Pokazuje rezultate 1 do 50 od 199

Tema: Portal Dokazi u medicini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Zato mislim da smo gotovi s raspravom.
    Nismo ni raspravljali: samo sam ti pokušala objasniti da i izvan epruvete s hajvanima postoji znanost. Neki se njome ekšli bave . A i vršci i listovi biljaka nekaj sadrže. Pitaj u policiji ako meni ne vjeruješ. Mislim da inspektori bolje poznaju Farmakopeju od tebe .

I dalje stojim iza toga da bi trebao pisati HALMED-u i popiksirati jednu državnu instituciju "jer ti misliš drugačije". Sigurna sam da će to uvažiti. Ima i sličnih međunarodnih institucija. Popiksiraj i njih: govore isto što i naša.
    Nažalost, nisi mi odgovorio (a vjerujem da ni nećeš) zašto je nešto registrirano (ne samo kod nas!! ) kao bezreceptni lijek ako nema učinka. Obzirom na to da polaziš "od znanstvenijeg" vjerujem da imaš neko objašnjenje. Proizvođači echinacee potplatili su kliničare? Ah, da, rasprava je završila pa to nikada nećemo saznati.

Mora da je poražavajuće znati da postoje klinička istraživanja koja kažu da neka tamo obična "travuljaga" ubija tvoje hajvane
    .

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo ni raspravljali: samo sam ti pokušala objasniti da i izvan epruvete s hajvanima postoji znanost. Neki se njome ekšli bave . A i vršci i listovi biljaka nekaj sadrže. Pitaj u policiji ako meni ne vjeruješ. Mislim da inspektori bolje poznaju Farmakopeju od tebe .

I dalje stojim iza toga da bi trebao pisati HALMED-u i popiksirati jednu državnu instituciju "jer ti misliš drugačije". Sigurna sam da će to uvažiti. Ima i sličnih međunarodnih institucija. Popiksiraj i njih: govore isto što i naša.
    Nažalost, nisi mi odgovorio (a vjerujem da ni nećeš) zašto je nešto registrirano (ne samo kod nas!! ) kao bezreceptni lijek ako nema učinka. Obzirom na to da polaziš "od znanstvenijeg" vjerujem da imaš neko objašnjenje. Proizvođači echinacee potplatili su kliničare? Ah, da, rasprava je završila pa to nikada nećemo saznati.

Mora da je poražavajuće znati da postoje klinička istraživanja koja kažu da neka tamo obična "travuljaga" ubija tvoje hajvane
    .
    Odgovorio sam na pitanje koje si postavila u postu #164.

Nije ti se svidio odgovor, pa si replicirala sa nekoliko insinuacija koje nemaju veze s pitanjem i odgovorom a temelje se na tvom pogrešnom interpretiranju onoga što sam napisao.

Pokušavaš me i dalje uvući u nekakvu kokošastu prepirku, a kad bih si dozvolio da me u takvo kokodakanje uvućeš posramio bih se.

Vaćam se na prvo pitanje po zadnji put. Korijen i listići nisu djelatne tvari, ali ih mogu sadržavati. Djelatne tvari su alkilamidi, kihorična kiselina, kaftarična kiselina i slični spojevi. Jer to su tvari koje imaju djelovanje. A korijen i list nisu tvari.

A u opisu Esberitoxa ne piše ni koje su djelatne tvari niti koliko ih ima u tabbleti.

Točka. Gotovo.

Ubuduće, ne pitaj za mišljenje nekoga ako nisi u stanju suočiti se s mišljenjem fokusirano na temu i na kulturan način..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ... ako nisi u stanju suočiti se s mišljenjem fokusirano na temu i na kulturan način..
    Ne, nisi odgovorio na pitanje nego si počeo lamantirati o nečemu u čemu se ne snalaziš (standardizacija biljnih ekstrakta nije očito tvoja domena) i opetovano izražavati svoje mišljenje kao da je bogomdano.

Nepobitna činjenica je da je kliničkim istraživanjima dokazano da upravo sastav Esberitoxa ima dokazano imunostimulirajuće djelovanje. Zato je registriran kao bezreceptni lijek. Zanimljivo, nalazi se u istoj farmakoterapijskoj skupini kao i Rebif koji bi ti trebao biti poznat. Želiš negirati i djelovanje interferona? Tvrditi drugačije ne možeš pa onda lamantiraš o korijenu i listu i ideš toliko daleko da negiraš registraciju državne Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Kao i slične takve državne institucije drugih država (jer Esberitox ima isti tretman i izvan Hrvatske). To što ti nešto misliš u tom slučaju važno je kao i mišljenje bake Marice na placu.
    "Točka. Gotovo."

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nisi odgovorio na pitanje
    Ponizno se ispričavam što sam u postu #164, očito pogrešno shvatio da ovaj dio znači poziv da potvrdim kako su djelatne tvari precizno navedene u biljnom lijeku
    "Mujica, podsjećam te na činjenicu da postoje vrlo strogo standardizirani preparati biljnog porijekla kojima je i te kako poznat sastav te koncentracija djelatnih tvari do u miligram"
    pa sam se u postu #165 nepozvan usudio reći da ne vidim u SPC-u ono što je za mene djelatna tvar.
    Moj grijeh.

Također se ponizno ispričavam što sam u istom tom postu ovaj dio pogrešno shvatio kao poziv da napišem što mislim o djelotvornnosti tog preparata:
    Navela sam Esberitox kao primjer, ali se nitko od protivnika takvih preparata na to nije ni osvrnuo. Očekujem od tebe da to napraviš jer bi ti lijekovi ipak trebali biti struka.
    Dakle, zbog pogrešnog razumijevanja sam se usudio u postu #167 napisati svoje skromno razumijevanje sta Cochrane collaboration piše o echinacei.

Eto, dva puta sam jako zgriješio i nadam s da ću ubuduće biti dovoljno razuman da ne shvatim pogrešno postove u kojima me se spominje.

Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i oprostu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •