Inesz- privatno sam u postupku, betaplus, a vidiš neznam stupanj fragmentacije, tj oni nisu niš rekli, a ja od šoka nisam ništa pitala. U tom trenu mi to uopće nije palo na pamet pitat, a to je fakat bitna činjenica. A neznam, pa valjda postoji neka granica tj postotak, nakon koje nepravilni zaameci ne idu u transfer, nadam se da postoji!
Hvala vam na odgovorim tako sam i mislila Al volim pitati, ne znam sve mi je tu čudno, vidit ćemo sutra i nadat se najboljem. Inače u zg je bila u postupku jer naravno u st su još uvijek radovi.
Laura, i nasi su embriji uvijek bili jako fragmentirani.
U zadnjem IVF-u od 16 js dobili smo samo dvije blastice koje smo zamrznuli, a vratili su mi dva 6/8 stanicna embrija s fragmentacijama. Ne muce me te fragmentacije, embriji ne mogu biti savrseni, niti jedan covjek nije.
Željkica, sretno tvojoj prijateljici~~~~ i hvala na info o KBC Split.
Pojava frangmentacija kod ljudskih embrija je uobičajena. Kod početne mitotske diobe blastomera (stanica embrija) jedan dio stanice (ili djelovi stanice) se odvoje (izgledaju kao mjehurići, tako bi ih se moglo opisati). Ti odvojeni, fragmentirani djelovi stanice sadrže samo citoplazmu, ne sadrže jezgru, pa se ne smatraju stanicama.
Fragmentacije je uobičajena, ali se u embriologiji još malo zna o uzrocima. Embriji koi sadrže više od 25 % fragmentacija generalno imaju slab razvojni potencijal. Zašto? Gubeći veći dio citoplazme radi fragmentacija blastomera, stanice embrija, znači i embrij u cjelosti, imaju oslabljene stanične mehanizme potrebne za daljni razvoj.
Kad embriolozi procjenjuju kvalitetu 3-dnevnog embrija, u tu ocjenu ulazi broj stanica i vanjski izgled embrija promatanog pod mikorskopom. Broj stanica embrija je egzaktan broj dok je ocjena vanjskog izgleda podložna subjektivnosti u procjeni embriologa.
3-dnevni embrio koji se dobro razvija trebao bi imati između 6 i 10 podjednako velikih stanica, biti bez fragmentacija ili sadržavati vrlo malo fragmentacija.
Ljudska vrsta vrlo je neuspješna u reprodukciji. Kod spontanih začeća samo oko 30% oplođenih jajnih stanica rezultirati će živorođenim djetetom. Vrlo slično je i kod mpo-a.
Drage ure, želim vam da dočekate svoj dobar, dobitni embrij i iz rodilišta izađete sretne sa svojim djetetom.
Inesz je sve lijepo rekla o fragmentaciji. Evo sad iskustvo osobe kojoj su fragmentacije sastavni dio postupka (nažalost).
Kako je Inesz rekla sve ovisi o postotku fragmentacije. Do 20% fragmentacije embrij ima potencijala za implantaciju. ALI, kad se radi više od toga nažalost nije dobro. Znam iz vlastitog iskustva. Naime, do sada smo bili u 6 stimuliranih postupaka. U 4 postupka embriji su bili fragmentirani više od 40 %. Bili smo u dvije klinike do sad. U jednoj su mi rekli da nažalost s tolikom fragmentacijom baš da ne očekujem uspjeh, a u drugoj su vratili reda radi i eto, možda se čudo dogodiNaravno da ta četiri puta nisam ni došla do bete (menstruacija bi mi uredno došla 7. ili 8. dan nakon transfera). Kad sam pitala zna li se zbog čega dolazi do toga, biolozi bi rekli pa jako loš spermiogram, jajne stanice nisu nešto i tako ukrug. Uglavnom, nitko ne zna zašto.
Ono što sam ja naučila iz vlastitog iskustva jednostavno treba napikunuti dobar ciklus, i jedan dobar dobitni embrij. A prije toga nažalost sve su metode pokušaja i pogrešaka.
Ines hvala! Evo bila je jutros kod privatnika i on vidi dvije gv! Samo kaže da su manje , sljedeći tjedan ide opet .
Ajme željkice koji preobrat..nek dalje ide ko po loju!
A tebi velika pusa![]()
Cure hvala na objasnjenju sto se tice fragmentacija!
Zalosno je sto odgovore na svoja pitanja vecinom trazimo po forumima, a ne dobijemo ih od onih kojima skupo placamo svaki postupak.
O boze, mislim da ce mi trebat duzi odmor od svega ovog, totalno sam u minus fazi, valjda sam zbog toga vec i ogorcena na sve ovo skupa. Previse neuspjeha u tako malo vremena.
Zuzy i tebi veeeeliki poljubac! !!!!
Posljednje uređivanje od željkica : 11.06.2015. at 12:28
eto biologica mi javila da se je stanica podijelila i sutra je transfer
dakle, idemo dalje...![]()
Posljednje uređivanje od orange80 : 11.06.2015. at 13:55
orange pijes ih?
mozda da probas crinone?
Orange- sretno na transferu sutra!
Ma reci dr da ne funkcioniras pod djelovanjem utrogestana pa ce ti zamjeniti njih nekim drugim progesteronskim pripravkom. Ja sam dobila Duphastone, 3x1 i jos se piju samo. I super!
iva pričekajmo betu, ona je jedini pravi pokazatelj, ~~~~~~~~~~~~~za betu, da ipak iznenadi
maris1980, laura33, alma ~~~~~~~~za lijepe bete, samo pozitivno
mona22 bravo za srculence, da do kraja bude školska trudnoća
medeja bravo za betu ~~~~~~~~~za srculence,
orange za tvoj transfer sutra~~~~~~~~~~
katjuša sretno s bockanjem, da prvi bude i dobitni ~~~~~~~
...i ja sam 9.6. krenula s injkecijama (gonal 150 jedinica), folikulometrija 16.6.,...
SRETNO NAM SVIMA (ako sam nekog previdjela), zato svima~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od laura33 : 11.06.2015. at 15:17
Ok,sorry na dezinformaciji, al bitno je da moze posluziti istoj svrsi!
Darmar- nemam ti ja pojma otkad to, tako mi je receno.
Ja sam samo pitala jel ima zamjena za utrogestane...
Sretno ti u novom postupku!!!!!![]()
Posljednje uređivanje od laura33 : 11.06.2015. at 15:25
laura33 nemaš se na čemu ispričavati, samo me interesiralo od kada to?, jer ni ja nemam povjerenja u Duphaston u IVF-u, a pošto mi je ovo zbilja zadnji postupak i na izmaku snaga sam, bolje da odmah kod njih reagiram ako mi ga spomenu
hvala ti, svaka pozitivna vibra mi treba~~~~~~
tnx cure, pričekat ću sutra i pitati dr. a do tada bauljati na Utrićima.
što je sigurno, sigurno je.
jedno glupo pitanje: ako su nam punktirali js, mi dakle uopće ne stvaramo
progesteron u tijelu, ono ništa?
odnosno ovisni smo isključivo o tabletama?
Posljednje uređivanje od orange80 : 11.06.2015. at 15:37
Darmar- joj pa ti si u postupku tamo, super, znat cemo onda iz prve ruke!
Kod prof. Vlaisavljevica idete?
Sad ste me zabrinule sa tim Duphastone-om, sad se brinem i ja, pa jesam jucer bila malo rastresena tamo al nadam se da sam dobro cula da je to isto.
Napisan mi je odmah novi recept.
Ma budem ja nazvala njih i jos jednom pitala. Ja vise samoj sebi ne vjerujem!
i malo za one koje nemaju povjerenja u Duphaston:
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...XgYClTnXp4XPGA
da vidiš, već sam i zaboravila da je moguće dodavati i hCG u lut. fazi
samo ne znam da li to itko kod nas radi.
laura33, mislim da se previše opterećujemo.
ako su ti prepisali Duphastone, onda je to to.
Posljednje uređivanje od orange80 : 11.06.2015. at 15:55
Ljube- hvala ti i hvala na linku!
Ja sam ti od Utrogestana, evo ko sta i Orange kaze, isto bauljala, ko da na dan popijem 3X5 mg normabela, a kad bi ih tek popila bila sam skroz oduzeta.
Dr mi je objasnila da oni djeluju na nekog tako i da nema potrebe mucit se kad zamjena ima.
Ja sam se naravno odmah zabrinula da to nebi naslodilo zametku ali i ona je rekla da nece i da je to ok.
laura 33 moja sestra ih je pila u prvoj trudnoći i sve je ok, ako ti je dr. propisao poslušaj , znaju oni što radeopusti se~~~~~~~~
Prvi put sam bila kod prof.Vlaisavljević, on više na žalost nije na klinici, ali jeste prof.Reljič, divan čovjek i dr., kod njega idem![]()
alma draga jesu ti se javili danas???
mislim da je suvisan svaki komentar za tvoju embriologicu i sa 8 oplodjenih embrija je se moglo puno toga napravit i mislim da si sa razlogom tako reagirala i da si ljuta.
potpuno te podrzavam i imas pravo sve da ju pitas sto te zanima i zasto nesto nisu odnosno jesu radili i odlucili se za to.
mogli su ti vratiti dva embrija drugi ili treci dan a ostale pustit i zbilja nevidim razloga zasto to nisu napravili.
drzim ti fige i sretno![]()
Ja sam na Duphastonu 4x1 + Folacin + Andol.
I u svakom sam ih postupku pila kao terapiju nakon punkcije ili nakon AIH-a.
Dobro se osjecam s njima, navikla sam.
Srecom, sitna je tabletica pa ju lako popijem jer mrzim uzimati tablete.
Posljednje uređivanje od Medeja : 11.06.2015. at 16:32
Medeja vidim beta se lijepo uduplala....super![]()
iva777 da te beta iznenadi
maris1980 odlicno za dvije blastice i za 8 st.smrzlice....vibram i da ugledas svoj plusic![]()
orange80 sretno![]()
laura33 drzim fige
zeljkica za lijepu betu uskoro
cure sretno svima![]()
Orange, ja sam sam nakon transfera dobila Brevactid, drugu dozu 4dpt, mislim da je to HCG?
Cure savjetujte se s liječnikom prije promjene terapije. Valjda oni znaju zašto su nekon napisali terapiju. Ja od Utrogestana samo spavam
Danas me boli trbuh, kao da će menga krenut....
Sara![]()
Posljednje uređivanje od maris1980 : 11.06.2015. at 18:05
maris to bi mogli biti implantacijski grcici![]()
Bubekice, sa tvoje tipkovnice u uši onog gore
Kamo sreće, ali nikad u životu ništa nije išlo lako ni brzo, tak da sam jako oprezna... Nekako mi je najlakše nadati se najboljem, al biti spremna na najgore...
Sretno cure![]()
Sada lupam ali dobila sam ideju koju cu sutra ako ce biti sve ok predloziti dr-u:
a zasto hģnebi uzimali kombinaciju Duphastonea i Utrogestana? Dhuph. uzmemo per os preko dana, a navecer se nakrkali s Utricima ( ionak idemo apavat)&
Pa da, pa bas probaj pitat, bas me zanima sto ce ti reci, tako cemo imati informacije iz vise izvora...
Tebi jos jednom od srca sretno danas na transferu, da te doceka jedna lijepa mrvica!![]()
Iva, sretno danas i d ugledas lijepu betu!!!!!!!!