Pokazuje rezultate 1 do 50 od 266

Tema: Danasnja djeca-previse ekrana,premalo igre?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Igranje igrica na računalu nije početak ničega, druga je stvar što će osoba koja ima nekakvih tehnoloških sklonosti vrlo vjerojatno biti sklona i igricama, pa vjerojatno nema "informatičara" koji nije bar malo sklon ovisnosti o igricama.

Ja ne mislim da djeci treba braniti računalo i igrice, i mislim da je autorica ove teme previše dramatična i da stvari uopće nisu takve kakvim ih ona prikazuje, i ne mislim da je sadnja cvijeća plus a igrica na računalu minus, ali da igrice na računalu imaju potencijal stvoriti ovisnost - imaju, kao što fejsbuk i generalno online socijaliziranje kriju opasnosti za (pre)mlade korisnike.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Igranje igrica na računalu nije početak ničega, druga je stvar što će osoba koja ima nekakvih tehnoloških sklonosti vrlo vjerojatno biti sklona i igricama, pa vjerojatno nema "informatičara" koji nije bar malo sklon ovisnosti o igricama.

Ja ne mislim da djeci treba braniti računalo i igrice, i mislim da je autorica ove teme previše dramatična i da stvari uopće nisu takve kakvim ih ona prikazuje, i ne mislim da je sadnja cvijeća plus a igrica na računalu minus, ali da igrice na računalu imaju potencijal stvoriti ovisnost - imaju, kao što fejsbuk i generalno online socijaliziranje kriju opasnosti za (pre)mlade korisnike.
    Slazem se.
    Meni je razumljvo da netko sa djetetom od godine dana ne moze zamisliti zivot kada tom isto djetetu bude 12 godina.
    Zato i ne vidim previse smisao u tako generalnoj temi.

kod nas se pojavila neki dan susjeda od 7 godina sa pametnim telefonom kojeg je dobila jer nije plakala na vadenju krvi za upis u skolu. To je pomalo zbunilo moju predskolku koja vadi krv svako malo, ali bez telefona za nagradu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče korisničkog nivoa, čisto sumnjam da će ijedno od naše djece uspjeti odrasti a da neće savladati korisnički nivo korištenja računala - znači baratanje fejsbukom, pretraživanje interneta, pisanje dokumenta, korištenje programa kakav je power point, pronalaženje i instaliranje software-a - to će sasvim sigurno savladati sami, kao što ja znam uključiti perilicu veša a moja prababa nije znala.
    ...

ovako i ja mislim, malo sam iskombinirala postove.
    iako, kad su u pitanju igrice - one su u slučaju j ipak bile početak interesa za tehnologiju. tu je trebalo ubaciti neki hakerski program, pa onda zakupiti server - ne znam dalje ni ponoviti
    sad je za tri koplja ispred mene, tipičnog korisnika. to što ja odlično znam excel jer mi treba u poslu, a on ne - to je manje bitno.
    inače, u školi sam imala sliejdeće predmete : paskal, basic, fortran i C. i niš se nije uvatilo. :D to mi onda bio bauk i tako je i ostalo. pitam se jel su još uvijek ti programski jezici u funkciji il je sad i to sve puno jednostavnije.
    pisali smo program na papir, profesorica ga je tipkala na komp - ako ne radi (npr zaboravio si jednu točku) - jedan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •