Hm ja dobila i digla na recept u apoteci pulmicort najnormalnije. Bez ikakvog problema i komentara. Nemoguce je da ne bi skuzili .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hm ja dobila i digla na recept u apoteci pulmicort najnormalnije. Bez ikakvog problema i komentara. Nemoguce je da ne bi skuzili .
meni opet petljaju s putnim nalozima
imam osjećaj da ti lunahor živiš u nekoj drugoj državi![]()
Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.06.2015. at 07:44
Nemam pojma u cem je fora . Jer kad nesto ne ide kompjuter im odmah ne da. Vec je tak bilo za neki dr lijek . Npr resource 2.0 ne moze ni dr pisat jer je registriran za starije od 60 g i odmah im svima blinka i nemogu ni stisniut ni dr ni ljekarna . Isto i flixotide 50 .
Mi tako nismo uspjeli dobiti Qvar - nije ga bilo u ponudi prije 3 mjeseca. Dva-tri tjedna smo čekali i odustali.
Baš sam jučer naručila novu šihtu lijekova, pa ćemo vidjeti da li je taj Qvar sada dostupan ili će nastaviti sa Flixotide.
(Btw. Flixotide 50 mikrograma je za malu djecu - mislim da ide na recept samo do šeste godine, a za veće su drugi lijekovi. Moj sin koristi Flixotide 125 mikrograma)
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2015. at 08:27
Sta je to qvar? Nikad cula?
Da znam da je za malu dj al je besplatan pa ga mogu veci uzimat po dva potiska ujutro i uvece pa si na istom ko sa f125koji nije besplatan.
Da i nemozes ga dobit tako i pulmicort kazu cure da je reg samo do 6 g .
Posljednje uređivanje od lunahor : 12.06.2015. at 08:30
Qvar je još jedan inhalacijski kortikosteroid za trajnu terapiju kod astmatičara. Nemam pojma po čemu se razlikuje od Flixotidea, ali doktorica sa Srebrnjaka traži bolje rješenje za mog sina (tj. nešto da mu riješi i disanje i kronični rinitis). Nadam se da će biti bolje. Flix je dobar, ali nije savršen - sitni dišni putevi ostanu začepljeni. Tako je kod mog sina - ne mora značiti da je tako i kod druge djece.
Evo ti više detalja: https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...95515949,d.d24
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.06.2015. at 08:38
Ljudi,
Reci cu samo Serrapeptaze. Pre par nedelja smo uzeli jednu homeopatsku i postoji sansa da je ona zasluzna, ali nismo sigurni. Druga stvar koju uzimamo jeste Serrapeptaze. Sta smo primetili? Nos je najzad prohodan.
Saljem vam link pa vi sami odlucite:
http://www.serrapeptase.info/
To je enzim od silkworm (glista). Kaze da ima antiupalno dejstvo i pomaze kod puno toga. U nasem slucaju je nos, nos, nos. Najvise sto zelim jeste taj dragi nosic da bude prohodan.
Zelim puno vam puno srece.
Fali mi dio komentara, nesto me net zeza pa sam mozda krivo skuzila i upadam kao paodobranac haha, ali htjedoh reci da smo mi prije koji tjedan normalno dobili pulmicort? Ali opet ima neka fora??
Posljednje uređivanje od jaffa : 13.06.2015. at 01:00
Ups sada sam skuzila da sam trebala citati stranicu prije (spavam na pola)
Kapsule. Evo mi smo ovaj kupili:
http://www.seventhwaveuk.com/19-serrapeptase.html
Zato sto kazu da nema nikakve dodatke, da je cisto.
Vazno je uzeti na prazan stomak. Mi uzimamo jednu na dan ujutro pre dorucka, pa se trudimo da ne jedemo pola sata nakon toga.
Kaj je bilo? Pogotsalo se il je dosao takav? Moje su u ok stanju dosle ove g a nismo na nicem od travnja .
Tu je rasulo inace. Obnavlja se inhalatorij.i sad je preseljen u sobu gdje je zoki imao vjezbe a inhalira se obicnim elektricnim inhalatorima , nema inhalacije morem vec daju fizilolosku i etericna djeci samo. Ne znam zakaj bor vise ne daju. Iako osobno mislim da im je korist ionak samo od boravka tu. Jelena s cim se vi inhalirte u losinju ?
Sent from my iPad using Tapatalk
Moj je na fiziološka efedrin.
Tu noćkad smo putovali je počel malokašljat,šmrkav stalno
Doktor mu propisal inhalacije, posle i ventolin, od jučer ide na vest-drenaza,a danas mu sepuracija malo više pala i dobil je decotin,
Ne daju more inhalaciju ? Bor efedrin, etericna ? Ko u crikvi?
Mi vikendom neidemo na inhalacije, guzva mi je zbog vikendasa pa sama dajem inhalacije morskom vodom.
Nema mora u i.halacijama, a kak ti daješ uliješ more pa ae inhaliraju?
Da ko i oni uostalomu elektricni inhalator umjesto fizioloske stavis dva tri ml morske vode, mozes i sterimara al steta mi je to kad sad imam svjezeg mora. Samo ju uzmem iz dubokog daleko od kupaca. Tako i oni uzimaju ista stvar, samo oni uzimaju sa 60 m dubine s otoka.
Jel ti imas placen smjestaj il sama moras placat tako kad idete na bolnicko ? Ja more nagovram da idu krajem 8 mj al ne znam jel bi ja mogla dobit smjestAj.
Imam smještaj jer se klinac vodi ko pp, na osnovu toga i radim polovično, da nemam to pravo ili njegu i ja bi trebala plačati
Mojem sepuracija sada ok, jučer počeo dobivati fluimukan, kolko treba da počne djelovati?
Je i moje su u ozujku inhalirali etericnim. Dr reko mogu jos dati fiziolosku al mama cemu bolje vi secite uz more. Mala mi je od Crikve puno bolje. A mali je uspio dva put nicim izazvan dobiti napad...bili na ventolinu dok ne pocne kasljat zrelo. Inace u crikvi mu kapali nos maxitrolom 5d to mi sad ped bez problema propise i fakat pomogne. Trenutno smo na moru prvi dan su im se nosevi pocistili i sad su oboje stabilno. Malom obavezno moram raditi drenazu. Trenutno su oboje na flixotidu. Maloj ped smanjila dozu na 1x1 i btw flasteri negativni svi do jednog. A mali mi je na 125 uj i navecer iako mi dr B kaze on mora flixotide 50 uzimat 2x2 a dr s Rebra 1x1. Ja sam zadrzala 125 uj i navecer do kraja mj a onda nisam ziher kog dr da slusam jer trebam nakon svakog kolapsa barem 3tj da ga dovedem u red pa mislim da cu se drzat dr B. On mi ga je jedini i uspio stabilizirat...
Lunahor na Trgu u crikvi u apoteci imas kapi etericna ulja za kupiti. Meni to jedan tata rekao i ja isla pitati. Oni fakat za Thalaso rade te kapi ali njima razrjeduju a za gradanstvo mos kupiti kapi pa u 3kub.ml stavis 2-3 kapi ulja. Izdasna bocica stoji cca 27kn
Relativno brzo, u roku sat do dva, ovisno o gustoći sluzi, ALI astma ti je kontraindikacija za fluimukan. Da li ti je ovo dijete astmatičar? Ako je, pitaj doktora ponovno, fluimukan ne smiju astmatičari, pogotovo ne oni na trajnoj terapiji. Ja ga ponekad uzimam, ali ne dajem sinu koji je na flixotidu, odnosno na qvar od prije par dana.
Nismo ga koristili ali korisna informacija.
Ista stvar i sa onim mucoplant mastima, probali smo i starijima se uredno pogorsavalo od toga, na ocigled. Na kraju sam isto vidjela da ne preporucuju osobama sa alergijskom astmom. :/
Mi smo fluimukan dobivali za upalu uha tj kad je z oglusila od upale.
Lela koja na trgu? Kod konzuma il ona druga? Kaj trazim? Puno ti hvala za info!!!
Kak se zovu kapi?
nije reko doktor za to,
Ici cu sutra kupit. Mi smo do utorka jos tu.
Rekli su mi da mi nece htjet prodat al da se moze svud kupi aqua maris refresh da je to to al u spreju za nos.
Ona bas na Trgu. Kaj je na samom semaforu. Kraj one ko gradske kavane. Ja sam pitala da li se kod njih mogu kupiti etericne kapi s kojima inh.u Thallaso t.da sam njihov pacijent. I covjek mi ljubazno reko no problem i dao upute uz napomenu da njima isporucuju varijantu vec spremnu za inh.a mi si doma moramo dozirati tak i tak. Sam me pito dali imam el inhalator
Sorry prek puta je i erste banka. Dakle na samom coskicu i ne prelazis semafor kao da ides u banku. Valjda sam ti nekako objasnila. Btw dr Z tom istom tati rekla da bu si inhalator upropastio. Ja sam inh svoje doma i inh.radi ko zvijer. Ni mu nis i nije uopce premasna ili pregusta tekucina da bi se sto dog. A doma sam sama radila i hipertonicne otop.i njima inhalirala. Isto sve pet
MEni za klince uvijek preporucuju fluimukan. Prate se svo troje i kod orl radi rinitisa i uvijek mi daju fluimukan. Dapace pise i da se smije koristiti nekih 5-7dana. A moji su pred op zbog upala uha pili 30. Bilo mi cudno pa dodatno u apoteci pitala. Kaze teta slobodno. Sad ti znaj. Ista stvar je i s bisolvonom. Meni je on najbolji a kazu ne inh time astmaticara
Ja isto u svom inhaliram sa svacim i s etericnim i s propolisom . Nema mu kaj bit. Oni imaju iste inhalatore i u talaso.
Lela imas recept za hipertonicnu ? Imala sam negdje a sad nemrem naci
3 g soli i 97 ???fizioloske ? Destilirane vode? Od kud mi to ?
Demineralizirana voda za pegle, ali nisam nikad probala. Nisam sigurna da li može obična sol ili neka posebna, npr bez joda.
Ne korisrimo inhalatore, samo rhynohorn za ispiranje nosa. Voda iz slavine i sol kuhinjska.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.06.2015. at 22:23
Ovak ja radim. Prokuham litru vode i kad je mlaka dodam jednu zlicicu kavenu soda bikarbone i dvije zlicice morske soli. Ne uvrh pune neg onak to razuna zlicice. Promjesas i stavi u staklenu bocu. Moze ti tak dugo stajati. Ja prdlijem u onu bocu od fizioloske. Ovo mi orl napusao iz Vinogradske.
E to je taj recept koji sam i ha dobila od dr bodoena u vinog. Znam da ide soda i sol al sam zaboravila omjere.
Za rhinohorn sam kupila morsku sol iz dma, onu prirodnu eko.
Mi u rinohorn znamo stavit himalajsku
S izotoničnom se idto inhalira?
E i mi smo dobili od tog dr.kako god meni je to odlicno. Dr mi je rekao da mogu kupiti i npr janu pa tako muckati ali zasto ne prokuhati vodu jeftinije je. Ja svojima radim cok cok s tim...imamo i specijalno jeftin usisivac na vodu koji sluzi samo za to.
I mi se borimo s rinitisom. Nikako da se taj nosi sredi. Sutra imamo otpust iz talaso. Ove g su ok glede pluca . Uspjela sam smuvat tetu u apoteci i kupit kapi.
Imam tu inhalator pa cu nastavit s inhalacijama i kad sutra odemo na vir. More plus etericna , drugo nis ionak ni tu ne dobivaju .
Posljednje uređivanje od lunahor : 29.06.2015. at 11:27
Bravo Lunahor. Mi poceli kasljucat a jucer se s mora vratili. On u Zg nikako na zelenu granu