Stranica 29 od 53 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm ja dobila i digla na recept u apoteci pulmicort najnormalnije. Bez ikakvog problema i komentara. Nemoguce je da ne bi skuzili .

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni opet petljaju s putnim nalozima

imam osjećaj da ti lunahor živiš u nekoj drugoj državi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.06.2015. at 07:44

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    imam osjećaj da ti lunahor živiš u nekoj drugoj državi
    fakat!
    ti si jedina za koju čujem da dobije pulmicort.

ne kuižim kako to uspijeva vašoj dr.
    znaš da sam zvala i hzzo i to je gotova priča, bar za sada.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma u cem je fora . Jer kad nesto ne ide kompjuter im odmah ne da. Vec je tak bilo za neki dr lijek . Npr resource 2.0 ne moze ni dr pisat jer je registriran za starije od 60 g i odmah im svima blinka i nemogu ni stisniut ni dr ni ljekarna . Isto i flixotide 50 .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma u cem je fora . Jer kad nesto ne ide kompjuter im odmah ne da. Vec je tak bilo za neki dr lijek . Npr resource 2.0 ne moze ni dr pisat jer je registriran za starije od 60 g i odmah im svima blinka i nemogu ni stisniut ni dr ni ljekarna . Isto i flixotide 50 .

Mi tako nismo uspjeli dobiti Qvar - nije ga bilo u ponudi prije 3 mjeseca. Dva-tri tjedna smo čekali i odustali.

Baš sam jučer naručila novu šihtu lijekova, pa ćemo vidjeti da li je taj Qvar sada dostupan ili će nastaviti sa Flixotide.

(Btw. Flixotide 50 mikrograma je za malu djecu - mislim da ide na recept samo do šeste godine, a za veće su drugi lijekovi. Moj sin koristi Flixotide 125 mikrograma)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2015. at 08:27

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta je to qvar? Nikad cula?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Da znam da je za malu dj al je besplatan pa ga mogu veci uzimat po dva potiska ujutro i uvece pa si na istom ko sa f125 koji nije besplatan.
    Da i nemozes ga dobit tako i pulmicort kazu cure da je reg samo do 6 g .

Posljednje uređivanje od lunahor : 12.06.2015. at 08:30

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sta je to qvar? Nikad cula?

Qvar je još jedan inhalacijski kortikosteroid za trajnu terapiju kod astmatičara. Nemam pojma po čemu se razlikuje od Flixotidea, ali doktorica sa Srebrnjaka traži bolje rješenje za mog sina (tj. nešto da mu riješi i disanje i kronični rinitis). Nadam se da će biti bolje. Flix je dobar, ali nije savršen - sitni dišni putevi ostanu začepljeni. Tako je kod mog sina - ne mora značiti da je tako i kod druge djece.

Evo ti više detalja: https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...95515949,d.d24
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2015. at 08:38

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ljudi,

Reci cu samo Serrapeptaze. Pre par nedelja smo uzeli jednu homeopatsku i postoji sansa da je ona zasluzna, ali nismo sigurni. Druga stvar koju uzimamo jeste Serrapeptaze. Sta smo primetili? Nos je najzad prohodan.

Saljem vam link pa vi sami odlucite:
    http://www.serrapeptase.info/

To je enzim od silkworm (glista). Kaze da ima antiupalno dejstvo i pomaze kod puno toga. U nasem slucaju je nos, nos, nos. Najvise sto zelim jeste taj dragi nosic da bude prohodan.

Zelim puno vam puno srece.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Fali mi dio komentara, nesto me net zeza pa sam mozda krivo skuzila i upadam kao paodobranac haha, ali htjedoh reci da smo mi prije koji tjedan normalno dobili pulmicort? Ali opet ima neka fora??
    Posljednje uređivanje od jaffa : 13.06.2015. at 01:00

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ups sada sam skuzila da sam trebala citati stranicu prije (spavam na pola)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja i jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi,

Reci cu samo Serrapeptaze. Pre par nedelja smo uzeli jednu homeopatsku i postoji sansa da je ona zasluzna, ali nismo sigurni. Druga stvar koju uzimamo jeste Serrapeptaze. Sta smo primetili? Nos je najzad prohodan.

Saljem vam link pa vi sami odlucite:
    http://www.serrapeptase.info/

To je enzim od silkworm (glista). Kaze da ima antiupalno dejstvo i pomaze kod puno toga. U nasem slucaju je nos, nos, nos. Najvise sto zelim jeste taj dragi nosic da bude prohodan.

Zelim puno vam puno srece.
    tanja u kojem to je obliku?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

tanja u kojem to je obliku?
    Kapsule. Evo mi smo ovaj kupili:

http://www.seventhwaveuk.com/19-serrapeptase.html

Zato sto kazu da nema nikakve dodatke, da je cisto.

Vazno je uzeti na prazan stomak. Mi uzimamo jednu na dan ujutro pre dorucka, pa se trudimo da ne jedemo pola sata nakon toga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko ima godina 8?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kolko ima godina 8?
    Skoro 11.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj na ventolinu mi na lošonju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj je bilo? Pogotsalo se il je dosao takav? Moje su u ok stanju dosle ove g a nismo na nicem od travnja .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu je rasulo inace. Obnavlja se inhalatorij.i sad je preseljen u sobu gdje je zoki imao vjezbe a inhalira se obicnim elektricnim inhalatorima , nema inhalacije morem vec daju fizilolosku i etericna djeci samo. Ne znam zakaj bor vise ne daju. Iako osobno mislim da im je korist ionak samo od boravka tu. Jelena s cim se vi inhalirte u losinju ?

Sent from my iPad using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je na fiziološka efedrin.
    Tu noćkad smo putovali je počel malokašljat,šmrkav stalno
    Doktor mu propisal inhalacije, posle i ventolin, od jučer ide na vest-drenaza,a danas mu sepuracija malo više pala i dobil je decotin,

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne daju more inhalaciju ? Bor efedrin, etericna ? Ko u crikvi?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi vikendom neidemo na inhalacije, guzva mi je zbog vikendasa pa sama dajem inhalacije morskom vodom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema mora u i.halacijama, a kak ti daješ uliješ more pa ae inhaliraju?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ko i oni uostalom u elektricni inhalator umjesto fizioloske stavis dva tri ml morske vode, mozes i sterimara al steta mi je to kad sad imam svjezeg mora. Samo ju uzmem iz dubokog daleko od kupaca. Tako i oni uzimaju ista stvar, samo oni uzimaju sa 60 m dubine s otoka.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ti imas placen smjestaj il sama moras placat tako kad idete na bolnicko ? Ja more nagovram da idu krajem 8 mj al ne znam jel bi ja mogla dobit smjestAj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam smještaj jer se klinac vodi ko pp, na osnovu toga i radim polovično, da nemam to pravo ili njegu i ja bi trebala plačati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mogu pustiti sve sto zele, i flix 50 starijima od 6 god, bilo kaj. Ljekarna to isto moze pustiti. Ne postoje nikakve tehnicke prepreke. Ali, ako ih HZZO "ulovi", onda ce im odrapiti kaznu. Vecina lijecnika se ne zeli dovoditi u takvu situaciju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojem sepuracija sada ok, jučer počeo dobivati fluimukan, kolko treba da počne djelovati?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Je i moje su u ozujku inhalirali etericnim. Dr reko mogu jos dati fiziolosku al mama cemu bolje vi secite uz more. Mala mi je od Crikve puno bolje. A mali je uspio dva put nicim izazvan dobiti napad...bili na ventolinu dok ne pocne kasljat zrelo. Inace u crikvi mu kapali nos maxitrolom 5d to mi sad ped bez problema propise i fakat pomogne. Trenutno smo na moru prvi dan su im se nosevi pocistili i sad su oboje stabilno. Malom obavezno moram raditi drenazu. Trenutno su oboje na flixotidu. Maloj ped smanjila dozu na 1x1 i btw flasteri negativni svi do jednog. A mali mi je na 125 uj i navecer iako mi dr B kaze on mora flixotide 50 uzimat 2x2 a dr s Rebra 1x1. Ja sam zadrzala 125 uj i navecer do kraja mj a onda nisam ziher kog dr da slusam jer trebam nakon svakog kolapsa barem 3tj da ga dovedem u red pa mislim da cu se drzat dr B. On mi ga je jedini i uspio stabilizirat...

Lunahor na Trgu u crikvi u apoteci imas kapi etericna ulja za kupiti. Meni to jedan tata rekao i ja isla pitati. Oni fakat za Thalaso rade te kapi ali njima razrjeduju a za gradanstvo mos kupiti kapi pa u 3kub.ml stavis 2-3 kapi ulja. Izdasna bocica stoji cca 27kn

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojem sepuracija sada ok, jučer počeo dobivati fluimukan, kolko treba da počne djelovati?
    Relativno brzo, u roku sat do dva, ovisno o gustoći sluzi, ALI astma ti je kontraindikacija za fluimukan. Da li ti je ovo dijete astmatičar? Ako je, pitaj doktora ponovno, fluimukan ne smiju astmatičari, pogotovo ne oni na trajnoj terapiji. Ja ga ponekad uzimam, ali ne dajem sinu koji je na flixotidu, odnosno na qvar od prije par dana.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nismo ga koristili ali korisna informacija.

Ista stvar i sa onim mucoplant mastima, probali smo i starijima se uredno pogorsavalo od toga, na ocigled. Na kraju sam isto vidjela da ne preporucuju osobama sa alergijskom astmom. :/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo fluimukan dobivali za upalu uha tj kad je z oglusila od upale.

Lela koja na trgu? Kod konzuma il ona druga? Kaj trazim? Puno ti hvala za info!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kak se zovu kapi?
    nije reko doktor za to,

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ici cu sutra kupit. Mi smo do utorka jos tu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekli su mi da mi nece htjet prodat al da se moze svud kupi aqua maris refresh da je to to al u spreju za nos.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ona bas na Trgu. Kaj je na samom semaforu. Kraj one ko gradske kavane. Ja sam pitala da li se kod njih mogu kupiti etericne kapi s kojima inh.u Thallaso t.da sam njihov pacijent. I covjek mi ljubazno reko no problem i dao upute uz napomenu da njima isporucuju varijantu vec spremnu za inh.a mi si doma moramo dozirati tak i tak. Sam me pito dali imam el inhalator

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sorry prek puta je i erste banka. Dakle na samom coskicu i ne prelazis semafor kao da ides u banku. Valjda sam ti nekako objasnila. Btw dr Z tom istom tati rekla da bu si inhalator upropastio. Ja sam inh svoje doma i inh.radi ko zvijer. Ni mu nis i nije uopce premasna ili pregusta tekucina da bi se sto dog. A doma sam sama radila i hipertonicne otop.i njima inhalirala. Isto sve pet

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

MEni za klince uvijek preporucuju fluimukan. Prate se svo troje i kod orl radi rinitisa i uvijek mi daju fluimukan. Dapace pise i da se smije koristiti nekih 5-7dana. A moji su pred op zbog upala uha pili 30. Bilo mi cudno pa dodatno u apoteci pitala. Kaze teta slobodno. Sad ti znaj. Ista stvar je i s bisolvonom. Meni je on najbolji a kazu ne inh time astmaticara

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto u svom inhaliram sa svacim i s etericnim i s propolisom . Nema mu kaj bit. Oni imaju iste inhalatore i u talaso.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lela imas recept za hipertonicnu ? Imala sam negdje a sad nemrem naci

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

3 g Nacl i 97 g aque destilate

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3 g soli i 97 ???fizioloske ? Destilirane vode? Od kud mi to ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Demineralizirana voda za pegle, ali nisam nikad probala. Nisam sigurna da li može obična sol ili neka posebna, npr bez joda.

Ne korisrimo inhalatore, samo rhynohorn za ispiranje nosa. Voda iz slavine i sol kuhinjska.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.06.2015. at 22:23

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ovak ja radim. Prokuham litru vode i kad je mlaka dodam jednu zlicicu kavenu soda bikarbone i dvije zlicice morske soli. Ne uvrh pune neg onak to razuna zlicice. Promjesas i stavi u staklenu bocu. Moze ti tak dugo stajati. Ja prdlijem u onu bocu od fizioloske. Ovo mi orl napusao iz Vinogradske.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E to je taj recept koji sam i ha dobila od dr bodoena u vinog. Znam da ide soda i sol al sam zaboravila omjere.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za rhinohorn sam kupila morsku sol iz dma, onu prirodnu eko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi u rinohorn znamo stavit himalajsku
    S izotoničnom se idto inhalira?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

E i mi smo dobili od tog dr. kako god meni je to odlicno. Dr mi je rekao da mogu kupiti i npr janu pa tako muckati ali zasto ne prokuhati vodu jeftinije je. Ja svojima radim cok cok s tim...imamo i specijalno jeftin usisivac na vodu koji sluzi samo za to.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Qvar je još jedan inhalacijski kortikosteroid za trajnu terapiju kod astmatičara. Nemam pojma po čemu se razlikuje od Flixotidea, ali doktorica sa Srebrnjaka traži bolje rješenje za mog sina (tj. nešto da mu riješi i disanje i kronični rinitis). Nadam se da će biti bolje. Flix je dobar, ali nije savršen - sitni dišni putevi ostanu začepljeni. Tako je kod mog sina - ne mora značiti da je tako i kod druge djece.

Evo ti više detalja: https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...95515949,d.d24
    Jeste isprobali novi lijek. Mi se borimo s rinitisom plus disanje. Ajde baš javi kako maleni podnosi lijek da se znam konzultirati u rujnu na kontroli.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

I mi se borimo s rinitisom. Nikako da se taj nosi sredi. Sutra imamo otpust iz talaso. Ove g su ok glede pluca . Uspjela sam smuvat tetu u apoteci i kupit kapi.
    Imam tu inhalator pa cu nastavit s inhalacijama i kad sutra odemo na vir. More plus etericna , drugo nis ionak ni tu ne dobivaju .

Posljednje uređivanje od lunahor : 29.06.2015. at 11:27

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bravo Lunahor. Mi poceli kasljucat a jucer se s mora vratili. On u Zg nikako na zelenu granu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •