Danas- pohani pileci file u pecnici, povrce na pari , grah salata sa bucinim uljem
muffini sa bananom, zobenim pahuljicama i kikiriki maslacem ( improvizacija) , keksici sa maslacem
Danas- pohani pileci file u pecnici, povrce na pari , grah salata sa bucinim uljem
muffini sa bananom, zobenim pahuljicama i kikiriki maslacem ( improvizacija) , keksici sa maslacem
jučer ričet
danas- krem juha od kelja i quinoie, pire, špinat i jaja za one koji smiju, a za ostale ribice iz konzerve, cikla
sutra- paradajz juha, tijesto u umaku od karfiola, kiseli krastavci
petak- juha od mahuna, srdele u pećnici i krumpir(ne znam još kako)
subota- čufte u paradajz sosu i pire krumpir
nedjelja- roštilj, pečeni krumpir, meksička salata
Posljednje uređivanje od llella : 11.03.2015. at 16:42
Znam sto znaci na lešo, al nisam čula da se sir radi na lešo.
Da je verzin u dijalektu kelj stvarno nisam nikad cula.
Na placu ima kuhani sir za kupiti, al nisam nikad cula da se kaze na leso. Je l se moze reci?
Posljednje uređivanje od Jelena : 12.03.2015. at 06:14
Danas dobri stari grah![]()
Poriluk varivo, marinirani teleci kotleti, karfiol na pari
ispravak za danas- rižoto s s rog paprikom i pršutom + sušene rajčice s fetom
Ja sam ih vidila u Zagrebu na Dolcu,dole u zatvorenom,u nekom kantunu zena je imala svasta u rinfuzi pa tako i susene pomidore,bile su 100kn za kilo. Al znat će cure iz Zagreba gdje ima jos.
Da se hvalim,ja ih sama radim i gustam u njima ka malo prase![]()
Ima u Kauflandu
Ima ih vakumirane bez icega i u teglici u ulju
Tamo su dosta povoljne, pogotovo ove vakumirane
Sutra trebam nesto brzinski pa ce vjerojatno biti telece snicle i tjestenina sa salsom
Ja isto kupim sušene na Dolcu, na štandu gdje ima i dobrih maslina i mozzarele solidne i fine licke skute.
a ja ne mogu nigdje naći korijander, sjemenke korijandera
sasa me skroz zarazila s tim fensi jelima i sad mi fali korijander![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.03.2015. at 21:19
Spageti sa tunjevinom i paradajzom, salata zelena/rikola
cvijeto kupit cu ti ja u harissi korijandar i poslati, preko fejsa se dogovorimo!
ja sam kupila divnu tunu rano jutros pa cu tunu sa korijandrpm, kuminomi čilijem.
mojca to ti je onaj stand kad si u desnom djelu dolca, odmah kraj gljiva, ili ak znas gdje u onom prolazu ima super kozjeg sira, onda cim izadješ iz prolaza i uđeš u desni dio desno.
sasa tražim onaj tvoj recept sa slanutkom I mrkvom, peče se u pećnici koliko se sjećam..
ne mogu ga iskopati
Ej cvijeto, evo mene opet s filetiranjem, jučer sam imala napadaj pa sam filetirala. Orade. Jako se lako filetiraju jer imaju tvrde kosti, pa ne možeš zahebat. I fileići ispadaju savršeno. Poslije sam ih popržila 2-3 minute i ubacila na dinstani luk i češnjak s bijelim vinom i kaparima. Retko lepo.
Ja ne znam filetirati....probala jednom, izmasakrirala cijelu ribu i na kraju ju bacila
Danas juha od paradajza (fala mami na hektolirtima domaceg), palamida na tavi i kuhani krumpir
Moraš imati dobar, oštar nož i malo samopouzdanja. I nikad ne bacaj ribu. Može se skuhati temeljac od ostataka, to uvijek treba.
Flopi, nisam sasa, ali sumnjam na ovaj recept:
slanutak stavim na protvajn, posolim, popaprim i posipam kuminom kojeg prethodno zgnjecim u muzaru. Stavim sve da se pece na 200 stupnjeva na pola sata dok ne porumeni i ne postane hrskav. Dotlen naribam pola kile mrkve. Pomijesam 2-3 zlice tahinija sa 2-3 reznja cesnjaka i limunovim sokom i pola salice vode. Taj sos pomijesam s mrkvom. Na to stavim slanutak i jos posipam pistacije.
nije teško, ukucaj u you tube, super je objašnjeno.
Ne znam kvotat s mobitelom, ali ovo gore je pisala sasa :D
Ne zloupotrebljavam autorska prava![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 14.03.2015. at 12:32
Proja sa sirom, podvarak sa slaninom u urnebes 'salata'.
Muž je kuhao a bio je nešto nostalgican...
Proja....
Podvarak....
Aaaaaaaaaa... Koje uspomene bude ova jela.![]()
Danas za ručak faširanci, špinat i krumpir. Odabrao sin![]()
Juha od mola, lešo mol preliven umakom od maslinovog ulja,limuna,koromača i mlade kapulice i lešo mišanca.
Meni najdraže, a ni ostali se ne bune![]()
Danas janjetina s bizima.
A moram se pohvaliti nedavnim jelom: teleca jetrica przena sa slaninom i ruzmarinom, pire krumpir preliven umakom od luka i leso blitva. Polizali prste!
Pohani kruh, kruh na pariški![]()