
    Evo drage cure ja se vratila od Lucingera.gledao me na uzv i mozda vidio i 1 cistu koju nitko nije dosad vidio.moram napravit sve dodatne nalaze za ivf i moj mm. zvat ga 1 dc da me pogleda 3 dc.uglavnom, rekao je da moj amh i nije nista mali s obzirom da imam 42 godine.vise ga muci fsh 13.misli da idemo na ivf, realno mi je rekao da je postotak sretnog zavrsetka ( tu misli na zdravo rodjeno dijete) u mojim godinama nizak, da je imao 1 pacijenticu od 45g. koja je rodila.nije puno pricao, stalno je netko ulazio.platila sam uzv i pregled 500 kn.rekao je da ce vidjeti koliku stimulaciju ce mi dati,s obzirom na godine sigurno necu reagirati kao mlada zenska. Izvadit cemo sve nalaze pa idemo u akciju, mozda inseminacijj ili ivf.nije jos odlucio ni rekao tocno. naravno da je rekao da je postotak uspjesnosti kod njega u zena nakon 40-te 10-20 posto i da budem toga svjesna.itekako jesam, ali cu pokusati sve da budem mirna.tako mi je pao grah, prekasno sam upoznala svog dragog.u mene sve kasno, nisam ganjala karijeru.tako je ispalo...uf uf uf!Smirila sam se ovih dana, idem brzo raditi ove korake pa cemo vidjeti. Rekao je da vidi 4 folikula, da razumije da je ovulaciju (ako je ima) tesko uhvatiti, pitao me je li netko vec vidio mozebitnu cistu, ja rekla nije.malo pisem kaoticno, s moba. To je sve, for now.iako su statistike takve kakve jesu, ja se nadam cudu..za sad me drzi .optimizam i osmijeh! Vidjet cemo. Pozdrav svima!
    Draga polina zelim ti sve najbolje i sretno ~~~~~~~
    Evo Mojca ti je sve napisala i meni to zvuci dobro.
    Moj fsh je 17 ako ti ista to sad znaci sto sam ti napisala...al ti zelim dati maksimalnu potporu i zelim vam da uspijete

Ja osobno bih odma isla na ivf.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

polina, kao što su cure napisale ivf je bolja opcija, prvenstveno da se vidi i ocijeni kvaliteta dobivenog (morfološki naravno)
    brzo obavi tražene pretrage, javljaj nam se i sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Polina, je li Dr rekao 4 antralna folikula?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 18.02.2015. at 14:28

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ines ne znam, koliko se sjecam nije.al nisam sigurna, malo me trema bila ufatila
    ..cure hvala na podrsci!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma ne saljete valjda luci na inseminaciju? Nego drzavni? Luci je bio korektan...on the positive side jer 20 posto mi se cini previse a mozda si ga ti tako cula. Nalazi su ti u skladu s dobi, znaci nikakvo pozitivno ludilo al ni takvi da se ne moze probat nesto napravit, luci ti je dobar izbor. Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.02.2015. at 15:45

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ina, da, Luci je rekao da ce vidjeti, mozda inseminaciju ali radije ivf, sve neodredjeno. Uglavnom, bit ce sto ima biti.nemam ni nalaz prohodnosti ni ostale nalaze koje trebam.rekao je da ce vidjeti sto cemo..naglasio mi je da budem svjesna postotaka koji su niski poslije 40.ja sam itekako svjesna ali zelim pokusati. Dr.je otkacen i duhovit, ali realan, nije obecavao nista.to mi je u redu. Mislite li da dr.opcenito nece reci, ma odustanite odmah, starijim zenama, da se to protivi njihovoj etici, ili sto? Mozda, ali vazno je i zenino mentalno i emocionalno zdravlje, svakoj koja zeli da zna da je pokusala. Neki su ljudi stvarno sretni po tom pitanju, a ja sam sad u ovome jer nije moglo drukcije. Bumo vidli. ☺

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Postotak uspješnosti 10-20% vrlo je visoko postavljen za opću populaciju žena iznad 40 godina.

Dr može ženama iznad 40 koje imaju veći broj neuspjelih pokušaja ili nizak AMH savjetovati mpo postupak uz donaciju js.

Ja na tvom mjestu ne bih gubila vrijeme na hsg i inseminacije. IVF, bih odmah.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

polina,
    ja mislim da ti je Luči rekao realno kako misli da je. Mogu reći da ga poznam i ne vjerujem da bi te zavlačio.

E sad zašto je spomenuo inseminaciju, to mi je upitnik.
    Čini mi se da dr-i po defaultu nude inseminaciju jer je to neka "normalna" propisana etapa između ciljanih odnosa prema IVF-u.

Ja sam bila na inseminacijama kod Lučingera, doduše sa dosta manje godina nego su tvoje i imala sam dojam da on
    nekako voli probati te inseminacije što dulje, ono, dokle ide.

Bilo bi dobro da ga direktno pitaš kako to da ti nudi inseminaciju, tj. koja je po njemu prednost da sada probate sa inseminacijama.
    Uglavnom, konačna odluka je tvoja, jer ti plaćaš i tebi se žuri.

Mislim da sam negdje naišla na podatak da je uopće upitna opravdanost izvođenja inseminacija u dobi 38+ već
    da su preporuke direktno ići na IVF.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mislim da ste u pravu, ja bih odmah na ivf, ne zelim se jos dodatno igrati.bila sam na klomifenima kako je dr.rekao da se malo poigramo onda idemo ozbiljno.ha, ha! Veselo, veselo. Ja cu tako njemu i reci, nemam 25g. ni vremena.uopce. uh uh! Nije mi uopce jasno zasto je spomenuo inseminaciju kad mi je i drzavni dr. rekao da s tim imamo manje sanse i da bi on odmah ivf. Tko ce znati.Najbolje mi je od svega da sam ja ovdje valjda najstarija, najmanje upucena u sve ovo, pa postavljam pitanja kao da sam pala s kruske. Trebala sam stavit sebi ime Kruska, haha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskreno, osim ako ne misli da nemas sanse za ivf nego ono emotivna pitreba pa inseminacija daimss dojam eto probali smo...inace ne kuzim rezon. U knjizi nekoj engl o nepl sam nasla da je besmisleno ici na insem prekp 40-te. Mozds hoce malo vidit kako jajnici voze prije nego udjes u trosak ivf-a. Izravno ga pitaj. U svakom slucaju ne ulazi vise od 2-3 mjeseca prije pokusaja ivf-a. I ipak osvijesti da se odgovaranje od pokisaja osin kad je apsolutno jednoznacno brsmisleno protivno i njihovom business caseu pa mozda i to ima neki upliv
    Probala ins ili ne po meni ti osim u slucaju vise sile il trudnoce moras probat punokrvni ivf u roku od 2-3 mjeseca il se okani svega....i baci na ono sto ti dusu veseli. Po meni ti je toliki vremenski pritisak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Al ako ti nudi ins kao utjesnu terapiju....onda ti je jeftinije zzat se s vitaminima i mineralima i pozitivnom mislju...ne moras gubit vrijeme pi cekaonama

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ina, slazem se.tko ce svima uci u glavu, mozda uopce na kraju i nece raditi i ins, on je dosta zivahan, u speedu, stalno neko kuca, mislim da je on to samo spomenuo.ako misli da nema sanse nista, bolje bi bilo reci nego hopla evo pare i sl. ma pitat cu ga ja svakako sve kad donesem ove nalaze i dodjem na pregled 3 dc. Ici cemo na ivf odmah, ako se mene pita, a ako cemo se zavaravati, moze ins. a ne, ipak ne, mogu i doma raditi posao i nadat se cudu. Vjerujem da je dr.super, a sad, zasto je uopce to spomenuo, ne znam.Ali vjerujem mu, ne mislim da se pretvara i misli svoje, to nikako.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozds hoce malo vidit kako jajnici voze prije nego udjes u trosak ivf-a. Izravno ga pitaj. U svakom slucaju ne ulazi vise od 2-3 mjeseca prije pokusaja ivf-a.

I ipak osvijesti da se odgovaranje od pokisaja osin kad je apsolutno jednoznacno brsmisleno protivno i njihovom business caseu pa mozda i to ima neki upliv
    Možemo samo nagađati jer nismo bile tamo, a polina je uzbuđena i tko zna da li je sve 100% dobro čula,
    ali znajući Lučija rekla bih da je ovo prvo.

a i nema tu neke mudrosti, zna se da šanse nisu bog zna kakve, a opet žena ima 42 (nema 47), nije u menopauzi, normalno
    je da će probati...sve je to ionako lutrija, kao i za sve nas ostale.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 18.02.2015. at 16:59

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Polina, kod doktora si koji je realan. Luči je dobar izbor. I moja je sugestija IVF. Ali koji god putem krenuli-sretno!!!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala na podrsci cure. Javit cu se dalje.sretno svima!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kako nam se 39+ raspisao )

Polina sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i ja navijam za IVF s 4 folikula.

a naša Tikica69 je rodila jučer sina - čestitam od našoj lavici!

