-
Zekana, pa, digni ju. Ne moraš na prvi poziv, ali daj na treći. Pa makar nosila svako dijete u jednoj ruci. NIŠTA drugo što radiš nije važnije od njih dvoje sada dok su tako mali.
Znam da ću se ponavljati, ali djeca tako brzo odrastu da ćeš uskoro žaliti kako nemaš koga nositi ( osim ako ne dođe nova beba
). Računaj, sa 6 godina se nose samo izuzetno, a to će vama brzo doći. I prebrzo. Digni ju kad ona to želi i trebat će te kraće.
Možda, ako zna da ćeš joj se posvetiti u času kad te treba, a ne za 5-10-15 minuta, koje su dvo-trogodišnjakinji predugi period da čeka, možda će biti sigurnija u tebe i u sebe. Pišeš da nema rješenja, a sama si napisala rješenje. Uzmi ju, spusti braca, ostavi što radiš. Neće biti urlanja i posao koji si morala raditi uz njeno urlanje, napravit ćeš uz njeno zadovoljstvo.
Stotine puta sam mlađe imala na cici, a starijemu čitala, stotine puta sam morala nešto učiniti, a sjela sam kraj njih, nosala, pomagala zadaću, crtala, samo bila s njima. I, sve je prošlo. I svi poslovi su se uradili. Kad-tad.
Jednostavno treba u sebi pregristi i prvih se par godina posvetiti dječjim potrebama. To je ulog koji se itekako isplati za budućnost. Malo.pomalo, oni ti daju sve više prostora. Sad ga još nemaš i ne trebaš imati. Na tvom mjestu, ja bih sve stavila u drugi plan, pokaži da ti je njeno: digni me! važnije od svega taj čas. Možda se ugodno iznenadiš promjenom, koja neće biti brza, predugo je ona u tom modu deranja.
Ali, pokaži joj to puna i otvorena srca. Ako ona osjeti da bi ti sve drugo radila ( što si i napisala) nego nju digla, nikakva korist od moga savjeta. ti stvarno moraš to željeti. Ako ne možeš, onda možda da ju netko drugi čuva dio dana, da se odmoriš od nje, pa ćete se zaželiti jedna druge 
Imati kćerku je divna stvar, pa makar ta kćerka i nije ono što smo si zamislile u trudnoći.
Znam da treba čuvati i svoje živce kao roditelj, kako kaže Peterlin, no, odlučivši postati roditeljem, a naročito više od jednog djeteta, odlučili smo i omotati živce sa puno slojeva
Jako, jako puno slojeva, da izdrže sve atake. Kojih bude....ah
Posljednje uređivanje od Beti3 : 21.05.2015. at 22:59
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma