Treba ju posjest i direktno rec ne i ne dolazi vise u obzir ( moje misljenje),baka se treba naucit postovat principe roditelja recene na fin nacin za ubuduce,mozda ce sljedeci put biti neka odgojna metoda u igri a bakino nezlonamjerno neslusanje imat posljedice po ponasanje djeteta. Mislim da je bitno na fin i prijateljski nacin postavit granice bakama i dedama.
zaravo prica je takva da sam ženu upoznala tek u rodilištu, do tad nije ni znala da postojimo i naravno bilo mi je neugodno odmah zeni ko iz topa objašnjavat zasto i kako, natuknula sam par puta onako usputno al nije upalilo i tako su mjeseci prolazili a ona i dalje to radi
zalosno je sto svaki puta kad je čuva ja je nakon toga okupam, a i sada mi je vec glupo objasnjavat nakon godine dana, tjesi me samo cinjenica da joj za koji mjesec mala nece dati da joj to radi iako je trenutno to zabavlja
Ninunanu, da, kod tebe je bas nezgodno
Mislim, treba reci kad te nesto smeta
I mama, tj. roditelji djeteta se trebaju postivati
Al nisu ni bake nevazne, jel...
No, ovako s odmakom, mogu reci iz svog iskustva, da sam znala u nekim stvarima pretjerati
Recimo, jos se danas prepricava moj dolazak iz rodilista s prvom bebom
Mama mi je dosla iz drugog grada, sveki sve pocistila i spremila rucak, a ja ih naruzila ko malu djecu![]()
Pogotovo svoju mamu, a sveki se pobrala cim je stigla
Zasto? Nemam pojma, izivciralo me sve po redu, pa i one
Ja za to krivim hormone
Jer inace sam cist ok, lol
I dodatak, kad sam rodila trecu, svi smo bili super
Metoda pokusaja i pogresaka, he he
Te prve dane neću ni spominjati, iako sam ja umjesto nervoze plakala, čak sam plakala u liftu u bolnici kad smo izlazili van,a ispred me čekaju moji i njegovi , doduše baby blues me je žestoko prao
Moja "svekrva " ako maknem na stranu ovo ljubljenje je savršena tu je kad god mi treba, malenu voli više od ičega,zna je čuvati po cijele dane jer eto tako želi i broji dane kad će moći spavati kod nje
Da sam ženu poznavala ranije sigurno bi to drukčije ja obavila u startu, al nakon što smo sve dozivili i prozivili to prvo vrijeme jednostavno mi je bilo žao ista ženi pregovarati
Ma ja sam sa prvim garant nesto imala.
Bas sam bila sva nabrijana, a bez nekog posebnog razloga.
sa drugom, u ekstremnoj situaciji , i dva mjeseca po bolnicama sam bila 100% uravnotezenija.
ne znam da li je to tako izgledalo i na van () , ali u glavi sam bila skroz bistra , nisu me neobjasnjive posesivnosti i ljubomore hvatale. Zapravo bilo mi je drago da netko moze od bliskih osoba drzati dijete, i pruziti mu zagrljajem dobrodoslicu i dobre zelje.
Ninunanu, bas super da ti je "sveki" takva, stvarno, bez obzira na prstice
sirius, joj, svaka ti cast na sabranosti u ekstremnoj situaciji
al to valjda tako bude, jednostavno se moras posloziti u glavi
u pravu si
i ne želim da ispadne da se flameam s tobom zato što te stalno citiram, pa unaprijed da kažem da mi ton nije hostilan, nego samo imam odgovor na ovo
točno je, hormoni su stalno prisutni, i kod muškaraca, pa njihove emocije ne pripisujemo hormonima
ali ima situacija kad mi moje emocionalne reakcije kasnije izgledaju jako čudno i kao ne-ja, nekad čak i za vrijeme dok se događaju, i onda ih pripisujem da, hormonima (tipa pms)
e sad, točno je da smo naprečac zaključili da je autoricina ovakva reakcija samo sada, da inače nije takva, a možda i je
Nakon 2 mj..... puno ste komentirale i renata mi ima dobre teorije,ginger isto mi je zapeo za oko jedan tvoj komentar..da je neko doar kad treba cistit i zasto onda nije dobar za pomazot bebu.......da razjasnim.....kod mene se radilo o pusi nebi ne o slinjenju. I sad mi smeta sve vise od 1 puse....sta cu takva sam. Sad mi smeta jos nesto.....ljudi mi se rugaju jer ja nisam normalna jer perem ruke prije diranja svoje bebe i to isto trazim od drugih i ja sam cudna,niko to nije radio sa svojiom djecom,sta ja mislim da su oni to dirali itd. A ti isti ljudi su u stanju meni rec da moram cesce kupat svoje dijete...ii kad sam vani stalno mi govore,skini bebi jakni, place jer joj je vruce,ne treba joj kapica....a ja nisam pitala ni za misljenjeb ni za komentar i nije me briga sta misle jer pricamo o bebi od 2 mj koju ipak treba malo vise utoplit jer spava u kolicima navbjetricu a ne seta kao mi....komentari su dobronamjerni ali ja imam svoje misljenje
Sta se ticef bake koja lize prstice bebe...reci joj...znate, beba je u fazi kad trpa prstice u usta, mozda bolje da joj to ne radite ..na neki fini naci reci
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.04.2015. at 08:01
rehab![]()
Pretjerano pranje sigurno nije dobro, isto kao pranje igračaka kad svaki put dotaknu pod, jer ako se ne pomiris s nekim stvarima doći će i do toga. Da ne spominjem puzanje i stavljanje svakakvih predmeta u usta. Naravno nemoze se usporediti beba od 2 mjeseca i beba od godinu danA.
Znam kako se osjećaš i meni je bilo slično i inače sam jako pedantna osoba i pazim strašno na čistoću al nemozes na sve utjecati, glupo zvuči al opustiti ćeš se s vremenom
Po mom osobnom, skromnom misljenju, pretjerujes.. Savjetujem ti da se probas malo opustiti, jer nije dobro niti bebicu drzati pod staklenim zvonom - nece sama jacati imunitet.. Slazem se za pranje ruku, kada ljudi dodju izvana i, ponavljam, ako te ne razumiju, zamoli nekoga da ti u tom stavu pomogne (TM, svekrva...)
Cini mi se kao da si izbombardirana ljudima i osjecas atak na sebe preko svoje bebice.. Jesi revoltirana prema tim silnim ljudima i dali su ti oni upce bliski? Jer ako jesu, probaj usporediti svoj odnos s njima prije i sada.. mozda uvidis da pretjerujes u nekim stvarima. A ako nisu, eh to je vec problem na drugoj razini (drugi par opanaka)..
Posljednje uređivanje od Doga : 13.04.2015. at 11:11
Po mom osobnom, skromnom misljenju, pretjerujes.. Savjetujem ti da se probas malo opustiti, jer nije dobro niti bebicu drzati pod staklenim zvonom - nece sama jacati imunitet.. Slazem se za pranje ruku, kada ljudi dodju izvana i, ponavljam, ako te ne razumiju, zamoli nekoga da ti u tom stavu pomogne (TM, svekrva...)
Cini mi se kao da si izbombardirana ljudima i osjecas atak na sebe preko svoje bebice.. Jesi revoltirana prema tim silnim ljudima i dali su ti oni upce bliski? Jer ako jesu, probaj usporediti svoj odnos s njima prije i sada.. mozda uvidis da pretjerujes u nekim stvarima. A ako nisu, eh to je vec problem na drugoj razini (drugi par opanaka)..
dijete će biti više manje ok: i ako ćeš ga kupati i ako nećeš, i ako ćeš ga utopljavati i ako nećeš, i ako ćeš sve dezinficirati i ako nećeš, ako ćeš dopuštati drugima da ga nunaju i ljube i ako nećeš.. nekad ćeš pogoditi i iono će biti sretno i zadovoljno a nekad nećeš pa će plakati...tko će znati što je najbolje...
čini mi se da sam vaša baka da bih vas pozvala koji put na ručak i ponekad bi došla k vama na ručak ( koji vi skuhate) i pustila da se sami snalazite.
kao što ne treba djecu pretjerano štititi kad su bebe ne treba ni kad su odrasli ljudi
evo sad nakon nekog vremena. sretnica sam bila sta sam imala pomoc po kuci i u svemu u tim daniam...vjerojatno malo hormoni malo strah....sta se tice higijene, malo sam jos pretjerano oprezna ali i to mijenjam. sad zahvaljujem na svakoj ispeglanoj majicitim vise sta je svaki moj suludi zahtjev ispunjen
neke stvari smetaju, ali to je to mene i do iracionalnog straha jer zelim da je baba 24/7 sa mnom
hormoni su luda stvar