često se sjetim što je jedna davna forumašica napisala i to 03/2010 kad je tikica69 kakti odlučila odustati, za izlaznu strategiju:
    Citiraj mmaslacak prvotno napisa Vidi poruku
    Neće Tikica odustati, Tikica je LAV!
    da se razumijemo, ne zagovaramo NEodustajanje uopće, ali tikica naša stvarno nije odustala i sama je napisala - nakon 10 godina borbe!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lučinger stvarno glasi kao čovjek koji pošalje na donaciju kad je za to vrijeme? hm, ja svih ovih godina nisam stekla takav dojam!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Wow, pa fantastična vijest za tikicu, čestitam !!!

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Lučinger stvarno glasi kao čovjek koji pošalje na donaciju kad je za to vrijeme? hm, ja svih ovih godina nisam stekla takav dojam!
    Nisam niti ja, ali mislim da su u Hrvatskoj takvi rijetki opet iz razloga što se neizravno komunicira, rijetko tko razgovara u glavu, ono... tako je i tako, to pacijenti baš ne vole čuti, isto je moj dojam, a plus nije medicina 1+1=2 pa je tu neki međuprostor za neiskomunicirane tri točkice, pa nek pacijenti čitjau između redaka. Znači, u Hrvatskoj su takvi rijetki.... opet mislim iz kulturoloških razloga. Mislim da je jedino Radončić takav da će reći kad misli da je vrijeme, za druge ne znam zapravo.... valjda misle da žena nije u stanu presjeć' ako nije probala ne znam koliko ciklusa (ili je to pak moja racionalizacija).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.02.2015. at 08:38

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da pojasnim, ja branim stav da su žene LAVICE i kad odustanu. Sama ih znam takve, možda se i prepoznaju ako još navraćaju - za mene su one isto lavice, snage treba za obje stvari.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Tikice cestitam od srca! Predivna vijest!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

a naša Tikica69 je rodila jučer sina - čestitam od našoj lavici!
    Ajme! Super! Hvala da si javila!

Naišla sam bila na njenu priču (onaj tužniji dio), a nisam znala što je bilo dalje.

Nisam se mogla niti nadati takvom krasnom epilogu
    Posljednje uređivanje od orange80 : 19.02.2015. at 09:55

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

za tikicu69

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čestiam Tikici od srca!!! Prekrasne vijesti!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Vec sam se priej javljala malo ovde,iako sam mnoge dobre info dobijala kad naletim, uglavnom mislim da sam najstarija ovde,upravo napunila 45, imala jedan samo IVF Cito,8stanicni embrion iz prvog puta ali nije se implantirao..trenutno u drugoj poliklinici (ja veze nemam smijem li napisati kojoj'), sam tek krenula sa postupkom,oni su mi ukljucili puregon injekcije uz femaru zasad 5 dana (prije samo letrozol tbl) i u subotu idem na prvi UZ kad ce vidjeti situacija i promjena ili nastavak terapije..ako ne uspije sad,odluka je ici na doniranu u PFC vjerovatno koliko vidim tu Dr Lazarovsku najvise spominjete..dosta sam konfuzna, letim ovde sa teme na temu jer ne znam sta bih sad prije citala, zanima me da li iko je igdje napisao koliko je postotak uspjesnosti u Pragu i da li znaju moguce ostvarene trudnoce u 45 sa vlastitim uopste iz svog okruzenja? Jel konfuzno pitanje ?
    POzdrav svim curama!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako se dobro sjećam, femara i letrozol je jedno te isto (drugi proizvođač). Znam za ostvarene trudnoće u 45-toj (normalno plodne, nije prvo dijete, ali i spontano, i pacijenti koji su bezuspješno prolazili postupke liječenja neplodnosti i prvorotke). Zabilježeno je i da se to dogodi, za sve ima primjer, medicina nije 1+1=2, to je stvar šansi i vjerojatnosti. Za IVF s vlastitima u toj dobi teško ćeš znati jer ljudi baš ne pričaju o tome. Ovo za Prag pitaš za uspješnost s doniranim stanicama, jel' da?. To se sigurno zna, pitaj cure na topicu o donaciji ili o toj klinici. Sretno! Moj bi ti savjet bio da nemaš baš previše pokušaja u toj dobi s vlastitima... nego da probaš nešto drugo. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ina33, dugo te nisam vidjela ovdje, baš te je lijepo čitati - meni si osobno jako falila

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Drage moje evo da se i ja malo priključim. Nakon svih ovih neuspjelih postupaka ja i MM odlučili smo se na postupak u PFC-u sa doniranim jajnim stanicama.
    Jedini MPO liječnik koji mi je otvoreno rekao da mi treba donacija bio je dr.iz Ljubljane i to me potaknulo na razmišljanje.Nakon tog neuspjelog postupka krenula sam u postupke u državnoj klinici jedan,drugi,treći i svaki neuspješni. Prilikom konzultacije nakon neuspjelih postupaka više puta sam tražila dr.za njegovo mišljenje o donaciji js i uvijek je odgovor bio isti "Ma šta će to vama, kakva donacija? Malo odmorite i krećemo ponovo...." I tako iz postupka u postupak. Meni osobno bi bilo puno draže da je dr.otvoreno sa mnom razgovarao o toj problematici i rekao svoje mišljenje, a na nama je da odlučimo jesu li nam ponuđene opcije prihvatljive ili ne.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj hrki prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje evo da se i ja malo priključim. Nakon svih ovih neuspjelih postupaka ja i MM odlučili smo se na postupak u PFC-u sa doniranim jajnim stanicama.
    Jedini MPO liječnik koji mi je otvoreno rekao da mi treba donacija bio je dr.iz Ljubljane i to me potaknulo na razmišljanje.Nakon tog neuspjelog postupka krenula sam u postupke u državnoj klinici jedan,drugi,treći i svaki neuspješni. Prilikom konzultacije nakon neuspjelih postupaka više puta sam tražila dr.za njegovo mišljenje o donaciji js i uvijek je odgovor bio isti "Ma šta će to vama, kakva donacija? Malo odmorite i krećemo ponovo...." I tako iz postupka u postupak. Meni osobno bi bilo puno draže da je dr.otvoreno sa mnom razgovarao o toj problematici i rekao svoje mišljenje, a na nama je da odlučimo jesu li nam ponuđene opcije prihvatljive ili ne.
    hrki sretno....
    Ako smijem pitati jel ne dobivas kvalitetne js ili sto je u pitanju?
    Imala si cak i fet!!
    Vidim kod m pise sve ok.

Ova klinika gdje sam ja isla isto rade donaciju js.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hrki, kod mene potpuno ista situacija,
    do sada oko 15 stimulacija,preko 150 embrija , nikad došli do blastociste ili bilo kakvog kvalitetnog embrija a nitko od naših liječnika mi nije imao potrebu reći da to dalje nema smisla a kamoli predložiti donaciju js.Prije dvije god.u Pragu mi je dr L. kad je vidjela naše embrije a imali smo ih 10 ,odmah stresla u facu da sa takvim js teško da ću ostvarit trudnoću i predložila donaciju,ja sam plakala ali žena je samo bila brutalno iskrena..E onda sam se vratila našim liječnicima ponovno,koji su odmahivali rukom na spomen donacije a ja sam izgubila još 2 godine.Sad je i meni potpuno jasno da sa svojim stanicama sigurno neću ostvariti trudnoću i evo neki dan sam dogovorila termin za lipanj za donaciju u Pragu..
    Ne znam zašto naši liječnici imaju taj problem da ti kažu situaciju iskreno u lice...Moj muž neki dan nakon još jednog neuspješnog postupka kaže :"Nisam ljut šta opet nije uspjelo već sam ljut što nam naši doktori cijelo vrijeme mažu oči "

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

150 embrija?!?!

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    hrki sretno....
    Ako smijem pitati jel ne dobivas kvalitetne js ili sto je u pitanju?
    Imala si cak i fet!!
    Vidim kod m pise sve ok.

Ova klinika gdje sam ja isla isto rade donaciju js.
    Da, prvi fet su bile 3 morule (nikad nisam imala blastociste). U zadnjem IVF-u zbog hipera embriji su se zamrzavali treći dan i od fet-a nisam puno očekivala.
    Dobivala sam uvijek puno jajnih stanica loše kvalitete, spermiogram je super. Vjerujem da ćemo uspjeti u Pragu

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Evo da se i ja javim sa svojom rjecju. Meni je mpo nakon treceg pokusajja rekao da ce mi najvjerojatnije uspijeti samo uz donaciju js. Kod nas sam ispucala 4 sti i 2 prirodnjaka sad cu jedan pokusaj u MB a nakon toga odlazimo svojim troskom za Prag. Znam da nemam velike sanse al vrjedi isprobati.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bubekica,
    da tu negdje..Petnaest IVF-a , u svakom između 9 - 14 js, oplodnja uvijek skoro 100% a kvaliteta embrija katastrofa, užasno jaka fragmentacija

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Bubekica,
    da tu negdje..Petnaest IVF-a , u svakom između 9 - 14 js, oplodnja uvijek skoro 100% a kvaliteta embrija katastrofa, užasno jaka fragmentacija
    Bas zanimljivo... A sgram uredan ili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •