Mima prvotno napisa
Što se tiče korisničkog nivoa, čisto sumnjam da će ijedno od naše djece uspjeti odrasti a da neće savladati korisnički nivo korištenja računala - znači baratanje fejsbukom, pretraživanje interneta, pisanje dokumenta, korištenje programa kakav je power point, pronalaženje i instaliranje software-a - to će sasvim sigurno savladati sami, kao što ja znam uključiti perilicu veša a moja prababa nije znala.
...
Igranje igrica na računalu nije početak ničega, druga je stvar što će osoba koja ima nekakvih tehnoloških sklonosti vrlo vjerojatno biti sklona i igricama, pa vjerojatno nema "informatičara" koji nije bar malo sklon ovisnosti o igricama.
Ja ne mislim da djeci treba braniti računalo i igrice, i mislim da je autorica ove teme previše dramatična i da stvari uopće nisu takve kakvim ih ona prikazuje, i ne mislim da je sadnja cvijeća plus a igrica na računalu minus, ali da igrice na računalu imaju potencijal stvoriti ovisnost - imaju, kao što fejsbuk i generalno online socijaliziranje kriju opasnosti za (pre)mlade korisnike.