zelimo bebu, nekako me podsjecas naoju drugu t
vibram da tako i bude
~~~~~~~~~~ za sve
zelimo bebu, nekako me podsjecas naoju drugu t
vibram da tako i bude
~~~~~~~~~~ za sve
Meni je crinone ok. Jedan na večer i gotovo. Imaš temu baš o crinone gelu gdje cure pišu svoja iskustva, al preko moba ne mogu linkat.
Betu ću izvaditi zavisno da li na testu bude - ili +. Ne mislim se držati njihove preporuke od 20 dana nakon transfera.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Bok, cure. Ja isto u iščekivanju bete ( sve me strah napisati to).
Prosli put nisam uopce mirovala, sad sam odlucila koliko god mogu. Vecinom sjedim preko dana, i lezim. Skuham, normalno, hodat moras... Ali nista tesko ne dizem, cak sam odlucila i ne usisavat prvih 5 dana nt.
Od terapije utrogestan dvije svakih 8 sati- vec mi na uši izlaze. Imam osjecaj da nista drugo ni ne radim nego samo njih stavljam. Stavim, ni ne trepnem, pogledam na sat- vec opet moram staviti
I folacin 5 mg. Nego, procitala sam tu za taj neki gel na c...nesto. Za sto je to? Koliko sam shvatila, koristite ga pri kretanju? To bi mi trebalo.
Da, i za aspirin nisam imala pojma da se uzima??
Sto se simptoma tice, od kad sam sišla sa stola nakon transfera, trbuh me boli ko pred menstruaciju, non-stop, i to prilicno jako. I sise me bole od tada.
Prvi put nisam imala sasvim nikakvih bolova ni osjeta u grudima ni nista.( bila je 0)
Da, i zanima me, ako znate - ako je na dan stoperice endometrij 8, koliko moze biti na dan transfera? To bi bilo 5-6 dana kasnije.
Imam filing da mi je endometrij probematican. Prosli put je bio 5 na dan aspiracije.
Draga lajka, ne znam za taj gel, nisam ga nikad koristila. Ako sam dobro zapamtila iscitavajuci sve i svasta, Utrogestane (progesteron) koristis upravo radi endometrija. Zato svakako lezi bar 30 min nakon sto stavis utrice. Ako ti nisu nista rekli (da nije zadovoljavajuce debljine), onda je vjerojatno sve u redu
I ja sam imala grceve svaki put. Ovaj put sam, cim sam dosla s transfera, popila Normabel da mi smiri grceve (na vlastitu ruku) i 2.d je bilo ok. Jedino kaj sam krvarila 3 dana jer su me ozlijedili na transferu
Posljednje uređivanje od 1 zelja : 04.04.2015. at 10:14
Sad kad razmisljam o svemu (ozljeda pri transf, mjehur mi nije bio dovoljno pun pa su tesko i obavili transf; krvarenje, temperatura i sinusi), ne znam kako bi uopce i uspjelo. Vidjet cemo za par dana. Nada jos uvijek postoji![]()
Lajka što se tiče endometrija čini mi se da je tvoj bio ok, kod mene se endo povećava za 1 po danu..na dan stoperice ovaj put bio 9..čisto dovoljno po meni.. Aspirin sam dobila zbog mutacije na pai ( trombofilije), kažu da on pospješuje prokrvljenost maternice..
Crinone gel se dobije umjesto utrića,stavlja se jednom dnevno.. Dosta se rijetko dobije u državnim klinikama jer je skup...Kad vadiš betu? ~~~~~~~~~~~~~~~ Ja 10.4.
Zelja- nama u petrovoj ( ne znam gdje si ti), zavisi od doktora u vezi punog mjehura privtransferu. Samo vrcic to trazi, i rekla mi s.irena da je to zato da bolje vidi maternicu buduci da jedini radi s uzv. Da inace za pun mjehur nema nikakvog drugog razloga.
Ja ovaj put bila praznog mjehura, ali me i sam transfer bolio, i nakon njega. Nisu grcevi nego bas boli. Samo jednom me, drugi dan, grc presjekao. Krvarila sam malo, samo taj dan transfera. Ma, ne moze se ni reci da sam krvarila, samo malo roskaste boje dva put pri brisanju.
Kameleon- i ja bih mogla 10-og, ali mislim da cu taj dan raditi kucni, a u pon.betu.
kameleon i Lajka držim figice za + i beticu
Sretan i blagoslovljen Uskrs svim curama sa foruma![]()
Hvala! I ja vama sudružice u iščekivanju i sekiranju zelim sve najnajbolje za Uskrs i samo pozitivne rezultate
( sad nam bili neki gosti, drmnula sam si jeger, za cirkulaciju,pa kud puklo!)
Crinone gel je umjesto utrića i stavlja se navečer prije spavanja. Puno elegantnije rješenje jer se utrići stavljaju triput na dan uz preporuku ležanja cca pola sata i cure cijeli dan van.
Aspirin se daje zbog bolje prokrvljenosti maternice, u nekim klinikama daju obavezno nakon transfera, nekome zbog nalaza trombofilije.
Ja sam svaki put bila na bolovanju nakon punkcije, bila sam malo mirnija na dan transfera, ali od sljedećeg dana nisam ležala. Šetala sam laganini ttriput dnevno. Nisam radila kućanske poslove.
Bete su bile pozitivne.
Najvjerojatnije zbog loših embrija trudnoće se nisu održale. Ali to je sad već drugi problem.
Posljednje uređivanje od Varnica : 04.04.2015. at 15:55
Hvala cure!
Zamolila sam mpo-dr.da napise da cu uzimati crinone gel umjesto utrogestana (jer mi utrici na poslu nisu zgodni za stavljati i lezati 30.min.) i moja soc.gin.mi ih je bez problema napisala na recept.
Svima puno ~~~~~~ za sto god trebale!
Drage moje,
Svima koji slave zelimo sretan Uskrs ja i moja mini laralana.
Rodila sam 20.03. prekrasnu i vrlo glasnu djevojcicu tesku 3250 i dugu 50 cm.
Svima u postupcima i cekalicama bete zelim da sto prije ugledate svoje plusice i zagrlite svoje mirisljave smotoljke![]()
LaraLana cestitam. Uzivajte sada vas dvije.
hvala pak!!!
Kako si ti?? Jesi bila u postupku?
Laralana hvala ti na lijepim zeljama! I svim curkama, koje slave, zelim sretan i blagoslovljen Uskrs!
Hej lady od srca ti cestitam. Znam da si pisala da neznas dal je decko ili curica....znaci stigla je ljepotica.
Evo bila je borba al smo se uhodale. Puno mi je patronazna pomogla. Kad si ti rodila??
Jesi se mozda sa ledemo cula??? Sve smo mi tu negdje sa terminima bile za roditi??![]()
Uzivajte i veliki cmokic![]()
Curke ja sinoc zaspala i nisam stavila utrice (trebala staviti u 22:30, stavila tek ujutro u 3:30), i danas me pocelo boliti ko da cu dobiti m (tako mi je skoro pred svaku m); i sad me bas uhvatila neka tjeskoba![]()
Ne moze bol biti sto si kasnije stavila utrice. I meni se znalo dogoditi da zakasnim.
Nadam se da je od implantacije! Koji ti je dan vraceno i koj ti je dnt (dan nakon transfera)?
Drzi se!
Posljednje uređivanje od Bananka : 05.04.2015. at 17:47
Curke ja sinoc zaspala i nisam stavila utrice (trebala staviti u 22:30, stavila tek ujutro u 3:30), i danas me pocelo boliti ko da cu dobiti m (tako mi je skoro pred svaku m); i sad me bas uhvatila neka tjeskoba![]()
1 zelja povišenatemperatura ti je i od utrića
vita22 i druge cure, mi smo dobili 4 js, ali smo ih morali zamrznuti. Moram maknuti polip krajem mjeseca, pa ćemo najesen nastaviti s oplodnjom i transferom.
zelimo_bebu di si? beta?
1zelja nije to nista strasno, ne boli te jer si zakasnila s utricem
Sneki![]()
Evo me cure, cekam i dalje. Betu vadim prekosutra. (.)(.) mi se ispuhale, jos su lagano bolne, i dalje sam pod temp (37,4 moja standardna temp kad imam upalu sinusa), i imam povremene bolove ko da mi stize m. A sad vidjet cemo, sve moze biti i ne mora. Bozja volja.
Sad sam stalno na forumu i iscitavam te simptome, a tako svaki put, a pravilo je da pravila nema
![]()
Cure evo mene ponovno
(.)(.) se ispuhale skroz i vise ne bole, temp pala na 37; u trbuhu lagani pms bolovi. Sutra je beta pa cemo vidjeti ako m prije ne dodje.
Meni je sve propalo stalno to kapi nekako danas vise.idem dr da vidim sta kazu.ne vrijedi vise cekati.moracu se pripremit za moje zmrzlice
Pozdrav,cureKupila sam test, ali cvrsto odlucila ne raditi ga prije petka
Nego, citam ovdje...i citam da je svaki simptom koji neka od nas navede- od utrica. Pr.bolne grudi, bol u trbuhu, promjene raspolozenja, pa cak i temperatura... Od kud vam te info? Ja uvijek citam recept, tamo o tome ni slova, dapace, pise ako ste primjetile nuspojavu koja na receptu nije navedena da se to odmah javi lijecniku.![]()
Lajka,to ti z nas radi dr Gugl
Pokušaj malo istražiti kaj progesteron čini organizmu u lutealnoj fazi..sigurno budeš našla nešto slično.
~~~~~~~~~~~~~~~ svim čekalicama za debele plusiće,lijepe betice,za taman duplanja i sveee potrebno![]()
Posljednje uređivanje od žužy : 07.04.2015. at 18:03
Lajka, dobro zuzy kaze - pogledaj sto radi progesteron
A znamo i iz iskustva...
ja iz iskustva ne znam nista, svaki put mi je drugacije
Zelja kaze da su joj se grudi sad ispuhale, kako je onda to povezano s utricima? ( pretpostavljam da ih i dalje uzima)
Ne kazem nista, ali mozda je neozbiljno ako stvarno ima temp zbog upale sinusa sve tako olako svaliti na utrice. Mozda bolje da si ode provjeriti krvnu sliku da se vidi ev.upala.
Nisam citala gugl, ali vjerojatno ima veze i koliko dugo tko uzima progesterom, i u kojim kolicinama...
Pa ovisi kolika je temperatura
Progesteron ju lagano povisi, recimo meni nikad nije isla iznad 37, al ja inace imam jako nisku temperaturu
Kod mene je 37,5 bolest
A cice nisu ni u svakoj trudnoci iste
Kad nisam ostala trudna bile su napuhane sve dok sam uzimala prog
A u jednoj od trudnoca su se ispuhale prije bete, u drugoj u 8tt (a rodjena zdrava djeca)
Poanta je da prave trudnicke simptome osjetis tek nakon dobro pozitivne bete, kad vec znas da si trudna
Sve ovo prije je li-la, jer je beta preniska da bi izazvala ne znam kakve simptome
Evo mene curke. Na zalost nista, β=3. U 6.mj idemo ponovo. Zelim vam puno srece!!!
Zelja, zao mi je, sta reci... Poznat osjecaj, grozan...
Ginger, ma, samo sam razmisljala naglas...da mozda preveliku vaznost, ili krivnju svaljujemo na utrice.
Malo sam si sve to pretumbavala u glavi, te svoje bolove u trbuhu...otkud, kako i zasto...pa sam dosla do zakljucka, uz naravno, posljedicu samog postupka transfera, da mogu biti i posljedica stimulacije.
Prvi put sam bila u prirodnom postupku, i nakon transfera apsolutno nikakvi simptomi, za vrijeme uzimanja utrica. A, sad, stimulacija, i vec prije aspiracije trbuh sam osjecala kao bacvu, a nakon transf.bolovi se pojacali i bas sam osjecala jajnike kako me rasturaju. Evo, jucer i danas, 8 dnt, bol prestaje, tako da sam sigurna da je to jos bilo od stimulacije. I na receptu tih tableta koje sam pila 3/4 prostora posveceno je nuspojavama, kad sam to procitala bilo me strah primiti kutiju u ruke, a kamoli poceti piti. Kad sam popila, legla sam i cekala sto ce biti
( iako pise da se nuspojave pocinju pojavljivati oko 3 tjedna nakon pocetka uzimanja)
Za temp sam reagirala jer sam se ove jeseni i zime naužila upale sinusa, i upravo sam stalno takvu temp imala, 37 sa nesto sitno gore dole.
Zelja, mjeris li jos temp, kakva ti je?
Nista ni od mene cure.idem iduci mj na kraj nazad.sretno svima