Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Recepti s malo kalorija

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno Recepti s malo kalorija

Dobila sam naputak doktora da moram pazit na prehranu, tj na količinu unosa kalorija. U posljednje vrijeme tražim recepte s malo kalorija, pa reko da vidim imate li vi kakve. Ovaj recept koji ću prva objavit je preuzet Coolinarike, meni je bio prefin julčer, a tamo ima nešto malo recepta za hranu s malo kalorija. Inače, ako vas zanima kako ja računam kalorije, jednostavno u google upišim ime proizvoda i tablicakalorija.com i nađem odgovor brzo na toj stranici ( http://www.tablicakalorija.com/ ). Inače super stranica, sve namirnice ima, imate i kalkulator kalorija, ma super uglavnom.

Krumpir iz pećnice

Ovo jednostavno jelo od krumpira možete pripremiti za dana kada pokušavate biti na dijeti, kad niste “od jela” ili ste, recimo, u selidbi – samostalno ili kao prilog.

Sastojci

Broj osoba: 5 osoba
    - 1 kg krumpira
    - 1 žlica Vegete Twist za krumpir By Podravka
    - 5 žlica ulja

Priprema

Vrijeme pripreme: 50 min
    Težina: Jednostavno

1 - Krumpir ogulite, operite i narežite ga na kriške. Pospite ga Vegetom Twist krumpir i promiješajte.
    2 - Stavite ga u vatrostalnu posudu, dodajte ulje, a posudu prekrijte alufolijom. Pecite krumpir u pećnici na temperaturi 180-200°C oko 20 minuta.
    3 - Nakon toga maknite foliju i pecite još 20 minuta dok se krumpir ne zarumeni.

Posluživanje

Krumpir iz pećnice poslužite uz razna pečenja i ribe.

Savjet

Ako želite da vam krumpir bude sočniji, umiješajte luk narezan na kolutiće.

Dobar tek!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da si u pecnici recimo ispekla paprike punjene sirom ili tako nesto,

ja nisam pobornik nikakvih dijeta, ali ne poznajem tebe i zasto je tebi potreban manji kalorijski unos, ali poznato je da mediteranski tip prehrane, je bogat nutrijentima, a siromasan kalorijama.

ako vec trebas paziti na unos kalorija, osobno bih ti savjetovala da se maknes od krumpira, rize, tjestenine. i da se okrenes povrcu sto sirovom, sto na leso skuhanom.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.04.2015. at 10:48

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jel ovo spam, reklama za stranicu ili vegetu?
    prvi niskokalorični obrok pa pečeni krumpir :/ i to još uz detaljni recept

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda nije. Ali ja opako sumnjam da je forumasica novinarka ili netko iz neke agencije za istrazivanje javnog misljenja, jer otvara razne kontravezne ( za ovaj forum ) teme, pa onda nestane sa njih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ja sam prvo mislila biti ono sto jesam cinicna, ali ajd reko necu, lijep je dan, pa sam ostavila samo prvu recenicu

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    a da si u pecnici recimo ispekla paprike punjene sirom ili tako nesto,

ja nisam pobornik nikakvih dijeta, ali ne poznajem tebe i zasto je tebi potreban manji kalorijski unos, ali poznato je da mediteranski tip prehrane, je bogat nutrijentima, a siromasan kalorijama.

ako vec trebas paziti na unos kalorija, osobno bih ti savjetovala da se maknes od krumpira, rize, tjestenine. i da se okrenes povrcu sto sirovom, sto na leso skuhanom.
    Zapravo sam krumpir stavila jer ga inače ne volim jest. A ovo je takav recept kakav meni odgovara, iako mi je rečeno isto što i ti kažeš.

I da, zbog trenutnog zdrastvenog stanja ne smijem se puno kretat, pa svakako prevelik unos kalorija može štetit ako ga se uopče ili nikako ne troši.

Recept je s Coolinarike (evo link: http://www.coolinarika.com/recept/krumpir-iz-pecnice/ ), nit sam pisala recept, nit reklamiram vegetu, nit sam htjela bit opširna ili sažeta, samo sam prenjela šta sam našla od onoga šta tražim.

PS Jednostavno nemam vremena sudjelovat u svim temama, čak ni u onima koje otvorim... Puno pišete, jedva stignem nešto i pročitat, tako da se nekad jednostavno izgubim sa teme jer je tako lakše...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ok
    ovako, nisam ni nutricionistkinja niti imam nešto iskustva s dijetama
    ali da idem smršavit, tj smanjit kalorijski unos, glavna filozofija bi mi bila: smanjiti hranu koja sadrži puno kalorija a malo nutritivnih vrijednosti
    dakle, sve sa šećerom i bijelim brašnom za početak

kad zamišljam niskokaloričan obrok, zamišljam prije svega povrće. kako stojiš s njim? sad je sezona mlade blitve i špinata, toga možeš pojest koliko hoćeš, nema puno kalorija, a ima puno toga korisnog. to mi je puno bolji prilog uz meso, ribu ili jaja nego bilo kakav krumpir, i bolje da ga ne voliš

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a ja dosla vidjeti sta spajka i tang rade na ovoj temi
    umjesto da skakucu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da skakuću, ne mogu se ni pomaknit, idem zaspat na kauču

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bas pitam djecu jel ostalo sto madjarice, ali nisam jos sisla do nje a i za to treba potrosit kalorija

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

ok
    ovako, nisam ni nutricionistkinja niti imam nešto iskustva s dijetama
    ali da idem smršavit, tj smanjit kalorijski unos, glavna filozofija bi mi bila: smanjiti hranu koja sadrži puno kalorija a malo nutritivnih vrijednosti
    dakle, sve sa šećerom i bijelim brašnom za početak

kad zamišljam niskokaloričan obrok, zamišljam prije svega povrće. kako stojiš s njim? sad je sezona mlade blitve i špinata, toga možeš pojest koliko hoćeš, nema puno kalorija, a ima puno toga korisnog. to mi je puno bolji prilog uz meso, ribu ili jaja nego bilo kakav krumpir, i bolje da ga ne voliš
    Hvala svakako na trudu.

Očekivala sam da imate neke recepte u rukavu koji sadrže malo kalorija, ako nema sve 5, već ću se nekako snaći.

I da, nikad u životu nisam brojala kalorije niti brinula oko težine jer s tim stvarno (da pokucam u drvo) nemam problema, no zbog određenih problema i terapija mi je savjetovano da pripazim na to pa sam se htjela informirat.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nekad davno kad sam bila pretila trudnica koja strogo miruje (dok nisam samoinicijativno odlučila da nisam pretila) jela bi za ručak prokuhani špinat i posni kravlji sir, drugi dan paradajz, rikolu i kuhano jaje na salatu, treći dan malo graha kuhanog, ribanu mrkvu i zelenu salatu,paradajz s malo mozzarele i sl. salate, a za večeru malo voća (doručkovala sam kruh s nečim ili jaja ili tako nešto obično i nedijetelno).
    i onda mi je dojadilo da sam uz svu svoju nesreću još i gladna i to je bilo jedino moje iskustvo s dijetom. ne bih rekla da sam nešto mršavila, a izdražala sam mjesec dana između dva pregleda.
    inače sam postala buca koja voli jesti (prije četrdesete sam bila normalne mase bez obzira koliko se prežderavala) i željela bih pronaći dobar razlog za mršavljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mamitzi nisi debela, OK!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    nekad davno kad sam bila pretila trudnica koja strogo miruje (dok nisam samoinicijativno odlučila da nisam pretila) jela bi za ručak prokuhani špinat i posni kravlji sir, drugi dan paradajz, rikolu i kuhano jaje na salatu, treći dan malo graha kuhanog, ribanu mrkvu i zelenu salatu,paradajz s malo mozzarele i sl. salate, a za večeru malo voća (doručkovala sam kruh s nečim ili jaja ili tako nešto obično i nedijetelno).
    i onda mi je dojadilo da sam uz svu svoju nesreću još i gladna i to je bilo jedino moje iskustvo s dijetom. ne bih rekla da sam nešto mršavila, a izdražala sam mjesec dana između dva pregleda.
    inače sam postala buca koja voli jesti (prije četrdesete sam bila normalne mase bez obzira koliko se prežderavala) i željela bih pronaći dobar razlog za mršavljenje.
    Nemoj tražit dobar razlog za mršavljenje jer on može biti - zdravlje, a to nikako nije poželjno.

I da, slažem se da nekima dijeta ne utječe isto kao i drugima. Meni je prijateljici s jednom vrstom dijete kilaža padala "naočigled", meni s istom - ništa. Svako ima drugačiji organizam i drugačije se određene namirnice "primaju".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prvo bi iz tog recepta izbacila vegetu-sadrzi pojacivac okusa. Iznimno nezdravo, a osim toga pojedes vise nego sto si gladan.
    LCHF je po meni izvrstan nacin prehrane, puno se mrsavi, a teze se ponovno deblja. Uz male preinake, onako kako tebi pase.
    Puno povrca i voca, manje ugljikohidrata, izbaciti bijeli secer, bijelo brasno...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Poslozi filete ribe na papir za pecenje, poprskaj ih maslinovim uljem i posoli. Skuhaj karfiol i mrkvu, da ostane hrskavo (ili na pari ako ti se da). Napravi paradajz salatu. Za desert pojedi jabuku i malo borovnica.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Chriiiiiiis pa gdje si tiiiii???
    Daj se javi na vjezbacima!!!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

karantena, pa moj zdrav apetiti dokazuje da sam jako zdrava.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala i drugima na savjetima, pratim ja vas šta pišete, ništa ne brinite

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    karantena, pa moj zdrav apetiti dokazuje da sam jako zdrava.
    Nisam ni mislila drugačije.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ajme meni , koja super tema ))

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Hej draga imam ti ja na instagramu oko 500 niskokaloricnih recepata.

Moja preporuka ti je da ubacis metabolism boostere u svakodnevnu prehranu. Tipa zeleni caj od holyplanta ili kajenski papar đumbir celer itd.

Ja sam sa svojim nacinom prehrane skinula 26 kila.

Na instagramu se zovem loveurelife

Sad cu ga otkljucati da mozes vidjeti receptice i klopu. Uglavnom je to povrce sa mesom ali na puuno nacina i sa svakakvim dodatcima.

Bilo bi super samo jos da pazis na kolicine npr. Sjemenki. Ako ti je visok kolesterol onda sto manje sjemenki.

Ako ti je zeljezo nisko kombinirat paradajz i proso npr. Pa crveno pilece i purece meso ... itd. Ja sam sebi digla zeljezo u 4 mjeseca sa 1 na 26 :D

Od ulja koristim samo kokosovo i maslinovo.

Ne koristim secer rafinirana ulja bijelo brasno , krumpir. Recimo batat je odlicna alternativa. Integralnu ,divlju ,slatku , crnu , basmati rizu...itd.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Nije me bilo neko vrijeme, a kad se vratim naiđem na super post!

Hvala @cleaning-lady, potražit ću te na instagramu!

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Nema problema karantena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •